Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: İlk arabam / Küçük dostumuz MiTo  (Okunma sayısı 1762 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaanki46

• Membro
İlk arabam / Küçük dostumuz MiTo
« : 05 Mayıs 2022, 11:37:23 »
Küçük dostumuz yeni proje aracımla 1.5 sene sonra forumda sizlerleyim.

Aynı plakalı eski aracımız corolla ile yollarımızı ayırdıktan sonra ev için şehirli crossover alındı. Bana göre biraz yüksek ve büyük olunca yanına minik bir kardeş ihtiyacı doğdu. Yıllardır tek kapılı araç düşüncem de vardı. Uzun araştırmalar sonucu ilk sahibinden 36.500 km'de kırmızı Alfa Romeo MiTo karşıma çıktı. 31 Aralık 2020'de görmeye gittik. önceden ekspertiz raporu da varmış. onu baz alarak inceledim, biraz da pazarlıkla anlaştık ve 2021 yılının ilk iş günü 4 Ocak 2021'de ekspertiz yaptırıp noterden devri aldım :)

standart 3 harf 3 rakam plakaları sevmiyorum. Baktık ki Corolla'nın plakası da boş, dedik efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir :D

İşte aynı plakayla Alfa Romeo MiTo :)

İlk görüş

Efsane geri döndü :D

***** alır almaz meşhur benzinlik pozu :)

ve evdeyiz :)

Yaşına göre yapılması gereken bakımları oldu, öncelikle İstanbul'dan çıkmadan yağını değiştirdim. aracın fabrikadan çıkarken takılan lastikleri vardı, onları 225/45R17 Goodyear Eagle F1 Asy5 ile  değiştirdim ve öyle çıktım

Bursa'da havalar karlı olduğu ve kış lastiği olmadığı için bir süre tatil yaptı minik

Araç km olmasa da yaşına göre ağır bakım olarak tabir edilen işlemlerden geçmesi gerekiyordu. Tüm sıvıların ve kayışların, devirdaim sisteminin değişmesi gerekmekteydi. Ayrıca MiTo'larda kronik olarak tabir edilen amortisör üst takozlarının da değişmesi gerekmekteydi. Yavaş yavaş parçaları toparladım. Bu arada Vogtland yay da aldım.

Silecekler eskimişti, orijinal araba aldık ama silecekler bile fabrikadan çıkarken takılı olanlardı. Bosch Aerotwin ön arka silecek takımı aldım.
APP plakasız olmazdı. Öne italyan tip, arkada uzun tip app uygulaması yapıldı.

Bakımlar yapılmadan bir gün önce eski Toyotacı Levent abi Bursa'dan geçiyordu. hızlı bir buluşma yaptık. kendisinin ufak bi ricası vardı, onu hallettik. sonrasında araca soft bir yazılım uyguladı. takribi 175 hp, 285 tork elde ettik.

Tüm bakımlar Bursa'da Alfa Romeo denilince akla gelen yerde, Aytuğ Acar ustamızda yapıldı ve minik evin önüne geldi :)

Havalar da normale dönmeye başlayınca kullanımım arttı. Gece sürüşlerinde farlar memnun etmiyordu. Kısa ve uzunlara led uygulaması yaptım

Camlar gibi hayatımız da film olduğu için ikizler cam filmine gittim. Llumar ATR20 uygulandı. Ön cama renksiz olan Air serisi uygulanacak daha sonra.

Yakıt tüketimi, aktif kullanmaya başlayınca giderek yormaya başladı. Bursa'nın anlamsız trafiği, uzun yolda bazen hızlı sürüşler yaptığımdaki yakıt tüketimi bütçemi zorlamaktaydı. Ben de önceden kullandığımız marka olan Lovato C-OBD2 + Ultra HP regülatör uygulaması yapıldı. Ankara'ya gittim, montajını yaptırdım. sonrasında ufak bir video çekimi yaptık. İstanbul'a gidip AFR ayarı yaptırdım, kullanıma devam ediyorum.

E tabi spacer olmadan olmaz. Bursa'da işin piri FG Spacer'a gittik. Ön-arka şekilde uygulama yapıldı. 15-20 mm tercih ettim.

1 senelik birlikteliğimizin ardından yapılan diğer işlemler de şöyle oldu. Bayaaa bindin gezdik ufak tefek dokunuşlar yaptık.

2021 yazında memlekete gittiğimde boya temizlik ve parlatma yaptım. iç detaylı temizlik yaptım. koltukları söktüm taban halısı ve koltuklar tertemiz oldu

plakalara, iç aydınlatmaya, geri vitese led taktım. tek geri vites ışığı yetersizdi. sağ direksiyonlu parçası satın alıp taktım. sisler iptal olmadı
ayrıca ayak aydınlatma ve ambiyans aydınlatma eklendi.

Android multimedia ve alpine swe-815 bass eklendi

logoları yeni tip logoyla değiştirdim

stoplar ve farlar QV tarzına çevrildi. aynalar ve far içi LZ49, krom çerçeveler a80 ferric grey oldu

PSA kolu ile hız sabitleyici eklendi

Frenlerde güncelleme oldu. EBC p12 set ile değişim yapıldı. Aras Dinçer getirtti. Kendisine çok teşekkür ediyorum

K&N kutu içi performans hava filtresi takıldı. PremiumParts'tan satın alındı :)

Kırmızı emniyet kemerleri ile değişim yapıldı

Göstergede ortadaki bilgi ekranı kırmızıydı. gece sürüşlerinde bir zaman sonra rahatsızlık veriyordu. Baktım ki son makyajlı giuliettalarda beyaz zeminli, biz de değiştirdik. diğer ledleri de değiştirdik. gösterge aydınlatması yenilendi. araba gençleşti :)

Araçta büyük frenler var ama kaliperler renksizdi. dış görünüşe çirkinlik katıyordu. gereken yapıldı. biraz uğraştırdı ama oldu gibi görünüyor
temizlik astar boya etiket vernik hepsi yapıldı :)

Son olarak otomatik kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü ve Mercedes havalandırma ızgarası takıldı. aracın iç havası çok değişti. kalite arttı resmen. Fiorino havalandırmalarından kurtulduk :)

Bazı yerlerde kronolojik sırada hatalar olabilir. şimdilik keyfi sürmeye devam ediyoruz :)

sırada alpine hoparlörler ve ses yalıtımı var. veloce tarzı ön ızgara da aldım. montajını yaptığımda paylaşacağım
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ekdellal

• Membro
Ynt: İlk arabam / Küçük dostumuz MiTo
« #1 : 05 Mayıs 2022, 13:00:34 »
Çok güzel olmuş maşallah. Elinize sağlık. Keyifli, kazasız sürüşler.

LE2120 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatihob

• Membro
« #2 : 05 Mayıs 2022, 13:55:21 »
Güle güle kullanın :clover:
..

mustafaguleryuz

• Membro
« #3 : 05 Mayıs 2022, 21:01:40 »
Hoş geldiniz diyeceğim ama baya yol almışsınız bile :) Güle güle kullanın

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare

SkY

• Membro
« #4 : 06 Mayıs 2022, 08:56:30 »
maşallah çok güzel kazasız belasız kullanın..diğer forumdan da takip ettiğim çok güzel işlemlerin yapıldığı bir araba :)

berkealkan

• Membro
« #5 : 06 Mayıs 2022, 22:02:19 »
Şahane iyileştirmeler yapılmış, güzel günlerde kullanın  :clover:
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

berkay bayir

• Membro
« #6 : 07 Mayıs 2022, 22:17:23 »
 :clover: iyi günlerde kullanın hayırlısı olsun  :yilan:
159 <3

mahoretti

• Membro
« #7 : 09 Mayıs 2022, 09:08:28 »
 :nazar: :nazar: :nazar:

Scarletlion

• Membro
« #8 : 29 Mayıs 2022, 18:00:17 »
Her şeyiyle çok güzel olmuş. Bilgi ekranının led rengini değişmeniz benim de ilgimi çekti. İleride kesinlikle ben de benzer uygulamayı yaptırmayı düşüneceğim. Kazasız belasız keyifli sürüşler. :alkis:

kaanki46

• Membro
« #9 : 15 Ocak 2023, 16:10:53 »
öncelikle herkese çok teşekkür ederim :)

Uzun bi aradan sonra güncellemelerle geldik :D

işler güçler evlilik vs derken uzak kalmıştım arabaya. hatta düğünden sonra 2,5 aya yakın yıkayamadım bile :(

en son aldığım 4 yapraklı yoncaları yapıştırmıştım. aradan uzun bi zaman geçti tabi. yapıştırırken QV araçtan kalıp çıkardık. orijinale uygun yapıştırdım.

tek kapılı gelin arabası olmaz dediler. çok da güzel oldu :D

sonrasında kirden gözükmez olduk :(

müsait bir hafta sonu, nisan ayında aldığım replika veloce ön ızgaranın montajını yaptık. arkadaşım sağolsun hadi yapalım dedi yaptık :D

Orijinal Veloce modelinde tampon da farklı. rakamlar bu koşullarda yüksek olduğu için bu yöntemi tercih ettik.

normalde önceki ızgaranın takılması için yerler kırılması öneriliyordu. daha düz görüntü olması için. fakat geri dönüşü olmayan bir işlem olacağı için uygulamadık.
sonuç aşağıdaki gibi :)

kasım ayında muayeneden geçtik. farklı projelere başladık bakalım :D

2022 yılına veda ederken de düğün için dış çekimlerden bazıları düzenlenmiş halde gönderildi.
Mutlu bir kare ekibiyle kapadokyada çekimler yapıldı. MiTo'yu da araya sıkıştırdık :D

murat

• Amministratore
« #10 : 15 Ocak 2023, 17:57:05 »
Hayırlı olsun mutluklar dilerz  :alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

kaanki46

• Membro
« #11 : 24 Mart 2023, 10:15:37 »
güncelleme ile tekrar aranızdayım :)

yılbaşı sonrası iş değişikliği arefesinde boş zamanım çok oldu. ben de aracın eksiklerini gidereyim diye sıvadım kollarımı.
biraz ses ve biraz daha rahatlama istiyordum uzun zamandır. bunun için tanıdığım birinin turbo setup değişikliği sonrası boşta kalan DP sini aldım. kendisi ücretsiz kargo hizmetiyle Bursaya kadar teslimat yaptı sağolsun :)

Flanş değişikliği ile aracımıza monte edildi.

araçta sonradan oluşan bir şikayetim de vites değişimlerinde anlık vurma yapması. ben de 2 adet motor ve 1 adet şanzıman kulağını değiştirdim. hem bakım da gelmiştir. Liqui Moly Molygen yağımı  da bagaja koydum ve büyük bakıma hazırlandım. sonradan Mito grubumuzdaki mito gurusu Rahmi Tanır abiye gergi olup olmadığını sordum. son ürettiği gergilerin boşta olduğunu söyledi. Alt gergiler için de yardımcı oldu. tam takım 5 gergi ile Aytuğ Acar workshop yolunu tuttuk. bu arada aliexpressten kaput altı renklensin diye kırmızı silikon hortumlar da almıştım. Bakımlarımızı ve gergi montajlarımızı ve diğer eksiklerimizi tamamladık. bu arada Z rotumuz aramızdan ayrılmış. ne takalım derken marea Z rotunun bizim araca uyduğunu ve kısa olması sebebiyle spor yaylı araçta daha rahat çalıştığını söylediler. hemen onu da tedarik edip değişimini yaptık.

bu arada araba bakımdayken koltukları söktüm. bizim mitolarda bagajı açtığımızda koltuğun sırtını metal olarak çıplak şekilde görüyoruz. bu hem rahatsız edici hem de uğultu yapan bir durum. Nurettin abimiz onca işinin arasında arka koltuk sırtı ve altının metal yüzeylerini kapladı.

eee çok boş kalmamak lazım. dedim jantları da söküp boyayayım. A80 Ferric grey rengine jantları ve ayna kapaklarını boyadım. bayaaa bişi yaptık :D 

sonuç ise aşağıdaki gibidir :)

Pervasiz_7

• Membro
« #12 : 24 Mart 2023, 11:18:35 »
Elinize sağlık. Keyifli sürüşler  :alkis:
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

kuti147

• Membro
« #13 : 24 Mart 2023, 11:45:28 »
Elinize/cebinize sağlık :)
Ben asıl gergilerden sonraki hissiyat farkını merak ediyorum  :yukari-ok:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

murat

• Amministratore
« #14 : 24 Mart 2023, 22:50:11 »
Yahu kaçırmışız arada, şimdi dönüp neler olmuş diye bakarken yakaladım ki dünyaevine girilmiş  :haydi: Hayırlı uğurlu olsun , mutluluklar  :alkis: :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

kaanki46

• Membro
« #15 : 28 Mart 2023, 10:24:17 »
Elinize sağlık. Keyifli sürüşler  :alkis:

çok teşekkür ederim sağolun :)

Elinize/cebinize sağlık :)
Ben asıl gergilerden sonraki hissiyat farkını merak ediyorum  :yukari-ok:

gergilerden sonra araba gerçekten çok keyifli oldu. virajlara girerken daha güvende hissediyorum. Marea Z rotuna geçince de aracın konforu arttı. kısa Z rot çünkü, daha rahat çalışıyor sistem

Yahu kaçırmışız arada, şimdi dönüp neler olmuş diye bakarken yakaladım ki dünyaevine girilmiş  :haydi: Hayırlı uğurlu olsun , mutluluklar  :alkis: :nazar:

çok çok teşekkür ederim sağolun :)

arabacılıktan araya girmiş gibi oldu evlilik :D :D  :haydi:

ssg

• Membro
« #16 : 28 Mart 2023, 20:59:30 »
Yapmayı düşündüğüm bir kaç şeyin sizinde yapmanız benim için güzel bir yol gösterici oldu. Özelden de yazmıştım zaten. Fırsat bulaiblirsem bende yapacağım bakalım. Mitoya maşallah diyorum. Daha da güzelleştireceğinize eminim :nazar:
MiTo 1.4 MA TCT
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

GoogleTagged