Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 jtdm / 06 EU 0159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Samet89

Herkese selamlar. Garip bir 159 alma macerası geçti başımdan ve sizlerle paylaşmak isterim. 147 mk2 rosso satıldıktan sonra uzun süren araştırmalar sonucu konyada bir 159 buldum satıcı ile uzun dialoglar sonucunda boyasız değişensiz olmasını artı olarak görüp 2006 model manuel füme 159u almaya gitmek için hızlı trene atlayıp konyaya yola cıktık. Tabi bu olay bir ay önce gerçekleşiyor ve bu süreçte antalyada 2008 otomatik bir araç var bakıyorum ama fiyatının yüksek olmasıyla birlkte yol olarak uzak olmasından dolayı cesaret edipde adım atmıyordum.Herneyse konyaya gittik araç dısardan cok temiz ve yakışıklı duruyor tam heveslendim sonunda kavusucam derken araç komple tavan dahil boyalı ve motor 93 hp cıkınca yaşadığım hüsran anlatılamaz. Tekrar ankaraya döndük ankaraya ama kafamda bir dolu şeyle birlkte hayal kırıklığı. Tam ankaraya döndüm ki bir anda o antalyada ki aracı aramaya karar verdim. Belki inanmıycaksınız ama tam muhabbet biticekken adama ankaradan aradıgımı söledim ve adamda ankaraya iş için geldiğini söledi:) işte o andan sonra hikayenin sonu tahmin ediceğiniz gibi:)
Henüz aracın resimlerini tam çekmedim ama bugün plakayı halledince bir resim çekeyim dedim. İçi biraz pis ama üstesinden gelebilirim. Yapılacak cok işimiz var. 10 bin bakımı , salıncaklar falan. Suana kadar deri koltukları temizleyip , ön arka arma sıfırlayıp yeni paspaslar aldım. Yakın zamanda resimlerle karşınızda olacağız :alfisti:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

ssg

Hayirli olsun. Kazasiz, belasiz, keyifli surusler :nazar: Resimler goksu avmden sanirim. Genellikle oralardayim. Karsilasirsak selaminizi bekliyorum :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

muğlalı

Hayırlı olsun Samet bugün alfinde gördüm artık daha sık karşılaşırız.

krm1983

Hayırlı olsun. Kazasız belasız.

Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Samet89

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun Samet bugün alfinde gördüm artık daha sık karşılaşırız.
Eyvallah kardeşim teşekkür ediyorum. Uzun süre baktım bugün aracınıza zaten sizinkininde maşallahı var:)

Samet89

Hayırlı olsun. Kazasız belasız.

Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk
teşekkür ediyorum. Hepimize kazasız belasız

Koful

Hayırlı olsun, maşallah diyelim  :nazar:
Baya maceralı olmuş :)

defrost

Hayırlısı olmuş sizin için
Kazasız belasız inşallah  :nazar: :nazar:

milano 75

hayırlı olsun   :nazar: da 93 neyin beygiri,dyno ölçümümü
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Samet89

Evet konyada ki araç 93 beygir cıktı dyno testinde. Teşekkürler bu arada

Samet89

Hayırlısı olmuş sizin için
Kazasız belasız inşallah  :nazar: :nazar:
Hayırlısı diye diye ayağıma geldi adam:)  hepimize inşallah teşekkür ediyorum :alfisti:

MuRaT34

erdem1904

Hayırlı olsun Samet :) Konya'da ki aracın komple boyalı olduğuna makine mi karar verdi usta gözüyle de bakıldımı... 2006 159 larda boya mikron kalınlığı fazla çıkabiliyormuş...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

rain man

Bu arada Dyno benim için çok güvenilir bi ölçüt değil. Sadece eşdeğerinde bi araç kullanarak gerçek fikre sahip olabilirim diye düşündüğümden sağda solda gezen beygirler bana hiç güven vermiyor. Aracımi da alırken teste sokmadım :-)

İki araç arasında hissettiğiniz güç farkı var mı peki?

Meraktan sorularımı bağışlayın sadece yarın öbür gün araç alacağımız zaman kesin ölçütlerle uğraşmak bizi yanıltabilir demek istedim.

Güle güle keyifle kullanın. Kazasız belasız. :-)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

legolas

Hayırlı olsun, kazasız belasız binin inşallah. :nazar:

alfaadana

expertizde ki dyno verileri doğru sonuç vermeyebilir aslında sonuçta ateşleme sisteminden silindirlerden bobinlere kadar birçok etmen içerir dyno grafiği daha doğru bir yol gösterir, en doğru motor ölçümü bujiler söküldükten sonra her silindirden yapılan psi ölçümüdür bar cinsinden doğru sonuç verir bence
2011 Giulietta 1.4 170 Hp.

Samet89

Hayırlı olsun Samet :) Konya'da ki aracın komple boyalı olduğuna makine mi karar verdi usta gözüyle de bakıldımı... 2006 159 larda boya mikron kalınlığı fazla çıkabiliyormuş...
Eyvallah erdem teşekkür ediyorum ekspertize soktuk ordaki usta boya oldugunu söyledi hatta sölemesine gerek yoktu sol taraf boyalım diye bağırıyordu ama tavanıda duyunca için ürperdi. Yoksa boya takıntım yok:)

Samet89

Bu arada Dyno benim için çok güvenilir bi ölçüt değil. Sadece eşdeğerinde bi araç kullanarak gerçek fikre sahip olabilirim diye düşündüğümden sağda solda gezen beygirler bana hiç güven vermiyor. Aracımi da alırken teste sokmadım :-)

İki araç arasında hissettiğiniz güç farkı var mı peki?

Meraktan sorularımı bağışlayın sadece yarın öbür gün araç alacağımız zaman kesin ölçütlerle uğraşmak bizi yanıltabilir demek istedim.

Güle güle keyifle kullanın. Kazasız belasız. :-)
Turboyla ilgili bir sıkıntıda vardı turbo bar 0.8 i geçmiyordu. Ayrıca direksiyona geçtiğimde gaza köklensede yerde sürünen bir araba hantallığını hissettiriyordu. Teşekkür ediyorum iyi dileklerin için.

Samet89

expertizde ki dyno verileri doğru sonuç vermeyebilir aslında sonuçta ateşleme sisteminden silindirlerden bobinlere kadar birçok etmen içerir dyno grafiği daha doğru bir yol gösterir, en doğru motor ölçümü bujiler söküldükten sonra her silindirden yapılan psi ölçümüdür bar cinsinden doğru sonuç verir bence
Arabalarla ilgili bu kadar bilgi dolu değilim. Yapılması mümkün bişeymidir? Ve yapılması büyük zamanlar alıcak bir iş mi?

Kurzuk

İyi günlerde kullanın. Çok güzel bir 159 çok da diri duruyor. Elinizde daha da güzelleşecektir.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

blackgear

Samet89

Güzel dileklerde bulunan herkese teşekkürler. Bu haftaki planı yaptım. Çarşamba sabahtan alfinde ağır bakıma sokucam perşembe günüde ayrıntılı temizlik. Çarşamba alfine gelicek varsa görüşelim:)

Rotweiler

Giderken bi ihtiyaç kredisi çek Pazartesi'den.
Oğuz yardıcı olur :D
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Samet89

Oğuzun adını verene 5 bin ihtiyac kredisi veriyolar zaten

Kunteper156

İçinize sinen araca şansınızın da yaver gitmesi neticesinde sahip olmanıza sevimdim. Keyifli sürüşler diliyorum. Bu arada araç çok diri duruyor. 3 lira pahalı olsun içinize sinsin.