Merhaba arkadaslar 1998 Model Alfa romeo 2.0 Araç alarak araniza katildim. Aracimin diş aksami kusursuz denecek kadar güzel çok iyi yapilmiş.
Fakat diş aksami ne kadar iyiyse iç aksami bi okadar da kötü. Kesinlikle araca alfa ustasi bakmamiş tüm tesisatlar yanliş takilmiş bilmeyen adamlar dokunmuş vs. Neden aldiniz diye soran olursa arkadasimdan taksitle dogan fiyatina aldim. Kendim ugraşip yapicam fakat çok degişik sistemi ön viraj lastiklerini degişeyim dedim komple beşik iniyor arkaya baktim viraj demirinin torna işi çikiyor vs. Zamanim var ve yavas yavas yapacagim.
Lakin klima basinç müşhürü lazim oldu topkapi sanayide 2 yerde bulabildim onuda 200 tl çekiyorlar. internetten 70 TL Temin ettim hediye çekiyle.
Bu modelde böyle özenle yapilmiş bir araç daha önce görmedim gerçekten muhteşem mühendislik neden insanlarin alfalarina aşik olduklarini anliyorum.
aracimin bir resmini paylaşayim .
https://www.hizliresim.com/bufdrel
Hayırlı olsun, umarım keyifle restore eder keyifle kullanırsınız. Dert etmeyin, mümkün olduğu kadar orijinale sadık kalarak toparlayın, gerekirse forumdan sorarsınız biz de elimizden geldiği kadarıyla "benimkinde böyle" diye paylaşırız. Ben çok giremiyorum epeydir gerçi vakitsizlikten ama çıkar yani. Forumda da gezinin bolca, çok bilgi var bu araçlarla ilgili.
Bazı parçalar her arabada olduğu gibi standart, bazıları başka araçlarla ortak parça. Yine alıp takmadan önce sorun, mesela soğutma suyu genleşme tankı Marea'yla aynı olması gerek, piyasada ucuza Marea için yan sanayisi var ve bizimkine takınca balon gibi şişiyor.
Ben geçici olarak yaptım, belki kısa süre kullandığım için başıma gelmedi ama tanık olanlarımız var. Onun dışındaki klasik uyarılar triger kayışına dikkat etmek gibi, değiştirildiğinden emin değilseniz direkt değiştirin başınız ağrımasın.
Elf gözlerim beni yanıltmıyorsa reflektörlü farlara/sislere Xenon/LED gibi bir uygulama yapılmış, önce onlardan kurtulmakla başlayın. Kolay işlem o.
Ne zaman bunları görsem "bunu yapan arabanın geri kalanını Allah bilir nasıl kurcalayıp uyduruk işler yapmışlardır" derim kendi kendime.