Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım ve Alfama kavuşalı daha 10 gün oldu.
İstanbul'dan aldım geldim. Kısıtlı ve kötü resimler için özür dilerim. Detaylı resim çekemedim daha:

Daha Alfa sahibi olmadan Alfisti altkültürüne özenirdim. Sonunda bu camianın bir parçası olacağım için oldukça heyecanlıyım.
Aracım 2014 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Multiair TCT Distinctive, sunrooflu ve cam tavanlı. 72500km civarında aldım şimdiden 1750km kadar yol yaptım. Önceki Peugot 308 aracıma göre oldukça konforlu her bakımdan farkını hissettririyor. Yalnızca ilk defa uzun dönemli otomatik şanzıman kullanıyorum bu yüzden hala biraz alışma sürecindeyim. Alafama 75bin km bakımı yaptıracağım ve kullandığım süre zarfında fark ettiğim bir iki problemi de çözmek istiyorum. Alırken az çok baktırdım bu problemlerin sinyalleri de vardı ama uzun yıllar binmek istediğim için dert etmedim:
-Araçta egzozda çiğ yakıt üfleme var sanırım. Hem egzozdan anlaşılıyor hem de belirli bir yoğun kullanımdan ve zorlamadan sonra araç içinde yakıt kokusu oluşuyor. Expertiz ve özel servis de bu konuya dikkat çekmişti. Tahminimden oldukça fazla yakıt sarfiyatı da oldu sanırım bu nedenle.
-Direksiyondaki F1 vites kullanımında + vitese basmama rağmen birkaç kere alt vitese geçiş yaptı ve haliyle motor bağırdı. Bu vites geçişlerini yaparken motor oldukça devirliydi. Nedenini bilmiyorum. Alırken bilgisayara bağlandığında şanzımanda bir iletişim hatası vardı.
Alfamı Ankara'da bu arızalar ve bakım ile ilgili Alfin'e götürmeyi düşünüyorum. Hatta yeni olumsuz bir yorum da okudum forumda aynı tür bir araç için. Alfin sahibi forum üyesi arkadaş
@OğuzCanAlantor da cevap vermişti bu yoruma. Tek tük olumsuz yorumlara rağmen genel olarak herkesin memnun olduğunu görüyorum. Hatta
@OğuzCanAlantor buralardaysa bana randevu da ayarlayabilir mümkünse

Ayrıca değerli tecrübeleriniz kapsamında yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Herkese Ankara'dan sevgiler...