Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo GT

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Sercan hepimizin ortak derdine deginmissin :) far kaslari :)
Onur arac cok cok guzel olmus spoiler ile zaten renk degisiminden sonra 10 numara olmustu :) ama su far kaslarindan kurtul nolursun!!!
Bu arada coi var diye biliyorum ben Sercan bu aracta.

alala fırat usta bu kadar yüksek kullandırtmazdı coil olsa bi terslik var :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

obasar

Coi var. Saha once dahada cok bastik ama direksiyon kutusunun kollari tak tuk vurdu. Cok fazla acilmis direksiyon kutusu dagildi.
En ideali budur dedi firo... ben de bu sekilde kullaniyorum...
Cok yuksek degil ama arac orjinaline gore 7 cm basiktir zaten su anda...
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

Bence resim yaniltiyor...
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

Pazar gezintisinden sonra yolumuzun düştüğü yer yine evin garajı :)

Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

wolkanku

maşallah çok güzel. 159'u bazen bu renge kaplatasım gelmiyor değil :))

bu arada mercekli far yok mu? yoksa yaptırın derim, GT'ye çok yakışıyor:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

obasar

Mercekli far düşünüyorum ancak sonradan yaptırmak istemiyorum.
çıkma baktım sağ var ama henüz solu bulamadım  :D
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

wolkanku

oohoo öyle zor abi :))
türkiyede kaç tane GT var, kaçının mercekli farı var, kaçı kaza yapacak, kaçı kaza yapıp sol farı hasarsız bir kaza olacak da çıkmaya düşecek :)))))
iyi beklemeler  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

KAKIRMAN

Öncelikle maşşallah deyip fikirlerimi sıralayayım.
1. Bende de olduğu gib orijinal olsun başka olmasın bir yere kadar fakat far bulunsa amenna olmadı kesinlikle mercekten ziyade bi-xenon mercek işine bulaşırım. Hem uzunlar da mercekli xenon olmuş olur.
2. Şu far kaşlarını sökmeye gelsem kızar mısın bilemem ama (zevk renk bir yana) çok orijinal durmuyor be  :arkadasim:
3. Ön liplerin uç kısımlarını siyah yapsan nasıl olur acaba (mat siyah)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

obasar

türkiyede kaç tane GT var, kaçının mercekli farı var, kaçı kaza yapacak, kaçı kaza yapıp sol farı hasarsız bir kaza olacak da çıkmaya düşecek :)))))

acelesi yok ne de olsa sağol :)
ya da yurt dışına çıkıcam bu sene 5 defa birinde alırım kendim.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

1. Bende de olduğu gib orijinal olsun başka olmasın bir yere kadar fakat far bulunsa amenna olmadı kesinlikle mercekten ziyade bi-xenon mercek işine bulaşırım. Hem uzunlar da mercekli xenon olmuş olur.
2. Şu far kaşlarını sökmeye gelsem kızar mısın bilemem ama (zevk renk bir yana) çok orijinal durmuyor be  :arkadasim:

şu far kaşına bir açıklık getireyim :) eşim de her gün aynı konuyu söylüyor zaten.
fakat kaşlar yapıştırıcı ile far ' a iyice kaynamış durumda. sökersem çok kötü olacak. bu nedenle mercekli far alayım bunlarda yedek kalsın diyorum.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

sabır alfanın altın kuralı hocam
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Alper

şu far kaşına bir açıklık getireyim :) eşim de her gün aynı konuyu söylüyor zaten.
fakat kaşlar yapıştırıcı ile far ' a iyice kaynamış durumda. sökersem çok kötü olacak. bu nedenle mercekli far alayım bunlarda yedek kalsın diyorum.

Bu açıklamayı yapman iyi oldu :) yoksa ciddi bir baskı ve ilk buluşmada kaşlar yok olabilirdi :)

emin

Onur abi, valla GT almamda bilinçaltımda bu aracın yatıyor olmasının etkisi büyüktür. Aracı sağlıklı yürütmek açısından neler yapmak gerekir, sen benzin pompasını 3,2ninkilerle değiştirmiştin sanırım?

Enjeksiyon ile ilgili birşey yaptın mı bir temizlik ya da parça değişimi, selespeed bakımını nasıl yapıyorsun?
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alper

Onur abi, valla GT almamda bilinçaltımda bu aracın yatıyor olmasının etkisi büyüktür. Aracı sağlıklı yürütmek açısından neler yapmak gerekir, sen benzin pompasını 3,2ninkilerle değiştirmiştin sanırım?

Enjeksiyon ile ilgili birşey yaptın mı bir temizlik ya da parça değişimi, selespeed bakımını nasıl yapıyorsun?
Emin JTS lerde enjektörlere dikkat et.
İlk iş onları temizlettir bence.

Onur Ozdil

maşallah çok güzel olmuş  :clover: :clover:

egeozal1

Maşallah rengi çok şık çok güzel bir kaplama seçimi. Farlar için Bi-Xenon orjinal al abi hiç girme orjinal farına mercek yaptırmaya zaten far kaşları da çok şık durmamış değiştirince farlar yedek kalsın bunların içine dokunma bence.  :alfisti:

agucba

Ege Bey, "Bi-Xenon al" diyorsunuz, benim de "Var da mı almadık" demem gerekiyor. Ayrıca Bi-Xenon varsa fiyatlarından haberiniz vardır.  Orijinal fara mercek yaptırmak bu durumda çok daha uyguna gelecektir.
Bir şey yazarken yazılanın biraz da mantık çerçevesinde olmasına dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.

///////////////

egeozal1

Ege Bey, "Bi-Xenon al" diyorsunuz, benim de "Var da mı almadık" demem gerekiyor. Ayrıca Bi-Xenon varsa fiyatlarından haberiniz vardır.  Orijinal fara mercek yaptırmak bu durumda çok daha uyguna gelecektir.
Bir şey yazarken yazılanın biraz da mantık çerçevesinde olmasına dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.
Serkan bey sanırım yanlış anlaşıldım. Aracın sahibi Onur Bey sonradan yaptırmak istemeyince bende böyle bir yorum getirdiğimi ve getirdiğim yorumun da şahsen mantıklı olduğunu düşünmekteyim. Mantıksız geliyorsa hiç çekinmeden yorumumu silebilirim veya (silebilirsiniz) buraya benim gelmemin amacı , hep beraber aynı dili konuşmak için geldim. Zaten burası bir forum sitesi bence herkes kendi görüşünü dile getirebilir. Ama çoğunuz yorumumu mantıksız bulduysanız kusra bakmayın. Hepinizden affınızı dilerim. Kusra bakmayın yorumlarımı yazarken bir değil iki kere tartarım.

obasar

Selam Kardeşim,

GT selespeed anlamında en sorunsuz versiyonu. çünkü tüm selespeedlerden son çıkan ve hataların sorunsuzlaştığı modeli kullanıldı bu araçta, bu nedenle klasik 147 veya 156 selespeedi olarak düşünme sakın.

selespeed 'in düzgün çalışmasını istiyorsan ve aracın sağlıklı olmasını kullanımda yapabileceğin temel 1-2 kural var aslında. 1. ben aracın vites atacağını anladığım an hafif gaz kesiyorum ve tekrar basıyorum bir de mümkün olduğunca ani frenlerden kaçınıyorum çünkü ani frende birden 5-4-3 yapabiliyor ve hem motora yük biniyor hem de şanzımana.

GT direkt enjeksiyonlu bir araç ve enjektörler yanma odasının içinde bu nedenle uzun km. 'lerde kurum yapabilir. buna dikkate edilmeli ve kurum yapmaması için genelde 97 oktan yakıt kullanılmalıdır.

benim benzin pompamın ömrü dolmuştu onu 3.2 ile değiştirdim evet. 

benim gözlemlerime göre 2,5 senedir aktif olarak GT kullanıyorum. sorunlu bir araç değil, düzgün olrak yağ ve su kontrolünü yapman lazım o kadar.

müsait olduğunda haber ver görüşelim :)
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

bu arada tabii ki hayırlı olsun ve cok sevindim kardeşim... kesinlikle geniş bir spor aracın yolda nasıl gittiğinin keyfini yaşayacaksın.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

Emin, bu arada istediğinde haber ver. bizim dükkanda bir bakalım aracına..

her türlü sorununu da yanıtlayabilirim :) bu alanda profesyonel oldum.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

temizlik sonrası uzun bir aradan sonra garajda bir kaç resim çektim.

Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

egeozal1

Bu nasıl bir güzelliktir... Allah nazardan korusun.... :yukari-ok: :yukari-ok: :yukari-ok: :nazar: :nazar: :nazar: :clover: :clover: :clover: :alfisti: :alfisti:

Tolga033

Vallahi bana göre kaş haricinde herşey çok güzel.Maşallah . :nazar:

Tabi renkler ve zevkler tartışılmaz.  ;)

Yiğit Doğukan

Evet kaş konusuna bende katılıyorum. Bir de ek olarak arka lambaların karartılması  diyorum ben :) Tabi bu benim zevkim. Onun dışında son derece güzel bir GT. Allah nazarlardan saklasın.