Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: İLK DEFA ALFA ROMEO 156 2.0 TS ALDİM  (Okunma sayısı 2048 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

somegoodmans

• Membro
İLK DEFA ALFA ROMEO 156 2.0 TS ALDİM
« : 04 Temmuz 2021, 21:22:53 »
Merhaba arkadaslar 1998 Model Alfa romeo 2.0 Araç alarak araniza katildim. Aracimin diş aksami kusursuz denecek kadar güzel çok iyi yapilmiş.
Fakat diş aksami ne kadar iyiyse iç aksami bi okadar da kötü. Kesinlikle araca alfa ustasi bakmamiş tüm tesisatlar yanliş takilmiş bilmeyen adamlar dokunmuş vs. Neden aldiniz diye soran olursa arkadasimdan taksitle dogan fiyatina aldim. Kendim ugraşip yapicam fakat çok degişik sistemi ön viraj lastiklerini degişeyim dedim komple beşik iniyor arkaya baktim viraj demirinin torna işi çikiyor vs. Zamanim var ve yavas yavas yapacagim.

Lakin klima basinç müşhürü lazim oldu topkapi sanayide 2 yerde bulabildim onuda 200 tl çekiyorlar. internetten 70 TL Temin ettim hediye çekiyle.

Bu modelde böyle özenle yapilmiş bir araç daha önce görmedim gerçekten muhteşem mühendislik neden insanlarin alfalarina aşik olduklarini anliyorum.

aracimin bir resmini paylaşayim .
https://www.hizliresim.com/bufdrel
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

YasinC

• Membro
Ynt: İLK DEFA ALFA ROMEO 156 2.0 TS ALDİM
« #1 : 04 Temmuz 2021, 23:53:57 »
Her şey hallolur yavaş yavaş. Güzel günlerde kullanın, tadını çıkarın aracın.

coyote

• Membro
« #2 : 05 Temmuz 2021, 08:24:20 »
Hayırlı olsun. Umarım 156'nızı istediğiniz kondisyona getirirsiniz.

octinum

• Moderatore
« #3 : 05 Temmuz 2021, 10:38:47 »
Merhaba arkadaslar 1998 Model Alfa romeo 2.0 Araç alarak araniza katildim. Aracimin diş aksami kusursuz denecek kadar güzel çok iyi yapilmiş.
Fakat diş aksami ne kadar iyiyse iç aksami bi okadar da kötü. Kesinlikle araca alfa ustasi bakmamiş tüm tesisatlar yanliş takilmiş bilmeyen adamlar dokunmuş vs. Neden aldiniz diye soran olursa arkadasimdan taksitle dogan fiyatina aldim. Kendim ugraşip yapicam fakat çok degişik sistemi ön viraj lastiklerini degişeyim dedim komple beşik iniyor arkaya baktim viraj demirinin torna işi çikiyor vs. Zamanim var ve yavas yavas yapacagim.

Lakin klima basinç müşhürü lazim oldu topkapi sanayide 2 yerde bulabildim onuda 200 tl çekiyorlar. internetten 70 TL Temin ettim hediye çekiyle.

Bu modelde böyle özenle yapilmiş bir araç daha önce görmedim gerçekten muhteşem mühendislik neden insanlarin alfalarina aşik olduklarini anliyorum.

aracimin bir resmini paylaşayim .
https://www.hizliresim.com/bufdrel

Hayırlı olsun, umarım keyifle restore eder keyifle kullanırsınız. Dert etmeyin, mümkün olduğu kadar orijinale sadık kalarak toparlayın, gerekirse forumdan sorarsınız biz de elimizden geldiği kadarıyla "benimkinde böyle" diye paylaşırız. Ben çok giremiyorum epeydir gerçi vakitsizlikten ama çıkar yani. Forumda da gezinin bolca, çok bilgi var bu araçlarla ilgili.

Bazı parçalar her arabada olduğu gibi standart, bazıları başka araçlarla ortak parça. Yine alıp takmadan önce sorun, mesela soğutma suyu genleşme tankı Marea'yla aynı olması gerek, piyasada ucuza Marea için yan sanayisi var ve bizimkine takınca balon gibi şişiyor.  :D Ben geçici olarak yaptım, belki kısa süre kullandığım için başıma gelmedi ama tanık olanlarımız var. Onun dışındaki klasik uyarılar triger kayışına dikkat etmek gibi, değiştirildiğinden emin değilseniz direkt değiştirin başınız ağrımasın.

Elf gözlerim beni yanıltmıyorsa reflektörlü farlara/sislere Xenon/LED gibi bir uygulama yapılmış, önce onlardan kurtulmakla başlayın. Kolay işlem o. ;) Ne zaman bunları görsem "bunu yapan arabanın geri kalanını Allah bilir nasıl kurcalayıp uyduruk işler yapmışlardır" derim kendi kendime.  :D

Tolga033

• Membro
« #4 : 06 Temmuz 2021, 21:40:19 »
Hoşgeldiniz. Hayırlı olsun. Donanım haberde de görmüştüm aracınızı ve konunuzu. Yavaş yavaş halloluyor bir şekilde, kazasız belasız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

somegoodmans

• Membro
« #5 : 07 Temmuz 2021, 23:04:05 »

Teşekkür ederim hocam. Bugün itibari ile şamandirami degiştirdim. Çikma olarak Halisogullarindan 400 TL aldim güzel insanlarmiş tam esnaflar. Tekleme sorunu lpg hortumlarindan biri yerinden çikmiş onu taktim düzeldi. Tekleme sorunum kalmadi. Bujileri kontrol ettim hepsi ngk çikti ve yeni takilmiş. Lpg ciye gaz filtresini degiştirdim ve gaz kesici taktirip gaz ayari yaptirdim 200 TL İşcilik attim.

Araci Komple soydum döşelemelerine kadar evde tüm koltuklari temizleticem araç içine bituself bantla yalitim yapip tekrar takacagim. Yarin tesisatida komple elden geçiricem

Kalan işler Ön viraj lastikleri , arka viraj lastikleri , direksiyon mafsal kontrol.  ön takimi suriyeli ustama yaptiriyorum hayatinda alfa görmemiş ben tarif ediyorum beraber yardimlaşarak hallediyoruz  okadar bezdiki ön takimdan beni görünce kaçiyor artik  :haydi:

İhtiyacim olan parçalar manifold saci , hava filtresinin kutusuna giden hortum

Birde çok az su kaçagi var toplu igne ucu kadar . kaynak yaptircam fakat komple sökmek lazim üstünde yaparsak beyin yanar su kaçagini nasil kapatmami tavsiye edersiniz sökmeden.Şimdiden herkese teşekkür ederim.

« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2021, 23:07:30 Gönderen: somegoodmans »

YasinC

• Membro
« #6 : 07 Temmuz 2021, 23:20:42 »
Kaçak tam olarak nerede? Beyni ve akünün kutup başlarını sökerseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Motosiklette defalarca egzoz yüzünden kaynak yapmak zorunda kalmıştım.

Alüminyum bir yer ise oksijen ile yapabilen bir yer bulursanız bunlara da gerek yok

somegoodmans

• Membro
« #7 : 07 Temmuz 2021, 23:30:35 »
Kaçak tam olarak nerede? Beyni ve akünün kutup başlarını sökerseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Motosiklette defalarca egzoz yüzünden kaynak yapmak zorunda kalmıştım.

Alüminyum bir yer ise oksijen ile yapabilen bir yer bulursanız bunlara da gerek yok
Hocam Manifoldun ordaki aliminyum boruda oval olan. Götürdüm bugün söküp kaynaklamamiz lazim yoksa beyne zarar verir dedi ugraşmadim.

GoogleTagged