Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Bu bir gösterge değil bence Utku. Sonuçta üretim adetleri aynı değil Alfa ile bu markaların...
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Jakomo

You are not allowed to view links. Register or Login
Utku,
Uzatmıcam lafı hocam :))
Diğerlerinde olmuyor bu hatalar.
Selocan ben nedense 4 adet 156 da bu sorunu yaşamadım ve yaşamıyorum... demek ki neymiş; At sahibine göre kişner  8) 8)
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

ku2

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

KAKIRMAN

At sahibine göre kişner... Konuya cuk oturdu...

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

wolkanku

Bose logolari taktim, fena degil ama sart da degil
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Bence bej üzerinde kendini göstermemiş. Siyah olsa çok güzel durur.

ar.159

156 da çok güzel duruyordu bu logolar

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ATA

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

sabrican

Volkan Bey bugün dpf iptali ve yazılım yaptıracağım. Egzos konusunda herkes farklı şeyleri savunmuş. Araştıracak zamanım olmadı. Sizin fikirlerinizi beğeniyorum. Egzos için ne tavsiye edersiniz?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

wolkanku

Volkan Bey bugün dpf iptali ve yazılım yaptıracağım. Egzos konusunda herkes farklı şeyleri savunmuş. Araştıracak zamanım olmadı. Sizin fikirlerinizi beğeniyorum. Egzos için ne tavsiye edersiniz?

dpf'i kesinlikle iptal edin.
hatta yazılımı yapan kişiye, EGR'yi de iptal etmesini söyleyin..hem yazılımsal olarak hem de EGR'nin bulunduğu noktaya bloke konularak iptal edilirse daha iyi olacaktır.
ardından dpften son susturucuya kadar düz boru geliyor, tam son susturucuya bağlandığı noktadan bir ekstra boru ile sağ çıkıştan egzos verin.

benim bu şekilde ve her duyan sesine aşık oluyor.
düşük hızda giderken vs. bir ses yok,turbo dolmaya başladıkça bir üfleme sesi geliyor, eğer dip gaz yaparsanız bir uğuldama gelip ardından güzel bir üfleme tonuyla hızlanıyor.

kesinlikle pişman olmazsınız. eğer rahatsız ederse de sağ tarafa da bir susturucu eklenir hiç problem değil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sabrican

2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

tayfun

hatta yazılımı yapan kişiye, EGR'yi de iptal etmesini söyleyin..hem yazılımsal olarak hem de EGR'nin bulunduğu noktaya bloke konularak iptal edilirse daha iyi olacaktır.
ardından dpften son susturucuya kadar düz boru geliyor, tam son susturucuya bağlandığı noktadan bir ekstra boru ile sağ çıkıştan egzos verin.

düşük hızda giderken vs. bir ses yok,turbo dolmaya başladıkça bir üfleme sesi geliyor, eğer dip gaz yaparsanız bir uğuldama gelip ardından güzel bir üfleme tonuyla hızlanıyor.

kesinlikle pişman olmazsınız. eğer rahatsız ederse de sağ tarafa da bir susturucu eklenir hiç problem değil.
senin 159, daki o ses gerçekten çok güzel. ilk tanistigimizda duymuştum. dizel bi arabada ilk defa bukadar tatlı bi ses duydum ve fenerbahcedeki buluşmada kısa bir video çekilmişti . onun sonun'da ucundan yakalamis senin egzost sesini. arkadaşlara bolca anlatıp, izlettim o videoyu :)

tayfun

senin 159, daki o ses gerçekten çok güzel. ilk tanistigimizda duymuştum. dizel bi arabada ilk defa bukadar tatlı bi ses duydum ve fenerbahcedeki buluşmada kısa bir video çekilmişti . onun sonun'da ucundan yakalamis senin egzost sesini. arkadaşlara bolca anlatıp, izlettim o videoyu :)

wolkanku

sağol tayfun, ben çok sevmiyordum içeriden duyduğum sesi, siz fenerbahçedeki buluşmada çok güzel diyip bana dışarıdan dinlettikten sonra sever oldum :)))

o video var mı bir yerlerde?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sabrican

Şimdi Zeki ustaya gidiyordum. Yaptırmadan önce sizin aracı gelip görebilir miyim? Geri dönüşü olmayan bir işlem sonuçta.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

wolkanku

Şimdi Zeki ustaya gidiyordum. Yaptırmadan önce sizin aracı gelip görebilir miyim? Geri dönüşü olmayan bir işlem sonuçta.

cumartesi sabah 9'da cariumda olacağım. max 1 saatlik işim olacak. Gelirseniz tabi ki görebilirsiniz. 11 gibi sanayiden çıkmış olmam gerekiyor daha fazla kalmayacağım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sabrican

Ben yarın akşam Bodrum'a yola çıkıyorum. Neyse o zaman yaptırıp göreceğim. Dediginiz gibi ses sıkıntı olursa son susturucu imkanı var. Teşekkür ederim tekrar.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

wolkanku

Ben yarın akşam Bodrum'a yola çıkıyorum. Neyse o zaman yaptırıp gireceğim. Dediginiz gibi ses sıkıntı olursa son susturucu imkanı var. Teşekkür ederim tekrar.

uzun yolda başımı ağrıtır mı gibi bir düşünceniz hiç olmasın..sabit gazda giderken bir ses yok..hızlanma esnasında hafiften bir ses var ama o da içeride az bir müzik açıldığında bile duyulmaz hale geliyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tayfun

sağol tayfun, ben çok sevmiyordum içeriden duyduğum sesi, siz fenerbahçedeki buluşmada çok güzel diyip bana dışarıdan dinlettikten sonra sever oldum :)))

o video var mı bir yerlerde?
youtube da var. ama çok ucundan yakalamis:)

sabrican

Aynı dediğiniz gibi yaptırdım. Bende çift egzos zaten vardı ve son susturucu yoktu. Sadece dpf çıkarılıp yerine düz boru takıldı.

Bu işlemi yapmadan önce turbonun sesi hafif geliyordu şimdi daha çok duyuluyor. Ayağımı gazdan çektiğimde ıslık çalıyor araba.

Yazılım da yapıldı, egr de iptal edildi. Fakat beklediğim kadar değişiklik olmadı. Yazılımı yapan usta 300 kilometre kadar kullandıktan sonra belli olur dedi.

Benim mi beklentilerim çok yüksek yoksa psikolojik mi bilmiyorum.

2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

ar.159

benim tam tersiydi evet 300 km sonra değişti şöyleki yazılım yapıldı arabayı zabdedemiyorum deli gibi kafayı sağa sola savura savura gidiyor hacı dedim bu çok fazla oda bir 100 km git araba kendini ayarlayacak dedi ve gerçekten 100 km sonra benim azgın boğa sakinleşip ehlileşti ve tam kıvamına geldi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Doğa Tosun

Yeni okuyabildim, arka camlardan korkar oldum gerci pürüz yok tık ses yok su ana kadar ama...
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

max-ime

Yeni okuyabildim, arka camlardan korkar oldum gerci pürüz yok tık ses yok su ana kadar ama...
Doga ben de olkkez burda duydum bu sorunu. Nazar degmesin ama 3nde de problem cikmadi.

max-ime

Doga ben de ilkkez burda duydum bu sorunu. Nazar degmesin ama 3nde de problem cikmadi.

wolkanku

Şu akü işareti ne beyler?
Yanlışlıkla kontakta kaldı bi 20dakika falan, sanırım şarjı azaldı

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia