Küçük dostumuz yeni proje aracımla 1.5 sene sonra forumda sizlerleyim.
Aynı plakalı eski aracımız corolla ile yollarımızı ayırdıktan sonra ev için şehirli crossover alındı. Bana göre biraz yüksek ve büyük olunca yanına minik bir kardeş ihtiyacı doğdu. Yıllardır tek kapılı araç düşüncem de vardı. Uzun araştırmalar sonucu ilk sahibinden 36.500 km'de kırmızı Alfa Romeo MiTo karşıma çıktı. 31 Aralık 2020'de görmeye gittik. önceden ekspertiz raporu da varmış. onu baz alarak inceledim, biraz da pazarlıkla anlaştık ve 2021 yılının ilk iş günü 4 Ocak 2021'de ekspertiz yaptırıp noterden devri aldım
standart 3 harf 3 rakam plakaları sevmiyorum. Baktık ki Corolla'nın plakası da boş, dedik efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir
İşte aynı plakayla Alfa Romeo MiTo

İlk görüş

Efsane geri döndü

***** alır almaz meşhur benzinlik pozu

ve evdeyiz

Yaşına göre yapılması gereken bakımları oldu, öncelikle İstanbul'dan çıkmadan yağını değiştirdim. aracın fabrikadan çıkarken takılan lastikleri vardı, onları 225/45R17 Goodyear Eagle F1 Asy5 ile değiştirdim ve öyle çıktım
Bursa'da havalar karlı olduğu ve kış lastiği olmadığı için bir süre tatil yaptı minik

Araç km olmasa da yaşına göre ağır bakım olarak tabir edilen işlemlerden geçmesi gerekiyordu. Tüm sıvıların ve kayışların, devirdaim sisteminin değişmesi gerekmekteydi. Ayrıca MiTo'larda kronik olarak tabir edilen amortisör üst takozlarının da değişmesi gerekmekteydi. Yavaş yavaş parçaları toparladım. Bu arada Vogtland yay da aldım.

Silecekler eskimişti, orijinal araba aldık ama silecekler bile fabrikadan çıkarken takılı olanlardı. Bosch Aerotwin ön arka silecek takımı aldım.
APP plakasız olmazdı. Öne italyan tip, arkada uzun tip app uygulaması yapıldı.

Bakımlar yapılmadan bir gün önce eski Toyotacı Levent abi Bursa'dan geçiyordu. hızlı bir buluşma yaptık. kendisinin ufak bi ricası vardı, onu hallettik. sonrasında araca soft bir yazılım uyguladı. takribi 175 hp, 285 tork elde ettik.

Tüm bakımlar Bursa'da Alfa Romeo denilince akla gelen yerde, Aytuğ Acar ustamızda yapıldı ve minik evin önüne geldi

Havalar da normale dönmeye başlayınca kullanımım arttı. Gece sürüşlerinde farlar memnun etmiyordu. Kısa ve uzunlara led uygulaması yaptım

Camlar gibi hayatımız da film olduğu için ikizler cam filmine gittim. Llumar ATR20 uygulandı. Ön cama renksiz olan Air serisi uygulanacak daha sonra.

Yakıt tüketimi, aktif kullanmaya başlayınca giderek yormaya başladı. Bursa'nın anlamsız trafiği, uzun yolda bazen hızlı sürüşler yaptığımdaki yakıt tüketimi bütçemi zorlamaktaydı. Ben de önceden kullandığımız marka olan Lovato C-OBD2 + Ultra HP regülatör uygulaması yapıldı. Ankara'ya gittim, montajını yaptırdım. sonrasında ufak bir video çekimi yaptık. İstanbul'a gidip AFR ayarı yaptırdım, kullanıma devam ediyorum.

E tabi spacer olmadan olmaz. Bursa'da işin piri FG Spacer'a gittik. Ön-arka şekilde uygulama yapıldı. 15-20 mm tercih ettim.

1 senelik birlikteliğimizin ardından yapılan diğer işlemler de şöyle oldu. Bayaaa bindin gezdik ufak tefek dokunuşlar yaptık.
2021 yazında memlekete gittiğimde boya temizlik ve parlatma yaptım. iç detaylı temizlik yaptım. koltukları söktüm taban halısı ve koltuklar tertemiz oldu

plakalara, iç aydınlatmaya, geri vitese led taktım. tek geri vites ışığı yetersizdi. sağ direksiyonlu parçası satın alıp taktım. sisler iptal olmadı
ayrıca ayak aydınlatma ve ambiyans aydınlatma eklendi.

Android multimedia ve alpine swe-815 bass eklendi

logoları yeni tip logoyla değiştirdim

stoplar ve farlar QV tarzına çevrildi. aynalar ve far içi LZ49, krom çerçeveler a80 ferric grey oldu

PSA kolu ile hız sabitleyici eklendi

Frenlerde güncelleme oldu. EBC p12 set ile değişim yapıldı. Aras Dinçer getirtti. Kendisine çok teşekkür ediyorum

K&N kutu içi performans hava filtresi takıldı. PremiumParts'tan satın alındı

Kırmızı emniyet kemerleri ile değişim yapıldı

Göstergede ortadaki bilgi ekranı kırmızıydı. gece sürüşlerinde bir zaman sonra rahatsızlık veriyordu. Baktım ki son makyajlı giuliettalarda beyaz zeminli, biz de değiştirdik. diğer ledleri de değiştirdik. gösterge aydınlatması yenilendi. araba gençleşti

Araçta büyük frenler var ama kaliperler renksizdi. dış görünüşe çirkinlik katıyordu. gereken yapıldı. biraz uğraştırdı ama oldu gibi görünüyor
temizlik astar boya etiket vernik hepsi yapıldı

Son olarak otomatik kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü ve Mercedes havalandırma ızgarası takıldı. aracın iç havası çok değişti. kalite arttı resmen. Fiorino havalandırmalarından kurtulduk

Bazı yerlerde kronolojik sırada hatalar olabilir. şimdilik keyfi sürmeye devam ediyoruz

sırada alpine hoparlörler ve ses yalıtımı var. veloce tarzı ön ızgara da aldım. montajını yaptığımda paylaşacağım