Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
Bi takılsada neler değişiyor bi öğrensek :) Sabırsızlıkla bekliyorum

Pazartesi inşallah Fatihim ,

Vaktim yok bugünlerde işten güçten kafayı kaldıramıyorum .Daha Quaife LSD ATB difransiyel duruyor bagajda onu taktırmam lazım . Kuzu gibi yatıyor kutuda .

Şimdi herşey bir yana da, Quaife gelmiş demek... 147 Q2'lerdeki hissi verecekse arabaya tekrar aşık eder... Bu takıldıktan sonra elektronik diferansiyel by-pass mı edilecek peki? Ya da örneğin araç D moda ya da A moda geçtiğinde elektronik diferansiyel nasıl tepki verecek, yazılımsal olarak yapılması gerekenler var mı vs. gibi sorularım var. Bilgilendirirsen sevinirim  :kahve:  :serefe:

Edit: Maliyet ne kadar oldu herşey dahil, sormayı unutmuşum :)

Volkan o gün Sportivo'da anlattığım gibi fakat taktırdıktan sonra test edip sonuçları burada paylaşırım artık , fotolar güzelmiş bu arada  :yukari-ok:

of of of, bebek be :)

Bunu takınca Giu yengeç gibi gidiyor Fatih'cim  :D
:haydi: :haydi: :yukari-ok:

Konuyu gün boyunca baştan sona okuyabildiğim kadar okudum.Tebrikler gui çok güzel değişimler yaşamış ve görebildiğim gui'ler arasında olabilecek son noktaya ulaşmış maşallah nazar değmesin.
Özellikle yoncalı vites topuzu ve yeni ön tamponu cok beğendim ve bu renkte müthiş görünüyor. Soran arkadaşlar olmuş ama vites topuzundan 147 icin bulabilmek mümkün mü?

Samsung Galaxy Note 2 cihazımdan gönderildi.

Çok teşekkürler ,

Vites topuzunun geri vites kilitli ve normal modelleri var . ben Japonya'dan getirtmiştim. Ebay'de falan da aramak lazım.

depeche101

Arkadaşlar ,

Özel mesajlarla veya mailden araç parçalarıyla ilgili sorular geliyor . Bazen geç cevap veriyorum bazen unutuyorum . O yüzden bir kaynak listesi yazmak istedim. Parça tedarikçilerinin çoğu diğer Alfa modelleri için de hizmet veriyor . Eksik olan birşey varsa ekleyebilirim.

•   ARAÇ ÜZERİNDEKİ TÜM EKSTRALAR ;

•   Original Alfa Romeo Karbon Aksesuar Paketi

- Karbon Konsol
- Karbon Üst Arka Spoiler
- Karbon Scudetto
- Karbon Ayna Kapakları

www.atraksion.org/giulietta/docs/giuliettaaksesuar.pdf

adreslerinden incelenebilir , EBAY'de liste fiyatı altına bulunabilir . Birmot siparişi verilebilir fakat Birmot fiyatları biraz tuzlu.

•   Marangoni G430 Ön Tampon

adresinden üretici firma ile görüşülüp sipariş verilebilir.Bana en çok sorulan parçadır.Gümrüğe takılmadan geçmesi çok zor. Tanıdık vasıtasıyla getirtebilirseniz ucuza mal edebilirsiniz. Tampon ayrı , ızgaralar ayrı fiyatlandırılmıştır. Siteye mail atarak sipariş verebilirsiniz.
G430 serisi Fiyat listesi için ;

•    Lester Karbon Arka Difüzör
•    Lester Linea F Marşpiyeller

www.lester.it adresinden inceleyebilirsiniz.
adreslerinden sipariş verebilirsiniz. Arka difüzörün karbon ve plastik iki çeşidi vardır. Plastik sipariş etmenizi tavsiye etmem , kalıbında bir problem var ve arka tampon üzerindeki plastik parçanın üzerine tam oturmuyor.Yeni versiyonlarında bu hata var mıdır bilemiyorum.

•   Alfa Romeo Titanium Gri 19 inch Original Prodrive 8C stili ( Brera S -  Spider) Jantlar.

Birmot ve EBAY'den sipariş verilebilir.Birmot her zamanki gibi biraz tuzlu , özellikle Almanya kaynaklı Ebay satıcılarını takip etmenizi öneririm. %20 ye kadar fiyat farkıyla bulunabilir.Jant işleri biraz çetrefilli , gümrükten kaçış zor , tanıdık ve özellikle İngiltere satıcılarından alınan jantlarda Royal Mail ile denenebilir.145 için getirttiğim jantlara sadece %18 civarı bir vergi verip almışlığım var.

•   Supersprint Komple Egsoz Sistemi  (Metallic Sport Kat + Rear Exhaust + Central Pipe + Endpipes Kit )

Supersprint'in kendi sitesinden sipariş verilebilir. TR'ye gönderim yapıyorlar. Ayrıca Maslak BTG'den sipariş verilebilir fakat sitedeki orijinal fiyatları en az 1.5 ile çarpıp hesaplamanız gerekiyor.

•  Protoxide Intercooler

Italyan Protoxide firmasından sipariş verilebilir . Fakat Intercooler için Custom çalışan yerler var @Fatihob dan bilgi alınabilir.

•   Quaife LSD ATB Limitli Kaydırmalı Diferansiyel

adresinden sipariş verilebilir. MiTo QV uyumludur , diğer Alfa modelleri için siteyi inceleyebilirsiniz.
Site TR'ye gönderim yapıyor , istediğiniz fiyatı da yazıyor paket üzerine fakat artık gümrüktekiler çok daha dikkatli. Denk getirmeniz lazım.

•   MTEC Hava Kanallı Fren Diskleri

adresinden sipariş verilebilir. Diğer Alfa modelleri için satıcının Ebay dükkanını ziyaret edebilirsiniz.

shop.alfisti adresinde bulunan Brembo GT diskleri tavsiye etmiyorum. Detay isteyen olursa veririm.

•   Bilstein B8 Sprint Spor Amortisörler.

adresinden sipariş edilebilir.

•   Magneti Marelli M110T ECU Box

adresinden sipariş edilebilir. Başka yerden arayıp bulabilirseniz yeniden yazılım ve uzaktan yazılım imkanı olan bir satıcından almanızı tavsiye ederim. Kendi bilgisayarınızdan teamviewer ile bağlanıp limitler dahilinde tekrar programatabiliyorsunuz.Uzaktan kumandasını almanızı tavsiye ederim.Kumandasız alırsanız race modunda geliyor. Modlar arası geçiş yapamıyorsunuz.

•   BMC F1 Spor Hava Filtresi

adreslerinden sipariş verilebilir. BTG Maslak'dan elden alınabilir.

•   QV Jant Armaları
ayrıca Ebay'de bulabilirsiniz.

•   QV Vites Topuzu

Ebay'de muadilleri bulunabiliyor.

•   H&R Spor Yaylar 30 mm

Elif Tuning'in stoklarında bazen bulunabiliryor .

•   Eibach 16 mm spacers

•   Çelik fren hortumu seti

Eksik olan bir parça varsa ekleyebiliriz.Bu parçalar yaklaşık 3 yıla yakın zamanda tamamlandığı için almak istediğiniz parça ile ilgili önce satıcıyla bağlantı kurmanızı tavsiye ederim.Detayları hatırlayamayabilirim. Fakat yurtdışı alışverişlerinde altın kural "devlet postası ve 75 € altı bildirim " kombosudur. Bu şekilde çoğu parça sorunsuz geçebilir.

Saygılar

eminpar

Arkadaşlar ,

Özel mesajlarla veya mailden araç parçalarıyla ilgili sorular geliyor . Bazen geç cevap veriyorum bazen unutuyorum . O yüzden bir kaynak listesi yazmak istedim. Parça tedarikçilerinin çoğu diğer Alfa modelleri için de hizmet veriyor . Eksik olan birşey varsa ekleyebilirim.

•   ARAÇ ÜZERİNDEKİ TÜM EKSTRALAR ;

•   Original Alfa Romeo Karbon Aksesuar Paketi

- Karbon Konsol
- Karbon Üst Arka Spoiler
- Karbon Scudetto
- Karbon Ayna Kapakları

www.atraksion.org/giulietta/docs/giuliettaaksesuar.pdf

adreslerinden incelenebilir , EBAY'de liste fiyatı altına bulunabilir . Birmot siparişi verilebilir fakat Birmot fiyatları biraz tuzlu.

•   Marangoni G430 Ön Tampon

adresinden üretici firma ile görüşülüp sipariş verilebilir.Bana en çok sorulan parçadır.Gümrüğe takılmadan geçmesi çok zor. Tanıdık vasıtasıyla getirtebilirseniz ucuza mal edebilirsiniz. Tampon ayrı , ızgaralar ayrı fiyatlandırılmıştır. Siteye mail atarak sipariş verebilirsiniz.
G430 serisi Fiyat listesi için ;

•    Lester Karbon Arka Difüzör
•    Lester Linea F Marşpiyeller

www.lester.it adresinden inceleyebilirsiniz.
adreslerinden sipariş verebilirsiniz. Arka difüzörün karbon ve plastik iki çeşidi vardır. Plastik sipariş etmenizi tavsiye etmem , kalıbında bir problem var ve arka tampon üzerindeki plastik parçanın üzerine tam oturmuyor.Yeni versiyonlarında bu hata var mıdır bilemiyorum.

•   Alfa Romeo Titanium Gri 19 inch Original Prodrive 8C stili ( Brera S -  Spider) Jantlar.

Birmot ve EBAY'den sipariş verilebilir.Birmot her zamanki gibi biraz tuzlu , özellikle Almanya kaynaklı Ebay satıcılarını takip etmenizi öneririm. %20 ye kadar fiyat farkıyla bulunabilir.Jant işleri biraz çetrefilli , gümrükten kaçış zor , tanıdık ve özellikle İngiltere satıcılarından alınan jantlarda Royal Mail ile denenebilir.145 için getirttiğim jantlara sadece %18 civarı bir vergi verip almışlığım var.

•   Supersprint Komple Egsoz Sistemi  (Metallic Sport Kat + Rear Exhaust + Central Pipe + Endpipes Kit )

Supersprint'in kendi sitesinden sipariş verilebilir. TR'ye gönderim yapıyorlar. Ayrıca Maslak BTG'den sipariş verilebilir fakat sitedeki orijinal fiyatları en az 1.5 ile çarpıp hesaplamanız gerekiyor.

•  Protoxide Intercooler

Italyan Protoxide firmasından sipariş verilebilir . Fakat Intercooler için Custom çalışan yerler var @Fatihob dan bilgi alınabilir.

•   Quaife LSD ATB Limitli Kaydırmalı Diferansiyel

adresinden sipariş verilebilir. MiTo QV uyumludur , diğer Alfa modelleri için siteyi inceleyebilirsiniz.
Site TR'ye gönderim yapıyor , istediğiniz fiyatı da yazıyor paket üzerine fakat artık gümrüktekiler çok daha dikkatli. Denk getirmeniz lazım.

•   MTEC Hava Kanallı Fren Diskleri

adresinden sipariş verilebilir. Diğer Alfa modelleri için satıcının Ebay dükkanını ziyaret edebilirsiniz.

shop.alfisti adresinde bulunan Brembo GT diskleri tavsiye etmiyorum. Detay isteyen olursa veririm.

•   Bilstein B8 Sprint Spor Amortisörler.

adresinden sipariş edilebilir.

•   Magneti Marelli M110T ECU Box

adresinden sipariş edilebilir. Başka yerden arayıp bulabilirseniz yeniden yazılım ve uzaktan yazılım imkanı olan bir satıcından almanızı tavsiye ederim. Kendi bilgisayarınızdan teamviewer ile bağlanıp limitler dahilinde tekrar programatabiliyorsunuz.Uzaktan kumandasını almanızı tavsiye ederim.Kumandasız alırsanız race modunda geliyor. Modlar arası geçiş yapamıyorsunuz.

•   BMC F1 Spor Hava Filtresi

adreslerinden sipariş verilebilir. BTG Maslak'dan elden alınabilir.

•   QV Jant Armaları
ayrıca Ebay'de bulabilirsiniz.

•   QV Vites Topuzu

Ebay'de muadilleri bulunabiliyor.

•   H&R Spor Yaylar 30 mm

Elif Tuning'in stoklarında bazen bulunabiliryor .

•   Eibach 16 mm spacers

•   Çelik fren hortumu seti

Eksik olan bir parça varsa ekleyebiliriz.Bu parçalar yaklaşık 3 yıla yakın zamanda tamamlandığı için almak istediğiniz parça ile ilgili önce satıcıyla bağlantı kurmanızı tavsiye ederim.Detayları hatırlayamayabilirim. Fakat yurtdışı alışverişlerinde altın kural "devlet postası ve 75 € altı bildirim " kombosudur. Bu şekilde çoğu parça sorunsuz geçebilir.

Saygılar

Süpersin abi vallaha,  senin aracı her gördüğümde agzımin suyu akıyor :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Veloce

:nazar: :nazar: :nazar:
Demek ki artık quaife show zamanı geldi :) Test ne zaman?  :serefe:

depeche101

Testi yaptım Volkan. Olay traction kontrol . ASR ışığı çok az yanıyo artık öyle diyeyim . Özellikle kalkışta dip gazda eskisi kadar patinajda kalmıyor. Torque steer olayı bayağı azaldı. %40 - 50 faydası var diyebilirim. Yol iyiyse daha aktif. DNA aynen çalışıyor. Asıl virajlardaki tepkilerini ölçmek lazım  , yakın zamanda İstanbul Park piri Fatih'in co-pilotluğunda bir İstanbul park düşünüyoruz dur bakalım . Asıl test o zaman  :D

Veloce

Testi yaptım Volkan. Olay traction kontrol . ASR ışığı çok az yanıyo artık öyle diyeyim . Özellikle kalkışta dip gazda eskisi kadar patinajda kalmıyor. Torque steer olayı bayağı azaldı. %40 - 50 faydası var diyebilirim. Yol iyiyse daha aktif. DNA aynen çalışıyor. Asıl virajlardaki tepkilerini ölçmek lazım  , yakın zamanda İstanbul Park piri Fatih'in co-pilotluğunda bir İstanbul park düşünüyoruz dur bakalım . Asıl test o zaman  :D

İstanbul park aşırı yola yapıştırıyor aracı zaten orada hissedeceğin performans reel için çok gerçekçi olur mu sence? Çok basit bir öneri sunayım... Kozyatığı'ndan Göztepe'ye doğru Sahrayıcedid'de alt geçitten geçerken boş denk getirdiğinde gaza biraz yüklen... Hem yokuş aşağı hem sola 90 derece... Ben Q2 ile oradan ağzım açık dönmüştüm... Oha demiştim resmen :D

depeche101

İstanbul park aşırı yola yapıştırıyor aracı zaten orada hissedeceğin performans reel için çok gerçekçi olur mu sence? Çok basit bir öneri sunayım... Kozyatığı'ndan Göztepe'ye doğru Sahrayıcedid'de alt geçitten geçerken boş denk getirdiğinde gaza biraz yüklen... Hem yokuş aşağı hem sola 90 derece... Ben Q2 ile oradan ağzım açık dönmüştüm... Oha demiştim resmen :D

Reeldeki hissiyat ile ilgili bir soru işareti yok zaten kafamda o testi yaptım bitti .Bir sonraki level pist artık kısmetse.

ku2

[/quote]

[/quote]

Ben aynı yerden 4 çeker ile döndüm :)))
Radyo kanallarını da ayarladım aynı anda..  :haydi: :haydi: :haydi:
:))))

Okancım..hayırlı olsun..Güle güle kullan bu arada..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

depeche101

Sağol Selim teşekkürler o kadar da değil sonuçta önden çeker araçtan bahsediyoruz ,

Volkan bu arada virajlardaki performans özellikle hafif gazlayarak çıkışlarda fark ediyor fakat asıl nereye kadar olayını merak ediyorum. O yüzden biraz daha güvenli ortamlarda denemek lazım . ASR yi gördük ,  ESP nasıl davranacak ?  . Açıklamada eQ2 de ESP nin yazılımla yaptığının bir türünü LSD ATB mekanik olarak bir nebze yapıyor diyor ama görmek lazım.Forumlarda da herkes birşeyler yazmış. En makulu güvenli ortamda test olacak sanırım.

ihsany

Okan abi istanbul park çekimlerinde farklı açılardan kamera görüntüsü de olacak mı  :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Veloce

Reeldeki hissiyat ile ilgili bir soru işareti yok zaten kafamda o testi yaptım bitti .Bir sonraki level pist artık kısmetse.

Bir araya gelme vakti geldi o halde :) Bu arada güle güle kullan, allah kaza bela vermesin...  :nazar:

depeche101

Okan abi istanbul park çekimlerinde farklı açılardan kamera görüntüsü de olacak mı  :)

Bilmem ki ayarlarız birşeyler artık İhsan gopro vs ,

Bir araya gelme vakti geldi o halde :) Bu arada güle güle kullan, allah kaza bela vermesin...  :nazar:

Sağol Volkan teşekkürler  :yukari-ok:

Emin sağol kardeşim.

Fatihob

Sıra bende :) Okan abi keşke kilit diff. olmadanda çıkmış olsaydın aradaki çok daha güzel görürdük. Kaç saniye farkediyor, viraj hızları nerelere yükseliyor gibi. Neyse yağmursuz bi pist gününde görüşürüz ;) :clover:

Bende bi gopro var, bir tane daha bulursak bide ön cama tel bağlarsak süper olur :)
..

tugrul

Hayırlı olsun, pistte ne zaman göreceğiz diye merak edip duruyordum, kesinleştiği zaman haberimiz olsun görmeye gelelim bari  :)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

depeche101

Sıra bende :) Okan abi keşke kilit diff. olmadanda çıkmış olsaydın aradaki çok daha güzel görürdük. Kaç saniye farkediyor, viraj hızları nerelere yükseliyor gibi. Neyse yağmursuz bi pist gününde görüşürüz ;) :clover:

Bende bi gopro var, bir tane daha bulursak bide ön cama tel bağlarsak süper olur :)

Keşke de fırsat işte iş güç vs. Saniyeleri sen tut Fatih o kadar işin içine girmek istemiyorum , hastalık yapabilir :)

@Tuğrul sağol , haberleşiriz :)

Oğuz

Önümüzdeki pist günü 17 Kasım'da abi, ben gideceğim büyük ihtimal. Fatih'i co-pilot olarak ben de istiyorum ayrıca go-prosuna konucam :D.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

depeche101

Önümüzdeki pist günü 17 Kasım'da abi, ben gideceğim büyük ihtimal. Fatih'i co-pilot olarak ben de istiyorum ayrıca go-prosuna konucam :D.

17 Kasım'da ben Ist'da değilim al tepe tepe kullan  :D , başka zamana artık

Fatihob

Hah tamamdır o zaman 17 Kasımda Oğuzlayız :D
..

Alper

Okan abi ben test olayini zincirlikuyu tarafinda bir yer var orada gerceklestiriyorum.
Birmottan mesela Gui yi almistim test icin orada test ettim adamlarin odu koptu :)
Ama tam etkisini hissettim Gui deki elektronik difin etkisini
Sana da orada test etmeni oneririm

KAKIRMAN

Vay... Hayırlı olsun kardeş. Allah toz kondurmasın makinaya 8)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Sonuçları ve özellikle videoyu merakla bekliyorum. Marelli race mode+quaife sonucu ilginç olacak :)

master

Okan Bey,

Ben size başka bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Normalde aracında sonradan eklenmiş parça olan ve "bunu nereden aldın?" gibi sorulara sırf başkası da almasın diye cevap vermeyen veya lafı yuvarlayan bir sürü kişinin ardından sizin komple bir liste yayınlayıp detaylarıyla birlikte her şeyi bildirmeniz takdire şayan bir hareket. Şu aşamada bu parçalarla hiçbir ilgim olmamasına, alacak olmamama rağmen size bu inceliğiniz için teşekkür etmek isterim. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

KAKIRMAN

Okan Bey,

Ben size başka bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Normalde aracında sonradan eklenmiş parça olan ve "bunu nereden aldın?" gibi sorulara sırf başkası da almasın diye cevap vermeyen veya lafı yuvarlayan bir sürü kişinin ardından sizin komple bir liste yayınlayıp detaylarıyla birlikte her şeyi bildirmeniz takdire şayan bir hareket. Şu aşamada bu parçalarla hiçbir ilgim olmamasına, alacak olmamama rağmen size bu inceliğiniz için teşekkür etmek isterim. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir :)
Bu cümlelerin sahibine biz de teşekkürü borç biliriz.  :yukari-ok:
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Veloce

Okan Bey,

Hem senin yazdıkların hem Okan'ın açıklamaları tamamen forum kültürü ve duruşuna paralel örnekler. Burada olmaktan dolayı mutlu olmamızın başlıca nedeni de bu sanırım...

depeche101

Okan Bey,

Ben teşekkür ederim.
Etrafta güzel Alfalar ve araçlarına ilgi gösteren arkadaşları görmek güzel birşey . Böyle bir çaba  içerisinde olan arkadaşlara da yol göstermek  lazım diye düşünüyorum.Aslında daha önce yapmak gerekiyordu fakat aklımdaki arabayı oluşturmak gümrükdü , gecikmeydi , vesaireydi 2 seneden fazla zaman aldı.

Vay... Hayırlı olsun kardeş. Allah toz kondurmasın makinaya 8)

Sağol üstad  :yukari-ok:

Sonuçları ve özellikle videoyu merakla bekliyorum. Marelli race mode+quaife sonucu ilginç olacak :)

Kısmetse yakında sayın hemşerim.  :kahve: