Herkese merhaba.
2011 yılında 2004 model 2.0 SS 147 ile ilk Alfa deneyimim başladı. Kendisi tüm donanımlara sahip az kilometre yapmış (69.000 km) ancak bakımsız kalmış bir araçtı. Benim de tecrübesizliğimden kaynaklı olarak alırken gereken tespitleri tam anlamıyla yaptırmadan sadece kaporta aksamı, SS kontrolü ve km orjinalliği gibi konuları kontrol ettirip satışı aldım. Kısa bir süre sonra uzun bir liste çıktı karşıma. Ön takım, varyatör, termostat, balata, disk vb. Hepsi zamanla elden geçtikten sonra sorunsuz keyifle kullanılan bir 147 haline geldi ve beni Alfa'ya bağlayan adımı bu şekilde atmış olduk
Aracımı yaklaşık 8 ay sonra elden çıkardım. Sebebi o dönemde günlük ortalama 180 km düzenli yol yapmam ve yakıt olarak beni üzmesiydi. Dizel bir Grande Punto ile devam ettim. Bir yıl sonra 2013 model 0 km Seat Leon 1.4 TSİ FR aldım. Araç yeni kasa olduğu için çok fazla dikkat çekiyor ve ilgi görüyordu. İlk alanlardan biriydim. Ancak eksik birşeyler vardı. Beni mutlu etmiyordu. Gözüm temiz bir 159 bulmaktan yanaydı. Yaklaşık 6-7 ay boyunca aradım ancak denk gelmedi. Bende çözümü Giulietta da buldum
2014 yılında Leon aracımı sattıktan sonra 2012 model 1.6 JTDM Distinctive Cam Tavan + Spor 2 Paket 24.000 km de aracımı satın aldım. Donanım ve km itibariyle zor bulduğum bir araçtı ve kırmızı deri koltuklu olması beni ayrıca mutlu etmişti. 18" jant ve çift çıkış egzoz gibi ufak eksikleri vardı sadece. Bunları da büyük bir keyifle tamamladım. Aracımdan çok memnundum kullanırken mutlu olduğum bir araçtı çünkü o bir Alfaydı
Ancak aklım 159 da kalmıştı. Neredeyse hergün ilanları kontrol edip 2010-2011 model beyaz bir 159 arıyordum.
Beklemem sonuç verdi
2015 Kasım son haftasında aradığım aracı buldum. Özenle baktığım ve çok sevdiğim Giuliettamla 2 gün içinde vedalaştık. Kendisi şuan 10 yıldır Alfa kullanan özenli bir kullanıcıda. En azından bu yönü sevindirici. Aracımı sattığım gün vakit kaybetmeden aynı gün içinde 159 u aldım. Daha önce aracı incelemiş ve ekspertiz yaptırmıştım. Sonunda içime sinen benim olmasını hayal ettiğim beyaz renk, sunroof, ısıtmalı elektrikli deri koltuk gibi donanımlara sahip 2011 model 112.000 km de kazası olmayan 159 aracıma kavuşmuştum
1 seneyi bitirdik kendisiyle. Şehir dışında çalışmam gereken bir periyot oldu son 1 yıl bu yüzden çok fazla kullanma ve ilgilenme şansım olmadı kendisiyle. Sadece mekanik olarak bakımları yapıldı. Bugün itibariyle aracımda yapmak istediğim boş vakitlerimde hazırlamış olduğum uzun bir listeye başlamış bulunuyorum. Liste biraz uzun ancak kağıda yazmak bile bana heyecan veriyor. Yaklaşık 2 hafta içinde listenin birçok kalemini tamamlamayı hedefliyorum. Bir daha bu kadar boş vaktim olmayabilir çünkü bu fırsatı değerlendirip aracımı daha keyifli bir hale getireceğim inşallah.
Sizlerle aracı ilk aldığım haliyle olan resimleri paylaşıyorum şimdilik. Listedeki işlemler yapıldıkça son hallerini de paylaşacağım inşallah