Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

evrenalpar

Koltuklar bana da biraz ucuz göründü. Kırmızı dikişli falan olsaydı belki daha güzel olabilirsi.

Konsoldaki kaplama hoşuma gitti, hiç aklıma gelmemişti nedense, halbuki çok severim..

Bu arada kolçaksız daha önce elimi kolumu nereye koyuyordum hiç hatırlamıyorum. Kolçağımı çok seviyorum.  :D
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
Koltuklar bana da biraz ucuz göründü. Kırmızı dikişli falan olsaydı belki daha güzel olabilirsi.

Konsoldaki kaplama hoşuma gitti, hiç aklıma gelmemişti nedense, halbuki çok severim..

Bu arada kolçaksız daha önce elimi kolumu nereye koyuyordum hiç hatırlamıyorum. Kolçağımı çok seviyorum.  :D

Ben aracı ilk aldığımda kolçak çok rahatsız etti beni daha sonra hep aramaya başladım dediğin gibi , olmazsa olmaz :D

agucba

Sanırım piyasadaki en rahat kolçak Alfa 164'ün olsa gerek. :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

///////////////

Gouki

sp4rc0

bence Recaro koltuğun tartışması olmaz..  sadece, dikişleri vites ve el freni körüğü gibi kırmızı dikişli olsa daha iyi olurdu.. ancak öndeki kaplama olmamış, kumaşın tüylerinin ters yönünde en ufak dokunuşta iz kalmış, yandan bile tozlu gibi bir görüntü varken karşısından baktığımda gözüme takılsa düzeltmek için uzanırım :)
kolçaksız bende boşlukta gibiyim, hatta kademesi bile farklı olsa rahatsız oluyorum.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

egeozal1

Bugün Seat da kol dayamayı aradım. Sonra donanım da standart olmadığını, aksesuar olarak satıldığını öğrenince hayal kırıklığına uğradım. :(

asklepios

laf açılmışken,kol dayaması olmayan arkadaşlar için

depeche101

Oğuz

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

erdem1904

CLV'nin çok başka bir duruşu var  :nazar:  :nazar:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Fatihob

Maşallah :clover:

"9 farklı sürüş modu ile CLV sürücüsünün her ruh haline hitap edebiliyor"
..

depeche101

Race + Dynamic  >:D

Oğuz Race + Dynamic normal yola gelmiyor . Sport + Dynamic bile fazla şehir içi kullanım için. Yolu boş bulduğumda ancak.

Bu arada güncelleme yapalım ;

Fiatın yan kuruluşu Magneti Marelli geçen sene piyasaya ME100 ve ME110T adı altında yeni boxlar çıkarttı. Diesel ve Benzinli motorlu bu boxlar özellikle Fiat 500 Abarthlar arasında müthiş popüler oldu. Yaklaşık 1 yıldır Amerikan 500 Abarth forumlarında testlerini ve kullanıcı incelemelerini takip ediyordum.

Nihayetinde Magneti Marelli Additional ECU adı verdikleri bu Boxları Alfa 'nın bazı Diesel ve Benzinli motorları için programlamaya başladı ve geçtiğimiz aylarda Alfa için olan Boxlar piyasaya çıktı.

Boxların en büyük özellikleri ana birkaç satıcı tarafından satılması , kullanıcının isteğine göre tekrardan yetkili satıcı tarafından Magneti'nin limitleri dahilinde programlanabilmesi ( USB Portu var ) , Aküden güç ihtiyacı olmaması ve Magneti garantisi altında olması.

Boxların 0-1-2 olarak numaralandırılan modları var.
0 - Default - Etkisiz mod
1 - Sport Mod
2 - Racing Mod

Bu modlar arasında uzaktan kumanda ile geçiş yapabiliyorsunuz . 80 km hız üzerindeyseniz  geçiş yapamıyorsunuz . Her modun DNA modla kullanımı aracı farklı karaktere çeviriyor. Benim favorim Sport Mod + Dynamic. CLV yi aldığımda ilk günlerdeki orijinal Alfa yazılımına nihayet geri döndüm diyebilirim.
Racing  + Dynamic şehir içinde kullanılacak gibi değil ancak rahat bir yol veya pistte kullanılmalı diye düşünüyorum.

Magneti Marelli çok iyi iş çıkarmış diyebilirim.

Araç şu an Racing modunda 278HP - 282HP civarı güç verebiliyor ki Magneti sayfasında GQV için değeri 277HP olarak bildirmiş.

Şu 15 günlük deneme sürecinde benzin kullanımı 100 km'de ortalama 0.3 lt arttı. 11.5lt den 11.8lt civarlarına çıktık  fakat bir müddet daha trafik ve karışık kullanımdan sonra değerlere tekrar bakmak lazım.

..

Alfadanadam

Koy böyle fotoları da bakıp bakıp masrafa girelim. :)

depeche101

CLV'nin çok başka bir duruşu var  :nazar:  :nazar:

Teşekkürler efenim ,

Maşallah :clover:

"9 farklı sürüş modu ile CLV sürücüsünün her ruh haline hitap edebiliyor"

Aynen öyle oldu Fatih , fakat Normal modda çok etkili olduklarını söyleyemem. Hafif hissedilir değişiklikler oluyor Normal modda.

Baskan

Abi Novitec'ten geçmeye değer görüyormusun? Novitec'te de 9 mod var ancak manuel çevirmeli, kasanın üzerinde..

depeche101

Abi Novitec'ten geçmeye değer görüyormusun?

Mustafa ben Novitec'den çok memnundum sen de biliyorsun. Novitecin 9 ayarı var üzerinde fakat Alfa'nın yazılım güncellemesinden sonra 6dan yukarısında izin vermiyordu benim araçta  .   Alfa Romeo GQV 'lerin yazılımını güncellemeden önce memnundum Novitec'den. Güncellemeden sonra çok tatmin etmedi beni ne Alfanın yeni yazılımı ne Novitec ile birlikte olan yazılımı.

Magneti ile o günkü performansı hissedebiliyorum ,  sanırım modlar arası farktan dolayı. Kesinlikle memnunum fakat sizin motorlarda bir güncelleme sonucu hissiyat değişimi olmadığından nasıl tepkiler alırsın Magneti'den bilemem. Kullanıcı yorumları takip etmek lazım , alıp takan olur yakında , birşeye rastlarsam haberdar ederim seni.

agucba

Yazılanları okurken sanırım salyam aktı...  :p

///////////////

depeche101

Koy böyle fotoları da bakıp bakıp masrafa girelim. :)

Hemşerim merakla bekliyorum senin Jülyeti  :D

Yazılanları okurken sanırım salyam aktı...  :p

Serkan :D :)) 8)

Baskan

Peki abi Novitec'ten herhangi bir dönüş alamadınmı? Bende de bir ara sorun olmuştu, Almanya ya gitti box yeniden programlanıp geri yolladılar sorunsuz kullandım sonrasında.. Chip yazıldığında boostcut olayını bir türlü çözemedik sonrasında yeniden Novitec'e döndük. Şu anda 9. seviyede bile boostcut yaşatmıyor ayrıca remap'ten daha iyi ivmelenme ve 0-100 çıkartıyor..

depeche101

Peki abi Novitec'ten herhangi bir dönüş alamadınmı? Bende de bir ara sorun olmuştu, Almanya ya gitti box yeniden programlanıp geri yolladılar sorunsuz kullandım sonrasında.. Chip yazıldığında boostcut olayını bir türlü çözemedik sonrasında yeniden Novitec'e döndük. Şu anda 9. seviyede bile boostcut yaşatmıyor ayrıca remap'ten daha iyi ivmelenme ve 0-100 çıkartıyor..

Novitec'den yeniden programlanmış boxlar geldi , benimki de onlardan biriydi fakat problem burada Novitec değil Alfa'nın GQV yazılımı güncellemesi.Novitec Alfa'nın yeni güncellemesini ya dikkate almadı ya da ona uygun bir yazılım çıkartamadı ortaya.Belki de bir değişiklik yapmadı çünkü tüm GQV ler yeni yazılımla dolaşmıyor ortada. Misal Volkan'ın GQV verdiği tepkilere göre hala ilk yazılımı kullanıyor tahminimce. Motorlarımız ayrı sen bu performansdan memnunsan değişmene gerek yok bence. Ben memnun olmadığımdan değiştirdim .

Baskan

Anladım abi, benim Novitec diretmem tamamen kendi işlemcisi ile akü üzerinden beslenerek adaptif çalışması. İşlemcisiz sadece soketlerden aldığı elektrik sinyalleri ile akım yanıltıcı boxlar ileri vadede sanki sorun çıkartacakmış gibi geliyor nedense..
İyi günlerde kullan abi..

depeche101

Anladım abi, benim Novitec diretmem tamamen kendi işlemcisi ile akü üzerinden beslenerek adaptif çalışması. İşlemcisiz sadece soketlerden aldığı elektrik sinyalleri ile akım yanıltıcı boxlar ileri vadede sanki sorun çıkartacakmış gibi geliyor nedense..
İyi günlerde kullan abi..

Novitec iyidir Mustafa , benim ızdırabım aracı eski haline döndürmekti , Fiat'ın bir yan kuruluşu olması ve kullanıcı yorumlarının pozitif olması sonucu aldım , çok güzel oldu böyle  :yukari-ok:

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

evrenalpar

Hele şu makyajlı Giu çıksın, yeniden Giu neden olmasın.  :D

Maaşallah.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Tolga033

Bir araba arkadan ancak bu kadar güzel görünür.  8)