Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İzmirden bir 156 daha!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Merhaba arkadaşlar,foruma üye olalı uzun zaman oldu ama genelde forumda teknik konulara takılmaktan Alfamı tanıtmaya zaman olmadı,özelliklerinden bahsettikten sonra akşama resimleride burada görebileceksiniz...
Aracım 99 model 1.6TS SR,şuan 143bin km'de ben kendisinin 3.sahibi oluyorum,aracın ilk sahibi uzun süre kullanmış,yaklaşık 2008'e kadar (siteden bir arkadaş ama bulamadım,çünkü heryerinde alfistiturkey sticker'ı vardı),2.sahibi ise aracı 1 sene kullanmış,Alfadan anlamayan bir otomobil severdi ama aracıma çok iyi bakmış,son sahibide benim şuan!
Extralara gelince; motor modifiyesi olarak Allcar racing chip,pipercross sünger filtre,kat. iptali var,2.0 debriyaj seti ve hafifletilmiş volan,birarada supersprint son susturucu vardı,sesine dayanamadım,şuan Ata arkadaşımızda görevini yerine getiriyor:)Motorda görüntü olarak siyah renk blok boyamayı kendim yaptım,3saatimi aldı!Ekonomik nedenler ve chip'in yüksek oktan gereksinimi nedeniyle 5ay önce lpg kiti taktırmak zorunda kaldım ama çok memnunum...
Yürüyen aksamda ise sadece Stilauto SR500 17"jantlar ve 205/45 R17 lastikler mevcut.
Müzik sistemlerine meraklı olmasamda aracın üzerinde miladını dolduran orjinal hoparlörleri söküp,yerine arka camın oradaki panelde dahil olmak üzere 6 adet LG ve Pioneer 16.5cm çapında hoparlör taktım,ön kapıdaki orjinal tweeterlarıda sony ile değiştirip elimin altında bulunan JVC KDAVX1 ana üniteyi bunlara monte ettim extra olarak Blaupunkt anfi ve Pioneer 400W subwoofer ile kendime mütevazi bir sistem oluşturdum...
Görsellik anlamında ise ziebart cam filmi ve aracın önceki sahibinden kalan 8000K xenon kiti, tampon ve aynaların gövde rengine boyanması mevcut...Aracımı aldığım gibi herşeyini elden geçirdim,2.0 debriyaj seti,triger,devirdaim,termostad,komple ön takım,fren balatalarını değiştirdim,en sonda debimetrem bozuldu onu değiştirdim,şuan çalışmayan hiçbir parçası kalmadı!Aracın durumu olarak ise birkaç parçada boya var,değişeni yok,o kadar değişen yok ki termostad bile hiç değişmemiş,ön cam,farlar,sisler hep orjinal yapım yılları ve logolarına kadar kontrol ettim....
Bu arada kendimi tanıtmayı unuttum ismim Anıl GÜCÜYEN, 30 yaşındayım,evliyim.Ege Üniversitesinde araştırma görevlisiyim,İzmirde yaşıyorum,tam bir otomobil tutkunuyum,evimde her sayfasını tekrar tekrar okuduğum 350 adet dergim var,91yılında autoshow'un 6.sayısı ile koleksiyonuma başladım...Kendimi bildim bilelide Alfa Romeo tutkunuyum,otomobil temizliği(kendimden başkası arabamı yıkayamaz),bakımı,kullanımı konusunda acayip titiz ve takıntılıyımdır(bir dolap dolusu sonax,turtle wax vs marka bakım ürünüm ve cila makinasından,mikrofiber bezlerime, alet edevat takımına kadar herşeyim var,nirvanaya ulaşmış durumdayım:)Arkadaşlarım ve eşim deli olduğuma inanmaktadır!

You are not allowed to view links. Register or Login

Resim boyutlarına lütfen dikkat edelim.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Passione

Hayırlı olsun, resimleri bekliyoruz merakla.
"centocinguantanove"

babi

Anıl hayırlısı olsun tanıtmakta çok geç kaldın.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

ATA

Anıl Abi gerekten güzel ve temiz bir 156, pek çok kişi rengi konusunda karamsarlığa düşsede, bence gerçekten güzel bi renk ve stilautolar bu güzelliğe güzellik katmaktalar. Kazasız belasız.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

zeitgeist

Hayırlı olsun, gerçekten özenilmiş bir alfa.

Anıl Bey bir sorum olacak,
LPG taktırdıktan sonra chip devreden çıkarılıyor mu, yoksa devrede kalıp hiç bir işlev görmüyor mu, yoksa devrede kalıp hala işlev görmeye devam mı ediyor?

Anıl

LPG sistemleri aracın beyninden direktif alır,yani bağımsız çalışan birşey değil,sonuçta aracın ECU'su ne gönderdiyse o da onu uyguluyor,bu yüzden chip devreden çıkmıyor,chipdeki yazılım aynen LPG sisteminin beynine gönderiliyor.

1998 GTV V6 TB

Dentist

Alfa ruhuyla yaşayanların arasına hoşgeldin.
Yay şart.
Ege hangi bölüm?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Anıl

Yay hiç şart değil,bu halde bile motor korumasını ve tampon altını engellerde değdirebiliyorum,hiç düşünemiyorum yay ile ne yaparım...Ege Üni. Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü

1998 GTV V6 TB

admin

Paspas+Vites+yay üçlüsü halledildikten sonra yapacak birşey kalmıyor. Tabi keyfe keder deri döşemede olursa yemede yanında yat.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Anıl

Halı paspaslarım var ama,yağmurlar nedeniyle kirlendiği için kauçukları koymak zorunda kaldım,yay düşünmüyorum,vites topuzuda araştırmıştım ama debimetre filan derken rafa kalktı,deri koltuk ise çok hoş olur ama şuan bütçrm uygun değil...

1998 GTV V6 TB

admin

Ahh şu bütçe olayı olmasa çok şeyler yapıcaz da olmuyor, bir türlü aradan çıkmıyor adi bütçe.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Anıl

En çok isteğim bordo momo derili,siyah 2.0 156'ydı olmadı,bunu buldum...Bunada Siyah deri-Kırmızı dikiş gizel gider ama hakiki deri 1300TL dediler,bende kafamdan sildim.

1998 GTV V6 TB

Onur Ozdil

Anıl abi bordo renk pek sevmesemde senin araban cidden güzel duruyor.

benim paspaslarda aynı senin gibiydi, ve halı paspas bende sevmiyorum, 70 tl (pazarlıkla nakit 50 tl) ye bizim devko nun karşısındaki aksesuarcıdan gayet kaliteli ve güzel siyah kauçuk paspas aldım benim arabada on numara durdu. sende de güzel durur bence.

ayrıca bu arabaya siyah deri döşeme süper bişey olur. heleki kırmızı dikişli olursa ve direksiyon, el freni, vites topuzu kırmızı dikişli siyah deri kaplı olursa amanın diyorum.

Anıl

Bordo rengi bende çok sevmem ama gözüm alıştı artık,paspaslar önceki sahibine ait yağmurlu havada işe yarıyor ama gri renk olunca çok göze batıyor,şuan döşemelerde yırtık veya deformasyon yok olursa paraya kıyıp deri yaptırırım ama İzmir'de de çok kaliteli yapan yerler yok...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Debimetre değişiminden sonra sünger tip açık filtreyi değiştirmeyi düşünüyormusunuz?

AlfistiKerem

Hayırlı olsun...

Anıl

Teşekkürler arkadaşlar,aracı alalı neredeyse bir sene oldu,10 senelik araç ama ailemizin diğer ferdi 2 senelik japondan daha iyi yol tutuyor ve daha stabil,kendimi bu araçta güvende hissediyorum,birde hızı hiç belli etmiyor.Debimetreyi değiştirdim üstüne yaklaşık 300km yol yaptım,tabi sünger filtre takılı iken,herhangi bir arıza yok sökmeyi düşünmüyorum,VW araçlarında debimetreleri Alfa gibi sorunlu denilir ancak ben polo aracımda yaklaşık 7 senedir,sünger tip filtre kullanıyorum,hiçbir arıza yaşamadım,bence sünger filtre yağlı olmadığından debimetreyi kirletmiyor bu yüzdende sorun olmuyor,birde filtreyi orjinal kutunun içine soktum,debimetreye yakın olsa belki sorun olabilirdi ama böyle kullanıcam...Bu arada serviste lambda'da arıza veriyordu,debimetreyi takınca lambda'da düzeldi enjektör uyarı ışığı söndü,devir düzeldi,demekki debimetre lambdayı da yanıltıyormuş...

Edited by - Anıl on 11/06/2009  17:25:32

1998 GTV V6 TB

ATA

Hatta debimetre uzun süre bozuk kullanıldığında lamda sensörünü arızasınıda tetikleyip bozuyormuş, ardından da rolanti ayarlayıcısı bozuluyormuş. Benimkini ilk aldığımda öğrendiğim acı bir tecrübeydi.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

CAPTAIN

quote:
En çok isteğim bordo momo derili,siyah 2.0 156'ydı olmadı,bunu buldum...Bunada Siyah deri-Kırmızı dikiş gizel gider ama hakiki deri 1300TL dediler,bende kafamdan sildim.

Valla elde istediğin Alfadan mevcut istersen

Anıl

Artık çok geç

1998 GTV V6 TB