Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Hastalik kaldığı yerden devam Jamara Black Mk2 1.6 TS 156 - 26 ABU 329  (Okunma sayısı 5601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekerem

• Membro
Herkese selamlar,
3 yıldan fazla 159 kullanıp geçtiğimiz kasım ayında mecburen 159'la vedalaşınca bi müddet araçsız kaldım. Tabi çok emek verdiğim alfamı özlemediğim bir gün bile olmadı. Yaza girerken 1.5 yaşındaki kızım ve eşyalar için  uzun yolda rahat edelim diye tanıdığımdan denk gelen hyundai Sonata maceram oldu. 2 ay zor dayandım. Gerçektende alfa ya binen birisi başka araçlardan kolay kolay zevk alamıyor. Meğer Jtdm motor ne harikaymış. Hem sağlamlık hem performans hemde ekonomikliğini sonradan anladım.

Neyse çok uzattım gözüm hep yeni bir alfayı aradı ama armudun sapı üzümün çöpü dersek Bi kaç sene gönlümüzdeki alfayı bulamayız. Uzun zamandır ilanda olan 2.4 Jtdm 159'a baya niyetlendim ama ekstra 20-30 harcarım diye korkudan yapamadım. 2.0 TS 156 lara baktim iyi gibi diyebileceklerimize 159 parası istiyorlar.

Eskişehirde eski alfa ustalarından Evren ustaya bildiğin bir araç varmı diye sorduğumda bana 1.6 TS mk2 156 dan bahsetti. Motorunu 5000 km önce elden geçirdiğini sıfır varyatör taktığını, alt takımın ve baskı balatanın yeni olduğunu söyledi öyle olunca bende kaportasını pek önemsemeden satın aldım. 2 haftada 2000 km yaptım. 1.6 nasıl olur falan derken benzinli Manuel araç kullanmayı özlemişim hiç sıkıntı yaşamadım. 159la kıyaslamak mantıksız olucak belki ama şehir içinde 156 ile daha rahat ettim ama uzun yolda genellikle sıkıntı yasamasamda  özellikle rampalarda 1.9 jtdm motorun performansını aradım.

Araçta beni rahatsız eden şimdilik en önemli şey kaporta.
Sağ ön camurluğa macunu basmışlar, ön tampon kırık arka tampon son nefesini veriyor. Kapılarda lekeler var. Komple boya için uçuk Bi fiyst vermezlerse ciddi ciddi düşünüyorum. Fotoğrafını paylaşmaya bile utandırıyor.
Normalde hemen kaporta işçiliğine girişmek istiyordum ama kaporta ve boya ustaları en basit tabirle inanılmaz artistler. Düzgün iş yapacak birisini bulana kadar bi kaç ay gecicek sanırım. Ayrıca marspiyel konusunda apaçi işi olmayan biseyler bulursam almayı düşünüyorum.
Alt takımdan aracı alırken hiç ses gelmezken 400 km sonra Antalya'ya ulaşınca gacur gucur sesler gelmeye başladı. 156larin alt takımı nazlı diyorlardı da bu kadarını da beklemiyordum.Usta poliüretan burç olayına hiç sıcak bakmıyor. Poliüretan burçlar için tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ön farlar da facia. İlker Kemal'le konuştum kaporta ile beraber farları da Bi xenon dönüşümü yaptırıcam.
İç kısımsa dışına nazaran çok iyi. Hiç trim sesi duymadım. Siyah deri koltuklar çok iyi durumda. Sunroof sağlam. Ufak tefek sıkıntılar var onları da yavaş yavaş halledicem. Taban halısı hiç hoşuma gitmedi sıfırını bulabilir miyim bilmiyorum ama değiştirmeyi düşünüyorum.
Çok uzattım kusura bakmayın evin önünde bi scudetto görmek beni mutlu ediyor. Siyah araca siyah Jant gözüme güzel görünmesi de orjinal ve kumlanip boyanmış olduğu için şimdilik böyle devam. Yeni alfamla uzun bir sure arkadaşlık edicez diye düşünüyorum :alfisti:

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Theillest

• Membro
Hayırlı olsun hocam 156 piyasadaki emsallerine göre çok üstün bir araç bence gönül isterdi 2.0 olsun ama :) Boya işlerine bence de acele etmeyin temiz işçiliği olan ustayı bulana kadar derim . Belki 17 jant ve eibach pro kit le güncellemek istersiniz 17 hakkı diyebilirim , mevcut sıkıntıları zamanla halledersiniz 156  159a göre yapılacak daha az eklenti güncelleme olabilir ama yürütme ve güncelleme masrafı olarak 159 a göre sizi mutlu edicektir . Alfayla dönmenize sevindim tekrardan hoşgeldiniz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serhat59

• Membro
Hocam hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

SkY

• Membro
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

fikri.şakar

• Membro
Hayırlı olsun

ekerem

• Membro
Hayırlı olsun hocam

Teşekkür ederim. İstediğim hiç bisey bulamıyorum hayirlisi bakalım Çıkmacilar öyle fiyat veriyorlar ki Bulgaristan'a gidip gelsem daha uygun olucak sanırım  :D

Hocam hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.

Çok sağol serhat hocam    :)

hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)

Teşekkür ederim

Hayırlı olsun

Sağolun
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

murat

• Amministratore
Hayırlı olsun güle güle kullanın  :alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

01hakan

• Membro
şimdidien HAYIRLI OLSUN eğer boya işine girilecekse guilia panjuruna benzer bi uyguluma yapılıp farlar bi xenon yapılıp 17 gt jantı eibach yay ile dış görünüş oturur geri kalanı ise keyfinize kalmış tabiki bunlar benim nacizane tavsiyem zevkli araclardır bu 156 lar
COURE SPORTİVO

Tengri79

• Membro
hayırlı olsun,159 dan sonra güzel bir hikaye bizi bekliyor

hannibal

• Membro
Hayırlı olsun. Gülü seven dikenine katlanır derler, 1.6 falan hiç umrumda olmaz benim; Alfa Alfa'dır, ben bana hissettirdiklerine bakarım. Düzde uzamayı rollcü tayfa düşünsün bana virajları verin  :p
Kazasız belasız, güncellemeleri takipteyiz.

gothicwhisper

• Membro
Tekrar Hoşgeldiniz

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

• Membro
Tekrar Hoşgeldiniz

Hayırlı olsun.
Kazasız belasız, güncellemeleri takipteyiz.
hayırlı olsun,159 dan sonra güzel bir hikaye bizi bekliyor
şimdidien HAYIRLI OLSUN

Herkese çok teşekkürler.

Boya ve kaporta akşamı için Bi kaç usta gezdim iyice moralim bozuldu. En az 1 ay yatar deyip, ortalama Bi Şahin parası istediler. Boya işini biraz ötelemem gerekicek sanırım.

Bende küçük küçük detayları kendim yapayım dedim. Kapı döşemelerini söküp bituself+firex yalıtım yaptım. Yüksek hızlarda farkı çok anlamasamda düşük hızlarda gerçekten etkili oluyor.
159'da taktığım ve çok memnun kaldığım keşke satarken sokseydim dediğim alpine spg 17cs setten istiyodum çok pahalanmistı ama medimarktta son kalan ürünü yüzde 60 indirimle buldum ve taktım. Orjinal Teypten Malesef istediğim ses kalitesini alamıyordum usb için cd changer da var ama kaliteli gelmedi bende pioneer taktım.

Alfalarda öten Kapı gergileri her zaman canımı sıkar sadece ön gergilerin yenisini bulabildim ustaya taktırmak istiyordum ama 2 gün araba kalır deyince gülüp geçtim. Kapıları sökünce onları da kendim taktım 15 dk mı almadı. Mis gibi oldu :)

Trim parçaları biraz yenilemek maksadıyla boyadım ama açıkçası çokta içime sinmedi bazı parçalarda tırnak izlerini tam kaybedemedim. Boya zamanında tekrar bakarım belki. Sevindiren şey ise hiç bir trimi kırmadan söküp takabildim ve ses yapmıyor. On cam önündeki plastik parça güneş yanığı dan can çekişiyordu onuda güzelce temizleyip boyadım altında sanki kuşlar yuva yapmış gibi pislenmisti temizledim. Son olarak gösterge lambalarını değiştirdim.

156 konusunda neler yapılır konusunda daha acemiyim forumu karıştırmaya devam ediyorum tavsiyelere açığım :alfisti:
Bu şekilde işlemleri seviyorum çünkü aracın geçmişi hakkında da bilgi veriyor unutulan bir kaç vida kırılan parça varmı görüyorum ve elimden geldiğince müdahale ediyorum. Umarım daha da güzel şeyler yapabilirim.

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

gothicwhisper

• Membro
kolay gelsin dis aksam.icin vernik atarsaniz. iyi olur.kisa surede boya kalkabilir.

ekerem

• Membro
kolay gelsin dis aksam.icin vernik atarsaniz. iyi olur.kisa surede boya kalkabilir.

teşekkür ederim 2 kat mat vernik attım yeterli olur inşallah.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

gothicwhisper

• Membro

ekerem

• Membro
Uzun bir aradan sonra küllerinden doğan 156'mın konusunu güncelleyelim :)

4 hafta boya için ayrı kaldık,  macunlu yerleri iyice kazıdık astarın kuruması için günlerce bekledik olurdu olmazdı derken iyi ki boyatmışım dedim. Ben komple boya istiyordum usta inatla tavanı boyamayalım sonra satarken sıkıntı yaşarsın dedi beni ikna etti ama hafif solgun rengini görünce keşke boyansaymış dedim. boya iyice kurusun birkaç ay sonra boya koruması yapılınca daha da güzel olur diye düşünüyorum.

ön tamponu yeni aldım ve sapsarı farları da İlker Kemal'e gönderdim. açıkcası bu farları kurtaramaz yenisini almak zorunda kalırım diyordum ama işçiliği gerçekten çok iyi. Bi-xenon mercek dönüşümü ve orjinal zenon setiyle görüşüm açıldı.

Eksik olan yazıları ve olmazsa olmaz yoncaları Sercan'dan aldım boya korumadan sonra tamamlarım.

Ve siyah araba da yakışmadığını düşündüğüm koyu gri jantları değiştirmek için 17 jant düşünüyordum fakat kışlık lastikleriyle orjinal 16 jantlar denk geldi kaçırmadan onları taktım kesinlikle koyu araba da ters renkler daha güzel görünüyor.

Ekstra olarak forumda konusu geçen orjinal marşpiyel bulabilirsem kaçırmam ama zor görünüyor. Mekanik olarak ve kaporta olarak içime sinecek şekle geldi. Bir kaç ufak detay kaldı yavaş yavaş tamamlamayı umuyorum,  en büyük sıkıntım parça bulmak, özellikle trim sıkıntılı, mesela orjınal vites topuzunu sanırım bulamıcam. yan camların önündeki çıtaya metal çıta yapıştırmışlar pek yakıştıramıyorum ama orjinal çıtaları hiç bir yerde bulamadım. Eğer bildiğiniz bir yerler varsa paylaşırsanız sevinirim. Bir de klima açılınca benzinli kullanımda dahi araba güçten baya düşüyor. klima kapalıyken de çok rahat rölanti de gram oynama yok. forumda bulamadım ama acaba kronik bir durum söz konusu mu?
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

kaanromeo

• Membro

SkY

• Membro
maşallah temiz temiz kazasız belasız kullanmak nasip olsun :)

01hakan

• Membro
Uzun bir aradan sonra küllerinden doğan 156'mın konusunu güncelleyelim :)

4 hafta boya için ayrı kaldık,  macunlu yerleri iyice kazıdık astarın kuruması için günlerce bekledik olurdu olmazdı derken iyi ki boyatmışım dedim. Ben komple boya istiyordum usta inatla tavanı boyamayalım sonra satarken sıkıntı yaşarsın dedi beni ikna etti ama hafif solgun rengini görünce keşke boyansaymış dedim. boya iyice kurusun birkaç ay sonra boya koruması yapılınca daha da güzel olur diye düşünüyorum.

ön tamponu yeni aldım ve sapsarı farları da İlker Kemal'e gönderdim. açıkcası bu farları kurtaramaz yenisini almak zorunda kalırım diyordum ama işçiliği gerçekten çok iyi. Bi-xenon mercek dönüşümü ve orjinal zenon setiyle görüşüm açıldı.

Eksik olan yazıları ve olmazsa olmaz yoncaları Sercan'dan aldım boya korumadan sonra tamamlarım.

Ve siyah araba da yakışmadığını düşündüğüm koyu gri jantları değiştirmek için 17 jant düşünüyordum fakat kışlık lastikleriyle orjinal 16 jantlar denk geldi kaçırmadan onları taktım kesinlikle koyu araba da ters renkler daha güzel görünüyor.

Ekstra olarak forumda konusu geçen orjinal marşpiyel bulabilirsem kaçırmam ama zor görünüyor. Mekanik olarak ve kaporta olarak içime sinecek şekle geldi. Bir kaç ufak detay kaldı yavaş yavaş tamamlamayı umuyorum,  en büyük sıkıntım parça bulmak, özellikle trim sıkıntılı, mesela orjınal vites topuzunu sanırım bulamıcam. yan camların önündeki çıtaya metal çıta yapıştırmışlar pek yakıştıramıyorum ama orjinal çıtaları hiç bir yerde bulamadım. Eğer bildiğiniz bir yerler varsa paylaşırsanız sevinirim. Bir de klima açılınca benzinli kullanımda dahi araba güçten baya düşüyor. klima kapalıyken de çok rahat rölanti de gram oynama yok. forumda bulamadım ama acaba kronik bir durum söz konusu mu?
Maşallah

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

ekerem

• Membro
Uzun zamandır yazamadım, küçük küçük eksikleri tamamlıyorum. Debriyaj sisteminin sıfır gibi olmasını istediğim için komple bir bakıma soktum. 156'da volan yok diyen ustayı değiştirdik. 15 yıl birmotta alfa'ya bakan usta buldum çok mutluyum

- Baskı balata alt merkez,
- Fren, şanzıman, motor tüm sıvıların değişimi,
- çamur rengine dönen antifiriz tank değişimi,
- Fren disk balataları ve fren hortumları,
- El freni telleri

Sıfırlarıyla takıldı. Fark muazzam.
Tabi bir kere başlayınca duramıyorum @coyote sağolsun her soruma samimiyetle cevap verip yardımcı oldu. Kendisinin prokiti başkasına gitmeden talip oldum 156nın leylek gibi görüntüsü artık daha hoş görünücek. Ve olmazsa olmaz yoncalar iyi bir boya bakımdan sonra takılıcak.

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

radar54

• Membro
Uzun zamandır yazamadım, küçük küçük eksikleri tamamlıyorum. Debriyaj sisteminin sıfır gibi olmasını istediğim için komple bir bakıma soktum. 156'da volan yok diyen ustayı değiştirdik. 15 yıl birmotta alfa'ya bakan usta buldum çok mutluyum

- Baskı balata alt merkez,
- Fren, şanzıman, motor tüm sıvıların değişimi,
- çamur rengine dönen antifiriz tank değişimi,
- Fren disk balataları ve fren hortumları,
- El freni telleri

Sıfırlarıyla takıldı. Fark muazzam.
Tabi bir kere başlayınca duramıyorum @coyote sağolsun her soruma samimiyetle cevap verip yardımcı oldu. Kendisinin prokiti başkasına gitmeden talip oldum 156nın leylek gibi görüntüsü artık daha hoş görünücek. Ve olmazsa olmaz yoncalar iyi bir boya bakımdan sonra takılıcak.

Kesenize bereket bu zamanda böyle bakım yaptırmak biraz zor elinize sağlık. Orada bir vites çanağı var sanki  :p
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

Testarossa

• Membro
Yoncaları nerden aldınız?
Semy synthetic hater
2001 156 2.0 blu cosmo 
1999 156 2.0 grigio chiaro
2004 156 Selespeed gonzaga
2004 156 Sportwagon selespeed Grigio Kafla

ekerem

• Membro
Kesenize bereket bu zamanda böyle bakım yaptırmak biraz zor elinize sağlık. Orada bir vites çanağı var sanki 
Evet, eskisi çatlak çıktı iyi ki değiştirmişim artık boşa sallanmıyor sanırım tüm bakımlarında etkisiyldçe baya kemikli bi hissi var şimdi.

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

• Membro
Yoncaları nerden aldınız?
Alfayedek.net ten. Sercan dan başka orijinal satan yok. Ucuz olan çakmalarda çok saçma görünüyor. Yani paraya kıydım

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

coyote

• Membro
@ekerem, kendi 156'ma takmak kısmet olmayan parçalar, sizin gibi Alfasını seven kişilerin araçlarında hayat buldukça ben de mutlu oluyorum  :nazar:

GoogleTagged