Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa romeo 159 ve güzel bir anı  (Okunma sayısı 2263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AlfaOlmak

• Membro
Alfa romeo 159 ve güzel bir anı
« : 01 Ağustos 2022, 01:51:52 »
Herkese merhaba,

Bu hafta yaşadığım deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Geçen hafta cuma günü itibariyle senelik izne çıktım. çıkmadan önce Engin ustada aracımın bakımlarını yaptırdım ve bujilerini değiştirdim. Aynı zamanda farlarım hiç göstermiyorken far bakımlarını yaptırdım. bujilerin önemini yakıt tasarrufunu aldığımda anladım açıkçası. Tabi yağ ve filtrelerin de önemi var bu konuda.

Aracımın bakımlarını bitirince güzel bir iç dış yıkamadan sonra bavulumu aldım bagajıma koydum ve geçen hafta cuma günü vpower benzinle depomu fulledim. Tabi yakıtın 23 lira ve deponun 70 litre olduğu yerde bu biraz üzücü olmuyor değil :) (ağlanacak halimize gülelim dedim) cuma akşamı ilk hedefim Ankara'ya yola koyuldum. sessiz sakin 120-140 arası hız sınırları içerisinde yavaş yavaş istikametimde gidiyorum. Tabi arada yolda sizi dürten hafiften gaza getiren araçlar denk gelmiyor değil. hemen bir vites küçültme ile bizde de pedal var ama sakin gidiyoruz bak diyerek bir iki selektör yaparak kendimizi belli etmedik değil.

Ankara'ya ulaştıktan sonra kuzenle bir istişare sonucu neden Adana'ya diğer kuzenin yanına gitmiyoruz ki diyerek akşam saat 5 civarı bir kafede otururken Ankara'dan Adana'ya yola çıktığımızı fark ettim. Tabi Adana'ya eski yoldan gitmeyi tercih ettik. Pozantı otobanına kadar hızımızı hep koruduk ve otobana düştüğümüzde 159 bir nefes açsın istedim. küçük bir denemeyle nefesini açtık tabi ki ama araç hem 159 hem de jts olunca anlık tüketimin x2 olduğunu görmek mümkün :)

Adana sıcağını 2-3 gün boyunca aracımıza tattırdık ve bizi hiç utandırmadı. Hatta o sıcakta denize giderken bazen serinlesin diye dinlenme tesislerinde durup aracımızı yıkatmadık değil.  Sonuçta serinlemek onunda hakkı :) ve en güzel durum ise her tesiste almancılar gurbetçiler vs hatta yerli plaka bmw mercedesler varken bile dikkati 159 un çektiğini görmek ayrı bir zevk. 2. kez 159 yıkattığım abinin verdiği tepki çok hoşuma gitmişti. Bu aracı yıkamak bir zevktir tabi ki yıkarız dedi :) Buradan kendisine selam iletiyorum.

Adana'dan Ankara'ya geri döndüğümde Bağlum tarafında akşamüstü bize selam veren İstanbul plaka 156 ya selam iletmemek olmaz :) ailece Alfisti olduklarını şöyle anladım çocuklar bile dönüp bana bakıyordu ve küçük bir selamlaşmadan sonra ayrıldık. Plakası aklımda değil ama kesin kendisi buradadır :)

Ankara maceram bittikten sonra oradan Bolu'ya, Bolu'dan ise Devrek tarafından Karabük Safranbolu'ya giderek bir de 159 a düğün tattırıp, cumartesi gece itibariyle İstanbul'a girişi sağladım.

Gelelim asıl konumuza, Aracımı sene başında alırken daha önce hastası olduğum ve bu zevki kesinlikle yaşayacağım dediğim bir 159 hayranı olarak gözü kara bir şekilde aldım. Aldım çünkü benden öncesi sahipleri de aracıma gerçekten çok iyi bakmışlar. hiç pişman olmadım. Daha önce çok marka araç kullandığım ve bu iş gerçekten büyük bir bağlılıkmış. Ben aracıma bağlandığımı ve başka bir araçtan zevk almayacağımı düşünüyorum. Hele ki uzun yolda 5,5-6.5 litre aralığında yakarak gittiğinizde ayrı bir zevk alıyorsunuz.

Yolda çok bilinen model aracın hararet veya başka sebeplerden kaput kaldırıp yolda kaldığına şahit oldum. 1 hafta içinde yaklaşık 3000 km civarı yol yaptım ve beni Adana'nın 50 derece sıcağında bile utandırmadı. Tabi araçların en iyisi en bakımlı olanıdır bunu da eklemek gerekiyor.

İçinizde bu zevki gerek 156 ile gerek diğer modellerle yaşamış çok büyüğümüz ve yaşıtlarım vardır ama ziyaretçi olarak bu yazıyı okuyan ve ya bu araba alınır mı diye düşünen olursa diye bu yazıyı kaleme almak istedim. Şimdiden aramıza hoş geldiniz :)

Link bırakmak yasak mı bilmiyorum ama bir de topspeed denemesi yaparak youtubeye yükledim. Yasaksa adminler editleyerek düzeltebilir konuyu en aşağıya linki bırakacağım.

https://www.youtube.com/shorts/vbKr0nNm-7k

« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2022, 01:56:47 Gönderen: AlfaOlmak »
Bilim ve Sanat itibar görmediği toplulukları terk eder. "İbn-i Sina''

murat

• Amministratore
Ynt: Alfa romeo 159 ve güzel bir anı
« #1 : 01 Ağustos 2022, 16:14:25 »
Her seyahatiniz en az bunun kadar keyifli olsun  :serefe: Eski bir 159 kullanıcısı olarak o yakışıklı ile yollarda endam göstermek ayrı bir zevk, bunu iyi bilirim  :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

AlfaOlmak

• Membro
« #2 : 01 Ağustos 2022, 20:12:38 »
Teşekkür ederim. uzun zamandır yolculuktan bu kadar zevk almamıştım  :serefe: :serefe: :serefe:

@murat

hakan

• Membro
« #3 : 02 Ağustos 2022, 10:35:50 »
Ağzınızın tadı kaçmadan güzel günlerde binin aracınıza.Ben de 8 senedir 159 sahibiyim.Piyasada daha yeni daha pahalı daha teknolojik araçlar var ama bir 159 değiller.Pazar günü çocukları bir dolaştırayım dedim gittiğimiz her yerde ilgi odağı renginin de etkisi var elbette(rosso).5 sene binip model değiştirmekdi amacım ama elim halâ gitmiyor ilan açmaya.otomobillere meraklı biriyim ve pek çok markanın forumlarına üyeyim yeni model araçlarda arızadan kafayı kaldıramayanlar morali bozulanlar vs.benim tek çekincem 159 sayısı çok az motor mekanik neyse de trim aksamı zamanla sıkıntı olur tedarik etmek diye düşünüyorum.sercan olmasa yandık zaten.bundan belki 5 yada 10 sene sonra gerçek anlamda iyi korunmuş olanları piyasa da hakettiği değeri görecektir diyorum.saygılar.
haktas

fatihcan

• Membro
« #4 : 02 Ağustos 2022, 16:40:18 »
Güle güle binmeye devam edin, 7 yıl 159 kullanmış biri olarak bilirim o duyguları. Yakıt nedeni ile giuliettaya geçtim ki benim 1.9 jtd idi. Ama uzun yolda dizelde de benzinlide makul tüketimler sunuyor, şehiriçi biraz fazla. 159 tam uzun yol aracı ülkemiz şartlarında.
2004 156 1.6 TS Distinctive (2012-2015)
2008 159 1.9 JTDM Distinctive (2015-2022)
2016 Giulietta 1.6 JTDM Super TCT (2022-....)

AlfaOlmak

• Membro
« #5 : 03 Ağustos 2022, 01:14:00 »
Ağzınızın tadı kaçmadan güzel günlerde binin aracınıza.Ben de 8 senedir 159 sahibiyim.Piyasada daha yeni daha pahalı daha teknolojik araçlar var ama bir 159 değiller.Pazar günü çocukları bir dolaştırayım dedim gittiğimiz her yerde ilgi odağı renginin de etkisi var elbette(rosso).5 sene binip model değiştirmekdi amacım ama elim halâ gitmiyor ilan açmaya.otomobillere meraklı biriyim ve pek çok markanın forumlarına üyeyim yeni model araçlarda arızadan kafayı kaldıramayanlar morali bozulanlar vs.benim tek çekincem 159 sayısı çok az motor mekanik neyse de trim aksamı zamanla sıkıntı olur tedarik etmek diye düşünüyorum.sercan olmasa yandık zaten.bundan belki 5 yada 10 sene sonra gerçek anlamda iyi korunmuş olanları piyasa da hakettiği değeri görecektir diyorum.saygılar.
Aynen öyle aslında hevesimi alır satarım diye düşünüyordum. Başka araç kullanmayı düşünmüyorum şuan. Tek korkum benim de parça sıkıntısı. Şuanlık yok ama umarım yaşamayız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

AlfaOlmak

• Membro
« #6 : 03 Ağustos 2022, 01:15:20 »
Güle güle binmeye devam edin, 7 yıl 159 kullanmış biri olarak bilirim o duyguları. Yakıt nedeni ile giuliettaya geçtim ki benim 1.9 jtd idi. Ama uzun yolda dizelde de benzinlide makul tüketimler sunuyor, şehiriçi biraz fazla. 159 tam uzun yol aracı ülkemiz şartlarında.
Çok teşekkür ederim. Aynen uzun yol arabası şehiriçi yakıtı çok yüksek. Keşke benzin 8-10 liralara düşse de rahat rahat kullanabilsek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

agucba

• Amministratore
« #7 : 06 Ağustos 2022, 12:37:34 »
159 TBi sahibi olmak isterdim, TI olmasına gerek yok.
Daha büyük bir intercooler ile de soğutma daha da sağlıklı hale getirilir ve mutlu mesut kullanılır.
Bir ara sahibinden'de bir tane vardı.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

berkealkan

• Membro
« #8 : 07 Ağustos 2022, 12:16:43 »
Şahane bir araç, kazasız ve keyifli sürüşler dilerim  :clover:

Naçizane bir önerim logonuzu orijinale dönmeniz olabilir, haricinde belli ki sevilen bir araç.
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

AlfaOlmak

• Membro
« #9 : 08 Ağustos 2022, 23:55:10 »
Şahane bir araç, kazasız ve keyifli sürüşler dilerim  :clover:

Naçizane bir önerim logonuzu orijinale dönmeniz olabilir, haricinde belli ki sevilen bir araç.

haklısınız yenisinin siparişini verdim geldiğinde takacağım. denemek istedim kırmızı benimde hoşuma gitmedi.

159 TBi sahibi olmak isterdim, TI olmasına gerek yok.
Daha büyük bir intercooler ile de soğutma daha da sağlıklı hale getirilir ve mutlu mesut kullanılır.
Bir ara sahibinden'de bir tane vardı.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

değerli yorumunuz için teşekkürler :)

GoogleTagged