Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfaya kısa bi ara Hondaya merhaba bölüm 2:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asklepios

fevkalbeser12

Bu fondayi ile alakalı birşey anlatayım şimdi araba bakmaya babamla ve eşimle gittik. Babamın pek ingilizce ile alakası yok. Araba almaya giderken babamın bi tane meraklı arkadaşı vardı sürekli bizi arayıp duruyordu. Babam arkadaşına telefonda honday aldık diyordu. Satıcı arkadaş honda dedi bi kaç kere düzeltmeye kalktı ama baktı babam vazgeçmiyor artık o da boşverdi yani anlıycanız bizim honda oldu honday
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

KAKIRMAN

You are not allowed to view links. Register or Login
Söküp atmakla olmuyor işte,sökmesine işçilik ücreti,ruhsat değişimine ayrı ücret,sökmesi de masraf :)
Hepsine razıyız. Hayırlısı artık bakalım.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

erdem1904

Söküp atmakla olmuyor işte,sökmesine işçilik ücreti,ruhsat değişimine ayrı ücret,sökmesi de masraf :)
Hepsine razıyız. Hayırlısı artık bakalım.

Abi aracı evladiyelik almadıysan niçin şöktürmeye uğrşacaksın ki? Dursun satarken birçok alıcının tercih sebebi olacaktır LPG sistemi...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

KAKIRMAN

Konuyu dağıttığım için özür diliyorum. Erdem Hocam çok haklısınız. Bunu çok da düşündüm. Fakat evladiyelik olmasa da o tesisatı görseniz inan kendiniz söker atardınız. Bülent hocam bile görmüştü tesisatın rezilliğini... Sağlık olsun.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

agucba

Hocam, o zaman tesisatı düzelttir. İlla para harcayacağım dersen, parayı sökmek için değil, düzeltmek için harca.  :yukari-ok:

///////////////

Alfadanadam

Hocam, o zaman tesisatı düzelttir. İlla para harcayacağım dersen, parayı sökmek için değil, düzeltmek için harca.  :yukari-ok:

Aynen bence de.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

FB10ur

Yalnız teamhondaturkey e takılıyorum arabayı aldığımdan beri:)  bu 98-99 civicleri 20.000 liradan ilanlara koymuşlar. Üstelik bomboş araba 4 tekerlek koltuk ve direksiyondan ibaret:)

Abi malesef honda piyasası öyle ne yazık'ki en donanımlı olanında o kasaların çift airbag var:) dikkat et ilanlarda en çok göreceğin yazıda güvenlik pakettir :)

fevkalbeser12

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bunlarda Hondanın fotoğrafları. Arabayı dün teslim ettiler. Aydından aldım geldim , böyle güzel bi seremoni ile gönderdiler beni. Servis iyi gibi görünüyor ama servisin asıl yüzünü aracın bakımlarında görücez:) Ne olursa olsun sıfır araba almak güzel birşeymiş. Dün poşetlerini üstünden kendim çıkarttım:) Gözüm yavaş yavaş alışmaya başladı araca:) kesinlikle bi 159 değil ama fenada değil:) Önce sevdiğim yanlarından başlıyayım. Motoru beklediğimden güzel çıktı hani ben daha isteksiz bi motor bekliyordum ama otomatik şanzımanda "S" moduna alıpta Eco modunuda kapatırsanız gayet güzel hızlanıyor. Otomatik viteste, vites geçişlerini falan pek hissettirmiyor. Zaten honda bu konuda başarılı. Frenleri hoşuma gitti başarılı buldum. Yokuş kalkış desteği sorunsuz çalışıyor gibi, yol tutuşu başarılı epey zorladım fakat viraj destek sistemi devreye girmedi bi kaç yerde okumuştum artık olay son raddeye gelince devreye giriyormuş demekki ne zaman şahadet getirmeye başlıyoruz, araba onu duyuyor öyle devreye giriyor:) Müzik sistemini başarılı buldum usb falan okuması güzel bi avantaj. Düğmelerin yerleştirilmesi falan güzel ama muhakkak bi alışma süresi gerektiriyor. Ben hala alışamadım:) Kokpiti tasarımı çok teknolojik ilk binenler ona vuruluyor. Hatta ışıklarda falan diğer araçlardan göstergelere bakanlar oluyor. Zaten başka bakılcak pek bi tarafı yok:) Arka koltuk sırasında zeminde çıkıntı olmaması dümdüz olması güzel, arkada oturanlar için avantaj. Yakıt tüketimi iyi gibi geldi bana Aydından gelirken bana 40 km yolda ortalama 6,2 yaktı değişik şeyler denememe rağmen,  hızlandım yavaşladım vitesi bi otomatiğe aldım bi manuele aldım falan. Yakıtı beni pek üzmücek gibi. Ses yalıtımı epey başarılı. Genel olarak güzel bi araba tabiki bu şimdilik asıl aracı bi 20.000-30.000 km ye gelsin servise girsin çıksın masraf çıkartsın öyle anlıycaz:) Gelelim sevmediğim yanlarına öncelikle arka tasarımını hiç beğenmedim. Önceki kasa honda civicin arkası daha hoştu. Bagajı dar yani o sınıf bi arabaya göre daha geniş bi bagaj beklerdim, yanlış hatırlamıyorsam 410 litre olması lazım. Ön kapıların kapanma sesi muazzam, çok tok bi sesle kapanıyorlar ama arka kapılar için aynı özeni göstermemişler:) Arka koltukların diz mesafesi biraz yetersiz ben standart boyutlarda bi türk erkeği olmama rağmen arka koltuğa oturacak iri birisi zorlanabilir. Galiba japonları düşünmüşler:) Kısacası araç biraz daha büyük olabilirdi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bakalım alfistiturkey ailesi beğenicek mi?:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

A.S.GÜMÜŞ

Buna bir 8C jantı, yay şart  :p
Hayırlısı olsun allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin

07 DH 800

Alper

Tekrar hayırlı olsun Kemal.
Hemen gidip ortaya bir navigasyon alıyorsun :)
Benden sana bir tavsiye :)

Bu arada arka bagaj kapağındaki lambalara bir güzel siyah film çektir.
Stoplarında beyaz kısımlarına kırmızı film çektir arka tarafın görüntüsü oldukça değişecektir.
Arkadaşım aldım daha o gün ben kendim dediğimi yaptım ve ciddi daha güzel oldu aracın arkası.

SertackeS

hayırlı olsun. güle güle kullanın. sorunsuz kullanın demicem çünkü honda :D

bu araç her yönüyle 159dan üstündür inanın bana. ama çok sıradan hissettirecek, hep alfaya bakacaksınız.

daha az yakıt masrafınız olacak çünkü daha az bineceksiniz, uzun yolları kullanmayacaksınız : )))
dizel alfada 500lira yakıt masrafım varken, meganda 150-200 lira arası .dd

daha az yıkatacaksınız, çizikleri ve koltuk lekelerini daha az dert edeceksiniz. haftada bir alfa yıkayan ben, 3 ayda bire indirmiş durumdayım .dd
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

fevkalbeser12

Tavsiye için teşekkürler Alper navigasyon şimdilik zor gibi görünüyor. 1000 km bakıma gittiğim zaman sorarım ne kadar diye, serviste en az 2000 tl derler diye tahmin ediyorum ben. Eğer mümkünse şu arka stoplar için arkadaşın arabasın fotoğrafını çekip koyabilir misin? Birde ilk yapacaklarım arasında, ilk önce film yaptırcam bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var:) sonra kapı altı lazer logo var, birde spoiler söyle kibar birşey olursa sade abartısız:)
                         jeremy clarkson

fevkalbeser12

hayırlı olsun. güle güle kullanın. sorunsuz kullanın demicem çünkü honda :D

bu araç her yönüyle 159dan üstündür inanın bana. ama çok sıradan hissettirecek, hep alfaya bakacaksınız.

daha az yakıt masrafınız olacak çünkü daha az bineceksiniz, uzun yolları kullanmayacaksınız : )))
dizel alfada 500lira yakıt masrafım varken, meganda 150-200 lira arası .dd

daha az yıkatacaksınız, çizikleri ve koltuk lekelerini daha az dert edeceksiniz. haftada bir alfa yıkayan ben, 3 ayda bire indirmiş durumdayım .dd
Bununla alakalı olarakta arabayı almak için aydına dolmuşla gittim. Dolmuştan indim hondanın hemen yanında da peugeot var. Orda da bi tane siyah 159 duruyordu hemde station ve cayır cayır yanıyordu. Son bi kez baktım herhalde kaderin bana bi oyunu dedim hondaya girdim:) arabayı teslim aldıktan sonra arabaya baktım yoktu:)
                         jeremy clarkson

tugrul

Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle kullanmak nasip olsun :nazar:
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alper

Tavsiye için teşekkürler Alper navigasyon şimdilik zor gibi görünüyor. 1000 km bakıma gittiğim zaman sorarım ne kadar diye, serviste en az 2000 tl derler diye tahmin ediyorum ben. Eğer mümkünse şu arka stoplar için arkadaşın arabasın fotoğrafını çekip koyabilir misin? Birde ilk yapacaklarım arasında, ilk önce film yaptırcam bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var:) sonra kapı altı lazer logo var, birde spoiler söyle kibar birşey olursa sade abartısız:)

Kapı altı lazer logoyu hallederiz sen ok de alırız onu hemen söylemen yeterli bana.
LLUMAR cam filmini tavsiye ederim.
Navigasyon ise sakın servisten alma :) güzel kazık atarlar.
İnternetten al sonrası kolay zaten her elektrikçi takar dert değil pek.

fevkalbeser12

Kapı altı lazer logoyu hallederiz sen ok de alırız onu hemen söylemen yeterli bana.
Söyle bi mart olsun azcık turizm sezonu açılsın başlıcam yavaş yavaş ufak ufak dokunuşlara:) navigasyon seneye kalır büyük ihtimalle.  Peki sen arkadaşının arabasının fotoğrafını çekicen mi?
                         jeremy clarkson

Alper

Söyle bi mart olsun azcık turizm sezonu açılsın başlıcam yavaş yavaş ufak ufak dokunuşlara:) navigasyon seneye kalır büyük ihtimalle.  Peki sen arkadaşının arabasının fotoğrafını çekicen mi?

Şuan internette bakıyorumda herif hiç foto çekmemiş ben görürsem direk çekerim fotosunu gönderirim sana hemen.
Şimdi sipariş versek zaten Şubat sonunda ancak eline geçer belki de martta bu ara onlarda tatil sanırım da  :) Hong Kong dan geliyor ya :)

kemalkml

tekrar hayırlı olsun :) renk güzel . the power of dreams  8)

mahoretti

fotoları yeni gördüm. :o iç dizaynı olsun, dışı olsun, arka tasarımı olsun..... kusura bakma ama  :'(

fevkalbeser12

Alper senin dediğin  bagajdaki lambalar için film bu şekilde mi? Birde camlara bu ton film nasıl sizce? Birde dün ilk uzun yolumu yaptım 250 kilometre, hız sabitleyiciyi kullandım 100 km hıza sabitledim ve 5,2 yaktı cidden böyle bi sonuç beklemiyordum araç beklediğimden ekonomik çıktı en azından ordan seviniyorum:)
                         jeremy clarkson

evrenalpar

Her markanın ton/koyuluk kartelası farklı, örneğin bildiğim kadarıyla Llumar'da 5 ton var. Ben Giu'ya arka orijinallere uygun olsun diye 2 numara yaptırmıştım. Honda'nın orijinal arkalar daha koyu gibi bende, 3 belki olabilir.

Stoplara film olayını ben de yapcam ne zamandır, bir türlü elim gitmedi.

Bu arada navigasyon Alper'in dediği gibi servislerde çok kazık, 2000-2500'e taktıkları navileri dışarıdan 700'e alabilirsiniz.
Ör:
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alfadanadam

Bir başka başlıkta bahsettiğim firmadan honda'lar için de ürün alabiliriz. Hem androidli versiyonları da olabilir.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

fevkalbeser12

Bugün merak ettim servisi aradım yapıştırdılar 2000 tlyi hey maşallah dedim:) Bu navigasyon fiyatı iyiymiş cidden düşünülür belki telefonda pazarlık falan 700 tlye alınır ama merak ettiğim şey gider bunu takarsam servis garanti dışına çıkartılar mı aracı?
                         jeremy clarkson

Alper

Biraz arastirmak gerek navi isini cok iyileride var kotuleride.
Onun icin iyi bak yazilimina ozelliklerine birde tvli alma sakin.
Buarada teyp degistirdin diye kimse garanti disi birakamaz rahat ol.
Buarada bu ara yurt disina gitme kosturmasi icinde oldugumdan ise de gitmiyorum izinliyim.
Arkadaslarlada gorusemedim hic gorsem o aracin fotosunu cekicem hemen merak etme.
Birde camlara 3ten fazla cektirme cok koyu olur basin agrir benim volvoda on cam dahil ziebart ciddi koyu basbakanlik yazisi olmasa coooook ceza yerdim :) tavsiye etmem.