Herkese merhabalar. Geçtiğimiz hafta perşembe günü (03.05.2017) ikinci el bir Giulietta sahibi olduk. Aracı anneme aldık. 2016 Kasım 11 Mengerler Bursa trafiğe çıkışlı olan aracımız henüz 11.000 kilometrede ama sağ arka kapısında ne yazık ki ufak bir lokal boya bulunuyor.
Aracımızın donanımı sahibinden.com da "Super" olarak geçiyor fakat benim anladığım kadarıyla Mk2 olarak nitelendirilen ikinci faz makyaja sahibiz. Cam tavan ve 18 inç jant bulunan aracımızdan ben gayet memnunum fakat Tiguan'dan sonra annemin pek mutlu olduğunu söyleyemeyeceğim ve babamınsa direksiyon çok ağır kas yapılır bunla demesi garibime gidiyor.
Araç hakkında ailemin ilk düşüncelerinden bahsettiğine göre biraz kendimi tanıtayım. Öncelikle ismim Ceyhun. Henüz 17 yaşında bir lise öğrencisiyim. Otomobillere "hasta" derecesinde tutkunum diyebilirim. Daha öncesinde Motor1.com Türkiye'de editörlük yaptım ve şu anda hem kendi internet sitem olan ceyhunungaraji.com'u yönetiyorum hem de Otohaber dergisinde editörlük yapıyorum.
Açıkçası Giulietta almak basta biraz tereddüt ettirsede hatta bazı arkadaşlarım ve tanıdıklarım "olum VAG'dan sonra size gelmez" dese de bir çılgınlık yapıp aldık. Daha çok VAG grubu kullanmış ve daha çok VAG grubu hakkında detaylı bilgiye sahip biri olarak yavaş yavaş Alfa Romeo'nun tutkusuna alışacağım diye düşünüyorum.