Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bella'yı takdimimdir: 156 2003 Mk1.5 Selespeed - 34 GH 8783

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Hadi bana geçmiş olsun.

Perşembe günü itibariyle zımpara ve pasta işleri de bitti, Cumartesi günü arabayı sürülebilir kıvamda toplayıp aldık. Boyacı verniği beğendi. Normalde sigorta işi çalışıyorlar, haliyle en babası Duxone kullanıyor boya-vernik için. Benim strateji de ona göre oldu, boyacımın bir-iki kere boyayı Duxone atalım gerek yok Standox'a demesinden sanki bir ipucu sezdim. Boyacının tecrübesi astarda Baslac, boyada Duxone olduğu için bu ikisini onun tecrübesinin daha iyi olduğu bu markalardan gittik. Verniği ise Standox kullandık. Amaç Ultraviyoleye karşı daha uzun süre koruyabilmek. Boyacıya göre vernik hem görünüm olarak, hem de işlem olarak kendi kullandığından daha iyiymiş. Normalde daha fazla zımpara yapardık dedi. Gerçekten de fırından çıktığı zaman bile portakal kabuğu görüntüsü çok azdı.

UV koruması işi benim arabanın boya öncesi tricolor olmasıyla ilintili. Özellikle Rosso Alfa gibi renklerde araba soldukça bu durumun kaçarı yok. Fabrikadan 130B/B renk koduyla çıkıyor, atıyorum 5 yıl sonra otoparkta ufak bir kaza oluyor. 130 renk koduyla parça boyanırsa doğal olarak renk tutmuyor, çünkü arabanın rengi "Solmuş 130". Haliyle karışımı bu solmuş 130'u tutacak şekilde değiştiriyorlar. O yeni karışım artık 130 değil ama.

Yıllar geçiyor, atıyorum 5 yıl sonra bir bakıyorsun, senin 130 başka renge solmuş (daha da soluk 130), yaptıkları karışım başka renge solmuş.

Pastadan sonra koruma yapmayın dedim. Normalde Menzerna'nın Powerlock sealant'ını yapıyorlarmış. Güzel ürün, ama boyanın içindeki gazların henüz çıkmadığını düşünüyorum. Belki modern boya teknolojisinde gerek yok ama 1-2 ay kadar çıplak bineceğim (ben değil, araba çıplak!). 156 ve Selespeed yazılarını, yoncaları yapıştırmadım. Far yıkamalara çözüm bulana kadar da tampon delik gezeceğim bu sürede. Gazların çıktığından emin olunca, duruma göre bir pasta-cila hafifçe, sonra da Atas Virtus 457 ile korumaya alacağım. Plan, 6 ayda bir Virtus, üstüne 3 ayda bir wax'la tamamlama.

Sıradaki işlem farlar, Alfa'ların resmi farcısı sevgili İlker Kemal'in ellerine teslim edeceğim farlar var evde. Elektrik tesisatını ona göre ayarlayıp halojenden dönme farlara geçeceğim çünkü benim orijinal Xenon'ları ülkeye sokmak artık imkansız gibi bir şey oldu. Sonra far yıkamalar, bir de kışlıklara geçince Teledial'leri evde her haftasonu bir jant şeklinde zımparalayıp yaza tekrar takmadan önce gümüş renge döneceğim. Gun Metal boğdu bence biraz. Belki başka renge yakışıyordur.

Hah, bir de içeriyi toparlamam lazım. Aceleden güneşliklerin tutacaklarını, tavan tutamaklarını, A sütun kaplamalarını falan takamadım. Tavan döşemesi işçiliği de biraz aceleye geldi ama iş yapar. Öğrendim zaten ileride düzenlerim gerekirse. Düzgün fotoları çekene kadar aşağıdakilerle idare ediverin. :D

You are not allowed to view links. Register or Login

radar54

Kesene bereket Dr. SS  :arkadasim:  Jantları açma fikrine bende katılıyorum ve ayrıca Sebring montajını da sabırsızlıkla bekliyorum  :p 
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025