Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

depeche101

Volkan fotoşop üstadı olmuşsun .  :yukari-ok:

Quaife mekanik kilitli vs orijinal C635 diff.

depeche101

Bu arada Giu sahibi arkadaşlar eğer şanzıman yağını değiştireceklerse kesinlikle Tutela Transmission Gearforce kullansınlar. Diferansiyeli değiştirdiğimizde yağı değiştirmek zorunda kalınca orijinal katalogdaki bu yağı aradık ama stoklarda bulamadık.Yerine muadili bir yağ kullandık . Vites geçişleri beni rahatsız edince ithalatçi firma ile görüşmelerimiz sonucu Maslak'da bir Fiat bayiisinde bulduk yağı. Özellikle vites geçişlerinde sorun yaşayan Giu sahibi varsa muhakkak bu yağı bir denesin derim. Özellikle C635 ve muadili diff için üretildiği belirtilmiş zaten . Kutusu 35 TL.

You are not allowed to view links. Register or Login

Veloce

Volkan fotoşop üstadı olmuşsun .  :yukari-ok:

Quaife mekanik kilitli vs orijinal C635 diff.
Eski hobi ;)

Bu arada Giu sahibi arkadaşlar eğer şanzıman yağını değiştireceklerse kesinlikle Tutela Transmission Gearforce kullansınlar. Diferansiyeli değiştirdiğimizde yağı değiştirmek zorunda kalınca orijinal katalogdaki bu yağı aradık ama stoklarda bulamadık.Yerine muadili bir yağ kullandık . Vites geçişleri beni rahatsız edince ithalatçi firma ile görüşmelerimiz sonucu Maslak'da bir Fiat bayiisinde bulduk yağı. Özellikle vites geçişlerinde sorun yaşayan Giu sahibi varsa muhakkak bu yağı bir denesin derim. Özellikle C635 ve muadili diff için üretildiği belirtilmiş zaten . Kutusu 35 TL.

Bu arada hatırladığım kadarıyla Tutela Selenia sayfasında önerilen şanzıman yağı ve diğerlerini bilmiyorum fakat GQV vitesleri gerçekten kemikli... Bu kemikli geçiş mevzunun ilacı Tutela mı diyorsun?

depeche101

Alıntı Yap
Bu arada hatırladığım kadarıyla Tutela Selenia sayfasında önerilen şanzıman yağı ve diğerlerini bilmiyorum fakat GQV vitesleri gerçekten kemikli... Bu kemikli geçiş mevzunun ilacı Tutela mı diyorsun?

Hissedilir etkisi olduğu kesin , fırsatın olursa dene bir bak bakalım sen ne diyeceksin.

Lbe

Benim vites geçişini düzeltmek için şanzımandan iki dişli ve gaza badtığımda lak luk sesler geliyor onun içinde diferansiyelden bi parça değiştirmişlet, taktıkları abarth marka hatta.Şimdi yağ gibi oldu araba  ama neler degistirdiklerini bilemiyorum anlamadigim icin

depeche101

Benim vites geçişini düzeltmek için şanzımandan iki dişli ve gaza badtığımda lak luk sesler geliyor onun içinde diferansiyelden bi parça değiştirmişlet, taktıkları abarth marka hatta.Şimdi yağ gibi oldu araba  ama neler degistirdiklerini bilemiyorum anlamadigim icin

Lütfi öyle bir mekanik derdimiz yok sesdir vs , sadece biraz kemikli geçişler , Birmot'a sorduğumuzda Opar Olio yağ koyuyoruz diyorlar , fakat gerçekten birebir muadili midir bilemem . Tuteta'nın başka bir yağı ile bir gün geçirdim rahatsız oldum ,  orijinal kitapçığındaki yağı bulup  koyduğumuzda bile farketti .Benimkisi sadece bir öneridir. Fırsatı olan , denk gelen denesin diye.

Lbe

Lütfi öyle bir mekanik derdimiz yok sesdir vs , sadece biraz kemikli geçişler , Birmot'a sorduğumuzda Opar Olio yağ koyuyoruz diyorlar , fakat gerçekten birebir muadili midir bilemem . Tuteta'nın başka bir yağı ile bir gün geçirdim rahatsız oldum ,  orijinal kitapçığındaki yağı bulup  koyduğumuzda bile farketti .Benimkisi sadece bir öneridir. Fırsatı olan , denk gelen denesin diye.

Anladım abi bende mekanik arızası olduğunu düşünenler için bilgi olsun diye söylemiştim çünkü ilk parti Giuliettaların bazılarında varmış bu problem.Türkiyeye döndüğümde dediğin yağ ile değiştireyim bende

Veloce

Haydaaa  :D Giulietta bugüne kadar bildiğim en sorunsuz Alfa'lardan biri. Şimdi ilk üretilen Giu'lardan bazılarında böyle birşey varmış dedin ama ben ilk defa seninkini duyuyorum... Bence sana öyle demişler içini rahatlatmak için...

Kemikli vites geçisi ise bahsettiğin, bunu iyi ayırt etmek lazım. Bazı markalar ve modellerde özellikle kemikli hissiyatı için ince ayar yapılıyor üretilirken. Ben GQV'ye bu gözle baktım her zaman. Bu yönden bence özellikle GQV asla bir bayan arabası değildir, araç net tepkiler bekliyor sürücüsünden de, aynen kendi tepkilerinin net olduğu gibi... ;)

Gouki

Okan abi bilgi için çok teşekkürler. Benim de özellikle 3. vites bazen naz yapıyor :)

ajavelin

Bence de kemikli geçiş hissi daha güzel.

Sercan Keklik

Okan abi bilgi için çok teşekkürler. Benim de özellikle 3. vites bazen naz yapıyor :)

:) kronik mito sorunu özgünüm
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ismet

benim 147 de 3e atarken özel bir açıyla itmezsen ı-ıh yapıyordu :) mesela bilirsiniz, 2den sağ üst çapraza iterek vites atılır normalde pratik olsun diye, benimki ise tam 4ün hizasına getirip öyle yukarı ittirmemi istiyordu inatla :)

belki bunla alakası vardır bilemiyorum..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Fatihob

Hayret benimki debriyajsız bile geçiyor, seninki neden öyleki :clover:
..

Gouki

depeche101

Özgün dene sende Tutela'yı , aynı yağı kullanıyoruz.  :yukari-ok:
benim 147 de 3e atarken özel bir açıyla itmezsen ı-ıh yapıyordu :) mesela bilirsiniz, 2den sağ üst çapraza iterek vites atılır normalde pratik olsun diye, benimki ise tam 4ün hizasına getirip öyle yukarı ittirmemi istiyordu inatla :)

belki bunla alakası vardır bilemiyorum..

Benim 33 ikiye atmadan bire geçmezdi . Onun gibi birşeymiş  8)

Bence de kemikli geçiş hissi daha güzel.

Kemikli hissiyatında değişiklik yok zaten , ilk yağ ile bazen cartlıyoduk , doğru yağ ile normale döndük.

depeche101

ismet

145'e ufaktan dokunduk ;

:nazar: :nazar: :nazar: :alfisti:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Murad

145'e ufaktan dokunduk ;

:alkis: :nazar:

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

Okan Abi canlı görme şansına sahip olduğum bu güzeller güzeli 145 için ayrı başlık ister bu forum :)

Oğuz

İci disi mukemmel :)

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

depeche101

Okan Abi canlı görme şansına sahip olduğum bu güzeller güzeli 145 için ayrı başlık ister bu forum :)

Abi siz ondan sora yine başlıyacaksınız yaydı , spacerdı vs hehe . Biraz detay foto çekeyim açarım yeni bir konu Tolga  ;)

@Erdem @Skinoski @Oğuz @İsmet çok teşekkürler . @Kakırman üstad doğrudur  :rock:

ihsany

Vay vay ben ilk kez gördüm bu haliyle  :nazar:  :clover:

Okan abi bu arada geçenki pist aktivitesinde senin QV den bahsediyordu bir tanıdık, şöyle söyledi;
"Adam hakkını veriyordu pistin, Alfa Romeo o görüntüleri reklam yapsa satışları fırlar" dedi..  :nazar:  :clover:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano