Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Jantla ayna kapağı arasında çok az bir renk farkı var. Bence güzel oldu. Farklı durdu.

Xperia Z3
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Tolga033

Güzel olmuş bence. Güle güle kullan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

vieri

francobaresi

her iki halide ayri guzel valla

Cuore sportivo

wolkanku

Bu ayna kapakları çok iyi olmuş hiç dokunma:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

TRSemih

Geçmiş olsun.

Boya konusunda mutlaka tamponu söküp bırak boyacına. Aracın üzerinde boyamasınlar. Volkan'ın da dediği gibi bagaj kapağın dahil boya tozu olur (hele jantları düşünemiyorum) bir, ikincisi üzerinde boyandığında tamponun çamurlukla birleştiği yerler verniklenemediği için 6 ay sonra vernik atmaya başlar.

Tamponu kendin sökmeni öneririm. Tarif istersen de seve seve. 10 dk'nı alır almaz.

Boya deyince tüylerim ürperiyor. Kolay gelsin, geçmiş olsun tekrar.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login

:yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ucarozcan

ben nerde boyattığımı söylemeyeyim de abi boyayan bana göre rezalet boyamıştı.
daha sonradan sağ ön tarafta bir rötuş olmuştu o zaten komedi bir rötuş işi olmuştu, verniği bildiğin folyo gibi ince ince soyabiliyordun, acayip sinirlenmiştim, üstelik adam kendi teklif etmişti arka tamponu mini onarıma verdiğimde ön taraftaki rötuşluk yeri de hallederim ben demişti, yapmasa daha iyiydi. (şimdi okuyanlar içinden diyecek ki vay efendim ne gıcık herifsin iş beğenmiyorsun, evet malesef öyle, hatta bir araba boyahaneye girdikten çok kısa süre ben onu satıyorum, audi tt'imde de böyle oldu, 159'da da böyle oldu. çünkü boyahanede o kadar özensiz işçilikler sergileniyor ki, araç boyadan çıktığında, boyanmış yerin haricinde kalan yerleri düzeltmek için ekstra gayret sarf ediyorum, düşün ön tamponun sağına rötuş yapılıyor, ama scudettonun içi bile boya tozu, onu pasta yap çıkart vs. hem iş hem zaman demek. halbuki kendisi işi yaparken oraları maskelese bir seferde iş bitecek neyse bu kısmı ayrı konunun.)

sonuç olarak ön tamponu komple zımparalayıp plastiğe kadar inip düzgün astar atarsa, bir kere yapar ama tam yapar diye düşünüyorum. öncekilerin üstüne yapılacak olan iş, kuma temel atmak gibi olacak.

yanlız bugüne seninle olan sohbetlerimizde , mersin ustalarının kasap işçiliklerine bakacak olursak, bu kusursuz boyacılık işçiliğini kim yapacak, sen nasıl güveneceksin vb. gibi sorular ortaya çıkıyor kafamda  :duvar:
Dediklerini dikkate alarak haftaya bu işe girişeyim. Bu Auto King ile eski aracımda Seat servisi aracılığıyla tampon yaptırmıştım. Tampon iki sefer adamlara gitti geldi ve 2 hafta sürmüştü yapımı. Üstünde durarak istediğim şekilde bir şey ortaya çıkabilir. Bakalım mecbur kaldım yapmaya artık.
Güzel olmuş bence. Güle güle kullan.

Bu ayna kapakları çok iyi olmuş hiç dokunma:)
:yukari-ok:
Teşekkürler.  :serefe:
Bence de iyi oldu ayna kapakları, gün ışından dolayı ve fotoğraf çekim açısından renkler farklı görünse de canlı canlı çok tatlı bir uyumları var. Saten Krom gibi hemen dikkat çekmiyor.

Geçmiş olsun.

Boya konusunda mutlaka tamponu söküp bırak boyacına. Aracın üzerinde boyamasınlar. Volkan'ın da dediği gibi bagaj kapağın dahil boya tozu olur (hele jantları düşünemiyorum) bir, ikincisi üzerinde boyandığında tamponun çamurlukla birleştiği yerler verniklenemediği için 6 ay sonra vernik atmaya başlar.

Tamponu kendin sökmeni öneririm. Tarif istersen de seve seve. 10 dk'nı alır almaz.

Boya deyince tüylerim ürperiyor. Kolay gelsin, geçmiş olsun tekrar.
Teşekkürler.
Abi ön tampon boyanacak. Dediğin gibi sökerek boyamak daha mantıklı gibi duruyor. Anca adam yaparken yanında durmak gerek yoksa baştan sağma yaparsa daha çok başa bela olur. Bakalım artık bir işe gireceğiz nasıl olacak merak içindeyim.  :-[

muğlalı

Çok güzel olmuş :nazar:  saten krom ile jant tonu zaten uyum sağlamıyordu şimdi cuk oturmuş.

yaman50

Jantla ayna kapağı uyumu çok hoş olmuş   :nazar:  :alkis:
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

OğuzCanAlantor

Kalzoon

Kapaklar super olmuş :) Olması gereken yere gittiğine sevindim. Hayırlı olsun...
2011 Giulietta QV
Full SuperSprint+Downpipe
Quaife LSD 
Colombo Bariani Camshafts
GFB - DV+
Protoxide Wastegate
DR. ECU Custom Tuning
BMC AirFilter
Billstein B8+H&R Springs
Wiechers Racingline Carbon Front Strut Bar
Magneti Marelli ME200T Throttle Module+Remote
Novitec Sport Shifter
Goodridge Stainless Steel Brake Lines
Marangoni Front Bumper
19" Prodrive +235/35R19 Michelin PS4S

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler. Güzel oldu. :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler. Daha yapacaklarımız var.  :serefe:

You are not allowed to view links. Register or Login Canlı görsen uyum daha güzel fotoğraflarda jantlar koyu çıkıyor, Ama uyum güzel  :arkadasim:

You are not allowed to view links. Register or Login Teşekkürler. Saten kromlar olması yere gittiler.  :) :yukari-ok:

EscC

Koful

Abi ayna kapaklarında satene dönerek doğru yolu bulmuşsun  :)
Boya içinse autoking'in yanından geçme bence, düzgün bir boyacı bul, ayrıca mini onarım üstüne 150₺ istemek şaka gibi... O paraya zaten tampon boyanır  :)
Ben lokal boyattım olmadı, komple boya en iyi çözüm.

ucarozcan

Abi ayna kapaklarında satene dönerek doğru yolu bulmuşsun  :)
Boya içinse autoking'in yanından geçme bence, düzgün bir boyacı bul, ayrıca mini onarım üstüne 150₺ istemek şaka gibi... O paraya zaten tampon boyanır  :)
Ben lokal boyattım olmadı, komple boya en iyi çözüm.
Saten değil bunlar. Titantum gri ayna kapakları.   Saten çok parka diye değiştirdim. Bunlar daha iyi durdular.
Boya işi dediğin gibiyse tanıdıklar vasıtasıylan düzgün bir kaportacıya sorayım bakalım o ne fiyat verecek.

Xperia Z3

hi_cazz

Siz böyle diyince bizim sanayiye gıptayla bakıyorum yeminle. Ne kadar korkutmuş bu boyacılar, kaportacılar sizleri.

Ben o kadar boya işi yaptırdım. Tek noktaya sıçrama, kalıntı, vs. Yaşamadım. Söker takarkende başındaydım kaportacının, ilk defa 159 söktüğü halde tek bir tırnak kırmadan profesyonelce dağıttı topladı aracı.

Yakında olsanız hiç uğraşmayın gelin burda yaptıralım dicem.

Boyacım zaten mükkemmel. Tek kapı boyasa tüm aracı maskeler. Üşenmez.

Tapatalk

ucarozcan

wolkanku

5mm cetvelde bakınca bir şey ifade etmiyor ama jantta inanılmaz farklı bence
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

E.Ç.M. (MiTongin)

:yukari-ok: guzel çalışma olmus. Hayirli olsun bu arada olmazsa olmaz parcan  :arkadasim:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

hi_cazz

5mm spacer...

Oh be spacer olunca ne güzel doldurdu. Tam kararında görünüyor. Diğer fotoları bekliyoruz.

Bar35

Spacer ile tam kıvamında olmuş  :yukari-ok:
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

iceberg156

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

francobaresi

cok iyi duruyo shop alfistiden mi aldin?

Cuore sportivo