Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Kırmızı Şeytan - 34LG2913 - 2014 Giulietta 1.4 TB Multiair  (Okunma sayısı 1083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gamsız

• Membro
Merhaba Alfisti Turkey ailesi. İsmim Melih ve Hacettepe Üniversitesinde öğrenciyim. Forumu geçen seneden beri merak ettiğim konular hakkında bilgi edinmek için kullanıyordum ve sonra neden dahil olmayayım dedim.

2023 Nisan ayında satın aldığım Alfa kırmızısı 1.4 170'lik bir Giulietta ile aranıza dahil oldum. Hatta forum üyesi bir alfisti olan Resul abiden aldım. Kendisine buradan selam olsun kazasız, bakımlı ve sorunsuz bir Giulietta gerçekten. 74 binde aldım ve yaklaşık 15 bin km'dir birlikteyiz. Bu süreçte çokça Kocaeli-Ankara yolu yaptık. Opsiyon olarak çok dolu olmasa da vakit ve nakit bulduğum zamanlarda birkaç geliştirme yapmaya çalıştım. Alpine multimedya taktım ve ön hoparlörlerini değiştirdim. Lastiklerimi değiştirmek istemedim ve türbinden 17 inç OZ jantlara geçtim. Aklımda birkaç değişiklik daha var ve yaptıkça bu başlık altında güncelleme yapmayı düşünüyorum.

Aşağıya aldığım gün ve dün çektiğim fotoğrafları eklemeye çalışacağım. Daha önce aktif olarak forum kullanmadım. :D Herkese tekrardan merhaba

2014 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB Multiair TCT-Rosso Alfa
Melih Gamsız

murat

• Amministratore
Hoşgeldin genç kardeşim  :alfisti: Keyifli bir birlikteliğiniz olsun  :alfisti: :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

gamsız

• Membro
Hoşbuldum  :) teşekkürler
Hoşgeldin genç kardeşim  :alfisti: Keyifli bir birlikteliğiniz olsun  :alfisti: :nazar:
Melih Gamsız

radar54

• Membro
Hoş geldiniz  :alfisti:  3 fazla olsun Rosso olsun  :clover: :nazar:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

mustafaguleryuz

• Membro
keyifli sürüşler  :clover:
2015 Giulietta Bianco Lunare

Jakomo

• Membro
Willkommen an Bord; kazasız her daim keyif ile...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

gamsız

• Membro
Hoşbuldumm teşekkürler herkese  :)   :clover:
Melih Gamsız

gamsız

• Membro
Tekrardan merhaba. Okul vakti ders çalışmaktan başka vaktim olmadığı için Eylül'den sonra kendime bir alfa detoksu yapmayı planlıyorum. Bu yüzden kendime alfa hakkındaki planlarımı gerçekleştirmek için 2 aylık bir süre tanımıştım.

Bu sürede scudettoyu mk3 ile değiştirdim. Orijinal çift çıkış difüzor aldım fakat egzozu yaptırmaya vakit bulamadığım için onların fotoğraflarını daha sonra yükleyeceğim. Alfam Far Hasan usta'da koltuk döşemelerini deri-alcantara muadili bir kumaşla değiştirdik. Brembo fren opsiyonum olmadığı için neden kırmızı kaliperlerim olmasın diyerek kendim 4 kaliperimi de kırmızıya boyadım. Asperox ile yıkayıp 3 farklı numarada zımpara kullandım. Bir kat astar, iki kat 300 dereceye dayanıklı boya ve bir kat vernik kullandım. Ne kadar dayanacağını zaman gösterecek. OZ jantlarla uyumu çok güzel oldu.

Alfa virüsü konusunda haklıymışsınız :D. Bir kere bu işe başladım ve duramıyorum. Sürekli acaba daha neler yapabilirim diye düşünüyorum. Sırada egzoz, Eibach yaylar, kapı döşemesi yenilenmesi ve direksiyon kılıfı var.

170'lik Giulietta için egzoz konusunda ne yapmamı tavsiye edersiniz? Spor susturucu dedikleri şey ile muayeneye ve polislere takılmadan tatlı bir ses alabilir miyim yoksa hiç uğraşmadan son susturucu sonrası ikiye ayrılan bir boru mu kullanmalıyım?

Melih Gamsız

gamsız

• Membro
Kanı kaynayan bir genç olarak blow off ve pipercross kutu içi filtre siparişi verdim bu hafta. Alfamın sesini bu haliyle çok seviyor olsam bile diğer alfalarda duyduğum bu modifiyeler çok hoşuma gitti. Çuf çuf tren gibi gezeceğiz artık. Asfaltta zaten tren gibiydik  :D.

Vag grubunda elini atsan aftermarket parçalara çarptığımız için bir aydır giulietta'ya herhangi bilindik bir marka spor yay bulamamama çok üzüldüm. Forumda ikinci el satan varsa çok memnun olurum  :)
Melih Gamsız

stormvalley

• Membro
Aracınız çok güzel, güle güle kullanın.
Aslına bakılırsa spor süspansiyon işini after market olarak çözmeyi her ne kadar sevmiyor olsam da pek çok iyi markanın sunduğu çözümler var. Eibach bunlardan en başta geleni.

Süspansiyon sistemini bir bütün olarak düşünmeli ve değişiklik yaparken yay ve amortisör grubunu tamamen ele almalısınız. Yapacağınız uygulamanın aracın ağrılık dengesini de değiştireceğini de unutmamak gerek. Yapılabilecek en sağlıklı uygulama bir Coil-over kit aldıktan sonra Corner Balance yaptırıp o şekilde kullanmak olacaktır.

KW markasının V1 varyantından bir takım alıp sonrasında da yukarıda bahsettiğim gibi Corner Balance yaptırmanız nokta atışı olur.

Tahmini maliyet ise 50.000 TL'ye yaklaşacaktır.

Uzunca süre amortisör ve süspansiyon sistemleri üreticilerinde teknik denetim ve onay işleri yaptım bu sebeple bu işin ne denli hesaba dayalı ve mühendislik içerdiği hakkında oldukça fazla tecrübem olduğunu söyleyebilirim. Bu sebeple al bi yay tak bitsin gibi uygulamaları kesinlkle tavsiye etmem.

Kolay gelsin.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

gamsız

• Membro
Aracınız çok güzel, güle güle kullanın.
Aslına bakılırsa spor süspansiyon işini after market olarak çözmeyi her ne kadar sevmiyor olsam da pek çok iyi markanın sunduğu çözümler var. Eibach bunlardan en başta geleni.

Süspansiyon sistemini bir bütün olarak düşünmeli ve değişiklik yaparken yay ve amortisör grubunu tamamen ele almalısınız. Yapacağınız uygulamanın aracın ağrılık dengesini de değiştireceğini de unutmamak gerek. Yapılabilecek en sağlıklı uygulama bir Coil-over kit aldıktan sonra Corner Balance yaptırıp o şekilde kullanmak olacaktır.

KW markasının V1 varyantından bir takım alıp sonrasında da yukarıda bahsettiğim gibi Corner Balance yaptırmanız nokta atışı olur.

Tahmini maliyet ise 50.000 TL'ye yaklaşacaktır.

Uzunca süre amortisör ve süspansiyon sistemleri üreticilerinde teknik denetim ve onay işleri yaptım bu sebeple bu işin ne denli hesaba dayalı ve mühendislik içerdiği hakkında oldukça fazla tecrübem olduğunu söyleyebilirim. Bu sebeple al bi yay tak bitsin gibi uygulamaları kesinlkle tavsiye etmem.

Kolay gelsin.

Merhaba, çok güzel açıklamışsınız elinize sağlık. İşin mühendislik kısmına ben de elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Bütçem el verseydi kesinlikle düşünürdüm ama şimdilik minimum masrafla ne yapabilirim diye düşünüyorum. Çoğunluk 3 cm'e kadar sorun olmadığını belirtiyor ben de en fazla o kadar alçaltmayı düşünüyorum. Peki Bilstein tarafında ne düşünüyorsunuz? Sanırım onu modelleri KW'ye göre daha uygun ve grupta çokça konuşulmuş zamanında.
Melih Gamsız

gamsız

• Membro
Şimdi araştırdım biraz daha ucuz değilmiş  :)) Şimdilik sadece yay en mantıklı seçim benim için. 
Melih Gamsız

Kaan

• Membro
Giu için optimum yay HR marka. Prokit 156-147-GT de olduğu gibi yeterince düşürmüyor. Diğer bilindik markalarda çok sert. Ayrıca HR bulunabilirliği çok daha yüksek. 10K gibi bir fiyata temin edilir sanırım.
1 hayal
5 duyu
6.his

stormvalley

• Membro
Merhaba, çok güzel açıklamışsınız elinize sağlık. İşin mühendislik kısmına ben de elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Bütçem el verseydi kesinlikle düşünürdüm ama şimdilik minimum masrafla ne yapabilirim diye düşünüyorum. Çoğunluk 3 cm'e kadar sorun olmadığını belirtiyor ben de en fazla o kadar alçaltmayı düşünüyorum. Peki Bilstein tarafında ne düşünüyorsunuz? Sanırım onu modelleri KW'ye göre daha uygun ve grupta çokça konuşulmuş zamanında.

Ben olsam (eğer mümkünse tabi) spor paket 2'de yer alan yay amortisör grubunu seçerdim. Standart paketten yaklaşık 1,5-2cm kadar daha alçak olduğunu hatırlıyorum eğer hafızam beni yanıltmıyorsa.

Tek başına yay, uygun amortisör değişikliği yapılmadan, biraz canınızı sıkabilir. Şahsen ben o denge bozukluğu ve sertlik hissini hiç sevmem, güvensiz hissederim. Bu konuda biraz katı ve eski kafalı olabilirim, o da sanırım mesleki deformasyon sebepli :)

gamsız

• Membro
Ben olsam (eğer mümkünse tabi) spor paket 2'de yer alan yay amortisör grubunu seçerdim. Standart paketten yaklaşık 1,5-2cm kadar daha alçak olduğunu hatırlıyorum eğer hafızam beni yanıltmıyorsa.

Tek başına yay, uygun amortisör değişikliği yapılmadan, biraz canınızı sıkabilir. Şahsen ben o denge bozukluğu ve sertlik hissini hiç sevmem, güvensiz hissederim. Bu konuda biraz katı ve eski kafalı olabilirim, o da sanırım mesleki deformasyon sebepli :)

Evet doğru hatırlıyorsunuz. İkinci elde denk gelirse almayı düşünürüm fakat bulabilme ihtimalim zor gibi duruyor. Teşekkürler yine de
Melih Gamsız

stormvalley

• Membro
Yetkili servisten fiyat alın diyeceğim ama karşılaşacağınız fiyat beni de korkutuyor şu anda :)

Ama bazen bazı parçalar beklenmeyecek şekilde ucuz olabiliyor. Denemekte fayda var.

GoogleTagged