Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bende yakalandım bu hastalığa :) 159 1.9 jtdm q-tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekerem

Selamlar,
sonunda bugun egr dpf iptali, boğaz manifold temizliği, yazlık bakım, yazlık lastik değişimi yapıp sonunda Dr Ecu ya uğradım. Normalde de sakin kullanan 3000 deviri geçmeyen birisi olarak sadece alt devirlerde dolu soft bir yazılım istedim. Ama bana bu bile çok geldi, oğlan resmen dellendi >:D
Arabayı sakin tutmak daha zor geliyor suan. Şu kurulup bırakılan oyuncak arabalar gibi gidiyor. resmen atar yapıyo durdurma beni diye Bikaç hafta kullanınca nasıl hissedicem bakalım.
YEni başlayan bu alfa hastalığımda Bilgileriyle beni aydınlatan herkese çok teşekkürler :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Theillest

You are not allowed to view links. Register or Login
Selamlar,
sonunda bugun egr dpf iptali, boğaz manifold temizliği, yazlık bakım, yazlık lastik değişimi yapıp sonunda Dr Ecu ya uğradım. Normalde de sakin kullanan 3000 deviri geçmeyen birisi olarak sadece alt devirlerde dolu soft bir yazılım istedim. Ama bana bu bile çok geldi, oğlan resmen dellendi >:D
Arabayı sakin tutmak daha zor geliyor suan. Şu kurulup bırakılan oyuncak arabalar gibi gidiyor. resmen atar yapıyo durdurma beni diye Bikaç hafta kullanınca nasıl hissedicem bakalım.
YEni başlayan bu alfa hastalığımda Bilgileriyle beni aydınlatan herkese çok teşekkürler :)

Hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

OzgurMR

Selamlar,

Hayırlı olsun, 1-2 hafta içinde oturacağını okuyoruz ancak yakıt tüketim değerlerini de paylaşırsanız çok seviniriz. Kısa vadede benim de Ecu'ya uğrama planlarım var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

agucba

Aynı kullanım şartlarında muhtemelen yakıt tüketimi düşecektir.

agucba via tapatalk

///////////////

ekerem

Ya sanki tüketim pek düşmicek gibi geliyor çünkü hep aynı gittiğim yerlerde sakin sakin kullanırken 1800 devir civarında giderdi şimdi gücü azaltmamak için 2000 devirin üstünde dolaşıyor. vites büyütmeyi geciktiriyor ama tabi sağlıklı bir yorum için 1 ay geçmesini beklicem.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Doğa Tosun

Ya sanki tüketim pek düşmicek gibi geliyor çünkü hep aynı gittiğim yerlerde sakin sakin kullanırken 1800 devir civarında giderdi şimdi gücü azaltmamak için 2000 devirin üstünde dolaşıyor. vites büyütmeyi geciktiriyor ama tabi sağlıklı bir yorum için 1 ay geçmesini beklicem.
aslında olması gereken tam tersi, belki basıncın girdiği noktalar sürekli ayağınızın altında güç olacak şekilde ayarlanmış olabilir.

hayırlı olsun bu arada, yazılımla ancak keyifli oluyor 159 kullanmak :) 2 hafta sonra tam oturmuş olur
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

coolistanbul

Merhaba bence 159 dan inip giuliettaya binmeyin. Ben 2014 giulietta aracimi sattim 2008 model 159 aldim. Giulietta da 159 kadar konfor ve alfalik yok. Giuliettalar biraz daha ekonomik ve masrafsiz araclar. Ama bir 159 degiller :)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alkış...
Giulietta almayış sebebimi  harika özetlemişsiniz...
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

coolistanbul

Aramıza hoş geldiniz 👍 159 aldıktan sonra ikinci hastalık TI a çevirmektir güle güle kullanın 👍
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

m_serhat

Teşekkür ederim...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

aslında olması gereken tam tersi, belki basıncın girdiği noktalar sürekli ayağınızın altında güç olacak şekilde ayarlanmış olabilir.

hayırlı olsun bu arada, yazılımla ancak keyifli oluyor 159 kullanmak :) 2 hafta sonra tam oturmuş olur
Teşekkür ederim 2 gün geçince araba daha da rahatladı o ilk günkü hırçınlığı yok yada ben alıştım bilemedim. Dün farkettiğim en büyük fark turbo basıncı. eskidende gözüm hep turbo göstergesine giderdi. Fabrikasyon halinde ayağım gazda değilken 0 bar'da beklerdi gaza bastığımda da nazlanarak yükselirdi. Ama şimdi ayağım gazda değilken 0,2 barda bekliyor ve hep aktif azıcık gaza dokunduğumda bile 0,8 bar değerine geliyor. Zaten ilk bindiğimde hemen farklı gelen sesler dikkatimi çekmişti turbonun sesini daha çok duyuyorum. Allah turboya zeval vermesin :D Devir içinde yakıt hava karışımında havanın artık daha aktif olarak katıldığını düşünerek bu şekilde daha az yakılacağını tahmin ediyorum. Ayda 2000 km yapan birisi olarak bu tezimi bilimsel verilerle daha sonra deneyip özetlicem :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Aramıza hoş geldiniz 👍 159 aldıktan sonra ikinci hastalık TI a çevirmektir güle güle kullanın 👍
Aslında Ti jantlara bayıldım ama 16'' jantların konforu o kadar hoşuma gidiyo ki bozmak istemiyorum :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

coolistanbul

Aslında Ti jantlara bayıldım ama 16'' jantların konforu o kadar hoşuma gidiyo ki bozmak istemiyorum :)
Merak etmeyin uzun sürmez :-) 159 Ti jantı hak ediyor...
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

emre_deniz

Hayırlı olsun. 159 gerçekten hastalık:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umutqx

166 V6 TB

wolkanku

Teşekkür ederim 2 gün geçince araba daha da rahatladı o ilk günkü hırçınlığı yok yada ben alıştım bilemedim. Dün farkettiğim en büyük fark turbo basıncı. eskidende gözüm hep turbo göstergesine giderdi. Fabrikasyon halinde ayağım gazda değilken 0 bar'da beklerdi gaza bastığımda da nazlanarak yükselirdi. Ama şimdi ayağım gazda değilken 0,2 barda bekliyor ve hep aktif azıcık gaza dokunduğumda bile 0,8 bar değerine geliyor. Zaten ilk bindiğimde hemen farklı gelen sesler dikkatimi çekmişti turbonun sesini daha çok duyuyorum. Allah turboya zeval vermesin :D Devir içinde yakıt hava karışımında havanın artık daha aktif olarak katıldığını düşünerek bu şekilde daha az yakılacağını tahmin ediyorum. Ayda 2000 km yapan birisi olarak bu tezimi bilimsel verilerle daha sonra deneyip özetlicem :)

sürekli 0,2 barda beklemesi normal değil.
map sensörünüzü söktürüp, balata temizleme sıvısıyla güzelce temizleyin.
performans daha da artacaktır.

Maf değil, MAP sensörü temizlenecek, motor bloğunun arkasında, siyah fişi var, sarı bir çentiği var.

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ekerem

sürekli 0,2 barda beklemesi normal değil.
map sensörünüzü söktürüp, balata temizleme sıvısıyla güzelce temizleyin.
performans daha da artacaktır.

Maf değil, MAP sensörü temizlenecek, motor bloğunun arkasında, siyah fişi var, sarı bir çentiği var.

You are not allowed to view links. Register or Login Gerçekten çok teşekkür ederim. Böyle faydalı bilgileri öğrenince daha da bi mutlu oluyorum. 2 haftadır yağmurdan halledememiştim. Sonra fırsatını bulunca hemen yaptım iyiki de yapmışım sensörün üzerinde sanki yeni yaşam formları oluşmuş kurum yüzünden. Farkı direk hissettim. ama en başta sanırım araç bi ölçüp biçiyor heasp falanmı yapıyor 1 gün sonra tekrar kendine geldi. Gidişi inanılmaz rahatladı yazılımın da etkisini yeni hissediyorum. artık 1200 devirlerde bile çok rahat yürüyor . Eskiden bi depoyla en fazla 740 km gitmiştim . bu sefer 60 lt ile 850 km gittim tesadüfmi yoksa bu bakımın yazılımın egr dpf iptalinin etkisi mi bilmiyorum. aynı şekilde takipteyim.
Herkese bol Alfa lı günler :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

crackher

147 mi satarsam alacağım tek araç. kazasız belasız surusler diliyorum  :alfisti:

ekerem

Selam arkadaşlar Forumda sizden ogrenebilecegim bilgileri bulabileceğim bi yer yok. danışmak istediğim birkaç sey var. Öncelikle jantlari danismak ıstiyorum. 120 km hızı geçtiğimde titreme artiyor. Ne kadar balans ayari yaptirsamda sonra yine bozuluyor. Gecen iyice inceledigimde 2 jantimin benden onceki sahibi tarafindan baya bi kaynak yaptırıldığını gördüm. Bu kaynak titresimin esas sebebi midir? Kaynakli jant ne kadar sağlıklı?
Diger sorumda aslinda bu jamt problemiyle bağlantılı. Jant canimi sıkmışken degistireyim guzel bi jant alayım diye düşünüyorum fakat eşim 159un konforundan çok şikayetçi. 16 inch janti büyütürsem iyice sikayetci olabilir:)  daha önce passat sahibi olmamız dan dolayi onun konforuyla kiyasliyor ama iki arac arasinda bu kadar fark olmamasi lazim diye dusunuyorum yoksa acaba aracimizin amortisorleri islevini mi yitirdi merak ediyorum. Ozellikle arka tekerler kasisten gecerken sert. Amortisorlerin belirli bir ömürleri varmı? Yada konfor veren farkli parcalar nelerdir? Sanayi ustalari sokmeden anlayamayız dedi.
Cevaplariniz icin simdiden cok teşekkür ederim.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Bu arada yine 16 inch çatlak kaynak olmayan orjinal alfa romeo 159 janti buldum. Aynisiyla degistirmem buyuk bir israfmi olur? Yazlik michelin kislik continental takim alip bi sürü para gömdüm onlarada yazik olmasin istiyorum
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

francobaresi

Kaynak jant balans problemi yaşatir, en mantiklisi lastiklerinizi satin ve 17lik makyajli kasa jantlarina bakin, 2008 oncesi 17 lik jantlar cok agir , o modeli o nedenle onermem. Amortisorler icin 100-150 bin km ortalama omur bicilir genelde, konforu cok etkiler, 16 jantla sikayetci olmaniz ilginc o nedenle amortisorleri kontrol ettirin ayrica helezon yaylarida kontrol ettirin, onlarda kirilabiliyor.  Sanayi ustalari dogru soylemis  sokmeden tam saglikli sonuc verilemiyor.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

ekerem

You are not allowed to view links. Register or Login. Acaba bahsettiginiz 17 jant bu mu?

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

francobaresi

2009 ve üzeri olanlardaki jantları kastediyorum, sizin paylaştığınız resim açılmıyor.
örnek olarak şu araçtaki jant;You are not allowed to view links. Register or Login ya da

bunlar klasik olan 2008 öncesi ,örneğin ;" You are not allowed to view links. Register or Login "jantlardan daha hafif olduğu için bana kalırsa daha mantıklı oluyor takması, yoksa jant modeli beğenisi tamamen kişisel bir olay.
Cuore sportivo

since1910

Aracınız hayırlı uğurlu olsun... Unutmadan dahi anlamındaki de ayrı yazılır... :alfisti: