Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

THE TG

Araç çok güzel olmuş.Kazasız,belasız kullanmanız dileğiyle  :nazar:

Araçta yazılım varmış birde yaptığınız modifikasyonlar ile performansı,ara hızlanması vesaire nasıl oldu ?

Alfawhite

Tek kelimeyle, Çok şık. İçi dışı, güzel kombinlenmiş. Insanın gözü doymuyor. Nazar değdirmeyim  :D :D
Kazasız belasız binin.  :nazar: :nazar: :nazar:

1996 Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB      2002 Alfa Romeo 156 2.0 TS

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login
  İyi dikleriniz için teşekkür ederim.

Araçtaki yazılım benden önceki sahibi yaptığı için. nasıl bir değişim olduğunu bilemeyeceğim.
viraj demirleri,powerflex,lastikler,coilover ve frenler derken epey bir güncelleme yaptık. haliyle süspansiyon farklı bir boyuta geçti. Halen motor kısmında yapmam gerekenler var asıl o zaman daha iyi bir konuma gelecektir. :yukari-ok:

Konu gün yüzünü çıkmışken yaptığım şeyleri yazayım o vakit.
Ses sistemi güncellemesi yapacağımı söylemiştim: Sistemi hazır hale getirdikten sonra eskiden ne kadar vasat bir ses sistemine sahip olduğumu farkettim. Klasik olacak ama eskiden müzik dinlemediğimi söyleyebilirim.
Her ne kadar Focal giriş seviyesi takımı olsa da değişim bariz ve etkileyici oldu. :yukari-ok:

Aslında ilk başta ses sistemi işinin bu kadar gelişmiş olduğunu bilmiyordum. Basit bir amfi ve tesisatla işin içinden çıkacağımı düşünüyordum bu yüzden de kullanılacak malzemeleri kendim toplamayı düşünüyordum. Amfilerimi aldım ve usta olarakta Ankara'ya yabancı olduğum için. You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşımızdan yardım istedim. Aydın Elektronik Car HiFi, Ferhat usta ile tanıştım. Adam işin ehli olduğunu için işçilik konusunda gerekli hassasiyeti gösterdi ve güzel bir sistem ortaya çıkardık.
  Eskiden tek bir kanal çıkış verdiği için stereo müzik dinlemiyor muşum.  :D

Şimdide Kullanılan malzemeleri yazayım. Amfileri kendim aldım öylece ustaya gittim.

Sony XM-GS4 4 kanal (Hoparlörler için)
Sony XM-GS100 Mono amfi (Subwoofer için)
Focal RSE-165 Component (2 takım)
Focal 25 A4 Subwoofer
Audison Connection Fs2550 Rca Kablo 5,5Mt
Blok dağıtıcı,kablolar
Sigortalar vb...
4 kapı yalıtımı Ground Zero marka 2mm kalınlığında.

İşin özü Zenec 2Din ile müziğin her şeyini ayarlaya bildiğim 5 kanal aktif güzel bir ses sistemi yapmış oldum.
Artık kontağı çıkarmadığım zaman (Araba çalışmıyorken) bile müzik dinleyebiliyorum.

Ayrıyeten yine boş durmadık tabi. :)
Bagaj iç aydınlatması yanmamaya başladı. Bu yüzden bagaj kapağına giden kablo demetini açtığımda ne göreyim. Kablo kırılması olmuş, gerekli iyileştirmeleri yapıp tekrar sardım.

Ayak dayamam orijinal değildi onu yeniledik. Set tamamlandı.

Viofo A119S araç içi kamerası taktık. Gerekli aksesuarlarla birlikte araç çalışır olsun olmasın her durumda kayıt yapabiliyor.

komple bagaj yalıtımı yaptım.  8)
Ground Zero GZMD 3750AB-GOLD 2.2 mm kalınlığında.
Üzerine Firex Sünger atarak oluşacak vibrasyonu engelledim.
Yaklaşık 3.70 m2 yalıtım malzemesi sadece bagaj içi ve bagaj kapağına uygulandı.
Bu bagaj yalıtımında işçilik bana ait. Malzemeleri aldım ve kendim ufaktan 2 günde halletim.

You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile;
Ustaların hoyratça sıkıp kırdığı cam açma plastik trimlerin hepsini yeniledim. Şoför tarafını zaten yenilemiştim.

Bakım malzemeleri ve Akron el fren tellerini de aldım. El freni artık tutmaz oldu. Hafif bir eğimde araba durmuyor. :))

İlgili ustanın İnstagram sayfasında benim araç görselleri. Facebook sayfasıda mevcut.

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

ekerem

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

iceberg156

Yine çok güzel dokunuşlar olmuş You are not allowed to view links. Register or Login. Ellerine sağlık  :clover: Bagaj yalıtımı yapıldıktan sonra ki farklılıklara ait görüşlerini merak ediyorum.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

rst

Yapılan her şey çok güzel maşallah  :nazar:
'08 Honda Civic
'05 Honda Crv
'05 Ford Fiesta
'99 Ford Focus
'00 Ford Focus
'10 Ford Fiesta
'13 Chevrolet Cruze
'12 Peugeot 308
'11 Fiat Punto Evo
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive
'17 Seat İbiza

francobaresi

Ozcan isini bilir masallah

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

esatkaracan

OğuzCanAlantor

Her uygulaman yerinde ve güzel dokunuşlar abi , 159 çok şanslı senin gibi bir sahibi olduğu için :)  :nazar: :nazar:

Doğa Tosun

araba evrim geçirdi, şahane oldu  :nazar: eline sağlık abi
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ucarozcan

ti koltuk bakıyorum evrimi o zaman tamamlanacak  :)). onuda bulmak biraz zor gibi.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login
Hepinize iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim.  :nazar: :clover: :clover:

Yukarıdaki resme ek olarak;
Bizimki gibi sedan araçlarda bagaja konulan Subwoofer çok etkili bir şekilde arabanın içine  bass seslerini iletemiyor. Amacım bir nebze de olsa bass seslerini dışarı kaçmasını önleyerek arabanın içinde tutmak. Bu konuda yaptığım izolasyon biraz farketti. Başkada bir farklılık olmadı diyebilirim. Yalnız kullandığım yalıtım malzemesi ağırlığı 15 kg  :)
Şimdide taban ve tavan yalıtım düşünüyorum.  ;)

ErdgnUznkpr

Ti koltuk aradığınızı belirtmişsiniz.

Fiyat konusunda yorum yapamayacağım ama ilan güncel, ancak getirtmek falan astarı yüzünü geçebilir.

ucarozcan

Ti koltuk aradığınızı belirtmişsiniz.

Fiyat konusunda yorum yapamayacağım ama ilan güncel, ancak getirtmek falan astarı yüzünü geçebilir.

Burda da var.
Benim araba bej, bej ti koltuk olsa keşke.
Arabanın içini karartmak istemiyorum.
Ha bunları alıp boyasak olurmu bilmiyorum.

ErdgnUznkpr

Burda da var.

Ti, ti olduğunu siyah ile belli ediyor bence. Ama beje çevirmekte aracın iç ahengini bozmamak için mantıklı. Deri boyama işini kalıcı ve kaliteli biçimde yapan yerler var, düzenli bakımla da uzun yıllar problemsiz kullanılabilir, araç mükemmel allah nazarlardan saklasın.

Sercan Keklik

Burda da var.

bej ti koltuk var
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

iceberg156

Yukarıdaki resme ek olarak;
Bizimki gibi sedan araçlarda bagaja konulan Subwoofer çok etkili bir şekilde arabanın içine  bass seslerini iletemiyor. Amacım bir nebze de olsa bass seslerini dışarı kaçmasını önleyerek arabanın içinde tutmak. Bu konuda yaptığım izolasyon biraz farketti. Başkada bir farklılık olmadı diyebilirim. Yalnız kullandığım yalıtım malzemesi ağırlığı 15 kg  :)
Şimdide taban ve tavan yalıtım düşünüyorum.  ;)

Teşekkür ederim bilgilendirme için You are not allowed to view links. Register or Login  :yukari-ok:

ErdgnUznkpr

bej ti koltuk var

Bu araçları bir şekilde getirebilmenin bir yolunu bulsalar keşke.

hi_cazz

bej ti koltuk var
Ama bu bej değil ki. Taba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

iceberg156

You are not allowed to view links. Register or Login yok mu yeni güncelleme Özcan, burası çok sessiz kaldı  :)

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login yok mu yeni güncelleme Özcan, burası çok sessiz kaldı  :)
Aslında pek yapacak bişey de kalmadı diyebiliriz.
Yaptığım: Tavan ve taban dahil komple iç yalıtım. Öncesinde 4 kapı, bagaj ve kaput yalıtımı vardı zaten. En son iç yalıtımlada yalıtacak biryer kalmadı.
Diyeceksin farkettim mi?
Biraz etki etti, ama o kadar çok fark var diyemem. Zaten internette biraz gezinirseniz en fazla 3-5db fark ortaya çıkıyor.
Ama yapmak isteyeceklere şöyle bir tavsiye verebilirim. Yalıtım yapılmak isteniyorsa sade 4 kapı yalıtımı fark yaratıyor. Hem dış sesin azaldığını hissediyorsun hemde müzük keyfin artıyor.

Artık motor kısmını sorunsuz hale getirmek planlarım var. Zaten bir sorun yok ama değişmesi gereken parçalar var.
Sıfır turbo ve teknorot alt salıncak aldım.
Almam gerekenler ise motor ve şanzuman kulakları.
Bu parçaları da temin edersem, işcilik isteyen enjektör bakımı, egr ve flap iptali işlemleri ile bilirkte uzun süre motor işimiz kalmıyor.
Volan baskı balata ise şimdilik iyi deniyor. 40-50bin km beni götürür diye düşünüyorum.

ysbilgin

Konuyu baştan sona okudum şimdi. Muazzam bir iş olmuş, sırıtan fazla gelen bir şey yok, yapılanlar nokta atışı.
Tebrikler, tekerinize taş değmesin.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

ekerem

Yaptığım: Tavan ve taban dahil komple iç yalıtım. Öncesinde 4 kapı, bagaj ve kaput yalıtımı vardı zaten. En son iç yalıtımlada yalıtacak biryer kalmadı.
Diyeceksin farkettim mi?
Biraz etki etti, ama o kadar çok fark var diyemem. Zaten internette biraz gezinirseniz en fazla 3-5db fark ortaya çıkıyor.
Ama yapmak isteyeceklere şöyle bir tavsiye verebilirim. Yalıtım yapılmak isteniyorsa sade 4 kapı yalıtımı fark yaratıyor. Hem dış sesin azaldığını hissediyorsun hemde müzük keyfin artıyor.

Artık motor kısmını sorunsuz hale getirmek planlarım var. Zaten bir sorun yok ama değişmesi gereken parçalar var.
Sıfır turbo ve teknorot alt salıncak aldım.
Almam gerekenler ise motor ve şanzuman kulakları.
Bu parçaları da temin edersem, işcilik isteyen enjektör bakımı, egr ve flap iptali işlemleri ile bilirkte uzun süre motor işimiz kalmıyor.
Volan baskı balata ise şimdilik iyi deniyor. 40-50bin km beni götürür diye düşünüyorum.
Araç içi yalıtımın etkisini çok merak ediyordum artık yapma imkanım kalmasa da cevabı duymaktan memnun oldum. Elinize sağlık  :alkis:
Dpf ve Ege iptali bile alt devirleri öldürüyor flap iptalinin etkisinin alt devirlerde cansızlığı daha da hissedilir hale getirme ihtimali var mı acaba? Iptalden kesin emin misiniz
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

iceberg156

Diyeceksin farkettim mi?

:) Ellerine sağlık. Kapı yalıtımı benim de düşündüğüm bir upgrade aslında ama 159'da kapılardan gelen dış ses yok denecek kadar az diye düşünüyorum. Bizde ki asıl sorun sol aynanın oradan gelen rüzgar sesi. Onun hakkında alfaowner' da bir kullanıcı çözüm bulmuş. O da davlumbazın oradaki bir delikten bahsediyor. Onu kapatması ile tamamen sesi kesmiş. Fakat bahsettiği yeri bulamadım.

Erkay KAHYA

:) Ellerine sağlık. Kapı yalıtımı benim de düşündüğüm bir upgrade aslında ama 159'da kapılardan gelen dış ses yok denecek kadar az diye düşünüyorum. Bizde ki asıl sorun sol aynanın oradan gelen rüzgar sesi. Onun hakkında alfaowner' da bir kullanıcı çözüm bulmuş. O da davlumbazın oradaki bir delikten bahsediyor. Onu kapatması ile tamamen sesi kesmiş. Fakat bahsettiği yeri bulamadım.

Ayna kapaklarının ayna kasası ile birleşim yerleri de rüzgar sesi yapıyor.

SkY

maşallah herşeyiyle on numara olmuş.kazasız belasız kullanın