Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Küçük Hacimli Alman Tofaş'ından İtalyan Şaheserine  (Okunma sayısı 643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

80city

• Membro
Arkadaşlar merhaba, Alfa Romeo'yu trafikte bile görmemişken nedendir bilmem internette gezinirken önüme çıkmasıyla önce Guilietta'leri incelemem sonra da sınıfı bakımından 159 almamla devam eden sürecimi anlatmak istedim.

Alfa Romeo Türkiye dediğimde karşıma çıkan forumumuza girip 159 ve genel olarak tüm Alfa Romeoların genel durumları, konfor, kronik arızaları, kullananların yorumları ve karşılaştığı sorunları inceledim. Ankara'da servis bakımlı olduğu iddia edilen, 162.000 kmdeki 2008 model 159'u görmeye gittim. Aracın iç kondisyonu sıfır gibi bakımlı ve iyi durumdaydı. Mekaniğinin problemsiz ve kusursuz durumda olduğu söylendi. 2 tane ufak kazası vardı. Gördüm, beğendim ve ilk gördüğüm araca kapora verdim.

Sonrasında geçmişini araştırmaya başladım gerçekten de 2019 yılına kadar Ankara Oto (eski adıyla akota) bakımlı olduğunu gördüm. Geçmişteki 2 ufak kazasında da yetkili serviste yapılmış kazasının kaporta boya işçilik bölgesi ile eksperde boya bölgeleri birebir aynı çıktı. İlk sahibinden olduğuda sigorta ve kasko kayıtlarında görünüyor. Ankara'da ikamet eden 70li yaşlarında bir amcamız almış. Geçen sene Ağustos ayındaki bakımından bu yana 4.000 km kullanmamış bile. Kmsi cihazlarda ve servis kayıtlarını incelediğimizde orjinal gözüküyor. Test sürüşü ve mekanik incelemelerde de eksperde tam onay aldık ve 2.5 yıldır kullandığım 1.2 atmosferik 2011 model Opel Corsa yı takasa verip Alfa Romeo'mu aldım.

İlk nazarımızı eksperin geri geri gelirken araçları birbirine tıklatması sonucu opelin ön ızgarası kırılması ile attıktan sonra ilk iş üzerinde patlamaya hazır 2017 tarihli yazlık lastikleri değiştirdim. Bu normalde şahıstan alsam büyük bir bakım göstergesi olması gerekirken galerilerin huyunu bildiğim için lastik mevzusu masraftan öte bir durum olmaktan çıkmadı benim için. Lastikleri değiştirdikten sonra Alfa Tech Şerif Ustanın yanına giderek aracın durumunu değerlendirmesini istedim. Test sürüşüne çıktı ve aracın sesinde, gidişinde, turbosunda, şanzımanında herhangi bir sorun olmadığını hatta debriyajın normalden daha yumuşak olduğunu baskı balatanın değişmiş olabileceğini söyledi. Hem bakım takibini yapmak, hem de adettendir diyerek triger setini değiştirdik ve periyodik bakımını yaptık. Yağ çubuğunun dibinden çok küçük yağ kaçağını da çubuğun bağlantı contasını değiştirerek çözdük.

Dip gaz yapıldığında yüksek devirde çok az bir siyah duman atma problemi var aracın Dpfsi dolu gözüküyor (104 doluluk oranı). Yazılım Dpf egr valfi iptalini şimdilik rafa kaldırdım. Rejenerasyon ya da temizlik ile çözebilirsem ne mutlu.

Arka camların tam açıldıktan sonra tamamen kapanırken çıkardığı sert sesler beni korkuttu. Emlakçılık yapıyorum ve sık sık arka koltuğa binen müşterilerimiz açıp kapatırken sorun olmaması için arka camların açılışını engelledim. En kısa zamanda arka camların bu çıtırdayarak kapanmasını ve şoför kontrolöründeki temazsızlığı çözdükten sonra yapmak düzeltmek istediğim pek bir şey kalmayacak.

Aux için de konu açmıştım. @stormvalley ve @murat arkadaşlarımızın önerileri ve tecrübeleri doğrultusunda mavi jaklı Bluetooth adaptörünün siparişini verdim. Bakalım kalitesi ne durumda olacak. Bose ses sistemi yok ancak blue&me sistemi ile alınmış. USB var torpidoda ancak çalıştıramadım bir türlü. No Media found diyor. Birkaç farklı USB ile klasörlü, klasörsüz (CD01 CD02) denedim ancak görmedi şarkıları. Bluetooth az biraz verimli olursa benim için yeterli zaten eski aracımda aux/Bluetooth ile telefondan açıyordum.

Şoför tarafındaki güneşlik tam kapalı durmuyor ona ufak cırt yapmışlar. Şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum açıkcası.

Geçen hafta Ankara'dan Samsun'a uzun yol yaptım. İnişli çıkışlı virajlı tatlı bir yol. Daha önce Corsa ile canımın çıktığı yolda, bitmesin biraz daha sürsün birkaç saat daha Alfa'mı kullanayım dedim. Çok konforlu, asla yormayan ve gidişiyle kolay kolay sellektör atamıyorlar.

Çok memnunum bir Alfa sahibi olduğum ve aranıza katıldığım için.

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

mustafa26

• Membro
Hayırlı olsun 159'unuz. Gerçekten güzel otomobil. Kazasız belasız inşallah  :nazar:
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

stormvalley

• Membro
Hayırlı uğurlu olsun.
Keyifle sürün inşallah.

murat

• Amministratore
Hayırlı olsun, az bulunacak türden bir 159  :nazar: :serefe:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

80city

• Membro
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Eklemeyi unuttum servis kaydında çıktı. 83.000 km de turbosu değişmiş, 113.000 km de triger seti yetkili serviste değişmiş. Garanti belgeleri, kitapçıkları Fiat ajandasının içinde duruyor. Ben de aynı şekilde eski aracımın bütün belge, servis, fiş faturalarını saklıyordum. Şimdi de saklamaya devam edeceğim. Hem ben neyi değiştirmiştim deyince lazım oluyor hem de kayıt olması her zaman iyidir  :yukari-ok:

radar54

• Membro
Hayırlı olsun tekerinize daş değmesin  :D   :nazar: :nazar: :nazar:
Almadan önce sorduğunuzda düz vitesti diye aklımda kalmış doğru mudur? Aynı aracı aldınız dimi?
İlan resimlerinden iç mekan gayet temiz görünüyordu öyle olmasına sevindim. Galeriden sonuçta ne olur ne olmaz  :lol:
Yapılması gerekenleri alır almaz yapmışsınız gönül rahatlığıyla binin  :clover:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

80city

• Membro
Hayırlı olsun tekerinize daş değmesin  :D   :nazar: :nazar: :nazar:
Almadan önce sorduğunuzda düz vitesti diye aklımda kalmış doğru mudur? Aynı aracı aldınız dimi?
İlan resimlerinden iç mekan gayet temiz görünüyordu öyle olmasına sevindim. Galeriden sonuçta ne olur ne olmaz  :lol:
Yapılması gerekenleri alır almaz yapmışsınız gönül rahatlığıyla binin  :clover:

Teşekkür ederim. Evet cankay oto ilanıydı ben sormuştum. Manuel araç içi göründüğünden de temiz durumda ama ufak tefek sıkıntıları var. Aynalar tam açılmıyor kapatınca onu kullanmıyorum. Ayna ayarları birazcık çatırdıyor ayarladım bıraktım. Sürekli ayar değiştirmiyoruz neticede. Cam kontrolünde sıkıntı var ki bunlar çok ufak mide bulandırmayan şeyler. Tekrar teşekkür ederim. Yakın zamanda Ankara'da buluşma olur umarım diğer Alfa sahibi arkadaşlarımızla tanışmak isterim  :D

Testarossa

• Moderatore
Yakın zamanda 159 almış birisi olarak, düzgün 159 bulmak çok zor diyebilirim.
156'nın temizini bulmak çok daha kolay, aracınız hayırlı olsun.  :alfisti: Manuel tercih etmek kafayı biraz daha rahatlatıyor.
Semy synthetic hater

Youtube kanalım https://www.youtube.com/@emrecann34

80city

• Membro
Yakın zamanda 159 almış birisi olarak, düzgün 159 bulmak çok zor diyebilirim.
156'nın temizini bulmak çok daha kolay, aracınız hayırlı olsun.  :alfisti: Manuel tercih etmek kafayı biraz daha rahatlatıyor.

Hatırlıyorum yorum nasıl yapacağımı size sormuştum hatta  :D bence de manuel rahatlatıcı. Belki biraz daha yorucu ama şanzıman inecek mi diye korkmak istemiyordum. Manuel nispeten daha az maliyetli diyelim. Umarım gönlünüzce olmuştur sizin de. Tekerinize taş değmesin.  :nazar:

Doğa Tosun

• Membro
Hayırlı olsun  :nazar: fazla el değiştirmemiş, 10 sene yetkili servise gitmiş 159 bulmak çok zor. İyi günlerde kullanın
"AlfaRomeo 159 JTDM Dist.Plus Qtronic
"MercedesBenz C180 AMG Selection
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)
"BMW 320ied 40th year(sold)
"BMW X5 3.0i (sold)
"BMW 320ia (sold)
"MercedesBenz C180 AMG(sold)
"VW Passat B8 Highline(sold)
"Honda Civic SportPlus 182(sold)
"Nissan Navara 4x4 Platinum(sold)

80city

• Membro

https://youtube.com/shorts/d6OBzbVapgk?si=p0y7A-9WKAAOsJLw

Evet hakikaten ben de ilanda görünce çok temiz ama gerçekçi olmayabilir demiştim. Gidip görünce hakikaten öyle olduğunu gördüm. Ufacık trim sesi yok. 2024 model 0 araçlarda her yer gıcır gıcır ses yapıyor. En çok hoşuma giden göğüslük üzeri yumuşak deri. Orijinali öyle mi yoksa sonradan kaplama mı yapıldı bilmiyorum ama bu fiyattaki bir araçta kalite hissetmek gerçekten çok hoş. Videoda ve fotolarda gözükmüyor ama yolcu difüzöründe ufak bir kırık var. Sıra sıra olan 3 4 tane çubuk var ya onlardan üstteki kırık. Sağa sola yukarı aşağı hareket ediyor ama o üstteki çubuk bağlantı noktasından kırılmış, çıkmış hatta bugün onu taktım. Belki ilerleyen zamanlarda değiştiririm.

radar54

• Membro
Evet hakikaten ben de ilanda görünce çok temiz ama gerçekçi olmayabilir demiştim. Gidip görünce hakikaten öyle olduğunu gördüm. Ufacık trim sesi yok. 2024 model 0 araçlarda her yer gıcır gıcır ses yapıyor. En çok hoşuma giden göğüslük üzeri yumuşak deri. Orijinali öyle mi yoksa sonradan kaplama mı yapıldı bilmiyorum ama bu fiyattaki bir araçta kalite hissetmek gerçekten çok hoş. Videoda ve fotolarda gözükmüyor ama yolcu difüzöründe ufak bir kırık var. Sıra sıra olan 3 4 tane çubuk var ya onlardan üstteki kırık. Sağa sola yukarı aşağı hareket ediyor ama o üstteki çubuk bağlantı noktasından kırılmış, çıkmış hatta bugün onu taktım. Belki ilerleyen zamanlarda değiştiririm.

Ufak tefek şeyleri kendin yaparsın en azından bahaneyle bir tur atarsın  :p Alfa sahibi olmak böyle bir şey  :D bu arada kaplama değil orijinali öyle D segmenti olduğunu her yerinden belli ediyor 159  :rock:  :clover: 
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

Fatihob

• Membro
Hayırlı olsun güle güle kullanın :clover:
..

80city

• Membro
Bugün egzoz muayenesini yaptırdım. Dpf %104 tıkalı olmasına rağmen egzozcu bütün ısrarlarıma rağmen temizlik yapalım demedi. Yarım depoyken 1 tane würth marka Dpf temizleyici kullan yeter dedi. Biraz konuştuk dpf iptali yazılım vs. Sakın dpf iptal ettirme arabanın içinde kokudan duramazsın dedi. Tuhaf geldi ama çekişte vs sorun olmadığı için en azından dpf bozulana kadar iptal ettirmeyi pek düşünmüyorum zaten.

stormvalley

• Membro
Seramik filtrelerin temizliği en güzel sökülerek yapılıyor ama yaptıracak yeri doğru seçmek lazım.
PDF sökülerek firmaya götürülüyor orada kesilip basınçlı su ve kimyasallar ile temizleniyor. 

Yakıt katkısı ile biraz zor.
Farklı bir çok uygulama var ama en verimlisi yukarıda anlattığım uygulama.

halil

• Membro
Bugün egzoz muayenesini yaptırdım. Dpf %104 tıkalı olmasına rağmen egzozcu bütün ısrarlarıma rağmen temizlik yapalım demedi. Yarım depoyken 1 tane würth marka Dpf temizleyici kullan yeter dedi. Biraz konuştuk dpf iptali yazılım vs. Sakın dpf iptal ettirme arabanın içinde kokudan duramazsın dedi. Tuhaf geldi ama çekişte vs sorun olmadığı için en azından dpf bozulana kadar iptal ettirmeyi pek düşünmüyorum zaten.

dpf temizliğini uzun yola çıkıp ,aracı 5. viteste   3000 d/d da yaklaşık 30 dk kullanarak da yapabilirsiniz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

80city

• Membro
https://www.hepsiburada.com/autoline-alfa-romeo-giulietta-mito-gt-147-156-159-bluetooth-mikrofonlu-pm-HBC000006INQM

Aux ya da bluetooth bağlantısı yok araçlarımızda malum. Bluetooth için @stormvalley önerisi üzerine aldığım ürün bugün elime ulaştı içerisinde destek için numara mevcuttu. Sökme aparatı gönderdiler paket içinde. Teybi çektim mavi soket boştaydı onu çıkardım. Yerine bu adaptörün mavi söketini taktım. Teybi açtım ve changer özelliği geldi ama CD error yazıp media player a geçiş yapıyordu. Teybi açıp kapatınca sorun düzeldi. Normalde radyoyu 3 4 volume de dinliyordum yeterli oluyordu bununla açtığım müzikleri 5 te dinleyebiliyorum yeterli oluyor. Direksiyondaki ses açma kısma tuşları faal durumda. Teyp açılınca açılıyor teybi kapatınca kapanıyor. Bluetooth bağlantısında sıkıntı yok. Ses kalitesi yeterli düzeyde. Paket içeriğinde mikrofon da var ama ben montajını yapmadım. Çok ufak bir kutu teybin arkasına sığabiliyor oraya sallandırdım teybi geri taktım. Bluetooth bağlantısı isteyen arkadaşlar buna benzer ürünler ile çözebilirler. Benim teyp blaupunkt 939 modeli. Satıcı aux girişi varsa çalışmaz dedi. Seçim yaparken dikkate alınabilir.

stormvalley

• Membro
Başarılı bir sonuç almana sevindim  :yukari-ok:

Bu üründe son iki arabamda da kullandım, oldukça pratik, montajı çok kolay (ki ben mikrofonu da bağladım) ve son derece verimli.

Keyifle kullanırsın umarım.

80city

• Membro
Başarılı bir sonuç almana sevindim  :yukari-ok:

Bu üründe son iki arabamda da kullandım, oldukça pratik, montajı çok kolay (ki ben mikrofonu da bağladım) ve son derece verimli.

Keyifle kullanırsın umarım.

Teşekkür ederim şimdilik memnunum. Mikrofonu bağlamak için nereden geçireceğimi bilemedim açıkcası. Zaten geçirsem de kullanmayacağım. Prensip olarak araç kullanırken telefonla görüşme yapmıyorum.  :D :D