Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Bella bianco, dizel Giulietta TCT  (Okunma sayısı 2496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vozkol

  • Membro
  • İleti: 151
    • Çevrimdışı
Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« : 12 Mayıs 2016, 23:56:23 »
Merhaba sevgili alfisti,

Bu yazı biraz uzun olabilir o nedenle sıkılmadan okumayı başarabilen arkadaşlara şimdiden teşekkürler :) Dileyenler doğrudan fotoğraflı kısımda incelemeye geçebilir.

Bu yazıda yeni satın aldığım 1.6 JTDM Giulietta TCT'yi tercih etme sebebimi, ilk izlenimlerimi, elimden geldiğince detaylı incelemesini ve biraz da önceki aracım 1.9 JTDM q-tronic 159 sonrası eksi ve artılarını bulacaksınız. Ben 38 yaşında bir sürücüyüm, seri araç kullanmayı sevsem de kapsamlı motor / teknik bilgim yok, tamamen ortalama bir otomobil kullanıcısıyım. Bu nedenle yetersiz bulursanız mazur görün :) .

SATIN ALMA ÖNCESİ: Bu bölümde pek bir heyecan yok !

Bir süredir yeni bir araç satın almayı düşünüyordum. 159 ile vedalaşma zamanım yaklaşıyordu çünkü bu güzellik kusursuz olmalıydı ancak servis ihtiyacı yüzünden beni epey yormuştu. Günlük güzergahım kısa mesafelerde bolca trafik ışıklı yol ve işyerimde park sıkıntısı oldukça fazla. D segment arabalar (özellikle dizeller) bence gerçek uzun yol arabaları. 159'un sportif sürüş karakteri de eklenince şehir içinde bu ağır kütleyi kısa mesafelerde kullanmak maliyetli ve yıpratıcı oluyordu. Mesela kışın koca motor ısınana kadar çocuğumu kreşe getirmiş oluyordum. Ayrıca eşim araba kullanmayı çok istese de 159 ile pek anlaşamadılar.

159 sahibi olarak kendimi tam anlamıyla özel, seçkin ve sıradışı hissediyordum. 159 bence ulaşılabilir motor ve bütçe seçeneklerine sahip araçlar içerisinde en seksi ve güzel arabadır. Genel olarak araç değiştirme, işler yolunda gittiği sürece hep upgrade şeklinde gitmeli düşüncesindeyim. Açıkçası ben 159'dan sonra Mercedes C200 dizelin bende bu upgrade duygusunu yaşatacağını düşünüyordum ancak 159 ile yaşadığım gündelik sorunlar bu kez katlanarak artacaktı. Ayrıca sıfır km bir araç için bütçem 120.000 ve üzeri rakamlara ulaşamayacağından, bir sonraki aracımın sıkıcı vasat diğer piyasa araçlarından biri olacağı kaygısı vardı.

Olası seçeneklerden İnsignia ciddi fiyat indirimine (cosmoyu 102.000 TL'ye kadar iniyorlar) rağmen yine bir D segment araç oluşu, zayıf dayanıklılık söylemleri, sıradan görünümü ve vasat sürüş karakteri yüzünden elendi. Yeni Astra ortalıkta bir anda pıtrak gibi çoğaldı. Fiyat olarak aklımın bir köşesinde hep bulunan olağan tercihten pek farklı değildi. Ford Focus alırsam kendimi daha memur hissedemezdim herhalde. Mercedes A AMG ikinci el alabilirdim, premium bir marka idi ama Renault motoru ile sıfır Giu karşısında pek şansı yoktu. Diğer markalar ya bütçeden, ya şekilden ya da 1.6 dizel otomatik seçeneğinin yokluğundan elendi.

YENİ 1.6 DİZEL OTOMATİK GIULIETTA İLE TANIŞMA:

Alfa Romeo'yu sona bıraktım, olağan tercihim olacağını bildiğimden önce rakipleri görmek istedim (Giu 5 yaşında olmasına rağmen hiç kullanmadığım için benim için yeni gibi). Giu'nun yalandan makyajını görmeye gittik ailecek. Dışı zaten güzel ve sıradışı ama içini de çok beğendik. Orta sınıftaki diğer rakiplerinden iç mekan kalitesi olarak daha kaliteli imaja sahip (ama premium iç mekan algısı yok), üstelik en sportif ruhlu iç mekan Giu'da vardı. Giulietta onu bir alfistanın tercih etmesi için biraz birşeyler sunsa yeterli olacaktı, test sürüşünde çok daha fazlasını verdi. Yeni koltukları, sürüş keyfi ve yol tutuşu ile tutkuyu ateşledi :). Dert ettiğim bagaj hacmi de 159'un bagajını yılda bir-iki kez fullediğimiz gerçeğini düşününce gayet yeterli geldi. Eğer Giulia ulaşabileceğim motor seçenekleri ile gelecek olsaydı D segment olmasına rağmen kesinlikle beklerdim ama şu anda en mantıklısı Giulietta oldu bizim için.

Yeni aracımız belli olduğuna göre şimdi rüyaları süsleyecek bir Giu edinme zamanıydı. Cam tavan olmazsa olmazımdı (6000 TL). 18 inch five hole black jant bir Alfacının olağan hayalidir (2500 TL). Full deri lüks spor paket 13.000 TL fiyatı ile boğazda düğümlenme yaratsa da yarı alcantara koltuklu olanı İzmir Manisa Kuşadası sıcağında daha mantıklı idi, üstelik karbon görünümlü iç mekan kaçmazdı (10.000 TL). Bu rüya kombinasyon güzel bir indirimle bizim olabilirdi ancak sadece birkaç saatlik düşünme süresi sonrası kaparo vermeye gittiğimizde Türkiye'de bu kombinasyondaki iki aracın da satıldığını öğrendik. Bir adet magnezium gri Giu ise Temmuz başında gelecekti ama zaten gri istemiyordum. Hayal kırıklığım yerini mantığın tesellisine bıraktı. Yaşadığım şehrin malum yollarına o ince yanak lastikler lüks kaçacaktı. Sert süspansiyon günlük kullanımda Arnavut kaldırımlı yollarda rahat olmayabilirdi. Zaten bi ton paraydı :). Bu hali de güzeldi. Yeni aracımız Süper donanımdaki cam tavanlı Giu oldu.

RENK TERCİHİ:

Hiç beyaz araba kullanmadım. Giuliettayı çoğunlukla beyaz gördüğümden cam tavanda beyazı çok yakıştırıyordum. Kırmızı ile çok arada kaldım ama pek araba yıkatacak vakit bulamadığımdan ve çiziklerin içimi daha az acıtacağını düşündüğümden (mutlaka çizecekler, 159'a birisi haç çizmişti  >:( ) beyazı tercih ettim. Ancak bana göre yeni makyajlı cam tavanlı beyaz Giu otoparkta onlarca aynı renkteki araç arasında hiç dikkat çekmiyor. Kırmızıya göre çok daha sıradan. Belki bu scudettoda krom ızgaraların parlaklığının olmayışından kaynaklanıyor olabilir. Yine de beyaz rengin aracı nispeten serin tutması ve çok çekici olamama gibi avantajları var.

1.6 JTDM GIULIETTA SUPER TCT



Yeni Giulietta SUPER TCT donanım paketi eski Giu'ya göre belirgin şekilde pahalı olsa da 6 ileri otomatik vitesin yanısıra, motorda iyileştirme (artık EU6 120 BG), bana göre kesinlikle çok daha güzel yeni siyah kumaş koltuklar, yeni jantlar, standart bi-xenon farlar ve ön park sensörü ile kendini affettiriyor. Kaldı ki Mayıs ayındaki cam tavan hediyesi ile bu donanım düzeyi diğer markaların orta sınıf C segmentlerinden daha bile ucuza gelebiliyor. Super pakette önceki distinctive donanımda olan krom ayna kapakları yok, gövde rengi yan aynalar var.

Ön yüzün makyajı konusunda daha iyi ya da kötü olmuş diyemeyeceğim. Bunlar Alfa Romeo'da kimin aklına geldi, kim bunu ciddiye alıp mantıklı buldu da seri üretime girdi bilmiyorum ama buna facelift demek zor :). Bence yine de petek scudetto ve tampon alt orta kesiminin siyah görünümü ayrı bir sportif hava vermiş. İki hali de ayrı güzel düşüncesindeyim.

Super donanım paketinde ''otomatik katlanır yan aynalar'' olduğu belirtilse de yine eskisi gibi düğmeye basarak kapatabiliyoruz yan aynaları. Oysa marşı kapattığımızda kendiliğinden kapanan aynalara ben ''otomatik'' derim  8).



Türkiye'de Super donanım paketinde bu jantlar standart geliyor. Açıkçası ilk internet sitesinde gördüğümde klasik 5 hole janta göre gereksiz bir atraksiyon olarak düşünmüştüm ama gerçekte cidden çok farklı ve güzel jantlar. Bu arada spor paketsiz Giu'da görebileceğiniz gibi arazi aracı tadında teker-çamurluk mesafesi var. Şimdilik dokunmayacağım çünkü ilk kez altı sürtmeyen bir Alfam var :).



Jantların üç boyutlu zarif yapısı bu açıdan daha iyi anlaşılıyor.



Giulia ile aynı fontta yeni Giulietta yazısı. Yine aynı fikirdeyim, ne daha iyi ne daha kötü, ikisi de ayrı güzel.



Far çevresi 2015'te olduğu gibi karartılmış halde, lüks spor pakette ise buralar füme rengi değil karbon görünümlü  :o



Bunların dışında yeni amblem hariç bildiğimiz Giulietta :)



2016 Giu'da göğüs kısmı siyah fırçalı görünümde, plastik ama güzel görünüyor. İç mekanda siyah hakimiyeti var; tavan, döşemeler, koltuklar, ön panel ve konsol, her yer siyahın çeşitli tonlarında. Koltukların fotoğrafını çekmemişim, yarın çekerim ama insanı güzelce kavrıyor, ne çok sert ne çok yumuşak. Deri koltuklu 159'dan sonra oturuşunu çok beğendiğimi söyleyebilirim.

Youtube videolarından anladığım kadarıyla aracın iç mekan kaplaması ne kadar yumuşak o kadar kaliteli :). Test eden oturur oturmaz başlıyor orayı burayı mıncıklamaya. İnsan ister istemez merak ediyor, yahu bu sert plastikle yumuşak plastik arasındaki fiyat farkı o kadar fazla mı diye. Neyse eğer biz de Giumuzun orasını burasını mıncıklarsak ve parmak batırırsak, en sık yumuşak malzeme kullanılan konsol üstünün bile pek de yumuşak olmadığını farkediyoruz. Üst kısım zaten sert, göğüsü çevreleyen siyah alan birazcık yumuşak (yaşasın biraz kaliteli bir yer bulduk :) ). Kapı içlerinin üst kısımları da haliyle sert. Yani genel olarak öyle yumuşak kaplama pek yok. Bu da neredeyse her yeri yumuşak ya da dokunması hoş plastik kaplama olan 159'dan sonra gayet orta sınıf bir araca bindiğimiz hissi uyandırıyor. Ayrıca direksiyon altına uzanan plastik kaplama tuhaf bir şekilde bir taraftan boşta kalıyor. Acaba montajını yapmayı mı unuttular diye düşündüm. Cumartesi bayiye tekrar gidip diğer Giulara bakacağım. Ama ben genel olarak diğer sıkıcı rakiplerine göre çok daha zevkli buluyorum iç mekanı veee youtube test videolarından en sevdiğim (ama aslında hiçbirşey ifade etmeyen) ünlü söz ile bitireceğim: yeni Giu'nun iç mekanı sınıf standartlarını karşılıyor :) 





Giulietta'nın iç aydınlatması eski Magirus dolmuşlarından hallice :). Bence arabanın en vasat kısmı buralar. Üstelik rakipleri ambiyans aydınlatma peşinde koşarken. Ön ışıklar direk kişinin yüzüne vuruyor, arka ise cam tavan yüzünden arka koltuk başları üzerine yerleştirilmiş, her ikisi de çok basit görünüyor. Bir iyileştirme yapılabilir mi bilmiyorum. 159 ile hiç karşılaştırmıyorum bu kısmı :)



Direksiyon gayet güzel ele oturuyor ve şık. Gösterge paneli de öyle zevkli ve kullanışlı. Emin olmamakla birlikte yol bilgisayarında sanırım kırmızı görünümden vazgeçilip siyah zeminde beyaz fonta geçilmiş. Çok kaliteli ve işlevsel görünüyor. Aman aman janjanlı renkli görünümü yok, olmasın da. Bir yol bilgisayarından beklediğim animasyonlar değil, bilgi edinme çünkü.

5 inch uconnect ekran bana gayet kullanışlı geldi. Zaten bilinen Fiat ekranı. Gönül isterdi Navigasyonlu 6.5 inch ekranı ama 5000 TL ye iki adet en son çıkan Ipad alınır. Telefonumu kolayca eşleştirdim. Blue&me erkek sesli olmuş. Sesli komutlarımı bazı durumlarda yavaaaaş algılasa da radyo frekansını bile sesli söyleyerek buldurmak hoşuma gitti. 

İyi bir müzik dinleyicisi olduğumu düşünüyorum. 159'un standart ses sistemi son derece kaliteliydi. Giu'nun ses sistemi ise pek emin değilim, çok kurcalayamadım ama biraz geride gibi gelse de gayet kaliteli ve yeterli olduğunu düşünüyorum. Bass, tiz ve mid ayarı olarak üç ana ekolayzır parametresi var. USB, CD, AUX kaynaklarının yanısıra Bluetooth ile bağlı telefondaki tüm müzikleri siz hiç birşey yapmadan buluyor ve çalıyor (159'un Blue&me'si hiç böyle şeyler yapmıyordu).

Önceki Giu'larda da öyle mi bilmiyorum ama çocuğunuz için oto koltuğunuz varsa Isofix bağlantısı için epey ter dökeceğinizi söyleyebilirim. Koltuk döşemesi içinde bir yere saklanmış halkaları bulup da bize izin verilen daracık aralıkta takmayı başarmak efor istiyor. Ayrıca emniyet kemeri bağlantı yeri pek dışarı çıkamadığından her seferinde emniyet kemeri tokasını takabilmek için küçük bir güreş tutuyorum.

Beklediğimden de uzun bir inceleme yazısı olduğundan asıl güzel kısım olan motor ve sürüş kısmını yarın anlatacağım. Arkası yarın :)



2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

OğuzCanAlantor

  • Membro
  • İleti: 3.291
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #1 : 13 Mayıs 2016, 00:03:09 »
Maşallah güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin  :nazar:

Çok güzel anlatım olmuş  :yukari-ok:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

octinum

  • Moderatore
  • İleti: 1.444
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #2 : 13 Mayıs 2016, 00:03:27 »
Merakla izliyorum. :) Giulietta adamı değilim ama ileride hanıma almalık yan gözle bakıyorum açıkçası. Hiçbir plan olmasa bile böyle bizden kullanıcıların görüşlerini okumak hoşuma gidiyor.

Emekleriniz için teşekkürler.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ssg

  • Membro
  • İleti: 1.213
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #3 : 13 Mayıs 2016, 00:17:38 »
Abi tekrardan hayirli olsun. Kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun. Valla tanitim gibi yazi olmus. keyifle okudum :nazar::clover:
MiTo 1.4 MA TCT
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

esatkaracan

  • Membro
  • İleti: 286
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #4 : 13 Mayıs 2016, 00:19:02 »
Güle güle kullanın, hayırlı olsun. Yazı içinde elinize sağlık :nazar:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Sercan Keklik

  • Membro
  • İleti: 9.829
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #5 : 13 Mayıs 2016, 00:26:18 »
Heralde uzun zamandır görmediğim kadar güzel anlatım ve resimlerle hoşgeldiniz.

 :clover: :nazar:

Gerçekten okurken incelerken zevk aldım. Çok teşekkürler  :arkadasim:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

Jaaaa!

  • Membro
  • İleti: 277
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #6 : 13 Mayıs 2016, 00:38:29 »
Hayırlı uğurlu olsun, maşallah  :nazar: :alfisti:
M.byrkc

DcD-Semih

  • Membro
  • İleti: 1.532
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #7 : 13 Mayıs 2016, 00:47:28 »
Tanıtım tadında bir başlık olmuş, çok beğendim keyifle okudum, hayırlı uğurlu olsun ağzınızın tadı bozulmasın  :clover:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

depeche101

  • Membro
  • İleti: 1.979
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #8 : 13 Mayıs 2016, 00:49:54 »
Hayırlı olsun , kazasız belasız keyifli sürüşler . Sprint jantlar çok yakışıyor .  :nazar: :nazar: :nazar:

Doğa Tosun

  • Membro
  • İleti: 2.730
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #9 : 13 Mayıs 2016, 01:00:49 »
Heralde uzun zamandır görmediğim kadar güzel anlatım ve resimlerle hoşgeldiniz.

 :clover: :nazar:

Gerçekten okurken incelerken zevk aldım. Çok teşekkürler  :arkadasim:

aynen öyle. Heyecanlı kısımlar için beklemedeyim :) hayırlı olsun
"AlfaRomeo 159 JTDM Dist.Plus Qtronic
"MercedesBenz C180 AMG Selection
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)
"BMW 320ied 40th year(sold)
"BMW X5 3.0i (sold)
"BMW 320ia (sold)
"MercedesBenz C180 AMG(sold)
"VW Passat B8 Highline(sold)
"Honda Civic SportPlus 182(sold)
"Nissan Navara 4x4 Platinum(sold)

mertcancagla

  • Membro
  • İleti: 469
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #10 : 13 Mayıs 2016, 01:15:35 »
Hayirli olsun gule gule kullanin
Segmentinin en iyisi bence ve makyaj baya guzel oldu.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Tolga033

  • Membro
  • İleti: 6.063
    • Çevrimdışı
Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #11 : 13 Mayıs 2016, 02:05:38 »
Hayırlı olsun. Kazasız belasız.

Yeni makyaj ile,yeni scudetto da güzel oldu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

furkan_topay

  • Membro
  • İleti: 434
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #12 : 13 Mayıs 2016, 06:23:50 »
Maşallah, kazasız belasız keyifli sürüşler


Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

krm1983

  • Membro
  • İleti: 1.976
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #13 : 13 Mayıs 2016, 06:51:33 »
Harika bir yazı. Keyifli sürüşler.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Koful

  • Membro
  • İleti: 542
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #14 : 13 Mayıs 2016, 07:10:21 »
Çok güzel yazı, hayırlı olsun Giu'nuz. Güle güle binin, takipteyiz.  :nazar: :clover: :nazar:

ufuksrl

  • Membro
  • İleti: 318
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #15 : 13 Mayıs 2016, 08:07:50 »
Kazasız belasız keyifle binin.  :nazar: :alfisti:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

balesanist

  • Membro
  • İleti: 557
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #16 : 13 Mayıs 2016, 08:19:14 »
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Bir ara övüyor musunuz yeriyor musunuz kestiremedim
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

cgokce

  • Membro
  • İleti: 117
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #17 : 13 Mayıs 2016, 08:35:49 »
Gerçekten çok keyifli bir yazı olmuş. Güle güle kullanın, kazasız belasız.  :nazar:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ucarozcan

  • Membro
  • İleti: 739
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #18 : 13 Mayıs 2016, 08:39:52 »
Hayırlı olsun tekrardan. Eleştiri ve övgüler kıvamında olmuş. :)

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

fatihmehmet

  • Membro
  • İleti: 1.633
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #19 : 13 Mayıs 2016, 08:44:26 »
Hayırlı olsun, kazasız belasız ağız tadıyla binin inşallah. Keyif alarak okudum. :nazar:


Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

iceberg156

  • Membro
  • İleti: 834
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #20 : 13 Mayıs 2016, 08:44:48 »
Hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle  :nazar:


Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

murat

  • Amministratore
  • İleti: 6.326
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #21 : 13 Mayıs 2016, 09:11:21 »
Hayırlısı olsun, güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık..Isofix mevzuu ve çocuk kemerini takarken yapılan tüfeksiz beden hareketleri beni hergün çıldırtmayı sürdürmekte..Evet Giu'da en sevmediğim özellik sanırım çocuk oturduktan sonra kemeri takamamanın verdiği sinir stress
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

alihsans

  • Membro
  • İleti: 1.662
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #22 : 13 Mayıs 2016, 09:33:01 »
Hayırlı olsun.  :clover: :nazar:

Isofix bağlantısı ben kendim becerememiştim. Koltuğu aldığım yere götürüp taktırmıştım.  :)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.960
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #23 : 13 Mayıs 2016, 10:08:05 »
Benim gibi ciddi ciddi dizel Giulietta TCT düşünen birisi için güzel olmuş. Gerçi Giulietta'yı artık ezbere biliyor olsak da güzel bir değerlendirme olmuş.

Bunu haricinde aldığım bilgilere göre MY16'nun süspansiyon sisteminde MY11 ve sanırım MY14'e göre bile iyileştirme yapılmış. Ayrıca MY14'te MY11'e göre ses yalıtımında MY16 ile birlikte bir tık daha yukarı çıkılmış. Yani MY16 ciddi ciddi sessizleşmiş.

Benim merak ettiğim konu ki bunu ileriki zamanlarda mutlaka burada paylaşırsınız (veya ben paylaşmanızı bekliyorum), performans ve tüketim değerleri.
Ayrıca eşiniz de kullanacağından bir kadının gözü ile kullanışı nasıldır, rahat edebiliyor mu, çocuk koltuğu kilidi nasıldır? Bizim çocuk koltuğu kendinden emniyet kemerli olduğundan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum bir süre için.

///////////////

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Ynt: Bella bianco, dizel Giulietta TCT
« #24 : 13 Mayıs 2016, 10:54:32 »
Gayet başarılı ve sıcak bir inceleme yazısı olmuş. Emeğinize sağlık.

Motor ve tct karşılaştırmasını da merakla bekliyor olacağım.

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşallah.
 :nazar: :alkis:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
71 Yanıt
1842 Gösterim
Son İleti 13 Şubat 2008, 13:14:57
Gönderen: tbo
61 Yanıt
3427 Gösterim
Son İleti 21 Nisan 2015, 18:06:52
Gönderen: vtec_2
16 Yanıt
2150 Gösterim
Son İleti 28 Haziran 2015, 04:00:13
Gönderen: Lbe
171 Yanıt
12464 Gösterim
Son İleti 17 Kasım 2023, 16:01:43
Gönderen: octinum
71 Yanıt
12043 Gösterim
Son İleti 14 Kasım 2023, 12:50:24
Gönderen: kuti147

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal