Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Buongiorno Alfisti - Bir 159 Hikayesi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün de bunlar geldi :)
hayırlı olsun:)) bende aynı takımı cumartesı gunu teslim alıp taktım ama direksiyon göbeği de takıma dahil:))
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

alperuzi

O zaman size de hayırlı olsun :) Ben herhalde yaza doğru takarım.

edit: bu arada direksiyon göbeği de var, küçük resimde altta kalmış, çıkmamış.

driftking11

O zaman size de hayırlı olsun :) Ben herhalde yaza doğru takarım.
cok basit bir işlem haberiniz olsun ısıtarak beklediğim kolay cıktı:) 2dk da yenileri taktık:)
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

alperuzi

Aslında belki takmayadabilirim, şimdi fark ettim de armadaki kırmızı ile yaptırdığım kırmızı dikişli ıvır zıvırlar baya uyumlu duruyor.

Karlı Ankarada sürüş videosu attım youtubea, 3.40 ta ufak bir yanlama da var :D

rain man

Parça tam karlı bir günde ufak ufak gezmek için seçilmiş gibi :)

Queen can, karda ufak ufak gitmek heyecandır diyesim geliyor tutun beni :D
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

alperuzi

AUX aparatında bir gariplik var, hep Queen'i açıyor araç ilk çalışınca :D Ama şikayetim yok, videolara iyi gidiyor.

Ayrıca şimdi fark ettim, video ile birlikte bitmesi de tamamen tesadüf, herhangi bir kesme yapmadım, kamera otomatik 5 dakikalık kesiyor :D

Tolga033

repla

Aslında belki takmayadabilirim, şimdi fark ettim de armadaki kırmızı ile yaptırdığım kırmızı dikişli ıvır zıvırlar baya uyumlu duruyor.

Karlı Ankarada sürüş videosu attım youtubea, 3.40 ta ufak bir yanlama da var :D

Okulumu zaten özlüyorum, bu video hiç olmadı  :'(
verba volant scripta manent

alperuzi

:D

Ben şu anda sadece bir kapısından girip diğer kapısından çıkıyorum (sözeri pidenin ordaki kapıdan) :D

alperuzi

alperuzi

Resimler için teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login ! elinize de sağlık bu arada :)

Strongflexlerden memnun kaldım, baya değiştirdiler viraj karakteristiğini arabanın

Bu arada turbo da revizyona girdi:

Son olarak da madem ki turboyu yaptırdık, EGR ve DPF olayından da kurtulalım dedik, EGR valfi zaten arızalanmıştı, ben de yenisi yerine yazılım ve flanş ile iptaline karar verdim. DPF yerine de düz boru çekildi, Yücel usta yine klasını konuşturmuş:

Artık tıkandı mı? rejenerasyona mı girdi? uzun yol gideyim... devirli kullanayım derdi de kalmamış oldu :)

francobaresi

Resimler için teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login ! elinize de sağlık bu arada :)

Strongflexlerden memnun kaldım, baya değiştirdiler viraj karakteristiğini arabanın

Bu arada turbo da revizyona girdi:

Son olarak da madem ki turboyu yaptırdık, EGR ve DPF olayından da kurtulalım dedik, EGR valfi zaten arızalanmıştı, ben de yenisi yerine yazılım ve flanş ile iptaline karar verdim. DPF yerine de düz boru çekildi, Yücel usta yine klasını konuşturmuş:

Artık tıkandı mı? rejenerasyona mı girdi? uzun yol gideyim... devirli kullanayım derdi de kalmamış oldu :)
gule gule kullan alper, duz borudan sonra farki yorumlayacak kadar kullandin mi ? ses, duman vs ne alemde onu merak ettim, birde ozelden fiyatini yollar misin su dpf iptali olayinin.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

alperuzi

Duman yok. Sabahleyin biraz buhar yapıyor, o da normaldir zaten.

Ses de içerideyken hiç fark edilmiyor, arkasındayken de biraz daha guruldama var sadece :D

francobaresi

Duman yok. Sabahleyin biraz buhar yapıyor, o da normaldir zaten.

Ses de içerideyken hiç fark edilmiyor, arkasındayken de biraz daha guruldama var sadece :D
cok iyi,  ben ses ve duman konusunda cok olumsuz yorum okumustum o yuzden meraktaydim, simdi daha fazla aklima yatti bu dpf isi

Cuore sportivo

OğuzCanAlantor

alperuzi

turbo basınç göstergesinin niye sıfırlanmadığı hakkında fikri olan var mı? Bugün baya araştırdım, ecu scan ile kontrol ettim, map sensörünü söktüm (motor çalışmaz iken 1.6V gösteriyor, normal yani) ama boost her seferinde 0.2 bar civarı kalıyor.

Geçen haftaya kadar sıfır olabiliyordu (motor çalışmaz iken, veya rölantide). Turbo revizyon sonrası düzelir diye düşündüm ama değişiklik olmadı. Göstergede mi sorun var ki acaba?

alperuzi

Alfaownerda bir kişi ve şu Polonya forumunda bir kişi MAP sensörü değişikliği ile bunun düzeldiğini yazmış:

Herhalde ben de değiştirip deneyeceğim.

OğuzCanAlantor

Abi Mapten olabilir
Egr iptalinde sıkıntı yaşarsa yapar
Biryerden hava alıyorsa yapabilir. ( Ama senin arabada gözükmüyor )
Yada göstergesel

Stock araçlarda veya fazla yüklenmeyen araçlarda Egr iptalini ben gereksiz ve zararlı bulunuyorum . Yazılımsal bi hata olabilir abi bi Utkuya uğra istersen .

alperuzi

Bu iptallerden önce oldu yalnız Can, yeni MAP sensörü ile bir deneyeceğim, olmazsa Utkuya uğrarım, zaten dyno verisini de merak etmiyor değilim :)

OğuzCanAlantor

Bu iptallerden önce oldu yalnız Can, yeni MAP sensörü ile bir deneyeceğim, olmazsa Utkuya uğrarım, zaten dyno verisini de merak etmiyor değilim :)

Abi dyno için farklı şeyler diyorlar son Zamanlarda oynamalar filan Dbn ile ölçtür derim güç net çıkar ama tork haritasını göremezsin

alperuzi

Bugün bir grafik aldım MES ile, ilk bölüm baya garip, 2.8 barları falan gösteriyor benim turbo basıncı :D

alperuzi

Success! :yukari-ok:

Belirtiler: Anahtarı takıp marşa basmadan önce turbo basınç göstergesinin sıfırdan yukarı çıkması.
Çözüm: Şu resimdeki sensör değişecek:
Gerekli aletler: Torx T15 tornavida

ve Bosch 0 281 002 845 nolu sensör. Alfayedek'te 120TL

Bu arada bu sensör benim araç üzerinden söktüğüm 437 nolu sensörün muadili ve muhtemelen de daha gelişmişi.

francobaresi

Success! :yukari-ok:

Belirtiler: Anahtarı takıp marşa basmadan önce turbo basınç göstergesinin sıfırdan yukarı çıkması.
Çözüm: Şu resimdeki sensör değişecek:
Gerekli aletler: Torx T15 tornavida

ve Bosch 0 281 002 845 nolu sensör. Alfayedek'te 120TL

Bu arada bu sensör benim araç üzerinden söktüğüm 437 nolu sensörün muadili ve muhtemelen de daha gelişmişi.
super

Cuore sportivo

alperuzi

Bu aralar çok nazlanmaya başladı.

Şimdi de debriyaj pedalından bir "tak" "tuk" şeklinde yay sesi geliyor bıraktığımda. Haftasonu biraz daha ilgilenecez mecbur :) :)

alperuzi

Debriyaj düzelip kullanma keyfi geri gelince biraz gezelim diyerek haftasonu Sivrihisardaki hava yarışlarını izlemeye gitmiştim. Yağmur yüzünden pek düzgün bir yarış izleyemedim ama zaten bahaneydi :D

Dönüş yolundan kısa kısa: