Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bir fotoğraf sevdalısından: 2005 147 Mk1 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

Arkadaşlar uzun zamandır forumu aktif olarak kullanıyorum ancak Nisan ayında almış olduğum aracımın fotoğraflarını daha yeni çekme imkanı olduğu için konuyu da bu fotoğraflar sonrası açmak istedim.

Araç aldığımda 99bin kilometredeydi. Aracı aldıktan iki hafta sonra LPG dönüşümü yaptırdım ve BRC markasını tercih ettim. Oldukça memnun şekilde kullanmaktayım, performansta herhangi hissedilir bir kayıp olmadan.

Geçen zaman içinde beni bir kaç kere üzdüğü durumlar oldu ancak çok şükür hepsi çok masraflı olmayan halledilebilir şeyler oldular. Zaten genellikle ben maddi durum müsait oldukça eski parçaları başımı derde sokmadan değiştiriyorum. Her İstanbul aracı gibi sağında solunca ufak tefek sıkıntılar mevcut kısmetse onları da kullandığım zaman zarfında halledeceğim.

Fotoğraf delisi olduğum için burada aracımla ilgili yaptığım değişikliklerden çok aracımın fotoğraflarını görebilirsiniz :) Fotoğraflarla ilgili yorumlarınızı beklerim arkadaşlar.

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum...  :alfisti:

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

universeee

Tolga033

Tüm fotoğraflar çok iyiydi şimdiye kadar.  :)  :yukari-ok:

universeee

Eyvallah :) Dahası da zamanla gelecek inşallah bakalım.

universeee

Geçen günlerde ruhsata LPG işletmek için gereken işleri hallettim. Çok ciddi masraflı olaylar  >:( Yok o belge, yok bu belge, vs vs... Zaten LPG montajını yaptırdığım sıra muayenenin bitmesine 6 ay olunca o kadar masraf arasında bir de ruhsat işletme ücretiyle uğraşmayım dedim zaten cezası düşük diye ama tabi malum gün geldi çattı bende paşa paşa gidip bütün işlemleri yaptırdım. Şanssızlık bu ya, muayene bandrolü yapıştırılan sayfa da dolduğu için bir de onu değiştirmek zorunda kaldım. Neyse kısmetse gidip bugün yeni ruhsatımı alıyorum ve 2 sene kafam rahat bineceğim umuyorum. Burada yaptığım masrafları da yazayım da belki ihtiyacı olan birileri olur ilerleyen günlerde.

LPG'yi ruhsata işletmek için yapılması gerekenler:
   1- LPG sızdırmazlık raporu alınacak - 25 TL
   2- Egzoz emisyon ölçümü yaptırılacak - 38 TL (yenilenen kart ile birlikte)
   3- 2 adet Ek-1 belgesi doldurtulacak - 20 TL
   4- Araç muayene ettirilecek - 159,30 TL
   5- Ruhsat değiştirilmeye gidilecek - 156 TL (bu miktar değiştirilmesi gereken değerli evrak sayısıyla değişiyor)
        -> Araç Tescil Belgesi: 66,50 TL
        -> Motorlu Araç Trafik Belgesi: 89,00 TL
        NOT: Emniyet Müdürlüğüne bir de dilekçe yazmanız gerekiyor. Dilekçe örneğini de aşağıda veriyorum işe yarar umarım!
   6- Ruhsata 30 gün geçtikten sonra LPG işlettiğim için ceza ödenecek - Tutarı bugün ruhsatı aldığımda göreceğim  :o

Kısacası LPG'yi ruhsata işletme mevzusu yılın son haftasında toplamda 398 TL + Trafik cezasına patladı  >:(

Ruhsata LPG işlettirmek için gereken dilekçe örneği:
31.12.2013

PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE
İSTANBUL

................ plakalı aracım üzerinde sonradan gerçekleştirilen LPG dönüşüm işleminden dolayı yapılan değişikliğin ruhsatıma işlenmesini saygılarımla arz ederim.

İmza
Ad Soyad

TC Kimlik NO: ................
Adres: ..........................
Telefon: ........................

erdem1904

Masraf çok olmuş.. Ama araç muayene ve egsoz emisyon ölçümünü maliyetten çıkar ;) Onları zaten yaptıracaktın...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Murad

Masraflar için geçmiş olsun ama atlattınız bundan sonra kafa rahat.  :kahve:

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Masraf çok olmuş.. Ama araç muayene ve egsoz emisyon ölçümünü maliyetten çıkar ;) Onları zaten yaptıracaktın...
Aslında o şekilde düşünülebilir tabi ama hepsini bir arada vermek durumunda kalınca pek çıkarası gelmiyor insanın :D

Hepsini birlikte yazma sebebim belki işi düşen olursa faydalansın diye, yoksa senin de yazdığın gibi muayene ve emisyon ölçümü zaten yapılacaktı Aralık sonunda.

ByAKINCI

Geçmiş olsun biraz masraflı koşturmaca olmuş.Kafan rahat güzel günlerde alfa keyfini yaşamaya devam etmen dileğimle...  :alkis:
147 Blackline Red

universeee

Geçmiş olsun biraz masraflı koşturmaca olmuş.Kafan rahat güzel günlerde alfa keyfini yaşamaya devam etmen dileğimle...  :alkis:
Aynen öyle oldu Melih, sağolasın, ama yapacak birşey yok maalesef. Bende artık bundan sonra başka masraf olmadan binebilmek umudunu taşıyorum :)

Aynı dileklerim senin için de geçerli tabi  :serefe:

erdem1904

Bu arada başlık fotoğraf üzerine bu kadar kabiliyetli bir üyeye göre foto bakımından çok fakir :) Bizim bu başlığa girdikçe 147 mk1 fotolarıyla mest olmamız lazım :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

universeee

Bu arada başlık fotoğraf üzerine bu kadar kabiliyetli bir üyeye göre foto bakımından çok fakir :) Bizim bu başlığa girdikçe 147 mk1 fotolarıyla mest olmamız lazım :)
Abi konu daha 6 günlük :) Biraz sabır.  :kahve:

Çok sık fotoğraf çekme imkanı olmuyor, daha doğrusu gözüme fotoğrafı çekilebilir yerlerde denk gelmiyor pek gezemediğim için şu sıralar. Ama oldukça yükleyeceğim zaten :)

Hem o kadar çok fotoğraf paylaşırsam bir anlamı ve zevki kalmaz dimi ama?  :serefe:

ar.159

kazasız belasız güzel günlerde inş...
araç çok güzel  :nazar:
ve o güzelliği şahane gösteren bir sahibi var ;)
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

universeee

Eyvallah hocam :) Bir 159 kadar olmasa da birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Daha çok işi var adam olması için ama bakalım ne zaman kısmet olursa o zaman yapıyorum ufak ufak.

ar.159

Eyvallah hocam :) Bir 159 kadar olmasa da birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Daha çok işi var adam olması için ama bakalım ne zaman kısmet olursa o zaman yapıyorum ufak ufak.
bu işlerde zaten öyle güzel be hocam önce hayal edeceksin sonra bütçe ayarlayacaksın ve sonrada ufak ufak tadını çıkara çıkara yapacaksın :yukari-ok:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

universeee

İşte birde bendeki bu sabırsızlık olmasa  :duvar:

Deniz

Geçen günlerde ruhsata LPG işletmek için gereken işleri hallettim. Çok ciddi masraflı olaylar  >:( Yok o belge, yok bu belge, vs vs... Zaten LPG montajını yaptırdığım sıra muayenenin bitmesine 6 ay olunca o kadar masraf arasında bir de ruhsat işletme ücretiyle uğraşmayım dedim zaten cezası düşük diye ama tabi malum gün geldi çattı bende paşa paşa gidip bütün işlemleri yaptırdım. Şanssızlık bu ya, muayene bandrolü yapıştırılan sayfa da dolduğu için bir de onu değiştirmek zorunda kaldım. Neyse kısmetse gidip bugün yeni ruhsatımı alıyorum ve 2 sene kafam rahat bineceğim umuyorum. Burada yaptığım masrafları da yazayım da belki ihtiyacı olan birileri olur ilerleyen günlerde.

LPG'yi ruhsata işletmek için yapılması gerekenler:
   1- LPG sızdırmazlık raporu alınacak - 25 TL
   2- Egzoz emisyon ölçümü yaptırılacak - 38 TL (yenilenen kart ile birlikte)
   3- 2 adet Ek-1 belgesi doldurtulacak - 20 TL
   4- Araç muayene ettirilecek - 159,30 TL
   5- Ruhsat değiştirilmeye gidilecek - 156 TL (bu miktar değiştirilmesi gereken değerli evrak sayısıyla değişiyor)
        -> Araç Tescil Belgesi: 66,50 TL
        -> Motorlu Araç Trafik Belgesi: 89,00 TL
        NOT: Emniyet Müdürlüğüne bir de dilekçe yazmanız gerekiyor. Dilekçe örneğini de aşağıda veriyorum işe yarar umarım!
   6- Ruhsata 30 gün geçtikten sonra LPG işlettiğim için ceza ödenecek - Tutarı bugün ruhsatı aldığımda göreceğim  :o

Kısacası LPG'yi ruhsata işletme mevzusu yılın son haftasında toplamda 398 TL + Trafik cezasına patladı  >:(

sorularım var :)

egzoz emisyon pulunu yazın yaptırmıştım. Tekrardan yaptırmaya gerek var mı?
EK-1 belgesini nerden alıyoruz ?
trafik cezasını her halikarda ödüyor muyuz ? yoksa cezayı çevirme esnasında mı yazdılar .
LPG yi taktırdıktan sonra 30 gün geçtiğini nerden bilecekler ? Faturasında 06.01.2014 yazacak benim henüz almadım faturayı.
gerekli parayı bankayamı yatıracağız yoksa elden alıyorlar mı ?

kısaca toparlarsak.

önce sızdırmazlık istasyonuna gidilecek
sonra yukarıdaki sorunun cevabına göre eksoz pulu alınacak
sonra muayene istasyonuna gidilecek.
sonra nufusa bağlı olduğumuz emniyete gitmek gerekiyor orada dilekçe ile işlem yaptırıyoruz. ve muhtemelen onlar bir belge veriyorlar sonrada ruhsat eve geliyor.

atladığım bir husus varsa düzeltin lütfen

Deniz

bu arada acınız güzelmiş kazasız belasız kullanmanız dileği ile

universeee

sorularım var :)

egzoz emisyon pulunu yazın yaptırmıştım. Tekrardan yaptırmaya gerek var mı?
EK-1 belgesini nerden alıyoruz ?
trafik cezasını her halikarda ödüyor muyuz ? yoksa cezayı çevirme esnasında mı yazdılar .
LPG yi taktırdıktan sonra 30 gün geçtiğini nerden bilecekler ? Faturasında 06.01.2014 yazacak benim henüz almadım faturayı.
gerekli parayı bankayamı yatıracağız yoksa elden alıyorlar mı ?

kısaca toparlarsak.

önce sızdırmazlık istasyonuna gidilecek
sonra yukarıdaki sorunun cevabına göre eksoz pulu alınacak
sonra muayene istasyonuna gidilecek.
sonra nufusa bağlı olduğumuz emniyete gitmek gerekiyor orada dilekçe ile işlem yaptırıyoruz. ve muhtemelen onlar bir belge veriyorlar sonrada ruhsat eve geliyor.

atladığım bir husus varsa düzeltin lütfen
Egzoz emisyon ölçümünün son geçerlilik tarihi kartın uzerinde yazar zaten. Tarih gecmediyse sorun olmaz. Sızdırmazlik ve emisyon ölçümünün sırası onemli değil. Ben önce emisyon ölçümü sonra sizdirmazlik yaptırdım. Ek-1 belgesini sizdirmazlik raporu aldığınız yerin civarlarında yada muayene istasyonu civarlarında bulabilirsiniz. Kocaman yazılarla yazıyor zaten o belgeyi hazırlayan yerler.
Trafik cezasını fatura tarihinden itibaren 30 gunu geçerse ödersiniz diye biliyorum. Benim aşağı yukarı altı ay geçtiği icin bugün elime tutusturdular ceza makbuzunu :) Cezayı, LPG işletmeye gittiğiniz zaman tarihin geçtiğini görünce yazıyorlar. Ben herhangi bir çevirmede LPG kontrolü yapan polis hic duymadım.
Trafik cezası almazsınız Şubat'ın altısına kadar falan yaptırırsanız bu isleri. Bütün işlemlerin parasını da elden veriyorsunuz yanınızda nakit bulundurun mutlaka.
Nüfusa bağlı olma koşulu var mı bilmiyorum ama evet bütün isler bitince ilçe emniyet müdürlüğüne gidip sizden istenen evrakları veriyorsunuz. Sabah erken giderseniz öğleden sonra alırsınız büyuk ihtimalle ruhsatı. Ben adrese gönderir gondermeyeceklerini sordum oyle bir sey yok gelip almanız gerekiyor dediler.
Unutmadan, sizdirmazlik raporu, muayene ve emniyete randevu alarak gitmeniz gerekiyor.

Unuttuğum bir konu varsa tekrar sorabilirsiniz zira biraz uzun olunca kafa karıştı :)

iPad 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

ByAKINCI

Aynen öyle oldu Melih, sağolasın, ama yapacak birşey yok maalesef. Bende artık bundan sonra başka masraf olmadan binebilmek umudunu taşıyorum :)

Aynı dileklerim senin için de geçerli tabi  :serefe:

Teşekkür ederim Evren  :) Fotoğraf merakı bende de var.Senden öğrenecek çok şeyimiz var tabi yardımcı olursan  ;) Tavsiyelere ihtiyacım var.Özelden yazıyorum  :yukari-ok:
147 Blackline Red

universeee

universeee

Bu arada daha önceden yaptırmış olduğum son susturucu ve egzoz ucuyla ilgili ufak bir değişikliği de kayıtlarda bulunması için aracımın konusuna eklemek istedim. Bana toplam maliyeti 84 TL olmuştu o gün için. Kısmetse maddi durumlar elverdikçe yapılacak çok şey var.

Bu arada boyanın kalitesinden de oldukça memnun kaldım diyebilirim. Şu ana kadar henüz bir dökülme vs olmadı tazyikli suyla bile yıkatıyor olmama rağmen.

Murad

Gayet güzel görünüyor  :alfisti:
Fakat egzoz ucunu taktıktan sonra neden tamponda ki egzoz boşluğunun içine oturmamış. Biraz aralık gibi görünüyor hemen hemen bi 5 cm aralık var gibi. Boşluğa biraz daha otursa daha güzel dururmuş sanki.
Ama yinede tabi orjinal haline göre çok daha güzel görünüyor.

universeee

Standart egzoz ucunun bulunduğu yer orası, mecbur oraya kaynatmak durumundaydık. Yukarı çıkarmak için ek yapmak lazım o da yeni takılan egzoz ucunu iyice dışarıya taşırırdı. Belki başka çözümleri olabilir tabi ama aklımıza gelen buydu o zaman için. Bir de yukarıya çıkardığımız zaman son susturucunun alt tarafı iyice ortaya çıkardı sanırım bu sayede biraz ortalı olunca görüntüyü dengeliyor diyebilirim.

universeee

Ve bugun...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk