Sevgili kuzenimin
@h.t nin yıllarca uğraşı sonunda ilk 159 2018 de umu ardından özel bir araç olan ve
@OğuzCanAlantor un emekleri sonucu oluşan 1.4 mito sahibi oldum. Mito yu kızıma saklamayı düşünerek en küçük hataları bile ortadan kaldırmak için logolarından farına kadar değiştirdim. Arabayı aldığım fiyat kadar keyfi parça değişiklikleri yaptım. Ben bu hayaller ile mito ya binerken
@h.t 159ti ye aklım kaymaya başladı. Tam 9 ay dil döktüm en son sağolsun dayanamadı. Aracın ilk gününden bu güne kadar ki yapılan işlemlerin listesi mevcut.
@h.t zamanı
https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/159-ti-kopamam-ben-alfadan/ dan görebilirsiniz.
Bu gün yarın derken hala konu açmadığımı fark ettim zamandan bu zamana yapılan işlemleri paylaşmak istedim. Bu sayede izi kaybolan ve nerede, ne durumda olduğunu bilmediğimiz araçlar gibi olmasını istemedim.
1. Filitre içi k&n spor filtre takıldı
2. Xenon'lar değişip fark bakımı ve çerçeve boyanması İlker Bikeç tarafından yapıldı
3. Aracın kaput ve çamurluklardaki kasap işi kaplamalar söküldü Kasap işi dememin nedeni 1 yıllık kaplama sökülürken sıfır boya olan araçta vernik atması nedeni ile kaput ve yolcu çamurluğunun üstü 4 parmak boyanmak zorunda kaldı.
4. Jantları füme boyatmıştım ama sonradan orijinal rengine dönüldü, fren kaliperleri de boyandı.
5. Bagaj üstü spoiler takıldı
6. Karbon direksiyon ve vites topuzu takıldı. ( orijinal ti direksiyon orijinal olarak saklanmakta)
7. Brera tampon takıldı;kromaj görüntülü parçalar plastip ile boyandı( orijinal tampon ve malzemeler yine saklıyorum)
8. Pasta cila ve sonrasında kenzo seramik uygulaması
@turutmurat Mia Detailing Ümraniye de yapıldı. ( kendisi 159 sahibi daha doğrusu Alfa aşığı bir kardeşimiz )
9. Eskiyen kolçak yerine yeniden deri kaplama yapıldı
10. 3 yollu hertz ses sistemi ve alpine multimedya takıldı.(Orjinal teyp ve bose saklıyorum)
11. Turbo sensörleri değişti( Zeki ustama nokta atışı tespitleri için teşekkür ederim ) ve yeni yazılım Ecunation Ümraniye Mustafa Candan kardeşim tarafından yapıldı
12. Partikül filtresi sağlam olduğu için ilerde lazım olur düşüncesi ile iptal edilerek ;dp ve düz boru yapılıp çift çıkış alındı. Buradaki amacım hp kazancından çok arabayı rahatlatmak içindi.( orijinal vidalarına kadar saklanıyor).Egr iptali yapmama rağmen yine sıfır egr takıldı. Dursun, yarın ne olacağı belli olmaz.
13. Arabanın periyodik bakımı tatbikî Alphine Ankara kardeşim
@OğuzCanAlantor tarafından yapıldı.
14. Logoların hepsi yenilendi. Yeni tip armalar takıldı ( Bu güzellikler için
@Sercan Keklik e teşekkür ederim )
15. Kayar LED sinyaller takıldı ( orijinalleri duruyor)
Sıradaki yapılacak ilk iş turboda hafif bir yağ kaçağı var, milde sorun var. Revize etmişken hybrite çevireceğim. Arabayı hırpalayan zorlayan biri değilim ama lazım olduğunda elin altında güç olmasını seven biriyim
3 aracımda
@h.t ve
@OğuzCanAlantor sayesinden Ankara dan aldım. İki sinede buradan teşekkürlerimi sunuyorum.