Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bilecik - 11 ER 966 - 159 1.9 JTD Sonunda :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
1200 liraya kaliper işi bitmez yanlız :)

ben oyumu marşpiyele verdim gitti valla :)
Cıkma kaliperin teki 3000 kira zaten:) ama fren hıssını bn hıc bı arabada gormedım:)) sımdıkık cebımızde kalan parayla anca muayene gırer vergı oder rutın bakım yaparız zaten :D
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

driftking11

Bir agım bakımın sonunda daha sizlerle birlikteyiz  :)
    Gecen hafta cumartesi günü eskişehirden bilecike döndüğümden kaput altından tak tak tak sesleri ile yine korku dolu dakikalar yasadık.. debriyaja basmamla kesilen ses sonucu hep aklımda olan volan sorunu aklıma geldi.. aracı stop edip çalıştırdığımda ses kesilmişti.. neyseki sıkıntısız bir sekilde eskişehire ustamın yanına dönebildim.. 1 hafta önce kendi arabasında da aynı sorunu yaşayan ustam ertesi gün aradığında difransiyel dişlileri ve sanzıman içindeki 2 bilyenin ömrünü tamamladığını söyledi.. hazır sanzıman acılmısken; baskı-balata-volan-debriyaj rulmanı kombosunu değiştirme kararı aldık.. difransiyelle birlikte tüm bu parcalar saolsun You are not allowed to view links. Register or Login abinin kısa sürede tedariki ile orjinalleri ile değiştirildi... bunun dısında vites diş aralıklarını uzatan bazı esnek dişlilerin değişimi yapıldı..
    Ustam alt salıncaklarında ömrünü tamamladığını söyleyince sanzıman ve alttakımda uzun vadede yapacagım işlere madem giriştik deyip; alt-üst salıncaklar, ön ve arka z rotlar, rot başları, rot kolları, direksiyon körükleri vs. herseyi değiştirdik..
     Son olarak volan değişiminde iç dişlilerinin değişeceği marş motorunda ustamın "ulan bide "0" bosch mars motoru takalım" demesinin sonucunda ön göğüsteki aracı çalıştırma ve stop etme sırasındaki sarsıntının tamamen gitmesi ile onuda değiştirdik..
      Sonuç olarak; aracının vitesi geçisleri,debriyajı,direksiyonu, sürüşü herseyi yumusadı ama ettiğim masrafla herhalde 10 yıl rutin bakım bile yaptırmam :haydi:

buda dönüş yolumuzda depomuzun fullenmesi ...

driftking11

bakım öncesi egzosları dörtledik... egzos üzerindeki fazla boslukları fiber işçiliği ile doldurup, boya işlemiyle istediğimiz görüntüyü yakaladık..

ucarozcan

Elinize sağlık. tam kıvamında. uzun süre kullanırsınız artık. Nazar değmesin.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

TRSemih

Maşallah. Ultra her şey dahil olmuş :)
Güle güle kullan.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

driftking11

Tesekkürler arkadaslar umarım ıstedıgım 0 kondısyona ulasmıstır.. mekanik anlamda sorun cıkarabılcek dokunmadıgımız yer kalmadı.. Umarım bundan sonra üzmez..

gurkanlale

Drive Tastefully..

driftking11

4'lü çıkış güzel durmuş.  :nazar:  :clover:
eyvallah :)

francobaresi

masallah, cok guzel is cikarmissin. Goruntude cok iyi, insallah yillarca gonul rahatligiyla kullanirsin

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ealprsln

Hayırlı olsun Emre, iyi bakıyorsun gerçekten 159'a  :nazar:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Erkay KAHYA

Yok mu başka yapacak bişeyler.  :D
İyi günlerde kullan.  :yukari-ok:

driftking11

Herkese cok tesekkurler..  You are not allowed to view links. Register or Login tek hobımız bılıosun:)

driftking11

Yok mu başka yapacak bişeyler.  :D
İyi günlerde kullan.  :yukari-ok:
Abi kalmadı dıye dusunuyorum ama bu seferki gercekten yordu..ama biliyorumki bu aracı 30000 de alsak 200000 de alsak aynı sorunlar yıpranmalar cıkabılırdı.. En azından herseyı kendım yaptırmıs oldum kafam rahat :)

ealprsln

Herkese cok tesekkurler..  You are not allowed to view links. Register or Login tek hobımız bılıosun:)

Vallahi o kadar, kazandığımızı arabaya yatırıyoruz.....

driftking11

ve sonunda zorlu süreci atlattık yada ben ole geçeceğini düşünüyordum... genelde istanbuldaki arkadasların muayene serüvenleri gözümü korkutmustu acıkcası.. ancak yarım saat içerisinde DPF iptal, son susturucu iptal şekilde hiç bir sorun yaşamadan 2 yıl kafamızı rahatlattık.. aklıma takılan bu işlemleri yapmadan önce önceki sahibinde ortalama 0.70 cıkan egzoz emisyon değeri iptallerden sonra nasıl 0.15 cıkıyo  :haydi:

Tolga033

Maşallah. Egzozlar yakışmış.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Erkay KAHYA

ve sonunda zorlu süreci atlattık yada ben ole geçeceğini düşünüyordum... genelde istanbuldaki arkadasların muayene serüvenleri gözümü korkutmustu acıkcası.. ancak yarım saat içerisinde DPF iptal, son susturucu iptal şekilde hiç bir sorun yaşamadan 2 yıl kafamızı rahatlattık.. aklıma takılan bu işlemleri yapmadan önce önceki sahibinde ortalama 0.70 cıkan egzoz emisyon değeri iptallerden sonra nasıl 0.15 cıkıyo  :haydi:

Hadi geçmiş olsun.
Ben muayeneye gittiğimde adam değer yakalayamadı. Bir kaç kez abi gaz ver abi gaz ver diye diye. 0.0, 0.0, 0.10 yakaladı tamam demişti.
Bence o alet neyi ölçüyorsa yanlış ölçüyor.
Bir başka serüvende de önümde dizel linea vardı adam gaza bastı göz gözü görmeyecek seviyede duman oldu etraf. Sonuç ok.  :D

ucarozcan

Geçmiş olsun.
İyi ya bunları duymak DFP ve son susturucudan sıkıntı çıkmıyorsa iyi. Benimde gözük korkmuştu.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login  Emre DPF , susturucu sök tak uğraşmadan geçmiş olmana çok sevindim. Kendi çektiğim sıkıntıdan biliyorum nalet süre. muayene süreci. Ama şunu söyliyeyim bu işin bir standardı yok, adamın ruh haline, kimin ile karşılaştığına vs... göre değişen sonuçlar çıkıyor. Eskişehir'de yaptırmadın sanırım, buradaki ekip çok sıkıntılı....

EscC

Araca yapılacak tüm işlemler yapılmış  :nazar: geriye tadını çıkarmak kalmış. ..kazasız belasız

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login  abi kesinlikle standardı yok ya 1 dk 3 gaz verdi bitti ben gözümde cok buyutmusum...
You are not allowed to view links. Register or Login bilecikte girdim emre.. bilerek 16:30 randevusu aldım ben girdiğimde kimse kalmamıştı adamlar ilkyardım cantasının içine bile bakmadılar düşün gafil avladım :)

driftking11

Geçmiş olsun.
İyi ya bunları duymak DFP ve son susturucudan sıkıntı çıkmıyorsa iyi. Benimde gözük korkmuştu.

Xperia Z3
diğer arkadaslarında dediği gibi standardı yok inşallah insaflı bi istasyona denk gelirsin :)

driftking11

Araca yapılacak tüm işlemler yapılmış  :nazar: geriye tadını çıkarmak kalmış. ..kazasız belasız
Allah razı olsun istediğim kondisyona geldi cok sukur :)

Koful