Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Yok yaa hala aynı, hiç dokunmadım yatıyor öyle toz kir içinde :) Takipte oldugum parçalar var, onları alayımda öyle yollıcam sanayiye.

Sercan araba bayaa süre sende kalcak, bolbol test drive yaparsın :D
..

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Yok yaa hala aynı, hiç dokunmadım yatıyor öyle toz kir içinde :) Takipte oldugum parçalar var, onları alayımda öyle yollıcam sanayiye.

Sercan araba bayaa süre sende kalcak, bolbol test drive yaparsın :D

Depoyu doldurda gönder kanka :))

Şu an gözdem GT Q2 Ankara keçisi :))

@selimgencoglu kulakların çınlasınnn  :haydi:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Fatihob

Aaa onu bende kullanmak istiyorum. Haftasonu pist olsaydı Selim abi gelmeden piste çıkar Q2 test ederdik. :D
..

Fatihob

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cepten gõnderildi ;)

..

Fatihob

Sayamadim kacinci kez cekiciye bindiriyorum MiToyu :clover:

Cepten gõnderildi ;)

..

Deniz

sonra alfanın yedek parçası pahalı yok alfa çabuk bozuluyor deyip 2.el piyasası dibe vuruyor. Hep bu fatih gibiler yüzünden taşlamak lazım seni  :haydi:  :haydi:

Gouki

Sırf km artmasın diye yapıyor....

Fatihob

Mito zaten benim yüzümden sıkıntı araç damgası yedi. O beyaz alfa hep piste kalıyor diyorlar artık :)

Hem Km yaptırmıyorum, hemde kaskoya çektirdiğimde beleşe seyehat ediyorum :D
..

ozoozo

O bizim gurur kaynağımız :) haberlerin geliyor Fatih.. 41 kere maşallah.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Gouki

Panpa asıl probleminden bağımsız olarak bir şey sormak istiyorum. Coilover'ı orjinal Z rotlarınla mı kullanıyorsun?

Fatihob

Evet orjinallerle kullanıyorum. Neden sordun daha iyi bişilermi var aklında?
..

Gouki

Mesela Rocco'larda falan değişen geometri yüzünden viraj demiri aksa sürtebiliyor. Ya da orjinal z rotun boyu yeni düzene göre fazla uzun olduğu için sürekli kapalı durumda kalıyor ve kolay bozulabiliyor. Kısacası coilover kullanımında daha kısa veya ayarlı z rot ihtiyacı olabiliyor.

Corsa-D, Grande Punto'cular genelde Corsa-C z rotu kullanıyor yurtdışında. Bilgi olsun diye yazıyorum, istersen denk gelirse bakarsın.

Oğuz

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Ara sıra aracı boşa atıp ses dinlerim, hiç 2 metal birbirine sürtüyormuş gibi bir ses duymadım. Tabi ben duymadım diye sürme olmuyor diyemem :) Bu konuda bişiler okumuştum önceden ama pek önemsememiştim benimkiler kırılmadığı için. Shopalfistide gördüm onlarda Z rot satıyorlar, ilk başta iyi bişi diye düşündüm sonra baktım sadece güçlendirilmişmiş diye ondanda vazgeçtim.

Z rotun kapalı kalması ne demek. Bu alet Z şeklinde ve sadece kafaları haraketli değilmi, teker ne yaparsa oda ona göre harek etmezmi? Bir Z rot dedin kafam buşandı. Ayarlı Z rot ilk defa duydum hatta kısa falan dedim aklıma direk ordasından 3cmlik parça kesip tekrar birbirine kaynatmak geldi.

Benim anladığım uzun kalınca Z rot, lastiğe bağlı tarafı düzgün hareket edemiyor, hep aracın içine bakıcak açıda kalıyor. Biraz daha kısa takmak lazımki Z rot tepki verebilsin.

Neyse Z rot pahalı değil, alınır, denenir :)

2. fotoda frenin kökünü bulmuşum :)
..

Fatihob

Buda ayarlı Z rot heralde. Yuh fiyata bak :o

Nette baktımda coil takıp çok düşerse araba millet harbiden kesiyormuş. Aklın yolu bir :D

..

sule001

Fatih..maymun ettin arabayı :D

Sercan Keklik

Buda ayarlı Z rot heralde. Yuh fiyata bak :o

Nette baktımda coil takıp çok düşerse araba millet harbiden kesiyormuş. Aklın yolu bir :D

:)) fatih zoru arama kardeşim kolayı var bu işinn
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Deniz

Ara sıra aracı boşa atıp ses dinlerim, hiç 2 metal birbirine sürtüyormuş gibi bir ses duymadım. Tabi ben duymadım diye sürme olmuyor diyemem :)

ara sıra aracı boşa atıp ses dinlermiş olum arabanın içinde egzoz sesinden ne konuştuğumuzu duyamıyoruz adam arabayı dinliyormuş  :arkadasim:  :rock:

Fatihob

Egsoz sesine artık alıştım, duymuyorum normal geliyor :D

Sercan bu işin kolayıda neymiş? Arabayı satmakmı :D
..

Fatihob

Cuma gunu siparis vermistim bugun oglen gelmis. Cok sasirdim, cok sevindim hatta havalara uctum :)

Quaife kilitli difransiyel :-*

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cepten gõnderildi ;)

..

Gouki

Hayirli olsun panpa, deneyimlerini merakla bekliyorum.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

depeche101

Quaife candır , GQV deki değişim şaşırtıcıydı . Hayırlı olsun Fatih

ozoozo

Hayırlı olsun Fatih. Bir de bir şey soracağım , Okan abide ki sanırım kaydırmalıydı dimi ? yanlışım yok ise tabi. Şimdi asıl sorum bu kaydırmalı veya kaydırmasız nasıl oluyor onu merak ediyorum. Birde ne kadara geldi tam olarak  :p İnşallah bununla şu aks sorunu çözülür , sende rahatlarsın.  :serefe:

Fatihob

Teşekkür ediyorum :)

Değişimi bende çok merak ediyorum.

Okan abideki ve bendeki aynı mantık tabi şanzıman farklı parçlarda hafif farklı büyük ihtimalle. Alfa Q2lerdeki gibi mekanik kilitli difransiyel. Araç kayarken veya patinajdayken güç boştaki tekere geçmiyorda 2 tekerde gelmeye devam ediyor. Tahminim, okduklarım ve duyduklarım viraj limit hızları artıyor, kayma oldumu toplama kolaylaşıyor. Kısaca LSD :) 470£ + 50£ shipping ödedim. Aslında pahalı değil kur çok yüksek :D

Aks kesme olayı için ön alt ve üst gergi siparişlerimi verdim. Temmuz gibi kardeşimle gelicekler. Bakalım işallah kurtulurum şu aks kesme işinden.

..

milano 75

Teşekkür ediyorum :)

Değişimi bende çok merak ediyorum.

Okan abideki ve bendeki aynı mantık tabi şanzıman farklı parçlarda hafif farklı büyük ihtimalle. Alfa Q2lerdeki gibi mekanik kilitli difransiyel. Araç kayarken veya patinajdayken güç boştaki tekere geçmiyorda 2 tekerde gelmeye devam ediyor. Tahminim, okduklarım ve duyduklarım viraj limit hızları artıyor, kayma oldumu toplama kolaylaşıyor. Kısaca LSD :) 470£ + 50£ shipping ödedim. Aslında pahalı değil kur çok yüksek :D

Aks kesme olayı için ön alt ve üst gergi siparişlerimi verdim. Temmuz gibi kardeşimle gelicekler. Bakalım işallah kurtulurum şu aks kesme işinden.
fatih uğraşma bunlarla,al bi dökük 75 soy komple motoruyla biraz uğraştınmı istanbulparkın kralı olursun. :))
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum