Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: ARTIK BENDE BİR ALFİSTİYİM :) ARANIZA GERÇEK ANLAMDA BUGÜN KATILDIM. *ANKARA  (Okunma sayısı 3822 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Frknsht

• Membro
Merhaba değerli forum üyeleri, aranıza bugün satın aldığım 2001 Alfa Romeo 156 Mk1 2.0 SS Yarı otomatik aracımla katılmış bulunuyorum. Sizden ricam araçta eksik gördüğünüz ya da yakışacağını düşündüğünüz aksesuar vs. var mı?

İlk arabam, oldukça heyecanlıyım ve her türlü tavsiyeye açığım :)
Ankarada yaşıyorum. Alfa Tek Şerif usta ile çalışmış satan arkadaş. Bu ustamızı tanıyan varsa bilgi verebilir misiniz?

Araç resimleri

https://www.hizliresim.com/cnr519c
https://www.hizliresim.com/2xkctnt
https://www.hizliresim.com/23ylta3
https://www.hizliresim.com/ddl404c
https://www.hizliresim.com/pwlah85
https://www.hizliresim.com/ti2peev

melih123

• Membro
Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız arızasız günler dilerim.

Aracınız SS olduğu için aşağıdaki konuyu okumanızın faydalı olacağını düşünüyorum.

https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik-yardim-arsivi/selespeed-nasil-kullanilir/
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

blackgear

• Membro
Hayılrı olsun, MK1 ve MK2 156 manuel ve GT Selespeed kullanmış biri olarak naçizane önerilerim:

1) araca orjinal harici bir aksesuar takmayın. GTA body kit düşünülebilir.  :yukari-ok: ki tampon ve spoiler uygulanmış. Etek düşünebilirsiniz.
2) 156 için Orjinal aksesuar bulmanız çok zor, o yüzden şansınızı fazla zorlamayın.  :lol:
3) Yay ve replika -orjinal jant modifikasyonu 156 lara çok yakışabiliyor, fakat SS ler "bence" sert yürüyen ile iyi anlaşamıyor. forumda buna itiraz edenler olabilir, önerim yalnızca 17 jant ile görselde bir tık iyileşme elde edebilirsiniz. Yaya girmeye gerek yok kanımca. Gördüğüm kadarı ile jant da uygulanmış.
4) Aksesuar' dan ziyade bakımlarına dikkat edin, her 10 bin km de bir yağ bakımına alın. Bütçeniz müsait ise triger, devirdaim, yağ pompası gibi kilit donanımları km veya zamanını beklemeden revize edin. İçiniz daha rahat binersiniz. Tabi aynı servise devam eder, bu servisten de güven alırsanız, servisiniz zaten bu konuda sizi yönlendirecektir.
5) Farlar biraz zayıf gelebilir. bi-xenon mercek modifikasyonu düşünebilirsiniz.
6) edit: En önemli konu, tabi ki sıklıkla yağını ve suyunu kendiniz kontrol edin, servise bırakmayın. Eksiltme durumuna göre ki 156 lar bir miktar yağ yakar, bu normaldir vakti gelmeden yağını tamamlatın. Dolayısıyla bagajınızda üstüpü veya bir beziniz olsun  :yukari-ok:

Aracınız diri ve güzel gözüküyor, bakımlı bir araç gibi. İçi de öyle. Bakım harici çok yapacağınız bir şey yok gibi duruyor. İyi günlerde kullanmanız dileği ile. :alfisti: :nazar:

Not: İçerideki kırmızı varillerin amacını anlamadım. :-X
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2021, 14:24:53 Gönderen: blackgear »

ekdellal

• Membro
Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Artık siz de bir alfista'sınız. Alfisti bunun çoğulu imiş, ben de forumda bi konuda okumuştum ;)

One+ 9 pro 12/256 ile Tapatalk üzerinden gönderildi

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Frknsht

• Membro
 Almadan önce okudum aldım yine okuyacağım  @melih123 çok teşekkür ederim :)

@blackgear üstadım tavsiyeler için çok teşekkür ederim  yağ yakma konusunda oldukça uyarı gördüm bu forumda. Dikkate kesinlikle alacağım. Araçta zaten 10w40 var şu anda buna devam etmemi önerir misiniz ve kaç günde bir kontrol etmeliyim?

Aksesuar konusunda sökmem gereken bir şeyler var ise tabsiyeye açığım. Ek olarak çamurlu tarafında ki sinyal lambaları satıcının söylediğine göre çok akım yiyormuş araç içi aydınlatmada gel gitler olabiliyor dedi. İstersen söktür orijinal tak dedi.

Kırmızı kutular küllükmüş 🤣 araçta biraz terletme çıktı.
Arka cam kriko biraz ağır çalışıyormuş ama en iyisi bu kadar dedi komple değiştirmezsen tamiri bu kadar oluyor dedi. Oksijen sensörü hatası varmış yine fakat o da LPG ile alakalı isterseniz LPG söktürün dedi expertiz ki şu an benzinde kullanıyorum ve bu şekilde kullanmaya devam etmek istiyorum. LPG tüpü yeni olup lovato sıralı sistem kullanılmış. Araçta değişen yok ama Arka bagaj kapağında ufak bir paslanma gibi bir durum söz konusu. Açıkçası boyayı da güzel işçilik yapamamışlar. Egzoz dan biraz çürümüş gaz kokusu geliyor onunda Katalitik konvektor gaz ayarı yaptırın dedi yine expertiz. Yine deri bakım kremi vs önerdi satan arkadaş.

Tavsiyelere açığım :)

Frknsht

• Membro
Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın. Artık siz de bir alfista'sınız. Alfisti bunun çoğulu imiş, ben de forumda bi konuda okumuştum ;)

Öğrenmiş oldum düzeltirim :) çok teşekkürler

One+ 9 pro 12/256 ile Tapatalk üzerinden gönderildi

melih123

• Membro
Almadan önce okudum aldım yine okuyacağım  @melih123 çok teşekkür ederim :)

@blackgear üstadım tavsiyeler için çok teşekkür ederim  yağ yakma konusunda oldukça uyarı gördüm bu forumda. Dikkate kesinlikle alacağım. Araçta zaten 10w40 var şu anda buna devam etmemi önerir misiniz ve kaç günde bir kontrol etmeliyim?

Aksesuar konusunda sökmem gereken bir şeyler var ise tabsiyeye açığım. Ek olarak çamurlu tarafında ki sinyal lambaları satıcının söylediğine göre çok akım yiyormuş araç içi aydınlatmada gel gitler olabiliyor dedi. İstersen söktür orijinal tak dedi.

Kırmızı kutular küllükmüş 🤣 araçta biraz terletme çıktı.
Arka cam kriko biraz ağır çalışıyormuş ama en iyisi bu kadar dedi komple değiştirmezsen tamiri bu kadar oluyor dedi. Oksijen sensörü hatası varmış yine fakat o da LPG ile alakalı isterseniz LPG söktürün dedi expertiz ki şu an benzinde kullanıyorum ve bu şekilde kullanmaya devam etmek istiyorum. LPG tüpü yeni olup lovato sıralı sistem kullanılmış. Araçta değişen yok ama Arka bagaj kapağında ufak bir paslanma gibi bir durum söz konusu. Açıkçası boyayı da güzel işçilik yapamamışlar. Egzoz dan biraz çürümüş gaz kokusu geliyor onunda Katalitik konvektor gaz ayarı yaptırın dedi yine expertiz. Yine deri bakım kremi vs önerdi satan arkadaş.

Tavsiyelere açığım :)

Yağ olarak 10w60'a geçin derim hem motoru koruma amaçlı hemde tam sentetik olduğu için tavsiye ederim.Yağ filitresi ve buji olarak kesinlikle orjinal yedek parça kullanın bakımlarını düzenli yaptırın ve en önemlisi ustanızı iyi seçin
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

halil

• Membro
aracınız hayırlı olsun.güle güle kullanın
yağ olarak 10w 40  kaliteli ve orjinal (piyasada bol miktarda sahte yağ mevcut) bir yağ kullanabilirsiniz.kullanım kitapçığında belirtildiği üzere 10w60 yağ da kullanabilirsiniz.yağı her hafta kontrol edin.özellikle uzun yol yaptığınızda daha sık kontrol edin.katalitik konvektörün ayarı olmaz.tıkanmış olabilir.temizlenebiliyor.bununla ilgili youtube'da epey video var.lamda senserü araç lpg'de çalışsa bile arıza lambası yakmaması gerekir.lpg ayarlarını kontrol ettirmekte fayda var.arızalı ise değiştirin.motordaki arıza kodlarını okuyabilmek ya da silmek için elm obd cihazları satılıyor.bu cihazdan alıp ,cep telefonunuza indirdiğiniz programlar ile motorla ilgili çoğu bilgiyi görebilirsiniz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

makine

• Membro
Kardeşim hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanman dileğiyle.
Bu arada 2001 alfa romeo 156 selespeed için uygun olan
 elm obd cihazı tavsiyesi olan arkadaşların bilgi vermesini rica ediyorum.

Frknsht

• Membro
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Kazasız belasız günler nasip olur inşallah. 🙏

Frknsht

• Membro
Merhaba tekrar, Alfa Romeo 156 aracıma jant göbeği bulmakta çok zorlandım çünkü standart ölçülere göre göbek bulmak çok zor. Son olarak şu siteden şu ürünü sipariş verdim,
Üründe 55/58 yazıyor fakat ben kendileri ile iletişime geçip 52/55 göndermelerini istedim. (Ellerindeki en düşük ölçü buymuş)

https://www.hepsiburada.com/yed-jant-gobegi-alfa-romeo-58-55-55mm-ic-cap-4lu-set-aluminyum-p-HBV000018QVHB?magaza=Yed%20Ekipman&url_src=and-product-detail

benim aracımın ölçüleri 50-52 civarı çıkıyordu fakat standart ölçülerde bu yok. Bu ürünü alıp kapağın altındaki yuvalarını pense yardımıyla kırdıktan sonra elimde kalan kapakları zımparalamaya başladım.

4 kapak için yaklaşık 2 saat süren işlemler sonucunda iç göbeğe ince bir silikon çekip kapakları otutturdum. Sonuç bu oldu. Belki bir arkadaşa faydası olur diye paylaşıyorum.

Ek olarak bugün aracımın yağ filtresi, hava filtresi değişti. Castrol 10w40 yağ konuldu. Bakımlar yapıldıkça yapılan bakımları buraya not alacağım.

Selamlar.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2021, 12:32:04 Gönderen: Frknsht »

Frknsht

• Membro

Merhaba tekrar 31.12.2021 güncellemesi olarak aracın bugün Triger Seti (ina marka), Devirdaim (Graf marka), V seti (Bosch) marka yine Balance kayış ve milleri (Dayko) marka olarak değiştirildi. Yine ek olarak Üst kapak contası değiştirildi.

Selamlar.

blackgear

• Membro
Ohh miss...  :yukari-ok: Kazasız belasız kullanırsın inşallah kardeşim.

Frknsht

• Membro
Ohh miss...  :yukari-ok: Kazasız belasız kullanırsın inşallah kardeşim.

Teşekkür ederim güzel insan,  hepimize kazasız belası sürüşler 🙏💪

:alfisti:

Gouki

• Amministratore
Jant göbekleri güzel görünüyor, kazasız belasız :clover:

Frknsht

• Membro
Jant göbekleri güzel görünüyor, kazasız belasız :clover:

Teşekkürler hocam hepimize :)  :clover:

berkay bayir

• Membro
 :alfisti: iyi günlerde kullanın izmirden selamlar
159 <3

Frknsht

• Membro
Yine bir bakım günü....

Aracımda çiğ gaz atma ve hemen hemen 2 katı yakıt yakma sorunu mevcuttu. Bu sorunun kaynağı olarak Lambda sensörü arızası ve eskimiş bujiler olarak gördük. Gün içinde 8 adet orjinal buji takımı ve lambda sensörünü (bosch marka) ile değiştirdik ve çiğ gaz atma tamamen bitti. Buna bağlı olarak yakıtta düzene girecektir diye umuyorum.

Ek olarak eski salıncağımın burç arasındaki boşluk sebebiyle sol alt salıncak sıfırı ile değişti. Böylece çukurda araba gezinmesi ortadan kalktı ve aracım çukurlarda epey rahatladı.

Şarj dinamosuyla alakalı gerekenler yapıldı. İç aksamında 1-2 parça değişti. V kayışı gergi kütüğü değişti.

Kapılarım açılırken gelen tak tuk sesleri sebebiyle 4 adet sıfır kapı gergisi ile değişti. Ve sorun ortadan kalktı. Ayrıyetten bagaj menteşeleri ve amortisörleri değiştirildi eskisi gibi cama baskı yapması önlendi.

Kadran ve orta konsol göstergeleri led ile değişti. Oldukça basit, yardımcı olabilirim. Sonuç bu şekilde oldu.

Yine keyfi bir harcama olarak yaklaşık 1 ay önce direksiyona alcantara kılıf yapıldı. Yine bu görüntüden memnun kaldım :)

Son olarak günü rot balance ayarı ile noktaladık :) Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.  :alfisti:
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2022, 16:07:33 Gönderen: Frknsht »

radar54

• Membro
Dolu dolu bir bakım günceli olmuş kesenize bereket  :yukari-ok:  :nazar:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

blackgear

• Membro
Takipteyim, Ankara bakımlı bir 156 ve iyi bir Alfistiye daha sahip oldu  :yukari-ok: :nazar:

YasinC

• Membro
Şerif usta iyidir zaten forumda aratırsanız adının geçtiği konuları görebilirsiniz. Bende düzenli olarak Alfatech'e gidiyorum

Frknsht

• Membro
Takipteyim, Ankara bakımlı bir 156 ve iyi bir Alfistiye daha sahip oldu  :yukari-ok: :nazar:

Elimizden geldiğince üstadım, teşekkürler :)

Frknsht

• Membro
Dolu dolu bir bakım günceli olmuş kesenize bereket  :yukari-ok:  :nazar:

Çok teşekkürler @radar54 hocam :)  :alfisti:

Frknsht

• Membro
Şerif usta iyidir zaten forumda aratırsanız adının geçtiği konuları görebilirsiniz. Bende düzenli olarak Alfatech'e gidiyorum

Şerif ustadan ziyade Burak usta ilgileniyor aracımla. Lakin Şerif ustada orada elbette, araç benden önce bakımlarını Alfatech'de yaptırdığı için onlara devam ediyorum. Şimdilik bir sorun yaşamadık teşekkür ederim hocam öneriniz için :)

Frknsht

• Membro
Selamlar tekrar, aracımda özellikte ilk kalkışta hissedilen bazı titremeler sebebiyle ustamın da söylemine göre Cuma günü motor ve şanzıman kulaklarına baktırmak istedim. Ve cumartesi günü şanzıman kulağı sol alt ve sağ ön alt motor kulağı yenileri ile (RAPRO MARKA) değişti ve sorun ortadan kalktı gibi görünüyor. 

Yine tüm bunlara ek olarak forumdan tanıştığım @octinum un tavsiyesi üzerine aldığım TUNSGRAM Megalight Ultra +200 far ampülü sayesinde gözle görülür bi parlaklık elde ettik. 156 orjinal far ampüllerinin aydınlatması biraz düşük kalıyor bilenler bilir  Kendisine teşekkür ediyorum.

Herkese selamlar, iyi forumlar, sağlıklı sürüşler  :alfisti:

GoogleTagged