Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Buongiorno Alfisti - Bir 159 Hikayesi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperuzi

Aslında bir süredir buralardayım ama 159 a geçen hafta kavuştum, ilginç oldu, biraz maceralı oldu, ama güzel de oldu. Konusunu açmak da bugüne kısmet oldu :)

Öncelikle Kemal You are not allowed to view links. Register or Login ve Öndere You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür edeyim, iyi bakmışsınız arabaya. Aynı titizlikle bakılmaya devam edileceğine de emin olabilirsiniz. :nazar:

E peki nasıl bugüne geldik? Bunun için taaa 2014 Kasım ayına dönmemiz gerekiyor :D

Herşey Kasım sonunda You are not allowed to view links. Register or Login'ten dostum olan Ethem'in aniden beni aramasıyla başladı :) İki sene önce ondan aldığım 2000 Vectra CDX'i "geri satsana bana" dedi. Ben de birkaç dakika düşündüm ve "olur" dedim :)

Hatta merak eden olursa konusu You are not allowed to view links. Register or Login.

Neyse, sonra yerine ne olabilir diye düşünürken 159'un neredeyse her özelliği ile çekici geldiğini fark ettim. Mavi renk araçları severim, İzmirde bir tane mavi Sportwagon 159 gördüm ilanda ve İzmirli bir arkadaşa bahsettim. O da Alfisti forumdan bir tanıdığı olduğunu, ona soracağını söyledi. Mavi 159'un başına sonra neler geldi çoğumuz biliyoruz :D Ama böylelikle fevkalbeser12 ile tanışmış oldum :)

Otomatik almak istediği için satmayı düşünüyordu, ama yerine düzgün otomatik 159 bulamadık, vaz geçtik, ben Giu'ya kaydım, sonra e46 düşündüm, aradan günler, haftalar geçti, derken benim arkadaş "yakında İzmire geliyorsun galiba" diye mesaj attı. Ertesi günü de Kemal aradı ve "satıyorum" dedi. :)

Sonrasında, yağmurlu bir pazartesi günü erkenden Pegasus ile Ankara'dan İzmire geldim. Sağolsun Kemal beni havalanından aldı ve Devko'ya kontrole gittik. Zaten sorunsuz olduğunu biliyordum aracın ama hem iki tarafın da içinin rahat olması, hem de aldıktan sonra Ankaraya gidecek olmam nedeniyle iyi de oldu. Metin usta'nın (ismi yanlış hatırlamıyorumdur umarım!) onayını aldıktan sonra zaman kaybetmeden satış işlemleri için Selçuğa doğru yola çıktık.

Küçük bir Selçuk turu sonrasında önceden alıp Kemal'e gönderttiğim Nokian D3 lastikleri yükledik. İşlemler, çay, kahve, tiramisu (İtalyan olduk ya  :arkadasim:) sigorta, kasko falan derken saatler 4 oldu ve yavaştan yola çıkayım ben deyip Selçuktan ayrıldım.

Aydın-Denizli üzerinden Ankaraya rota çizmiştim. Sağnak yağış Denizliye kadar sürdü, en son hızda bile bazen silecekler yetişemiyordu.

Denizliye planladığımdan biraz geç ulaşacağımı anladığımda bir kaç lastikçiye telefon ettim, daha kışlıklar takılacak ya... Aradığım iki lastikçi de "abi kapatıyoruz, sabah gelsene" dediler :) Hava da bu arada İzmirde 15 dereceye yakındı, ama Denizlide 6-7'lere düşmüştü.

Aydın tarafından girdiğinizde Denizlide solunuzda 3. sanayi kalıyor galiba, oraya daldım ve şans eseri kapatmak üzereyken bir Bridgestone bayisi buldum. Bir BMW'yi çekiciye yüklemişler ve personel de eve gitmek için dışarda toplanmıştı. Ankaraya devam edeceğimi söylediğimde içlerinden ikisi sağolsunlar kaldılar ve benim lastikler değişti. Bu arada tabi baya bir sohbet ettik, havadan, sudan, Alfalardan, Denizliden (baba tarafı Denizlilidir...).

Yaklaşık 45 dakika sonrasında araç hazırdı, bahşişlerini verip teşekkürlerimi ettikten sonra tekrar yola koyuldum. Asıl macera da burada başladı :)

Sandıklı civarında yağan yağmur düşen sıcaklıkla birlikte kara çevirdi ve birden bire sağda bekleyen tır manzaralarıyla karşılaştım. Bu arada da araba önceden ıslak olduğu için silecekler dondu ve her geçişte tüm cam bulanık su olmaya başladı. Trafiğin durduğu bir yerde çıkıp buzları biraz kırdım hatta, sonra görüş rahatladı.

Yollar karlanmaya başladığı için önümdeki araçlarla birlikte hızım da 50 hatta 40'lara kadar düşmüştü ve Kütahya yol ayrımına (İkbal ve Afiumun olduğu yer) gelince bu şekilde daha ileri gitmenin çok mantıklı olmadığına karar verip İkbal'in otoparkına daldım.

İlk resim de burda gelsin, bu geceki durumdu:
You are not allowed to view links. Register or Login

Zaten benim gibi düşünüp geceyi geçirmek için gelen birçok kişi vardı. Arkamda duran Focus'taki arkadaşa üzüldüm, bu karda kışta bir de ön sağ lastiği patlamış ve ince stepne ile gelmişti. Ertesi sabah da çıkmak istedi ama başarılı olamadı.

Saat 11 gibi olduğundan her yer kapalıydı. Neyse ki yolun karşısındaki Macdonalds 24 saat açık olan türdendi. :alkis:

İkbal pahalı ama baya lükstü, bu arada ilginç bir şekilde bir otobüs dolusu Japon turist vardı. Sabah çok eğlendiler :D

Çünkü sabahki durum buydu:

Erken yola çıkıp öğleden önce Ankaraya varmak istiyordum ancak otoparktan çıkmam saat 10'u buldu. Sadece bir tane traktör tüm İkbal ve Afium'un otopark ve yollarını açmaya çalışıyordu. Ben de boş durmayı sevmem, ötede beride kalan arabaları itiyordum otel görevlileri ile. Sonra kürek aldım ve arabanın önü ve yanını açtım biraz. ASR ve VDC'yi kapatıp gazı köklemem ile tek hamlede çıktım. Etraftaki herkes de hayran kaldı. Ben de bu arada Nokian D3'lere hayran kaldım.

Ancak moralim yolların durumunu görünce baya bir bozuldu. Afyon çevreyolunda ve sonrasında hiçbir yol açma ekibi görmedim, buzdan tarla gibi yollarda 30km ile giderken bile arabaya acıdım. Ve bu durum yaklaşık bir 20km devam etti.

Sonra neyseki belediyeden karayollarına geçince yollar düzeldi ve hızım arttı. Sivrihisara gelirken hatta kar bile kalmadı.

Bu şekilde öğlen 13.30 gibi Ankaraya geldim. Gelirken Nasreddin Hoca var, heykelini de dikmişler, durup fotoğrafını çekeyim dedim :D

Böylece Ankara da bir 159 daha kazanmış oldu. Üstün oto çıkışlıymış araç zaten (garanti kağıdında yazıyor), yani bir nevi yuvaya geri döndü :D

Bizim emektar ile bir resmini çektim bugün, yıkatmadan önce:
Baya da genişmiş 159, burda iki araç da kaldırıma sıfır :D
Bu da yıkattıktan sonra:

Peki şimdi ne olacak? Öncelikle diğer tüm araçlarımda yaptığım gibi müzik sistemini kurcalamaya başlayacağım. Orjinal teyp USB veya SD kart okusa iyi olacakmış. Aslında Vectra'dan söktüğüm bir diğer İtalyan efsanesi Audison Lrx 6.9 anfim duruyor. Belki yaza doğru ilginç birşeyler yapılabilir 8)

fevkalbeser12

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun, arabayı senin gibi birine sattığım için ayrıca  senin gibi birini kazandığım için çok mutluyum. Tekerin düz bassın inşallah kazasız belasız kullanırsın:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

krm1983

Benvenuto

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

osm156

"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

esatay

2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

Gouki

OğuzCanAlantor

master

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Orhanga

hayırlı olsun kazasız belasız insallah

koroglubrk

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

tako74

Senin hikayen nerdeyse benimkinle ayni arkadasım. Bende 156 mı almak isteyen bir arkadaş çıktıktan sonra, BMW , Toyota, WV Arasında dolanırken ama illaki otomatik olacak İzmir'de lacivert bir 159 a denk gelince hemen zıpladım. Adam aslen inşaatçı ev satışı karşılığı aldığı aracı nakite çevirmeye çalışıyormuş hemen yarın gelin dedi yosa galeriye vericem acil para lazım diyerek. Biz uçak biletini bir sonraki güne aldık ertesi sabah arayıp ne zaman uçağa biniyorsunuz deyince yarın dediğimizde bosuna gelmeyin resti çekti. Biz ertesi günün biletlerini yakarak ayni gun Öğlen uçağı ile izmire vardık.
Arabayı satacak olan adam 06 plakayi Degistirmek icin başvurmuş fakat acil satması gerekince plaka değişmediğinden işlemler ertesi güne kalınca Kısmi ödeme vererek aracı teslim aldık. Yola çıkmadan once Bursa'dan Gokhan arkadaşımızla irtibata geçtiğimden dönüşte 19" ti janta geçtiği icin açığa çıkan 17" jant ve continental lastik takımını Bursa'ya uğrayarak teslim aldık. Gecenin bir Yarısı acık lastikli bularak Aracın Üzerindeki 16" jant ve lastikler değiştirildi gece saat ikide karnımızı Yalova'da doyurabildik. . Arada 3 gun geçtikten sonra aracı aldığımız arkadaş uçakla İstanbul'a geldi ve satışı verdi ayni gun izmire geri döndü.
Bense bizim Oğlanın adi Bora olduğu icin plakayı değiştirmedim.

Tarık İPhone5'ten gönderdi.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

vieri

tako74

Eyvallah

Ayna kapakları degisti tabii

Tarık İPhone5'ten gönderdi.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

muğlalı

hayırlı olsun ankarada 159 sayısı baya çoğaldı :)

tolga_ozhan

Hayırlı olsun, dönüş yolu heyecanlıymış :)

erdem1904

Hayırlı olsun :) Mc donalds'da mı sabahladınız :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alperuzi

Herkese teşekkürler.

Hayırlı olsun :) Mc donalds'da mı sabahladınız :)
Hehe, yok ya, İkbalde, ama Macdonaldsta da olabilirmiş. Hem otoparkından çıkmak daha kolay olurdu :D

Hikaye hakkaten benziyor :) Bu arada aracınızın rengi de çok güzel maaşallah :nazar:

ar.159

hayırlı uğurlu olsun allah tekerine taş değdirmesin özellikle denizlili ve afyonda okumuş biri olarak daha iyi yaşadım anlattıklarınızı
bu arada ikbalde kar altında açık kaplıca havuzu bir şahanedir dostum deneseydin
şöyle birşey
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

francobaresi

hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler :)
Cuore sportivo

alkar

hayırlı olsun, kazasız belasız biraz böyle maceralı ama hep sevinçle kullanın Alfanızı :)
MK2 Giulietta 1.6 JTDm 105hp - Rosso
MK2 147 Distinctive 1,6 T-Spark - Jarama

Erkay KAHYA

alperuzi

Teşekkürler tekrardan,

İkbaldeki havuzu gördüm ama zaten topu topu 6-7 saat kaldım orada. Ve havuza da pek girecek durumda değildim :D

Alfadanadam

İlginç bir hikaye olmuş. Kalmaya karar vermekte çok doğru bir karar vermişsiniz. Ayrıca Nokian D3 benim de kullanıp çok memnun kaldığım bir lastiktir.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

alperuzi

D3'ler hakkaten güzelmiş, havalar biraz daha ılık Ankarada ama yine de çok ses yapmıyorlar, o konuda da fena değiller. Gerçi yeni olduklarından da olabilir.

Bu arada silecek fıskiyeleri yine iğne ile mi ayarlanır 159da? Afyon sonrası bir ara donup bozuldular, şimdi de önden çok arka cama su basıyorlar :D

tolga_ozhan

D3'ler hakkaten güzelmiş, havalar biraz daha ılık Ankarada ama yine de çok ses yapmıyorlar, o konuda da fena değiller. Gerçi yeni olduklarından da olabilir.

Bu arada silecek fıskiyeleri yine iğne ile mi ayarlanır 159da? Afyon sonrası bir ara donup bozuldular, şimdi de önden çok arka cama su basıyorlar :D

İğne ile ayarlamaya çalışmayın, uçları bozuluyor. Yanlarında düz tornavida için ayar girintisi olması gerekli. Hususi olarak 159 fıskiyesi ayarlamadım ama mantık olarak diğer modeller ile aynıdır.