Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

FAK Mito

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaslar oncelikle ankaradayim ilk defa alfa kullaniyorum bu yuzden ne normaldir ne degildir bilmiyorum daha once ibiza cupra leon cupra megane rs megane coupe 1.4 t megane coupe 1.5 dci ve bir kac arac daha kullandim aracimin garantisi oldugu icin benim fark etmedigim olagan disi seyler varsa serviste yaptirmak istiyorum cam dugmesi soyulmus bide direksiyonun ortasindaki plastik hafif cizilmisti onlar degiscek pazartesi onlarin disinda ankarada bana mekanik olarak yardimci olabilecek varmi aslinda kafam cok karisik 2 ayda 6 bin km yapmisim surekli kullandigim icin satip dizelinimi alsam diyorum sonrada aracimdaki extralari dusunuyorum lpg olursa lpg mi taktirsam diyorum mito dan vazgecmem o kesin de bir cok planim var cunku 2 yildir dusundugum yada lpg isinede girmeyip araci komple doldurup 300 hp uzerinemi cikarsam diyorum acikcasi kafam cok karisik birde su var ankarada tek servis akota var ve ben ordaki ustalarin tam donanimli oldugunu dusunmuyorum aracimda gogus vites kol dayama alcantara kaplama dikiz aynasi karbon ayna kapagi novitec spacer voglant yay hks ve kn acik hava filtresi son susturucu iptali duz boru cift egzoz cikisi usb aux girisi var bunlarin disindada yapacagim buyuk capli seyler var sizinde akliniza gelen ufak tefek seyler varsa soyleyebilirsiniz biraz uzun oldu ama bu konular hakkinda her turlu gorus ve onerilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim saygilar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hoşgeldiniz.
heyecanınızı anlıyorum ancak öncelikle noktalama işareti kullanırsanız çok makbule geçer.
zira ilk iki satırda epey yoruldum ve devamını okumadım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

FAKmito

Su an dersteyim cikinca tekrar yazicam kusura bakmayin

wolkanku

Su an dersteyim cikinca tekrar yazicam kusura bakmayin

derste bile mitoya yapılacakların hayalini kuruyorsunuz :)) gerçek aşk :)  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Tolga033

:alfisti:'e hoşgeldiniz.
Hayırlı olsun,kazasız belasız.  :nazar:

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ealprsln

Hoş geldiniz, bir an kendi aracımı gördüm zannettim :) yaylar zannediyorum 50mm , 50 ise beklediğimden de çok indirmiş aracı ( özellikle arkada) . 300hp yakalayabilirseniz efsane olur tabii ama çok emek ve bütçe gerektireceğini düşünüyorum ama olsada görsek. Birde LPG işi bu arabaya çok ayıp olur, et ile beslenen hayvana ot vermek gibi bence tabi ki yinede sizin kararınız.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

depeche101

Hayırlı olsun , kazasız belasız keyifli sürüşler. :nazar:

Alper

Hosgeldiniz aramıza :)
Mitonuzda hayırlı olsun. 

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

FAKmito

Tesekkurler hosbulduk :) . 300 hp yakalamak kolayda binmesi sikinti ben araci surekli kullandigim icin yakiti cok gelebilir sikinti cikarabilir. Lpg kucuk bi ihtimal ama aklimda :)

FAKmito

Arkadaslar oncelikle ankaradayim ilk defa alfa kullaniyorum. Bu yuzden ne normaldir, ne degildir bilmiyorum. .Daha once ibiza cupra, leon cupra, megane rs, megane coupe 1.4 t, megane coupe 1.5 dci ve bir kac arac daha kullandim. İlk defa alfa kullanıyorum, aracımın garantisi var aracımda benim anlamadığım olağan dışı birşey varsa serviste yaptırmak istiyorum.Örneğin cam dugmesi soyulmus bide direksiyonun ortasindaki plastik hafif cizilmisti onları değiştirdim. Onlarin disinda ankarada bana mekanik olarak yardimci olabilecek biri varmi? aracıma bakıp bu normal değil, bunu yaptırman gerek diyecek. Aslinda kafam cok karisik 2 ayda 6 bin km yapmisim surekli kullandigim icin satip dizelinimi alsam diyorum. Sonrada aracimdaki extralari dusunuyorum lpg olursa lpg mi taktirsam diyorum. Mito dan vazgecmem o kesin. Bir cok planim var 2 yıldır düşündüğüm.Veya lpg işine girmeyip araci komple doldurup 300 hp uzerinemi cikarsam diyorum.Açıkcası kafam cok karisik birde şu var ankarada tek servis akota var ve ben ordaki ustalarin tam donanimli oldugunu dusunmuyorum. Aracimda direksiyon, vites, kol dayama alcantara kaplama, dikiz aynasi karbon ayna kapagi, novitec spacer, voglant yay, hks ve kn acik hava filtresi, son susturucu iptali duz boru cift egzoz cikisi, usb aux girisi var bunlarin disindada yapacagim buyuk capli seyler var. Sizinde akliniza gelen ufak tefek seyler varsa soyleyebilirsiniz biraz uzun oldu ama bu konular hakkinda her turlu gorus ve onerilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim saygilar.

ozoozo

Bence 300 hp biraz uçuk ve zor bir rakam doğruya doğru :) olmaz değil de çok para gerek ciddi anlamda emek ve zaman gerekecek. Bence yazılım+kat iptali downpipe ve düz boru çektirin bir tadına bakın zaten o size baya bir keyif verecektir.

300 hp için sadece kafadan aklıma gelenler ;

Enjektörler,pompa,intercooler,turbo vs diye gidecek bunlar sadece aklıma gelenler :) hadi bir şekilde hızlandı bu araba nasıl duracak ? Üzerine birde fren sistemi zart zurt olacak. Hadi bu araba durdu nasıl gücü tekere aktaracak , 250-300 hpler ciddi rakamlar önden çekiş araçta sara sara gidersiniz haliyle ilk 2-3 vites boş olacak. Bunun için kilitli dif gerekecek , hadi oda oldu :) baskı,balata vs dayanmayacak bronzdur şudur budur olacak.

Baksanıza sayarken ben bile kendi kendime ohoo dedim yani :) ha yapamazmısınız yaparsınız da ciddi zaman ve PARA gerekecek. Keşke yapsanız seve seve size yardıma koşarım çünkü keyif alıyorum ancak zor :( forumda Fatih var (fatihob) MİT05 in sahibi kendisi baya bir uğraştı geçen buluşma da min. 230 u var demişti , onunla iletişime geçebilirsiniz.

Klasik işlemleri izlemeniz tavsiyem olur , downpipe,komple düz boru,yazılım. Zaten bunlarla mito harika bir hal alacaktır.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Oğuz

Forged piston da lazım, 1000 pounda görmüştüm :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Özdemir'in saydıkları ve Oğuz'un saydıkları lazım, ayrıca 300hp için seçilcek turbo Mitoya büyük gelir, turbo geç dolar mecburen fazla devir yapmak gerekicektir 7500rpm civarlarına kadar vites değiştirmemek lazım yoksa 300hp anlamsız olur bunun içinde forget piston koluda lazım. Bütün bu sayılanlar işçilikle beraber minimum 10bin TL tutar. Para varsa sıkıntı yok 400hp bile olur :D
..

FAKmito

Son kararimi verdim takas gelirse veya istedigim fiyattan satilirsa dizel alicam . Olmazsa doldurmaya basliyorum pazartesi bi arkadasim da dizelini alicak onla basliycaz . Ilk olarak sadece yazilimla bi deniycem :)

wolkanku

baya kararlıymışsınız :)
karar verdim dizelini alıcam diyip, ikinci cümlede yüklemeye başlıyorum demek ilginç :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

Konuyu okuyunca aklıma şu konu geldi

"yere düşen sakızı ekmek sanıp yiyen kuşlar"

"Yere attığınız sakızları kuşlar ekmek sanıyor ve yediklerinde  gagalarına yapıştığı için, aç ve susuz ölüyorlar.

Lütfen bu konuda hem çevreyi kirletmemek açısından hem de bu durum için duyarlı olalım."

Arkadaşlar Turbo araçlarda öyle 300 Hp yaptım yükledim uçtum falan vs bunları ınanıp yazmayın. Gerçekleri konuşalım. Burdaki üyelerin %30-40 gibi bir kesimin teknik açıdan bilgisi %20 ye yakınken, %20 si uzman iken, %40 ı teknik bilgi açısından nereye çeksen oraya gider.

O yüzden LÜTFEN gerçekçi şeyler yazalım.

300 HP yapınca günlük binemem yakar diye bi mantık yok öncelikle.. HPF M3 Yazın Türkiyede bir M3 sahibi yakın arkadaşım Teker Beygir Gücü 1030 HP, ama gündelik kullanıyor.. Sebebi nedir? 3 farklı yazılım var araç kullanım amacına göre ayarlarını değiştiriyor.

Fakat eğri oturalım doğru konuşalım Mitodan 300 HP çıkartan olursa Türkiye şartlarında, zaten en fazla 1 kere dyno ya çıkartır. Fakat indiremez
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ealprsln

170 bile yeterli bence bu araç için, ama 300 yakalamak hakkaten çok zor, turtdışında bile T-Jet ler ile bild,ğim kadarıyla en fazla 250 ye yaklaşabiliyorlar. 200+ hakkaten tekerler uzun bir süre sarar sarar sarar ;)
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Oğuz

155'lik Mito'dan; Stock motor içiyle, turbo değiştirerek 225 beygirle yürüyen var. Tabi bunun yanında filtresi, enjektörü, benzin pompası vs de var.

Sonra piston, kol vs değiştirerek 248 beygir alabilmiş. Tabi bunun yanında deli gibi turbo lag var araç 5500-7200 arası maksimum güç verebiliyor.Aracın videosu burada :

Bence maksimum yapılabilecek olan budur, 300 gibi bir güce ne şanzıman ne motor dayanır. Bir de bunlar için yaklaşık bir araba parası daha harcamanız lazım.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

FAKmito

Sadece yazilimla 220 hp alinan bi aractan 300 hp almak cokta zor degil turbo ve motor icine girilerek ki bu aracin alt yapisi piyasada modifiye edilen araclarin cogundan iyi . Cok arac modifiye ettim alfa romeo ilk defa kullaniyorum dogru ama bekleyin ve gorun diyorum sadece.

mtekin06

Hayırlı olsun. Hoşgeldiniz  Güle güle kullanmanız dileğiyle

Sercan Keklik

Sadece yazilimla 220 hp alinan bi aractan 300 hp almak cokta zor degil turbo ve motor icine girilerek ki bu aracin alt yapisi piyasada modifiye edilen araclarin cogundan iyi . Cok arac modifiye ettim alfa romeo ilk defa kullaniyorum dogru ama bekleyin ve gorun diyorum sadece.

Fatih demekki ben yıllardır min 600 Hp araçlarla iç içe boşa büyüyüp sanayide yıllarımı geçirmişim.

Neyse sen buraya yazdın ilettin bekleyin görün diye 29 Mart 2014 tarih itibari ile 1.593 üye sayısı 200 süreklı aktıf üye olduğunu var saysak, buraya yazdığınızı gören 200 kişi olarak sabırsızlıkla bekliyorum..

300 hp MiTo yapın yürütün Mustang Dynamometer da bize 300 Teker gücü gösterin 1 Yıllık Bakım masraflarınız benden. Bakın bunuda 1.593 kişi görüp okumakta.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

shadycome

Fatih demekki ben yıllardır min 600 Hp araçlarla iç içe boşa büyüyüp sanayide yıllarımı geçirmişim.

Neyse sen buraya yazdın ilettin bekleyin görün diye 29 Mart 2014 tarih itibari ile 1.593 üye sayısı 200 süreklı aktıf üye olduğunu var saysak, buraya yazdığınızı gören 200 kişi olarak sabırsızlıkla bekliyorum..

300 hp MiTo yapın yürütün Mustang Dynamometer da bize 300 Teker gücü gösterin 1 Yıllık Bakım masraflarınız benden. Bakın bunuda 1.593 kişi görüp okumakta.
Güzel olmuş bu 1 yıllık bakım masrafınıda bedava getirdiniz fatih bey şanslısınız valaha :)

leonheart

süper duruyor valla mito :nazar:, güle güle kullanın
159 JTDM Distinctive

alihsans

Hoş geldiniz.  :alfisti:

13 Nisan buluşmasında gelin de yakından sevelim şu düldülü.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

FAKmito

Valla punto 1.4 ten aldiysak 300 hp mitodanda aliriz :)