Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

depeche101

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login gözler alışıyor bir süre sonra :)

admin

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login gözler alışıyor bir süre sonra :)

Bir daha bakınca aslında iyi gözüküyor. Telefon ekranı ile PC ekranı arasında fark oldu nedense.  :)

:nazar:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

DcD-Semih

GQV jantlarından daha güzel göründe gözüme nedense, güzel doldurmuş kaslı göstermiş oldukça. Maşallah üstad her hali çok yakışıklı. :nazar:

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

wolkanku

abi bunca yıldır yaptığın her iş nokta atışı oldu bana göre, sadece bunu beğenmedim. belki de canlı görmek gerek bilmiyorum ama fotoğrafa topici 10-15 dakika arayla açıp tekrar tekrar baktım gözümü alıştıramadım :)

19" prodrive ve GQV jantlarından sonra belki de tatmin etmedi beni :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

depeche101

abi bunca yıldır yaptığın her iş nokta atışı oldu bana göre, sadece bunu beğenmedim. belki de canlı görmek gerek bilmiyorum ama fotoğrafa topici 10-15 dakika arayla açıp tekrar tekrar baktım gözümü alıştıramadım :)

19" prodrive ve GQV jantlarından sonra belki de tatmin etmedi beni :)

Zaten kış benim için ızdırap , 19'lardan ayrılmak sıkıntılı konu. Fakat canlı gördüğünde fikrin değişebilir

depeche101

GQV jantlarından daha güzel göründe gözüme nedense, güzel doldurmuş kaslı göstermiş oldukça. Maşallah üstad her hali çok yakışıklı. :nazar:

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok alışıldık bir jant değil , uzaktan farklı yakından farklı duruyor , açılı olduğu için. Teşekkürler  :haydi:

wolkanku

Zaten kış benim için ızdırap , 19'lardan ayrılmak sıkıntılı konu. Fakat canlı gördüğünde fikrin değişebilir

abi valla ayrıca bir kışlık jant lastik seti neden kullanılıyor gerçekten anlayamadığım için soruyorum ;

gerçek manasıyla kış koşulları istanbulda kaç gün geçerli oluyor ki?
12 derecenin altında lastikler tutmuyor diyecek şimdi bir çok kişi, istanbul dur kalk trafiğinde tutuş gerektiren bir hıza çıkabiliyor muyuz ki?  ezaten 3-4 otomobilin var, asfalt sıcaklığı 12 derecenin altına düşündüğünde pzeroları heba etmeyeceğin otomobilini kullanabiliyorsun..
yağmur suyunu hızlı tahliye ediyor diyelim, yine başa dönüyoruz, ne kadar hıza çıkabiliyoruz ki o hızlı tahlilyeye ihtiyaç duyuyoruz?
e karlı günde zaten bu tür özel otomobiller piyasaya çıkarılmamalı, sen zaten çıkartmassın biliyorum :)

tek otomobilim olmasına rağmen yazlık lastikle 10 yıldır otomobil kullanıyorum, 1 tane kazam olmadı çok şükür.
ha tabi ki ankara şartlarında, yani 60-70 km hızlara çıkıp , akan trafiklerde, soğuk, buzlanma, çiğ vs. durumlarında lastiğin önemi tartışılması bile saçma olur ama istanbul trafiği artık yürümüyor o da bir gerçek.

bu işin mantığı konusunda beni aydınlatırsan sevinirim , belki de yanlışımı görürüm abi  :serefe:

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

depeche101

19 larla  kötü bir olay yaşadım kışın , karlı su birikintisi içerisinde lastiği yardım zor toparladım. Günlük devamlı kullandığım araç olduğu için kışın kendimi daha güvende hissediyorum , sebebi budur.

Görsel değişikliği de seviyorum , ara sıra değişiklik iyi oluyor. You are not allowed to view links. Register or Login

wolkanku

19 larla  kötü bir olay yaşadım kışın , karlı su birikintisi içerisinde lastiği yardım zor toparladım. Günlük devamlı kullandığım araç olduğu için kışın kendimi daha güvende hissediyorum , sebebi budur.

Görsel değişikliği de seviyorum , ara sıra değişiklik iyi oluyor. You are not allowed to view links. Register or Login

hımm ben GQV'yi günlük kullandığını düşünmedim, 145 ya da başka bir alternatifin vardır diye düşündüm.

günlük GQV kullanılıyorsa hem pzeroları hebat etmemek , hem de aracı olası kaza risklerinden uzak tutmak için mantıklı.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

depeche101

145'i satalık çok oldu . Artık You are not allowed to view links. Register or Login 'in himayesi altında . Bu arada ayda bir iki kez Adapazarı yapıyorum , kışın 19 , hele 35 yanak 19 çok sağlıklı olmuyor.

ealprsln

Ben çok beğendim, açıkçası haberi ilk aldığımda çok da  güzel durmayacağını düşünerek bir yorumda bulunmadım fakat çok çok güzel durmuş. Bana sorarsanız GQ jantından daha hoş gözüküyor... Ama  her koşulda prodrive'lar "1" numara...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Sercan Keklik

abi valla ayrıca bir kışlık jant lastik seti neden kullanılıyor gerçekten anlayamadığım için soruyorum ;

gerçek manasıyla kış koşulları istanbulda kaç gün geçerli oluyor ki?
12 derecenin altında lastikler tutmuyor diyecek şimdi bir çok kişi, istanbul dur kalk trafiğinde tutuş gerektiren bir hıza çıkabiliyor muyuz ki?  ezaten 3-4 otomobilin var, asfalt sıcaklığı 12 derecenin altına düşündüğünde pzeroları heba etmeyeceğin otomobilini kullanabiliyorsun..
yağmur suyunu hızlı tahliye ediyor diyelim, yine başa dönüyoruz, ne kadar hıza çıkabiliyoruz ki o hızlı tahlilyeye ihtiyaç duyuyoruz?
e karlı günde zaten bu tür özel otomobiller piyasaya çıkarılmamalı, sen zaten çıkartmassın biliyorum :)

tek otomobilim olmasına rağmen yazlık lastikle 10 yıldır otomobil kullanıyorum, 1 tane kazam olmadı çok şükür.
ha tabi ki ankara şartlarında, yani 60-70 km hızlara çıkıp , akan trafiklerde, soğuk, buzlanma, çiğ vs. durumlarında lastiğin önemi tartışılması bile saçma olur ama istanbul trafiği artık yürümüyor o da bir gerçek.

bu işin mantığı konusunda beni aydınlatırsan sevinirim , belki de yanlışımı görürüm abi  :serefe:

kışın kaç gün geçtiği önemli değil ki, lastiği 12 derece altı kullan max 1 hafta çöp ötesine gerek yok. Onuda geç 12 derece altında tam sag tam solda 225 üstü her lastik manevrada tak tak tak diye ses yapar. Olay yağmur suyu değil hava sıcaklığı :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

kışın kaç gün geçtiği önemli değil ki, lastiği 12 derece altı kullan max 1 hafta çöp ötesine gerek yok. Onuda geç 12 derece altında tam sag tam solda 225 üstü her lastik manevrada tak tak tak diye ses yapar. Olay yağmur suyu değil hava sıcaklığı :)

mesela tam kış ortası diyelim, hava 5-8 derece arası.
istanbulda 1 hafta boyunca lastiği kullandık , haftada 300 km falan yaptık diyelim
bu lastik çöp mü oldu şimdi.

ya da neden çöp oldu, hava 12 derece üstüne çıktığında yol tutmayacak mı, fren mesafesi mi uzayacak?

12 derecenin altında lastik belirgin derecede sertleşiyor tabi onda hem fikirim, yani tam sağ tam sola bile gerek yok normalde geçtiğin kasisten , tırtıktan bile geçsen fark ediyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

mesela tam kış ortası diyelim, hava 5-8 derece arası.
istanbulda 1 hafta boyunca lastiği kullandık , haftada 300 km falan yaptık diyelim
bu lastik çöp mü oldu şimdi.

ya da neden çöp oldu, hava 12 derece üstüne çıktığında yol tutmayacak mı, fren mesafesi mi uzayacak?

12 derecenin altında lastik belirgin derecede sertleşiyor tabi onda hem fikirim, yani tam sağ tam sola bile gerek yok normalde geçtiğin kasisten , tırtıktan bile geçsen fark ediyor.

Aynen çöp ama şimdi burda ciddi bi polemik çıkıcak, gereksiz konu uzayacak. Performans Serisi lastiklerin kullanım kılavuzlarını ve sitelerine girerek inceleyebilirsiniz.

Yazın aldığın lastik 100 mt de artıyorum 1 mt de duruyorsa, kış kullandın 100 mt de 3 mt de duruyor artık. Piste giren abiler, arkadaşlar, kardeşlerin başına gelen sık durumdur. Yüksek Performans Lastiklerini kışın kullanmasan bile 5-6 ay soğuk hava şartlarına maruz kalır ise tabandaki kanallarından çatlama başlar.

Kısacası Herkes istediği lastiği tabi kullaınır eder ama teknik anlamda aynen o lastikler artık çöp.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

wolkanku

Aynen çöp ama şimdi burda ciddi bi polemik çıkıcak, gereksiz konu uzayacak. Performans Serisi lastiklerin kullanım kılavuzlarını ve sitelerine girerek inceleyebilirsiniz.

Yazın aldığın lastik 100 mt de artıyorum 1 mt de duruyorsa, kış kullandın 100 mt de 3 mt de duruyor artık. Piste giren abiler, arkadaşlar, kardeşlerin başına gelen sık durumdur. Yüksek Performans Lastiklerini kışın kullanmasan bile 5-6 ay soğuk hava şartlarına maruz kalır ise tabandaki kanallarından çatlama başlar.

Kısacası Herkes istediği lastiği tabi kullaınır eder ama teknik anlamda aynen o lastikler artık çöp.

o zaman mesela kışlıkları takıp, yazlıkları söküncede, onları battaniyelere pikeler sarıp, sıcak bi depoda tutmak lazım..
kimde nerede böyle bir imkan var ki, lastik üreticisi böyle bir şey üretebilsin? bu da geliyor aklıma.
neyse bunu konuşuruz bilhare.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

o zaman mesela kışlıkları takıp, yazlıkları söküncede, onları battaniyelere pikeler sarıp, sıcak bi depoda tutmak lazım..
kimde nerede böyle bir imkan var ki, lastik üreticisi böyle bir şey üretebilsin? bu da geliyor aklıma.
neyse bunu konuşuruz bilhare.

niye kışlık lastikler soğukta kullanılmıyomu sıcaklara sarıyoruz
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

wolkanku

niye kışlık lastikler soğukta kullanılmıyomu sıcaklara sarıyoruz

yok anlamadın;
Yüksek Performans Lastiklerini kışın kullanmasan bile 5-6 ay soğuk hava şartlarına maruz kalır ise tabandaki kanallarından çatlama başlar.  dedin ya ;

kış geldi hava 10 derece  oldu.. yazlıkları çıkardık soğuk depoya çıplak şekilde koyduk 5-6 ayda çatlama başlayacak ise, o zaman onları sarıp sarmalayıp 15-20 derecede depo bulup oraya koymamız gerekir dedim. üretici herkesin böyle bir imkanı olması gerektiğini varsayarak üretim yapmamalı diye düşünüyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

yok anlamadın;
Yüksek Performans Lastiklerini kışın kullanmasan bile 5-6 ay soğuk hava şartlarına maruz kalır ise tabandaki kanallarından çatlama başlar.  dedin ya ;

kış geldi hava 10 derece  oldu.. yazlıkları çıkardık soğuk depoya çıplak şekilde koyduk 5-6 ayda çatlama başlayacak ise, o zaman onları sarıp sarmalayıp 15-20 derecede depo bulup oraya koymamız gerekir dedim. üretici herkesin böyle bir imkanı olması gerektiğini varsayarak üretim yapmamalı diye düşünüyorum.

Lastik otelleri niye var :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bisey yok gibi gozukuyo dimi?

Daha detayli cekemiyo telefon ama lastik dis derinligi 7.5mm ama cop
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

suqunet

:) konuya donecek olursak Sercan sen getirtebiliyor musun bu jantlardan?

Sercan Keklik

:) konuya donecek olursak Sercan sen getirtebiliyor musun bu jantlardan?

tabi
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Fiction

Kışın böyle ;

QV gerçekten bir harika, ama favorim Brera  nız:)

Göz yanılması geçirmediysem bu haftasonu Feneryolu köprüsünde karşınızdan geçtim bi saniyeliğine de olsa gördüm qv yi :haydi:
GTV 2.0 TS Phase 2

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler fena durmadı , You are not allowed to view links. Register or Login doğrudur oralarda oturuyorum ,ben de  sizin GTV 'ye denk geliyorum ara sıra  :nazar:

Doğa Tosun

Ben en çok gqv leri sevdim ama kış için bunlar da çok yakışmış abi. Arabayı etli göstermiş  :yukari-ok:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

depeche101

O zaman al Doğa . En güzel çay tabağı ;)