Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta ile Ankara'dan Selamlar...  (Okunma sayısı 899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canacan

• Membro
Giulietta ile Ankara'dan Selamlar...
« : 02 Eylül 2019, 16:49:45 »
Herkese merhaba,

Aranıza yeni katıldım ve Alfama kavuşalı daha 10 gün oldu.
İstanbul'dan aldım geldim. Kısıtlı ve kötü resimler için özür dilerim. Detaylı resim çekemedim daha:

Daha Alfa sahibi olmadan Alfisti altkültürüne özenirdim. Sonunda bu camianın bir parçası olacağım için oldukça heyecanlıyım.

Aracım 2014 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Multiair TCT Distinctive, sunrooflu ve cam tavanlı. 72500km civarında aldım şimdiden 1750km kadar yol yaptım. Önceki Peugot 308 aracıma göre oldukça konforlu her bakımdan farkını hissettririyor. Yalnızca ilk defa uzun dönemli otomatik şanzıman kullanıyorum bu yüzden hala biraz alışma sürecindeyim. Alafama 75bin km bakımı yaptıracağım ve kullandığım süre zarfında fark ettiğim bir iki problemi de çözmek istiyorum. Alırken az çok baktırdım bu problemlerin sinyalleri de vardı ama uzun yıllar binmek istediğim için dert etmedim:

-Araçta egzozda çiğ yakıt üfleme var sanırım. Hem egzozdan anlaşılıyor hem de belirli bir yoğun kullanımdan ve zorlamadan sonra araç içinde yakıt kokusu oluşuyor. Expertiz ve özel servis de bu konuya dikkat çekmişti. Tahminimden oldukça fazla yakıt sarfiyatı da oldu sanırım bu nedenle.

-Direksiyondaki F1 vites kullanımında + vitese basmama rağmen birkaç kere alt vitese geçiş yaptı ve haliyle motor bağırdı. Bu vites geçişlerini yaparken motor oldukça devirliydi. Nedenini bilmiyorum. Alırken bilgisayara bağlandığında şanzımanda bir iletişim hatası vardı.

Alfamı Ankara'da bu arızalar ve bakım ile ilgili Alfin'e götürmeyi düşünüyorum. Hatta yeni olumsuz bir yorum da okudum forumda aynı tür bir araç için. Alfin sahibi forum üyesi arkadaş @OğuzCanAlantor da cevap vermişti bu yoruma. Tek tük olumsuz yorumlara rağmen genel olarak herkesin memnun olduğunu görüyorum. Hatta @OğuzCanAlantor buralardaysa bana randevu da ayarlayabilir mümkünse :D

Ayrıca değerli tecrübeleriniz kapsamında yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Herkese Ankara'dan sevgiler...

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ysbilgin

• Membro
Ynt: Giulietta ile Ankara'dan Selamlar...
« #1 : 02 Eylül 2019, 17:59:16 »
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bianco lunare güzel renk.

Yakıt kokusuna hiç rastlamadım ben içeride, kulakçıkta +'ya basınca vites küçültmesi de enteresan, elektrik problemi olmasın?
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

oguzca

• Membro
« #2 : 02 Eylül 2019, 18:04:30 »
Hoşgeldiniz, aracınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Alfa Romeo'lar ruhları olan otomobiller, Peugeot 308'den sonra siz de bunu hissedeceksiniz.

Otomobiliniz hem renk olarak hem de kombinasyon olarak bir zamanlar benim de almayı düşündüğüm opsiyonları barındırıyor.

Okuduğum üzere ilk defa uzun süreli otomatik şanzımanlı bir otomobil kullanıyorsunuz, size tavsiyem aracınızı park ettiğinizde özellikle yokuş aşağı ya da yokuş yukarı durumlarda öncelikle el freni ile sabitleyip daha sonra "P" konumuna almak olur. Bu şekilde şanzımana yük bindirmeden çok uzun süreler sağlık biçimde otomobilinizi kullanmış olursunuz.

Otomobilinizin bakımını mutlaka bilinçli ellerde yaptırmanızda fayda var. Bildiğim kadarıyla ustalar tarafından yanlış kullanılan yağlar MA'ya zarar veriyor ve bunun tamiratı da yüksek meblağlara ulaşabiliyor.

@OğuzCanAlantor'un işlettiği Alfin servis hakkında daha önceki postta da yaptığım yorumları okumuşsunuzdur. Her yerde olduğu gibi ufak tefek aksaklıklar mutlaka orada da oluyordur ancak önemli olan iletişim kanallarını kapatmadan sorunlarınızı orada çözmek olduğunu düşünüyorum. Hem Şükrü abi hem de Oğuz yaptıkları işlerin arkasında duran Ankara'da otomobilinizi gönül rahatlığıyla teslim edebileceğiniz bir servis işletiyor.

Selamlar.

canacan

• Membro
« #3 : 02 Eylül 2019, 21:09:23 »

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bianco lunare güzel renk.

Yakıt kokusuna hiç rastlamadım ben içeride, kulakçıkta +'ya basınca vites küçültmesi de enteresan, elektrik problemi olmasın?

Merhaba teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum rengini. Öneri için teşekkürler, elektrik problemi aklımızda bulunsun. Bilinçli bir ustanın nedenini bulacağına eminim.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

canacan

• Membro
« #4 : 02 Eylül 2019, 21:17:34 »

Hoşgeldiniz, aracınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Alfa Romeo'lar ruhları olan otomobiller, Peugeot 308'den sonra siz de bunu hissedeceksiniz.

Otomobiliniz hem renk olarak hem de kombinasyon olarak bir zamanlar benim de almayı düşündüğüm opsiyonları barındırıyor.

Okuduğum üzere ilk defa uzun süreli otomatik şanzımanlı bir otomobil kullanıyorsunuz, size tavsiyem aracınızı park ettiğinizde özellikle yokuş aşağı ya da yokuş yukarı durumlarda öncelikle el freni ile sabitleyip daha sonra "P" konumuna almak olur. Bu şekilde şanzımana yük bindirmeden çok uzun süreler sağlık biçimde otomobilinizi kullanmış olursunuz.

Otomobilinizin bakımını mutlaka bilinçli ellerde yaptırmanızda fayda var. Bildiğim kadarıyla ustalar tarafından yanlış kullanılan yağlar MA'ya zarar veriyor ve bunun tamiratı da yüksek meblağlara ulaşabiliyor.

@OğuzCanAlantor'un işlettiği Alfin servis hakkında daha önceki postta da yaptığım yorumları okumuşsunuzdur. Her yerde olduğu gibi ufak tefek aksaklıklar mutlaka orada da oluyordur ancak önemli olan iletişim kanallarını kapatmadan sorunlarınızı orada çözmek olduğunu düşünüyorum. Hem Şükrü abi hem de Oğuz yaptıkları işlerin arkasında duran Ankara'da otomobilinizi gönül rahatlığıyla teslim edebileceğiniz bir servis işletiyor.

Selamlar.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok güzel bir tavsiye. Ben de şanzımana yük bindirmemek gerektiğini düşünüyorum. "P" den önce el freni aklımda bundan sonra

Kesinlikle alfalardan anlayan bilinçli bir servisle çalışmak en önemlisi. Aksaklıkların olabileceğini biliyorum dediğiniz gibi. Sonuçta araba sahipleri ve servisler hepimiz aynı taraftayız ve bir aileyiz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi herşeyden önce iletişimle tüm sorunların çözünebileceğine inanıyorum.

mustafaguleryuz

• Membro
« #5 : 02 Eylül 2019, 21:22:57 »
Hayırlı olsun hoş geldiniz :)

Çok güzel renk hakikaten, özellikle akşam güneşinde daha da ortaya çıkıyor rengin tonları

:nazar:

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare

canacan

• Membro
« #6 : 02 Eylül 2019, 21:51:04 »

Hayırlı olsun hoş geldiniz :)

Çok güzel renk hakikaten, özellikle akşam güneşinde daha da ortaya çıkıyor rengin tonları

:nazar:

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim.
Akşam güneşinde daha dikkatli bakayım

hkmtctnky

• Membro
« #7 : 02 Eylül 2019, 23:31:15 »
Hoşgeldiniz, hayırlı olsun rengi cok güzel :nazar:
3.5 yıldır Alfin’e bakıma gittim, eksik birşey görmedim. Tavsiye ederim bende bu arada.  :serefe:
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
‘06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
------------------------------------------------
‘09 AlfaRomeo MiTo (NeroEtna)

canacan

• Membro
« #8 : 03 Eylül 2019, 00:03:16 »

Hoşgeldiniz, hayırlı olsun rengi cok güzel :nazar:
3.5 yıldır Alfin’e bakıma gittim, eksik birşey görmedim. Tavsiye ederim bende bu arada.  :serefe:

Hosbulduk. Teşekkür ederim. Yakında birkaç detaylı resim daha ekleyeceğim Tavsiyeniz benim için değerli, ben de Alfin'le iyi tecrübelere sahip olurum umarım. 

GoogleTagged