0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar,uzun yıllardır hayalden öteye gidemeyen 159 merakımı eşimin bilinçaltına yıllardır işleyerek bir gün alacağımı biliyordum. Ama dozajı fazla kaçırdım galiba 1 gün eşim bana satılık 159 ilanı atıp sahibiyle konuşup pazarlık bile yaptığını söyleyince benimle dalga geçiyor zannettim. Velhasıl çok şükür aldık. Fakat ne alfa ruhunun insanı esir almasından ne alfistilikten bihaber yaşıyormuşum. 159 alırken nelere dikkat edilir hiç bir bilgimiz olmadan sadece kaporta ve motor durumuna göre dist. modelini aldık Arabamızı aldıktan sonra bişeyler olmaya başladı. yatağa yatıyorum gözümün önüne alfa romeo 159'un silüeti geliyor. sabah kalkıp kahvalti yapıyorum işim olmadığı halde binmek istiyorum. Üstelik Sadece bende değil eşim akşam otururken kalkıp arabayla tur atmaya başladı :-) alfa romeo 159 ile sormak istediğim o kadar çok şey vardı ki bu siteyi keşfettim. ve çok şanslıyım ki maslakta bosch expertizdeyken oradan bi ustanın tavsiyesiyle bahattin ustayla tanıştım. Alfa yı hiç bilmeyen sanayicilere mecbur kalmadım.aracımızı alalı nerdeyse 1 sene olmasına rağmen yeni yazıyorum. Aslında ilk bindiğimde o inanılmaz heyecanım motorun gürültüsüyle biraz sekteye uğramıştı. ve şimdiye kadar hep benzinli araç kullandığım için titreşim ve ses üzmüştü. triger setini değiştirip şanzıman yağı değişimi vs.bakımları yaptırıp lastikleri kaliteli michelin alınca konfor ve ses inanılmaz değişti. Daha da bi bağlandım sanki. Ben ve eşim öğretmeniz çevremizdeki öğretmen arkadaşlarımızın da eleştirileri sırasıyla gelmeye başladı tabi. Çok yakar dediler aydır hesaplıyoruz 1.6 otomatik tüplü kia ceratosu olan arkadaşım benden çok yakıyor:) 1.4 tsi yada 1.4 tfsi motorlu arabaları olan arkadaşlarım dahi benden çok yakıyor. Parçası pahalıdır diyolar. İlk arabam 2002 passattı. onun parçalarının fiyatını düşününce bana 159 bedava gibi geldi. audi ile karşılaştırınca zaten bedava biniyorum. Çok yazdım ama sormak istediğim şeylerde var. Sorularıma cevap bulmak içi forumda saatler harcıyorum ama beceriksizliğimden sanırım net cevaplar bulamıyorum.1-Ben alfamızın orjinal kalmasını istiyorum egr ve dpf iptali kafamı kurcalıyor. çünkü hep shellden aldığım halde 6 ayda egryi 2 kere temizletmek zorunda kaldım. sanki motorun içinde mangal kömürü yakıyorum o kadar kötüydü.acaba iptal etsek yakıt durumu ne kadar değişir? ve özellikle siyah duman olurmu? 2- Cam filmi yaptırmak istiyorum derecesi düşük kaliteli bir filmi nerede yaptırabilirim?3- Ti jantlar çok harika görünüyor. ama 16 jantın konforunuda bozmak istemiyorum. acaba 16 inch Ti jant taksam görüntü açısından hiç bir anlamı olmazmı ? 4- özellikle eşim için ön park sensorununde olmasını istiyorum. çakma birşey olmadan orjinal sensörler sonradan takılabiliyormu?5- Farlar malesef halojen. Apaçilik yapmadan kurallar dahilinde xenon yada led far uygulaması yapan varmı? yada osram night breaker tarzı halojen kullanan varmı yeterli olurmu?6- Bizim arac Rüzgar sesini biraz fazla alıyor? ki 159 tanıtımlarında hep yalıtımını övüyorlar. acaba bizde yanlış olan nedir? yalıtım için neler yapabilirim? (fitil değimi veya farklı bir uygulama).Çok soru sordum şimdiden okuduğunuz için ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Arabamız emsallerine göre çok temiz sayılmaz ama illaki onu çok temiz bir hale getirmek ve korumak istiyorum. inşallah başarılı olabilirim.
Cevaplar icin cok tesekkur ederim. Bu ideal yazilim icin onerebileceginiz biryer varmi bu isi daha oncede baska 159larda yapan
Ayrica guiletta da cok aklimizdaydi tek arac düşünüyorduk ama 159un önüne gecemedi
selam arkadaşlar,...1-Ben alfamızın orjinal kalmasını istiyorum egr ve dpf iptali kafamı kurcalıyor. çünkü hep shellden aldığım halde 6 ayda egryi 2 kere temizletmek zorunda kaldım. sanki motorun içinde mangal kömürü yakıyorum o kadar kötüydü.acaba iptal etsek yakıt durumu ne kadar değişir? ve özellikle siyah duman olurmu? 2- Cam filmi yaptırmak istiyorum derecesi düşük kaliteli bir filmi nerede yaptırabilirim?3- Ti jantlar çok harika görünüyor. ama 16 jantın konforunuda bozmak istemiyorum. acaba 16 inch Ti jant taksam görüntü açısından hiç bir anlamı olmazmı ? 4- özellikle eşim için ön park sensorununde olmasını istiyorum. çakma birşey olmadan orjinal sensörler sonradan takılabiliyormu?5- Farlar malesef halojen. Apaçilik yapmadan kurallar dahilinde xenon yada led far uygulaması yapan varmı? yada osram night breaker tarzı halojen kullanan varmı yeterli olurmu?6- Bizim arac Rüzgar sesini biraz fazla alıyor? ki 159 tanıtımlarında hep yalıtımını övüyorlar. acaba bizde yanlış olan nedir? yalıtım için neler yapabilirim? (fitil değimi veya farklı bir uygulama).Çok soru sordum şimdiden okuduğunuz için ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Arabamız emsallerine göre çok temiz sayılmaz ama illaki onu çok temiz bir hale getirmek ve korumak istiyorum. inşallah başarılı olabilirim.
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.Acaba araç Beykoz Çamlıbahçe'de mi?
Aracınız hayırlı olsun keyifli sürüşler. Eşinizde bir alfa aşığı olmuş bunun tadını çıkartın. Benimki deli gibi kıskanıyor 😊 neredeyse araba mı ben mi diye seçim yaptıracak diye korkuyorum 😊Telefonumdan gönderildi.
2 yere cam filmi için danıştım. ikiside kapıların sökülüp yapılacağını işlemin 6 saate yakın süreceğini soylediler. sizinkilerde böylemi oldu acaba? kapı döşemelerinin sökülmesi ses için kötü nirşey değilmi?
Bostancı söğüt oto cam, selamımı söyleyin, max 2 saatte sağı solu sökmeden teslim