Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Gecmis olsun Volkan.

Benim gorusum aks degils, salincaklarda problem varsa cukurlarda filan gelen sesten anlayabilirsin, tok ses degisiminden anlayabilirsin.

Ben amortisorlerine baktir derim. Yuksekligin azalip artmasi, viraj kabiliyetinin azalmasi amortisor ihtimalini dusundurttu bana.

Bu arada salincak burclarinin yirtilmasida yuksek hizlarda titresim, frenlerde yalpalama yapabilir.

valla powerflexler de yırtıldıysa yuh derim :)
frenleme de yalpalama ya da titreşim hiç yok.
sağa sola çekme yok

sadece dur kalk trafikte ilerlerken 0-20 arasında mesela arabanın sol tarafı yükselip alçalıyor ve bir tur attığında bu oluyor..yani amortisör olsa senkronize ya da eşit zamanda olmaz,kafasına göre olur diye düşünüyorum ya da yola göre olur..bu yükselip alçalma lastiğin turuna göre oluyor. o yüzden aks üzerinde duruyorum ben.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Rotweiler

Geçmiş olsun. Aracın çukura girdiğiniz tekerlek tarafı yavaş giderken yukarı aşağı oynuyor demişsiniz. Bunun aynısı jantı da kırdığım bir kazada aks yamulması yüzünden olmuştu. Aksı düzeltip, jantı değiştirip devam etmiştim yoluma.

teşekkür ederim güzel bir bilgi oldu.

Volkan öncelikle geçmiş olsun.
Jant illaki sönümlemiş ve mutlaka balansında sıkıntı olmuştur. Ancak araç çekmiyor sağa sola dediğin için ben oyumu salıncaktan yana kullanıyorum. Gözle tespit edebilmen lazım bir bak istersen. Eğer jant çok yamulmuş olsaydı iç açı farkından mutlaka çekme yapardı.
Peki çukura girdiğinde direksiyondan tepki verdin mi sağ sol şeklinde tam düşerken?

çok hafif sola eğimli bir virajda epey derin ve geniş bir çukurdu ,80-90 arası bir hızla daldım.
salıncaktaki anormalliği gözle nasıl tespit edebilirim? yani ne görmem gerekir?

Gözle baktığın zaman salıncak açılarının bozulmuş olması, metalin yamulması gerekir. Eğer o kadar sert darbe almamış ise, burçlarına(yani parçaların salıncağa geçtiği yerlere) bakıp plastik/metal kısımlarda deformasyon olmuş mu onları görebilmen gerekir.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

wolkanku

Geçmiş olsun. Aracın çukura girdiğiniz tekerlek tarafı yavaş giderken yukarı aşağı oynuyor demişsiniz. Bunun aynısı jantı da kırdığım bir kazada aks yamulması yüzünden olmuştu. Aksı düzeltip, jantı değiştirip devam etmiştim yoluma.

teşekkür ederim güzel bir bilgi oldu.

Volkan öncelikle geçmiş olsun.
Jant illaki sönümlemiş ve mutlaka balansında sıkıntı olmuştur. Ancak araç çekmiyor sağa sola dediğin için ben oyumu salıncaktan yana kullanıyorum. Gözle tespit edebilmen lazım bir bak istersen. Eğer jant çok yamulmuş olsaydı iç açı farkından mutlaka çekme yapardı.
Peki çukura girdiğinde direksiyondan tepki verdin mi sağ sol şeklinde tam düşerken?

çok hafif sola eğimli bir virajda epey derin ve geniş bir çukurdu ,80-90 arası bir hızla daldım.
salıncaktaki anormalliği gözle nasıl tespit edebilirim? yani ne görmem gerekir?

Gözle baktığın zaman salıncak açılarının bozulmuş olması, metalin yamulması gerekir. Eğer o kadar sert darbe almamış ise, burçlarına(yani parçaların salıncağa geçtiği yerlere) bakıp plastik/metal kısımlarda deformasyon olmuş mu onları görebilmen gerekir.

akşam gidince bir bakayım.. en kötü ihtimalle zaten cumartesiye kadar otoparkta yatacağı için, cumartesi gidip cariumda bir baktırırım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

max-ime

Akslarda oyle hemem bozulacak parcalar degilki. Peki sey sorayim direksiyonin sag ve sol tepkileri arasinda bir farklilik var mi?

wolkanku

Akslarda oyle hemem bozulacak parcalar degilki. Peki sey sorayim direksiyonin sag ve sol tepkileri arasinda bir farklilik var mi?

düz giderken değil ama mesela viraj dönerken, sola doğru virajda sanki hafif bir şekilde daha içe dönüyormuş gibi oluyor minimal bir sağa çekmek gerekiyor.. ya da nasıl anlatayım sola doğru viraja dönüyorsun, sol ön taraf sanki yağa ya da ıslak zemine değmiş gibi hemen biraz daha içe dönüyor...ama her sol virajda böyle olmuyor... bu çukura düşme mevzusundan sonra oldu bu.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

max-ime

Motor kulaklarina da bakmani oneririm ozaman. Gecen ben degistirdim direksiyin tepkileri bariz degisti.

wolkanku

Motor kulaklarina da bakmani oneririm ozaman. Gecen ben degistirdim direksiyin tepkileri bariz degisti.

ben yürüyen aksam diyorum yine çünkü 0-20 arasında hız ile eşdeğer oranda, aynı senkronda yükselip alçalma oluşuyor.

motor kulakları uygun fiyatlıysa onları da aradan çıkartmak güzel olur aslında, neticede 10 yaşına giriyor benimki bu sene.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Utku

Artik coil yada bilstein amortisor istiyor araba ben ona yordum.altyapiyi guclendirmek lazim diyor
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ar.159

Gecmiş olsun hacı en uyuz Olduğum durum aslında direk kasko karşılayıp o yoldan sorumlu belediyeye yada karayollarına rücu edecek ben sonuçta sana talep ettiğin vergiyi eşşek gibi ödüyorum sende eşşek gibi ya bunu öde yada vergimin Hakkı yolumu yap
Daha önce Başıma gelmediğinden yorum yapamıyorum maalesef

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

%90 jant Volkan. Dıştan kolay kolay yamuk olmaz. Göremezsin. İç tarafta vardır yamuk.

sbk0655

%90 jant Volkan. Dıştan kolay kolay yamuk olmaz. Göremezsin. İç tarafta vardır yamuk.

Jant yamuk olsa 120 vs hizlarda cok sallamaz mi ?

wolkanku

Valla inşallah janttır ya:(

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ozoozo

Tam yazacaktım Halit abi yazmış. Direk okur okumaz %90 jant diye içimden geçirdim. Jantın yamuk olduğu dışarıdan bakıldığında anlaşılmaz ki , kaldı ki her jant yamuğunda araba şerit değiştirecek derece sağa sola çekecek diye bir durum da yok. Düşük hızlardaki topallama psikolojik olabilir ancak 120-140 gibi titremeyi tecrübelerime dayanarak üstüne basa basa jant diyorum. Aks,motor kulağı,burç,alt takım zart zurt falan benzemiyor.

Motor kulağı desek araç rölantide de titremesi gerekir , gazdan ayağını çekip tekrar bastığında vuruntu olması ihtimal yani bunu anlarsın abi. Hatta daha da extrem veya kötü durumda ise motor kulakları motoru elinle salladığında bile sallanır.

Burç,salıncak,tahterevalli zart zurt ve alt takım ile ilgili bir şeylere pek ihtimal vermiyorum.

Sadece aks'a takıldım sadece çünkü bahsettiğin problemlerde aks ile de olma ihtimali var ki zaten sende söylemiştim.

Bahsettiğin durumu tecrübe etmiş biri olarak ilk iş düzgün bir jantcıya gidip jantı,rot-balans ayarını bir elden geçir derim abi , sorun inşallah basit bir şeydir çok geçmiş olsun.

ozoozo

Jant yamuk olsa 120 vs hizlarda cok sallamaz mi ?

Yamuk abartı derece de değil ise yani saçma sapan bir yamuk değilse abi çok sallamaz. Mesela 90-130 arası bir titreme yapıyor direksiyonda daha sonra yüksek hızlarda oda kesiliyor , yani bahsedildiği gibi sağa sola çekme olmadan da jant yamuğu oluyor,olabiliyor.

yaman50

Geçmiş olsun kardeşim banada buyuk olasılıkla jant gibi geliyor, eski 156 ile benimde başıma gelmişti çukura düşme olayı ve araç dediğin gibi topallıyordu bariz bir şekilde. jant düzeltilmesinden sonra geçmişti yada yırtmıstık diyelim. inşallah daha başka buyuk birşey çıkmaz jantla biter olay.
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

wolkanku

Geçmiş olsun kardeşim banada buyuk olasılıkla jant gibi geliyor, eski 156 ile benimde başıma gelmişti çukura düşme olayı ve araç dediğin gibi topallıyordu bariz bir şekilde. jant düzeltilmesinden sonra geçmişti yada yırtmıstık diyelim. inşallah daha başka buyuk birşey çıkmaz jantla biter olay.

valla olasılıklar ve tecrübeler jant üzerinde yoğunlaştıkça mutlu oluyorum abi , çünkü hiç masrafa giresim yok şu ara :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

Okurken ben de direk jantın içidir dedim ama bizimki geldi aklıma. Jantın dışında ufak bir eğilme olmuş, düşük hızlarda en ufak bi sorun yokken 80-100 arası ufak bi titreme, 100-120 arası daha net bi yalpalama ve gürültü yapıyorsu. 120'yi geçince tekrar normale dönüyordu Özdemir Abinin dediği gibi. Ama düşük hızda alçalıp yükselme yapacak kadar yamulduysa jant, yüksek hızda yalpalaması lazım. Eğer düşük hızda yükselip alçaldığından kesin eminsen abi, jantın yanında başka problemler de çıkabilir. Ama yüklü bi fatura yine de beklemiyorum.

İnşallah sadece janttır, geçmiş olsun abi tatilde çok bakmışlar arabaya böyle çıktı de geç :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

rain man

Geçmiş olsun. Ben de okurken başta salıncak gibi geldi ama. Her ne kadar jantta eğiklik kavramı çok geniş olsa da benim jantlarda eğrilik varken düşük hızlardan ziyade orta yüksek hızda titreme rahatsızlık oluşturuyordu.
Umarım çok daha da basit bir meseledir, masraf açmaması can sıkmaması dileğiyle.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Passione

Volkan ben salincak ta olabilir diyorum cunku arac tam tur donerken sacmaliyorsa rot ayarin bozulmus demektir buyuk ihtimal buda alt salincagin hasar aldigini gosterebilir. Tabi buna ek olarak janttada hasar buyuk ihtimal. Uzucu ama umarim yanilirim :)
"centocinguantanove"

Alfadanadam

Lastik dönerken araca dönme kuvveti etki edebilecek şey aks yada bizzat kendisidir. Ama aks eğri bile olsa arada dengeleyici unsur olan porya var bubda bence ihtimali çok düşürüyor. Olsa olsa jant diyorum tek tercih.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tolga033

Geçmiş olsun. En düşük masrafla çözülür umarım.

wolkanku

Sabah soluğu bostanci sanayide aldım, sol taraf ön arka iki jantım da hafif yamulmuş arasına 100 tl sıkışmış , halletik şu an hiç bir sıkıntı yok ip gibi gidiyor

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Jantları siyah plastidip yaptım, eğer üstüne metalizer atarsam gunmetal renge dönecek ama siyah halini çok sevdim ne yapayım sizce böyle mi kalsın?
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Egzos uçlarımı da siyah yaptım bu arada

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Şuan güneş altındayım yanıltmadıysa telefon ekranı gayet güzel görünüyor Volkan.