Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bir fotoğraf sevdalısından: 2005 147 Mk1 Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login kabaca 450 TL gibi bir bütçe işimi görecek diye düşünüyorum. Bu 450 TL içinde:
- Mercek
- Mercek kapağı
- Karartma
- Temizlik
- Xenon kit
olacak. Dışarıda sadece merceklendirme ve temizlik 450-500 arasında tutuyor.
ohooo,çok iyi.çin işi kitler o fiyatlara çıkıyor.ilker in fiyat dediğin gibi kalınmış,aşşa yukarı 350 si işçilik :-X
Ben el mecbur İlker Kemal'e gidecektim çünkü ne elimde alet edevat var ne de şu an için böyle bir işi becerebileceğimi düşünüyorum. Ercan beni gazladı sağolsun beraber hallederiz diye kısmetse 1-2 ay içinde bitirmiş oluruz. Yani yapım 2-3 gün ama malzemeleri toparlayıp uygun zamanlarımızı kesiştirmek biraz vakit alır :)

Bu arada çok daha iyi bir kit bulabilirsen üstüne 150-200 daha ekleyebilirsin. Ben orta kalite bir xenon kit için toplam 450 TL hesaplıyorum. Yoksa xenon kit haricindeki toplam rakam 200 lira tutuyor. Ne yazıkki Türkiye'de şöyle kaliteli bir xenon kit bulabilmek oldukça zor, biraz araştırdım ama bulamadım. Olanların da sahte olma olasılığının çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Ben de o yüzden sahte olup olmadığını bilmediğim bir şeye çok para vermektense sahte olduğunu bildiğim kaliteli bir ürüne orta halli bir mebla ödemeyi tercih edecek gibiyim :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

alfacan

Evren doğru yoldasın  :yukari-ok:

universeee

Evren doğru yoldasın  :yukari-ok:

Eyvallah kardeşim ;)

DcD-Semih

Güzel birşey ortaya çıkacağını düşünüyorum, hayırlı olsun umarım beklentinizi karşılar  :)

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

universeee

Güzel birşey ortaya çıkacağını düşünüyorum, hayırlı olsun umarım beklentinizi karşılar  :)

İnşallah güzel olacak Semih, teşekkür ediyorum. Sonuçları zaten buradan paylaşırım :)

Incablue

bu iş için böyle bir konu açılmış zamanında, bilmiyorum daha önce görmüş müydünüz?

Xenon far, benimde planlarım arasında var ancak bi xenon olmayacaksa hevesim kırılır gibi geliyor. Siz istanbulda bi xenon yaptıramıyorsanız, benim bursada işim zor

universeee

bu iş için böyle bir konu açılmış zamanında, bilmiyorum daha önce görmüş müydünüz?

Xenon far, benimde planlarım arasında var ancak bi xenon olmayacaksa hevesim kırılır gibi geliyor. Siz istanbulda bi xenon yaptıramıyorsanız, benim bursada işim zor
Haber verdiğin için sağol Uğur. O konuyu biliyorum. Hatta şöyle söyleyim o konunun orjinal konuşulduğu yer şurası:
Sonradan teknik kısmına taşındı faydalı bulunduğu için :)

Zaten konunun sahibi yardımcı olacak bana sağolsun :D Tek başıma yapacak imkanım ne yazık ki yok.

Bu arada bi-xenon işi yapılmıyor değil, yapılıyor. Ama iki konuda sıkıntı var benim için:
1- Montajı kendimiz yapmak istediğimiz için hiç tecrübemiz olmayan bir mercek kullanmak istemiyorum, farı yalan etmek şu an işime gelmiyor çünkü.
2- Muayene zamanı geldiğinde de yine çözümü olduğunu söylüyorlar ama tek çevirmeyle çıkartıp takacağım bir ampul benim için çok daha efektif bir çözüm gibi duruyor.
Yoksa yaptırmakta sıkıntı yok. İlker Kemal bildiğim kadarıyla farları kargolarsan da mercek montajı yapıp sana geri gönderiyor kısacası olay senin cebindeki paraya bakar. Sadece flaş gibi çakan sellektörü için bi-xenon istiyorsan normal mercek evet seni üzer. Benim asıl derdim sağlam bir aydınlatma olduğu için o güzel sellektör efektini çokta kafama takmıyorum açıkçası. Olsa güzel olurdu ama kısmet, bir gün olur nasıl olsa ;)

Incablue

Haber verdiğin için sağol Uğur. O konuyu biliyorum. Hatta şöyle söyleyim o konunun orjinal konuşulduğu yer şurası:
Sonradan teknik kısmına taşındı faydalı bulunduğu için :)

Zaten konunun sahibi yardımcı olacak bana sağolsun :D Tek başıma yapacak imkanım ne yazık ki yok.

Bu arada bi-xenon işi yapılmıyor değil, yapılıyor. Ama iki konuda sıkıntı var benim için:
1- Montajı kendimiz yapmak istediğimiz için hiç tecrübemiz olmayan bir mercek kullanmak istemiyorum, farı yalan etmek şu an işime gelmiyor çünkü.
2- Muayene zamanı geldiğinde de yine çözümü olduğunu söylüyorlar ama tek çevirmeyle çıkartıp takacağım bir ampul benim için çok daha efektif bir çözüm gibi duruyor.
Yoksa yaptırmakta sıkıntı yok. İlker Kemal bildiğim kadarıyla farları kargolarsan da mercek montajı yapıp sana geri gönderiyor kısacası olay senin cebindeki paraya bakar. Sadece flaş gibi çakan sellektörü için bi-xenon istiyorsan normal mercek evet seni üzer. Benim asıl derdim sağlam bir aydınlatma olduğu için o güzel sellektör efektini çokta kafama takmıyorum açıkçası. Olsa güzel olurdu ama kısmet, bir gün olur nasıl olsa ;)

Ben 2 ay önce muayenemi yaptırdığım için yaklaşık 2 yıl muayene sorunum yok. Aydınlatma önemli ama beni asıl cezbeden şimşek gibi çakan selektör :)

universeee

Bugün akü değiştirdim. Sadece iki uyarı verdi araba, öncesinde hiç bir yamukluk vs olmadı. Dün akşam biraz geç marş aldı ve km sayacı yanıp sönmeye başladı. Gittiğim yerde stop ettim, geldikten sonra normal çalıştırabildim km sayacı da normale dönmüştü. Bugün sabah evin otoparkında çalıştım az biraz geç çalıştırdı ama tek seferde çalıştı. 3 dk kadar sonra poğaça almak için stop ettim, geri geldim ve tık yok  :D Çok şükür elektrikçinin oldukça yakınında kaldım. Adam sağolsun takviye yaptı çalıştırdık. Sonra doğru sanayiye. Fazla araştırma şansım olmadığından LPG montajı yaptırdığım yere sordum var mı tanıdık diye, gönderdiği yerde sadece Energizer varmış.

Lafın kısası bugün yeni bir Energizer marka akü sahibi oldum. Hiç planda yokken 140 lira harcadık. Neyse, en azından arabayı aldığım günden beri aklımda olan "Bu akü acaba ne zaman değiştirildi en son, beni yolda bırakır mı" gibi sorulardan kurtulmuş oldum :D

Incablue

Bugün akü değiştirdim. Sadece iki uyarı verdi araba, öncesinde hiç bir yamukluk vs olmadı. Dün akşam biraz geç marş aldı ve km sayacı yanıp sönmeye başladı. Gittiğim yerde stop ettim, geldikten sonra normal çalıştırabildim km sayacı da normale dönmüştü. Bugün sabah evin otoparkında çalıştım az biraz geç çalıştırdı ama tek seferde çalıştı. 3 dk kadar sonra poğaça almak için stop ettim, geri geldim ve tık yok  :D Çok şükür elektrikçinin oldukça yakınında kaldım. Adam sağolsun takviye yaptı çalıştırdık. Sonra doğru sanayiye. Fazla araştırma şansım olmadığından LPG montajı yaptırdığım yere sordum var mı tanıdık diye, gönderdiği yerde sadece Energizer varmış.

Lafın kısası bugün yeni bir Energizer marka akü sahibi oldum. Hiç planda yokken 140 lira harcadık. Neyse, en azından arabayı aldığım günden beri aklımda olan "Bu akü acaba ne zaman değiştirildi en son, beni yolda bırakır mı" gibi sorulardan kurtulmuş oldum :D

Hayırlı olsun, benimde elektrikle ilgili yaşadığım sorunu hatırlarsınız belki. Akü değişimi yapmam lazım en kısa sürede. Aynı şekilde benim akünün ne zaman değiştiği belli olmadığı için kafamı kurcalıyordu, değişim kafa rahatlatıyor desene =)  farlarınızın görünümü çok merak ediyorum bu arada, gün belli oldu mu? bir kaç gündür bi xenonlara takılmış durumdayım ama sizin yaptığınız da çok mantıklı geldi, arada kaldım.

universeee

Hayırlı olsun, benimde elektrikle ilgili yaşadığım sorunu hatırlarsınız belki. Akü değişimi yapmam lazım en kısa sürede. Aynı şekilde benim akünün ne zaman değiştiği belli olmadığı için kafamı kurcalıyordu, değişim kafa rahatlatıyor desene =)  farlarınızın görünümü çok merak ediyorum bu arada, gün belli oldu mu? bir kaç gündür bi xenonlara takılmış durumdayım ama sizin yaptığınız da çok mantıklı geldi, arada kaldım.
Sağolasın Uğur :) Ben mecbur kaldım 1 saat içinde değiştirdim yolda kalınca :D Aküyle ilgili zerre düşünce kalmadı sıfırlayınca maddi durum uygunsa git değiştir istiyorsan ama sorunu netleştirip buna karar vermen daha iyi olur kanımca.

Farların yapılmasına daha vakit var. Dediğim gibi mercek kapaklarını Çin'den sipariş verdim gelmesi 3-4 hafta sürer. Sonrasında da arkadaşla ortak bir vakit ayarlayıp yapıcaz. İşe başladık mı 2-3 gün içinde bitecektir diye düşünüyorum.

Açıkçası bi-xenon merak bende de var ama saydığım sebeplerden ötürü vazgeçtim. Birde uygulamayı beraber yapacağımız arkadaşında bi-xenon tecrübesi yok onu da zorlamak istemiyorum elimizde 2 tane far var sadece :) İleride kısmet olursa başka bir arabamda yada ekstra bir far takımı alabilirsem ona bi-xenon yapmak niyetim var ama :)

Incablue

%90 akü olarak düşünüyoruz artık. bana da, kontağı çevirdiğimde eskisine göre biraz gecikmeli çalışıyor gibi geliyor. şu malum sitelerde 190-220 tl ye satılan bixenon paketler bir işe yarar mı? araştırmış olduğunu düşündüğüm için soruyorum. Özellikle angel mercek olanlar  :)

universeee

%90 akü olarak düşünüyoruz artık. bana da, kontağı çevirdiğimde eskisine göre biraz gecikmeli çalışıyor gibi geliyor. şu malum sitelerde 190-220 tl ye satılan bixenon paketler bir işe yarar mı? araştırmış olduğunu düşündüğüm için soruyorum. Özellikle angel mercek olanlar  :)
Bahsettiğin bi-xenonların linkini atarsan belki yorum yapabilirim.

Bu arada benim ilk belirti yazdığım gibi geç marştı. Ertesi gün patladık :)

Incablue

Bahsettiğin bi-xenonların linkini atarsan belki yorum yapabilirim.

Bu arada benim ilk belirti yazdığım gibi geç marştı. Ertesi gün patladık :)

mesela bunu alınca iş bitiyor mu? karşıdan gelenin küfretme olasılığı yüzde kaç :))

universeee

Kardeşim fikirlerimi belirteyim müsadenle:

Öncelikle bizim far tası küçük olduğu için piyasada önüne gelen her merceği bizim fara sığdırabilmen çok mümkün değil. Ha yapamayız demiyorlar, yaptığımız oldu ama zor oluyor diye belirtiyorlar. Dolayısı ile tecrübesi olmayan birinin bi-xenon işine girişmesini çok tavsiye etmem şayet elinde ekstra bir çift farı yoksa (147 için konuşuyorum). Ben piyasada belli başlı bulunan xenon ve bi-xenon merceklerin boyutlarını karşılaştırdım (www.xenonmercek.com sitesinde var sen de bakabilirsin) sonuçta Valeo H11 kompakt yapısıyla ilk sıraya çıkıyor ki bu işle uğraşan iki kişiden aldığım fikirde yine aynı yöndeydi.

İkincisi, göndermiş olduğun linkteki açıklamaları okuduğum zaman tek alman gerekenin bir çift "balast" (balans değil) ve gerekli bağlantı kablolarının olması gerektiğini anlıyorum.

Üçüncüsü mercek ve ampul birlikte geldiğinden dolayı bu merceğin ve içindeki ampulun ne kadar kaliteli olduğu aşırı derecede tartışılır!!! Mercek bu işin en önemli kısmı. Diyelim H11 mercek taktın, gidip içine H7 ampul taktığın zaman yine iyi performans elde edemezsin çünkü bu ampullerin hepsinin ışık veriş şekli dolayısı ile de bu merceklerin ışığı kırma ve toplama yapıları farklı. Kaldı ki aydınlatmayı iyileştirmek için mercek taktırdığımızı düşünürsek ışığı nasıl toplayacağını bile tahmin edemediğim bir ürüne bu kadar para vermem şahsen. Zaten okuduklarımdan anladığım kadarıyla bu bilinen markalar (bosch, valeo, hella, vb) hariçten mercek üretmiyorlar. Bunlar hep çıkma mercekler. Yanlış biliyorsam konuyu okuyup bilen birisi beni düzeltebilir, ben de doğrusunu öğrenmiş olurum.

Dördüncüsü, görüntüsü cidden berbat bunun :) 147 gibi güzel bir tasarımı bununla berbat etme hiç bence. Angel far eskiden ben de düşünüyordum ama sonradan o kadar çok görmeye başladım ki vazgeçtim. Zevk senin ama bence başka şeyler düşün illa mercek dışında bir değişiklik istiyorsan.

Son olarak, bi-xenon illa yaptıracaksan You are not allowed to view links. Register or Login linkinde bulunan ilk üç sıradaki mercekten birini tercih etmen kaliteli bir aydınlatma için çok daha mantıklı olacaktır. Ama tekrar söylüyorum, bunları seçmekle iş bitmiyor, farın boyutuna uyması lazım bunların. Yani "Tamam Bosch bi-xenon mercek alıp takayım" demekle iş bitmiyor maalesef :)

Kısacası, linkini gönderdiğin ürüne SAKIN o kadar para verme :D

Incablue

bir çırpıda okudum desem yeri var, eline sağlık abi. Senin montajı yapıp fotoğraflarını paylaşmanı bekliyorum bir an önce. 3-4 hafta demiştin, benim de bu işe baş koymam o kadar zaman alacak :)) irtibatı koparmayalım lütfen, teşekkür ederim  :alkis:

universeee

bir çırpıda okudum desem yeri var, eline sağlık abi. Senin montajı yapıp fotoğraflarını paylaşmanı bekliyorum bir an önce. 3-4 hafta demiştin, benim de bu işe baş koymam o kadar zaman alacak :)) irtibatı koparmayalım lütfen, teşekkür ederim  :alkis:
Farklı şeyler denemek benim de aklımdaydı ama iyi araştırma yapmak lazım. Bak mesela You are not allowed to view links. Register or Login linkteki ürünü alıp farın belli bir kısmını çevirmek vardı aklımda geçen haftaya kadar. Merceğin değil bak, farın etrafını. Sonra montajının nasıl yapıldığını araştırdım biraz ve montaj şekli hiç hoşuma gitmedi, yakından baktığın zaman kabak gibi görünüyor ufak aparatları. Ha geniş vakit olsa bununla uğraşacak bir de elde fazladan far alınıp denenebilir belki ama şu an bende öyle zaman ve para yok. Tek atışlık barutum var desem yeridir :) O yüzden sana da tavsiyem aklındaki şeyleri iyi araştır, arabayı güzelleştireyim derken Doğan görünümlü şahine binme :)

Telefonum vardı sende zaten artı buradan da bana ulaşabilirsin ;) Yaptığım zaman buradan hemen paylaşır malzeme listesini de detaylı olarak yazarım maliyet tablosuyla birlikte sıkıntı yok, ama biraz sabır lazım (özelliklede bana :D).

Incablue

eyvallah abi, yapabileceğim bir şey olursa sende istediğin zaman bana ulaşabilirsin. Bu olayı bende araştırmıştım ama pek olur vermemiştim açıkçası.

universeee

eyvallah abi, yapabileceğim bir şey olursa sende istediğin zaman bana ulaşabilirsin. Bu olayı bende araştırmıştım ama pek olur vermemiştim açıkçası.
Benim yapacağım şekil bu değildi. Aklımda 2 fikir vardı ama dediğim gibi montaj şeklini beğenmediğim için vazgeçtim. Kaldı ki bu fotoğraftaki hiç ama hiç olmamış  :asagi-ok:

tolga_ozhan

Beyler ne olur yapmayın şu şeridimsi ışıkları. Orjinal olmadıktan sonra kötü duruyor.

Incablue

Benim yapacağım şekil bu değildi. Aklımda 2 fikir vardı ama dediğim gibi montaj şeklini beğenmediğim için vazgeçtim. Kaldı ki bu fotoğraftaki hiç ama hiç olmamış  :asagi-ok:

bu işten soğumak için yeterli bence :) You are not allowed to view links. Register or Login benim yapacağımdan değil de Evren abiyle sohbet olsun diye yazıyorum, bir de seviyorum forumda zaman geçirmeyi  :alfisti:

universeee

Benim pek öyle orjinallik takıntım yok. Değişik uygulamalar yapmak isterim imkan olsa. Tabi eğreti ve apaçi durmayacak şekilde. Linkini atmış olduğum ürünün montajı aklıma yatmış olsaydı denemek niyetindeydim ama işime gelmedi. Başka bahara kaldı. :)

Incablue

Benim pek öyle orjinallik takıntım yok. Değişik uygulamalar yapmak isterim imkan olsa. Tabi eğreti ve apaçi durmayacak şekilde. Linkini atmış olduğum ürünün montajı aklıma yatmış olsaydı denemek niyetindeydim ama işime gelmedi. Başka bahara kaldı. :)

ön panjurun arasına beyaz led döşeyelim Evren abi  :)) :))

universeee

ön panjurun arasına beyaz led döşeyelim Evren abi  :)) :))

Yok kardeşim sağol onu almayım :D

universeee

Buluşma günü çekilen videoda da ışık açısı çok iyi denk gelmiş :)

Bir iki yerde de selektör yapmıştım ama onu hoş bulmamışlar herhalde  :asagi-ok: