Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hena koydum adını 06 ED 7022 (Giulietta )

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login Çok teşekkürler güzel yorumların için. Fiat'ın diğer araçlarında kullanılan aynı 120 bg lik dizel ünite örneğin 500x de çok daha az yakıyor. Bahsetmişsin manueller fabrika verisine göre tct den daha fazla yakıyor diye ama tam tersi ve 2 litre daha az yakıyor tct ye göre. Anlamadım ben de. Ekonomik motor hiç ekonomik değil. Ama gidişi hızlanması gücü falan her şeyi çok iyi. Yakıtı da az tüketse daha mutlu olucam.

tekin159

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Çok teşekkürler güzel yorumların için. Fiat'ın diğer araçlarında kullanılan aynı 120 bg lik dizel ünite örneğin 500x de çok daha az yakıyor. Bahsetmişsin manueller fabrika verisine göre tct den daha fazla yakıyor diye ama tam tersi ve 2 litre daha az yakıyor tct ye göre. Anlamadım ben de. Ekonomik motor hiç ekonomik değil. Ama gidişi hızlanması gücü falan her şeyi çok iyi. Yakıtı da az tüketse daha mutlu olucam.
Milletin çok çok  az yakıyor diye katlandığı dci renolarla aynı yakıyorsun aslında çok değil yakıtın. Ama bakalım bi ilk rutin bakım sonrası belki düşer. Büyük şehir + otomatik vites kombinasyonu +1 1.5 litre rahat ekliyor zaten.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login 1.5 luk dci lar daha az yakıyor. Hatta 1.2 lik tsi motora sahip manuel golfu olan arkadaşım var. O da 4-5 arasında yakıyor. Şaşkınım kısacası. Bir dizel bu kadar fazla yakmamalıydı

tekin159

You are not allowed to view links. Register or Login 1.5 luk dci lar daha az yakıyor. Hatta 1.2 lik tsi motora sahip manuel golfu olan arkadaşım var. O da 4-5 arasında yakıyor. Şaşkınım kısacası. Bir dizel bu kadar fazla yakmamalıydı
1.5 dci fluence latitude megane hepsine bindim. 1.6 jtdm manuel giulietta'dan net 1 litre fazla yakıyor.
Ya arkadaşların farklı güzergahta kullanıyor yahutta aracın Yeni olduğu için Böyle.

2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login 1.2 tsi Golf'ü olan arkadaşım Bilkent'te okuyor. Şehir içine de gidip geliyor. Eskişehir yolu trafiğine de giriyor. Ha ama Fluance'ı ben de kullandım ama en fazla 6.5 yakıyordu yoğun trafikte. Gerçi edc de çabuk ısındığı için yokuş yukarı trafikte yarı yolda da bıraktı. Fluance'lar istisna benim için. Ama 1.5 luk clio ve capturler kasmadan 5 litre yakıyorlar. Motor gücü düşük olduğu için de az yakıyorlar ama mercedes a,gla,cla,b serilerinde ve c200d gibi dizel otomatik araçlar (c200d 136 lık olan güçlü bir dizel olmasına rağmen) 5-6 arası yakıyorlar. Bir dizel için 5.5-6.5 normal ama 7 küsür litreler benzinli araçlara yaklaşıyor. Egea sedanın tüketim değerlerine de bakmak lazım. En doğru karşılaştırma onunla olur çünkü.

tekin159

You are not allowed to view links. Register or Login 1.2 tsi Golf'ü olan arkadaşım Bilkent'te okuyor. Şehir içine de gidip geliyor. Eskişehir yolu trafiğine de giriyor. Ha ama Fluance'ı ben de kullandım ama en fazla 6.5 yakıyordu yoğun trafikte. Gerçi edc de çabuk ısındığı için yokuş yukarı trafikte yarı yolda da bıraktı. Fluance'lar istisna benim için. Ama 1.5 luk clio ve capturler kasmadan 5 litre yakıyorlar. Motor gücü düşük olduğu için de az yakıyorlar ama mercedes a,gla,cla,b serilerinde ve c200d gibi dizel otomatik araçlar (c200d 136 lık olan güçlü bir dizel olmasına rağmen) 5-6 arası yakıyorlar. Bir dizel için 5.5-6.5 normal ama 7 küsür litreler benzinli araçlara yaklaşıyor. Egea sedanın tüketim değerlerine de bakmak lazım. En doğru karşılaştırma onunla olur çünkü.
Katılıyorum. Ama hepsinden öte yeni bir araç. İlk rutin bakımdan sonrası daha net olacaktır bence. Bir de araba ile bütün olma aşaması.

2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login Evet halen nasıl az yakarım anlamış değilim. Şehir içinde çok yakıyor. Start-stop çok sık dur kalklı yerlerde çalışmıyor ki akıllıca bir özellik bu. Buna rağmen çok yakması kötü. Ben bu arabanın 60 litrelik deposuyla 6 litre yaksam 1000 km menzilim olacak. Şu an 900 km ye çıktı. Bahsettiğim arabaların depoları Giulietta'dan daha küçükler ama yine de 1000 km menzil sunabiliyorlar. Bir de son olarak depoyu tam doldurduğumda langır lungur ses geliyor. Dalga kıran yok Giulietta'larda değil mi?

tekin159

You are not allowed to view links. Register or Login Evet halen nasıl az yakarım anlamış değilim. Şehir içinde çok yakıyor. Start-stop çok sık dur kalklı yerlerde çalışmıyor ki akıllıca bir özellik bu. Buna rağmen çok yakması kötü. Ben bu arabanın 60 litrelik deposuyla 6 litre yaksam 1000 km menzilim olacak. Şu an 900 km ye çıktı. Bahsettiğim arabaların depoları Giulietta'dan daha küçükler ama yine de 1000 km menzil sunabiliyorlar. Bir de son olarak depoyu tam doldurduğumda langır lungur ses geliyor. Dalga kıran yok Giulietta'larda değil mi?
Ben şehir içinde 1000 km yaptığımda yol bilgisayarı 5.5 gösteriyordu. Yani 0.5 sapma olabilir. Ayrıca Yol bilgisayarındaki menzil aldatıcı olabilir.
Şen'im güzergahın nedir bilmiyorum ama ben her gün %90 aynı güzergahtan gittiğimden kırmızı ışık Bile tahmin edebiliyorum. Kalabalığa yaklaşırken gazı önceden bırakmak. Rampa aşağı düşük devirde sabitleyip salmak. Gaz pedalına yavru kedi gibi davranmak. Çok nazik. Arkanızdaki trafiğin psikolojik etkisinden etkilenmemek. Zira sıkışık trafikte önümüzdeki araca  5 sn daha önce yaklaşmak ne size ne onlara bir şey kazandırmaz.
Bu ve buna benzer bir çok şey ile şehir içinde 1.8 tbi kışlık lastik ile 7.5 gibi değerler yakalıyorum.

Depo full olunca o ses geliyor. Dalgakıran Yok sanırım. Astra j kasada da o sorun var. Dalgakıran net bir çözüm değil. Her türlü yapıyor.

2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login Yol bilgisayarı menzili tahmini gösteriyor. Ben direkt ne kadar km yaptığıma bakıyorum. Depoyu tam doldurup tam bitiriyorum. İlk başta 800 km de bitti bütün yakıt. 3-4 litre falan kalmıştı. 56-57 litre alıyorum yakıtı. Her yakıt aldığımda da B tripini sıfırlıyorum ne kadar yaktığına bakmak için.

agucba

İlginç. Bence sorun sürüş stiliniz ile ilgili olmalı.
Bizim benzinli TCT'nin ilk 2.000 km'lik Trip A ortalaması (aldığımızda 20. km'de falan sıfırlamıştım ve bir daha ellemedim Trip A'yı) 6,7 litre iken Trip B ortalaması ise 7,7 litre, ki İstanbul'un hafta sonu trafiği boş zamanlarında bile çok yoğun olmakta, Ankara ile kıyas kabul etmez.

///////////////

Onur Mutlu

İlginç. Bence sorun sürüş stiliniz ile ilgili olmalı.
Bizim benzinli TCT'nin ilk 2.000 km'lik Trip A ortalaması (aldığımızda 20. km'de falan sıfırlamıştım ve bir daha ellemedim Trip A'yı) 6,7 litre iken Trip B ortalaması ise 7,7 litre, ki İstanbul'un hafta sonu trafiği boş zamanlarında bile çok yoğun olmakta, Ankara ile kıyas kabul etmez.

You are not allowed to view links. Register or Login Genelde de N modunda kullanıyorum. D moduna acelem olursa alıyorum. Bir de boş yolda canım gazlamak isterse. Ama genelde sakin sürerim ben. Pedala yumuşak davranırım. Dur kalklı trafiğe de giriyorum açık yollarada. Karma tüketim bu şekilde yine de.

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login bence bahsettiğiniz değerler normal, 100K km'ye gelmiş 1.6JTDM Giulietta ile arkadaşım hep 7 litrelerde geziniyorki, 1.6 120hp Mito'su olan arkadaşımda yine 7 litrelerde... Zaman ile beraber bir miktar daha muhakka düşer ama çok dramatik düşüler yaşayacağınızı sanmam.

Aracın kombinasyonu çok çok iyi bu arada, 1 litre fazla yaksın ama böyle gözüksün bence çok büyük sıkıntı yok  :p
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login bence bahsettiğiniz değerler normal, 100K km'ye gelmiş 1.6JTDM Giulietta ile arkadaşım hep 7 litrelerde geziniyorki, 1.6 120hp Mito'su olan arkadaşımda yine 7 litrelerde... Zaman ile beraber bir miktar daha muhakka düşer ama çok dramatik düşüler yaşayacağınızı sanmam.

Aracın kombinasyonu çok çok iyi bu arada, 1 litre fazla yaksın ama böyle gözüksün bence çok büyük sıkıntı yok  :p

You are not allowed to view links. Register or Login Hahahahaha teşekkür ederim. Benzinliyle aynı yakması beni şaşırttı. E250 CDI bundan daha az yakıyor diyebilirim. Şehir içinde 7 litreyle gezmek mümkün. Uzun yolda 5 litre kadar yakıyor. Giulietta'yı uzun yola çıkarmak istiyorum ama şimdilik imkanım yok buna. Bir de genel olarak bir eksiklik de kol dayama bu koltuk seçeneğiyle gelmiyor. Spor 2 paketi de Türkiye'ye göndermiyorlarmış ama opsiyon olarak yazmaları da ilginç.

Onur Mutlu

Herkese tekrardan merhabalar. 9 aydır sahip olduğum Giulietta hakkındaki izlenimlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle rahatsız olduğum şeylerden başlayacak olursak;
-Kapı içlerinden cam motoruyla alakalı olabileceğini düşündüğüm tıkırtı sesleri rahatsız ediyor.
-Uconnect 6.5 sistemi sürekli donuyor. Geçen hafta Pazartesi günü ekran İstanbul'a gönderildi. Halen maalesef ki bir gelişme yok. Donmalar şu şekilde, dokunmatik ekran çalışıyor ancak ne müzik değişiyor ne de sesli komutu kullanabiliyorum. Aynı zamanda fm radyo frekansı da değişmiyor. Teybi sıfırlayıp (bazen ikinci sıfırlamayı da istiyor) bu şekilde çözüyordum ama çok daha fazla yapmasından ötürü garantiden değişimini istedim. Bu teybin ikinci kere İstanbul'a gidişi. Daha öncesinden gittiğinde arıza bulunamadığı gerekçesiyle geri gönderilmişti. Üstelik çerçeve kısmı çizik gönderilmişti. Önemsiz olduğu için söylemedim.
-Tct şanzıman şehiriçindeyken çok kararsız kaldığı durumlar olabiliyor. Düşük hızlarda dur kalk trafikte manuel moda alıp hemen 2. vitese atmamasını sağlıyorum. Balata ömründen gidiyor titreyip yarım kavradığı için.
-Direksiyonu en sağa çevirdiğimde ilginç bir gıcırdama sesi geliyor. Servise gösterdiğimde kaynağını bulamadılar. O ses sola çevirince çıkmıyor.

Gelelim iyi taraflarına;
-Her sürdüğümde ilk gün ki heyecanı vermesi gerçekten hoş.
-Müzik sistemi adeta zevkime hitap ediyor. Açıkçası çok memnunum.
-Arabanın gidişi gerçekten bir dizele göre çok iyi.
-Modlar arasındaki farklar diğer arabalara nazaran çok belirgin olması gerçekten hoş. Süspansiyon yumuşaklığı değişmeyen arabalar içinde en çok farkı hissettiren araba olduğunu düşünüyorum.
-Koltukları gerçekten konforlu ve rahat. Hiç bir şekilde yormuyor.

9 aylık izlenimlerin ve deneyimlerim bunlar. Açıkçası teyp açısından şoktayım, böyle bir sorun olması üzücü. Yabancı forumlara baktığımda aynı sistem renegade ve 500L modellerinde de mevcut. Onlarda ise ekran tamamen donuyor, fiziksel tuşlar çalışmıyor. Bendeki sorunla arasındaki fark bu.

vozkol

Kapı içlerindeki sesler için bence önce en basitini ve en sık karşılaşılanı düşünüp, fitillere güzelce silikon sprey uygulamak gerek. Tüm o rahatsız edici seslerden on dakikada kurtulabilirsiniz. İşe yaramazsa diğer komponentleri incelemeli. Benim dizel aracım 16800 km'de ve çok bozuk yollar dışında çok sessiz. Denemediyseniz deneyin bence.

Bunun dışında bahsettiğiniz direksiyon, TCT ve media sistemi (bendeki 5 inch) ile en küçük bir sorun yaşamıyorum, okuyunca şaşırdım ve üzüldüm açıkçası. Benim aracımın 16800 km'lik ortalama yakıt tüketimi 7 lt/100km. Yarı yarıya şehir içi ve şehir dışı diyebiliriz. Ancak 15000km bakımından sonra aracın en az 1 -1,5lt daha az yaktığını söyleyebilirim. Büyükanne gibi 100 km hıza 5 dakikada çıkmadığım için tüketim bence bu araç için gayet normal.

Benim isteyip de bulup alamadığım harika kombinasyonunuz için de ayrıca tebrikler. Keyifli sürüşler diliyorum.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

Orhan Hoca

Istanbul'dayım. Aracım 14.000'e yaklaştı. Hic sıfırlamadigim b trip 6.2'ye çıktı en son. Bunun içinde 2 kış 1 yaz var. Şehiriçi son kontrolumde deponun yarısını harcadım ve 400'den fazla yol gittim. Yani 800 rahat oluyor. Şehir dışı rahat 1.400 km oluyor. Çok fazla zorlasam 1.500'e çıkarım sürücü dışı yolcu yoksa. Ses konusunda şikayetim; sadece b sütunu üstü sürücü tarafı arka tavan kısmı ses yapıyor. Sanırım hava yastığı gevşeklik ya da esneme sıkıntısı var. Useniyorum ve sokturmek de işime gelmiyor. 2015 1.6 jtdm.

emre2blue

Neden Kimse 18" Janttan olabilir diye düşünmüyor? O söylediğiniz arabalardan birinde 7-8 vitesli kutu var. Diğeri 15" 16" Teneke jant kullanıyor. Bundan dolayı olabilir.

Onur Mutlu

Kapı içlerindeki sesler için bence önce en basitini ve en sık karşılaşılanı düşünüp, fitillere güzelce silikon sprey uygulamak gerek. Tüm o rahatsız edici seslerden on dakikada kurtulabilirsiniz. İşe yaramazsa diğer komponentleri incelemeli. Benim dizel aracım 16800 km'de ve çok bozuk yollar dışında çok sessiz. Denemediyseniz deneyin bence.

Bunun dışında bahsettiğiniz direksiyon, TCT ve media sistemi (bendeki 5 inch) ile en küçük bir sorun yaşamıyorum, okuyunca şaşırdım ve üzüldüm açıkçası. Benim aracımın 16800 km'lik ortalama yakıt tüketimi 7 lt/100km. Yarı yarıya şehir içi ve şehir dışı diyebiliriz. Ancak 15000km bakımından sonra aracın en az 1 -1,5lt daha az yaktığını söyleyebilirim. Büyükanne gibi 100 km hıza 5 dakikada çıkmadığım için tüketim bence bu araç için gayet normal.

Benim isteyip de bulup alamadığım harika kombinasyonunuz için de ayrıca tebrikler. Keyifli sürüşler diliyorum.

Çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Dün küçüm bir araştırma yaptım. Silicon spreyi alfayedeken öğrendim. 10 TL kadar bir şeymiş. Koçtaş'tan falan bulabilirim diye düşünüyorum.
Arabam 9600 km'de. Bakımdan sonra biraz daha düşer tüketim diye umuyorum. 20 bin'de bir gitmesi gerek ama bana çok fazla geliyor o km. 15 binde bir gitmesi daha iyi.
Ayrıca teşekkür ederim, inşallah daha iyisi sizin olur  :)

Onur Mutlu

Neden Kimse 18" Janttan olabilir diye düşünmüyor? O söylediğiniz arabalardan birinde 7-8 vitesli kutu var. Diğeri 15" 16" Teneke jant kullanıyor. Bundan dolayı olabilir.

7-8 vitesli değil araçlarımız. Manuel ve otomatik şanzımanlar 6 vitesli. Bir de 18'lik jantlardan gelmediğine şurdan dolayı eminim. İki ön camı hafif araladığım zaman ordaki gıcırtılı tıkırtı sesi kesiliyor tamamen. Cam motorları ve onların mekanizmasının yağlanmasına rağmen geçmedi. Silicon spreyi deneyeceğim. Standart giuliettalarda baz donanımda 16'lıklar mevcut, üst donanımda ise 17'liklerle geliyor.

emre2blue

aaa,,  ben yakıttan bahsettim. 18" jant araçlarımız için yorucu. Golf'e takıp test yapmış olanlar var. 16" den başlayıp 18" e kadar değişik ebatlarda lastiklerle de deniyorlar.  Jant yakıt için çok önemli, ben mesela hem vites kutusunu korumak için hemde abartı yakıttan kaçmak için 17" den yukarı çıkmıyorum. Orjinal janttan başka da almam, çok ciddi hafif olacak profesyönel olacak ozaman denerim belki..

emre2blue

7-8 vitesli Mercedesler 18" Jant yapabilir ama onda da 18" jant için yorucu

Onur Mutlu

7-8 vitesli Mercedesler 18" Jant yapabilir ama onda da 18" jant için yorucu

Aracı ilk aldığım gün hiç yoktu. Daha sonradan oldu. Aracımı da dikkatli kullanıyorum çukurlardan kaçmaya çalışıyorum ya da kaçamasam da yavaş giriyorum. 18 likler Türkiye için zor ama güzel olmaya kimse kolay demedi   :)) Aslında 18'liklere göre konforlu sayılabilir. Bir de spor süspansiyon seçeneği de mevcut aracımda. Ona rağmen hiç rahatsız edici gelmiyor. A serisi inanılmaz sert bir arabaydı her bindiğimde olmayan böbrek taşlarım düşüyordu  :asagi-ok: Bmw 1 ile Giu arasında kalmıştım alacağım sıralarda. Bmw alsaydım böyle eften püften şeylerle uğraşmayacaktım ancak bu giuliettayı sevmeme engel değil.

Onur Mutlu

Istanbul'dayım. Aracım 14.000'e yaklaştı. Hic sıfırlamadigim b trip 6.2'ye çıktı en son. Bunun içinde 2 kış 1 yaz var. Şehiriçi son kontrolumde deponun yarısını harcadım ve 400'den fazla yol gittim. Yani 800 rahat oluyor. Şehir dışı rahat 1.400 km oluyor. Çok fazla zorlasam 1.500'e çıkarım sürücü dışı yolcu yoksa. Ses konusunda şikayetim; sadece b sütunu üstü sürücü tarafı arka tavan kısmı ses yapıyor. Sanırım hava yastığı gevşeklik ya da esneme sıkıntısı var. Useniyorum ve sokturmek de işime gelmiyor. 2015 1.6 jtdm.

Bende de bazen büyük tümseklerden geçerken çat diye bagajdan ses geliyor. Cam tavandan mı anlamıyorum ama esneme sesi gibi bi şey. Çok rahatsız edici değil. Ancak sıfır arabada böyle şeylerin olması üzücü.

Onur Mutlu

Son gelişmeleri buraya aktarmak isterim. Maalesef ki radyom 4 haftadır tamirde ve ne zaman arasam, yarına gelir, yarına haber veririz, ararız gibi cevaplarla oyaladıklarını düşünüyorum. Ne zaman ben arasam ancak o zaman bilgi alabiliyorum. Sırf yazılım yüzünden 4 hafta beklemem bana mantıksız geliyor. Bu yılın şubat ayında İphone 6s cihazımın Apple'ın açıkladığı batarya değiştirme programıyla değiştirdim. Ankara'da Cepa Lydia'ya verdim. Orada bir sürü insan sıra bekliyordu cihazlarını vermek için. 1 saat kadar bekledim cihazımı aldılar. 1 hafta olmadan telefonumun onarıldığını söylediler. Benim gibi bir çok 6s kullanıcısı batarya sorunundan servise gelmişti. Tamir taleplerinin bu kadar yoğun olmasına rağmen 1 haftadan kısa bir sürede onarıldı ve elime ulaştı. Açıkçası sırf yazılım için 4 hafta beklemek saçma geliyor. Üstelik bu opsiyon çok az giulietta modelinde var. İstanbul Muvidek şirketine gönderildiği söylendi. İnternet sitesine girip cihaz kontrol sayfasından plakamı yazarak ne olduğunu yazmışlar. 2 gün önce aradığımda radyonun testlerinin yapıldığı söylendi. Cumartesi (bugün) gününe servise geri göndereceklerini söylediler. Pazartesi günü de radyomun takılmasını bekliyorum. Eğer ürün Pazartesi elime gelmezse tamir süresi aşımından ötürü tüketici haklarına başvurmak zorunda kalacağım. Zaten ilk verdiğimde çerçevesi çiziksiz giden cihazım büyük sayılabilecek iki çizikle elime ulaşmıştı. Herhangi bir arıza ile karşılaşılmadığı söylenerek.

kemal_live

Hayırlı olsun Onur Bey, çok güzel duruyor  8)