Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alper Musa - Alfa Romeo 156 Selespeed & Volvo S40 2.0 Turbo

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

satox

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben bugün dört lastiğide Yokohama ae01 lerle değiştirdim. Tabi ilk günden birşey söylenemez ama önceki Good Yearlara göre sessiz. Önceden araç içinde hissettiğim küçük tümsekleri artık hissetmiyorum. bile. Şu önümüzdeki kışı ve yazı geçirelimde asıl sağlıklı yorumu ancak o zaman yapabilirim.
Zaten ilk günlerde üzerindeki bal mumu gidecek ve daha da yumuşayacak ama soğuk havalarda ciddi sertleşir lastikler tabii kış tipi değilse lastikler.
Yazlık tipse sertleşiyorlar en kaliteli lastik de olsu 15 derece altına indiği anda o lastikten pek bir şey bekleme.
İstanbul da bir şey değil de soğuk yerlerde ciddi sorun yaratır yazlık lastikler.

Lastikler 4 mevsim. Aslında ilk tercihim Pirelli P1'lerdi ama lastikçiye gidince ne olduysa ''Yokohamaları takın '' dedim :) Bandırma'da olduğumdan çok fazla kar gördüğümüzde yok. İnşallah sorunsuz sıkıntısız bir kış dönemi atlatırız.

may-alfa

Bugün kış lastiklerimi aldım. Michelin Alpin A4 91V tanesi 250 tl. 4 çelik sibop'da bedavaya geldi. Şuan ses seviyesi falan çok çok iyi. Yaz lastiklerim de michelin ama, artık hava soğuyunca sertleşmeye başladı ve bende hemen kış lastiklerini aldım.
Bakalım kış lastiklerinin performansı nasıl olacak?
Mehmet Arif

Alper

Bugun depomu fulledim.
Km mi sifirlamistim bu ara Alfami kullaniyordum istanbul icinde 652 km yapmisim is yerim ile ev arasi git gel sabah 8 aksam 5 trafigi ki aksam ciktigimda hic direk eve gitmedim besiktas bakirkoy florya istinye kadikoy ve daha bilimum yer gezdim ve bir dunya yer her oglen soguk motorla sadece 1 km git 1 km gel falan neyse arada tabii basmadimda degil TS sesini duymak icin ama ara sira.
Tutar ise 263 tl tuttu.
Bu istanbul trafiginde hicbirsey bence 2.0 benzinli bir arac icin.

tugrul

Maşallah, ben uzun yolda 500-550 yapabiliyorum en fazla
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alper

Abi sen rodajdasin ama yaa sonrasinda seninde duser ya 7 litrelere uzun yolda

tugrul

Atikere döndü lpg sistemi:) eskisi söküldü..
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

dnr1

Önceki 156 im da Atiker on numaraydi..simdikine gasitaly taktirdim ..lanet olsun..ayar tutmuyo..üstüne benzin ayarlarimida. Bozuyor.nasıl sokturup iade edebilirim.benzinle gezer oldum..yoksa motor 1.4 zannediyo kendini.
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

Bildiğim kadarıyla gasitaly müşteri memnuniyeti konusunda iyi bir marka. Firma merkeziyle irtibat kurarsanız ya probleminizi çözerler ya da kiti söküp iade ederler paranızı.

dnr1

Gorustum..ayar tutar ,deyip duruyorlar.bursadaki ustalarının görmesini istiyorlar.inadına gidicem ama ,umarım boşa kürek çekmemiş olurum.
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alper

Az önce Çorlu dan İstanbul'a geldim.
Tam Selimpaşa da bilenler bilir , otobana girmezseniz E-5 ten devam etmek için sağa ve sonra sola bir dönüş vardır.
Önümde bir Fiat Ducato onun önünde de çimento kamyonu gidiyordu.
Ben tam Ducatoyu geçiyordum ki ;
İçimden dedim ki çimento kamyonuna fazla yaklaşma Alper , nolur nolmaz , hep tedirgin yaklaşırım onlara.
Oda arkadaşımın aracının üzerine çimento dökülmüştü bir kere yolda giderken öndeki kamyondan onun etkisi var hep.
Ulan sağa döndük bir şey yok tam kamyon sola dönüyordu Ducatoda onun soluna geçti çift şerit orası bende hemen 2-3 araç boyu arayla arkalarındayım.
Kamyon direk Ducatonun üzerine çıktı , sol taraf komple gitti ön tarafta aynı şekilde.
Allah korusun benim otomobilim olsaydı orada şimdi aranızda olamazdım üzerimden direk geçerdi.
Ecemde sağ ön koltuktaydı.
Valla verilmiş sadakamız varmış.
Ama Ecem ciddi çok korktu allahtan hızlarımız çok düşüktü 50 falandı ve hemen durdum.

Inan

Geçmiş olsun..korkunç bir kaza atlatmışsınız!

Alfadanadam

Geçmiş olsun Alper'cim. Bu işlerin ne zaman nereden geleceği hiç belli olmuyor gerçekten de. Muhteşem sürücü de olsak başkalarının her kusurunu kapatamıyoruz her zaman.

wolkanku

alper aman dikkat..kemerinizi de mutlaka takın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

fevkalbeser12

Geçmiş olsun kardeşim ucuz atlatmışsın hele ki böyle durumlarda yengeler yanımızda olunca insan daha bi tedirgin oluyor, onların başına birşey gelicek diye.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Bir şey olmamış olsa da geçmiş olsun. Kaza ihtimali ve kazanın nereden ve kimden geleceği ve geldiği hiç belli olmuyor ne yazık ki.

///////////////

delimai

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

ku2

Alper çok geçmiş olsun.. Bu bilmem ne yaptığımın ülkesinde cahil cühela adam o kadar bol olunca hayatımız pamuk ipliğine bağlı..!! Hergün eve sağ salim dönüyorsak..ne ala..!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

C_N_T

Alper çok çok geçmiş olsun kardeşim. Verilmiş sadakan varmış dediğin gibi.

Alper

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Bu ehliyet olayını bu kadar basitleştirdikleri sürece bu böyle devam edecektir.
Özellikle ağır vasıta araçlarını kullanan kişilerin daha fazla dikkat faktörlü olmaları gerekirken beni görür dururlar , yol verirler mantığı ile daha ne kadar ilerler bu böyle bilemiyorum.
Herşeyin başı eğitim diyoruz fakat neyin eğitimi?
Kim nasıl bir eğitim veriyor ki?
Nasıl verecek ki?
gibi bir dünya soru çıkıyor ortaya.
Bu ülkede öğretmenlerimize verilen önem bu kadar düşükken , onlara verilen eğitim desteği bu kadar vasatken onlardan ultra üstün bir eğitim beklemek ne kadar mantıklı.
Öğretmen kişi aldığı 3 kuruş maaşla çocuğuna güzel bir gelecek hazırlamayı mı , yoksa evin kirasını , doğal gaz ve elektrik faturasını mı nasıl ödeyeceğini düşünürken bizim çocuklarımıza , nasıl sağlıklı bir bilgi vererek eğitimlerini sağlayabilir ki!
Bu ehliyet kursları hocaları için de geçerli.
Bir kere biz eğitmeni farklı öğretmeni farklı tanımlamalıyız.
Öğretmen deme eğitmen demek olmalı fakat kitabı önümüze dayayarak öğren denen bir sistem daha ne kadar sağlıklı bir şekilde devam edebilir ki.
Öğretmenlerin suçu yok bu konuda belki onlara da böyle gösterildi böyle öğretildi ama bu işin esas suçlusu bu sistemi bu şekilde geliştirmeden aynı yerinde seke seke bu günlere kadar getirenlerde.
Bir kazadan nerelere kadar geldim.
Ama eğitimin her an , her şey olduğu bir toplumda en ufak bir şeyi bile buna bağlayamamak yanlış olurdu bence.

KAKIRMAN

Alper Bey siz çok iyi anlıyorum. Hatta yarama parmak bastınız diyebilirim.
Şöyle ki Çekmeköy Şile Otobanını bilenler vardır mutlaka. Bu yol resmen kara bir yol. Geçen yaz artık beni zıvanadan çıkaran ve ortalama hızları 120 den aşağı olmayan yüklü hafriyat tırlarının terör estirmelerine artık tahammül edemeyince elimden geldiğince görüntülü delil toplayıp yetkili kişilere ilettim. Sonuç fosss... Peşini bırakmadım BİMER'e yazdım defalarca. Nihayetinde 1-2 ay önce eve evrak geldi. Karayolları genel müdürlüğünden gelmiş. Yazıda sözkonusu yola ne ulaştırma bakanlığının ne de kendilerinin bakmadığını bu yollara (otoban) ilçe sınırlarındaki trafiğin baktığını yazmışlar. Açıkçası yazıyı yazan memur kaytarmak için sallamış yazıyı (tüm memurlar alınmasın - bürokrasinin nasıl işlediğini artık adım gibi biliyorum görüyorum) üstündeki müdür de basmış imzayı. Eee şimdi ne yaparsın.
Gelelim ehliyet mevzusuna. Bu sınavlarda ben görev alıyorum. Öyle adaylar var ki aklınız şaşar. Sanki ilk defa direksiyona geçiyor gibi. Sürücü kursu sahipleri kendilerince bizi çaya yemeğe davet ederler. Nazikçe bu tekliflerini geri çevirmişimdir hep. Eee bunda da gerisini sizi düşünün. Eylül ayında direksiyon sınavında kurayı çektim. Atıyorum A sürücü kursunun adaylarını sınav yapacağım. Ortalık birden tuhaflaştı. Çünkü benim listemdde kaymakam hazretlerinin kızı da varmış. 17. sırada olmasına rağmen ilk onu sınav yapacakmışız. Haaa dahası bırakmamaya özen gösterecekmişiz. Ben de hı hı deyip sınav yerine gittik. Ama diğer arkadaş (iki kişiyiz birimiz öne diğeri arkaya oturur. 2 kişi bağımsız not verip bu 2 notun toplamı kötü notların toplamıdır) hocam dedi uğraşmayalım boşverelim deyince baktım olmuyor. Doldurdum kötü puanları ki zaten mümkün değil o halde o kıza geçer not veremezdik. Neyse sınav bitti. Evraklar teslim edildi. İlçede bana söylenen şu idi. Siz bıraksanız da bunlar bir yolunu bulurlar hocam dedi. Lanet okudum. Ve bu ülkeden bir kez daha iltica edesim geldi kusura bakmayın. Diyeceksiniz ki şikayetçi olsaydın. Normalde evet olabilirdim fakat ne demiş Fuzuli:'Selam verdim rüşvet değildir diye almadılar.'
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

obasar

alper bey,  cok cok geçmiş olsun, gerçekten verilmiş sadakanız varmış.
özellikle büyük araçlardan ben de çok korkuyorum ve temkinli olmakta acenle etmemekte gerçekten çok büyük fayda var.
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Alper

alper bey,  cok cok geçmiş olsun, gerçekten verilmiş sadakanız varmış.
özellikle büyük araçlardan ben de çok korkuyorum ve temkinli olmakta acenle etmemekte gerçekten çok büyük fayda var.

Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim Onur bey.

Bir anlık dalgınlık ile insan hayatından olabilir.

Bunun için her zaman dikkatli ve temkinli olmak gerek.

Alper

Kapı içi sacı üzeri bitüself kaplanması ve kapı panzotunun iç kısmı firex kaplanması işlemi.
Tek tık yok araç içinde :)
Önümüzdeki günlerde davlumbaz içlerini bütüself ile kaplayacağım ve iç kısımları ve araç altını komple pütür vurdurtacağım.
Davlumbaz içine bitüself üzerine de akustuk için firex sünger döşeyeceğim.
Davlumbazın iç metal olan kısımlara hem pas önleme amaçlı hemde ses izolasyonu için kullanılan pütür maddesi atılacak.
Dün gece girdiğim parke taşlı yolda aracın içinde tık ses yoktu.
Müzik sistemi oldukça fazla kalitesi ses vermeye başladı kesinlikle :)
Bu uygulama sonrasında bagaj içi ve çamurluk kısımları sonrasında da tavan kısmına uygulamayı planlıyorum.

evrenalpar

Alper'cim çok güzel bir uygulama eline sağlık, aynı zamanda cumartesi yardımların için de teşekkür ederim.

Bu uygulamaya da özenmedim değil açıkçası. Benim anlamadığım bu olayın maliyeti ne ki, firmalar her araca kendilerinden yapmıyorlar bu işi?
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

wolkanku

Alper'cim çok güzel bir uygulama eline sağlık, aynı zamanda cumartesi yardımların için de teşekkür ederim.

Bu uygulamaya da özenmedim değil açıkçası. Benim anlamadığım bu olayın maliyeti ne ki, firmalar her araca kendilerinden yapmıyorlar bu işi?

abi firmalar 3EU'ın hesabında, çünkü düşünsene 100.000 tane araç üretse , 3EU kurtarsa bi araçtan, 300.000 EU desek , Almanyada ortalama bir arabanın 10-15 bin EU olduğunu düşünsek, 20-30 araba fiyatıdır, bak maliyeti demiyorum oraya girersek herhalde 50 ye yaklaşır bu rakam.
dolayısıyla firmalar standart olarak bu uygulamayı yapmıyor.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+