Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Bülent abi bence sorun yazılımdan. Detayına girmek gerekiyor. Bunun için bu işi ya biraz öğrenicem, sağ tarafa oturcam laptopla direksiyonda birisi gazlıcak bende log tutucam, yada önceden bu işi yapmış birisine gidicem onla uğraşıcaz. Eğer ateşlemedense falan zaten loglara bakarken kendini belli eder.

Uğur tam emin değilim ama 1bar peak , 0.8bar cont. olması lazım.

Peki bu şikayetini ecu ya söylediğinde ne diyor Fatih ? Ve yazılım için herhangi bir ücret verdin mi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Fatihob

Dynodan indikten sonra teste çıkmadım, çıksamda zaten İstanbulda o saatlerde gaza basıcak yer yok. Direk Bostancıya döndüm o sırada bir kere gazabasabildim, kaç bardayım nedir ne değildir o zaman gördüm. Gece yollar birazdaha boşaldı bu sefer detaylıca inceledim ama iyi değil işte sevmedim. Turbom MiToQvlerinkindende büyük, Qvler 6k devirde bile full boost gidebiliyorken benim basıncın düşmesi çok garip. Döndük yine aynı yere, ben ne kadar yazılımdanda süpelensem, ateşleme veya WG arzasıda olabilir tabi. Gaza tam basmışkenki aracın deerlerini görmem lazım bunun içinki nokta atışı yapabileyim.

Daha Özgün abiyle konuşmadım bu olayı. Ama zaten bundan iyisi olmuyor avans vurcak demişti bana.
..

Deniz

allahtan bu işlere kafam pek basmıyor yoksa kafayı yerdim yeminle neden neden derken.

ealprsln

abi devir ↑ yönde artarken basıncın ↓ yönde düşmesi ancak benim aklıma wastegate in kaçırmasından başka bişey gelmiyor, daha da devir çevirebilsen bence basıncının daha da düşeceğini göreceksin. Mevcut hava akımı arttıkça, wastegate'in direnci daha da düşüyor. Çok basit bir düşünce benimkisi ama aklıma başka hiçbirşey gelmiyor.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ozoozo

Fatih kaçıran bir şeyler olabilir mi ? Turbo hortumları veya dp ? Dp bir ara kaçırıyor diyordun o halledildi mi ?

Fatihob

Dp boşa kaputu açıp gaza bastığımda kaçırmıyor, ama yolda yüke bindiğinde araç kaçırıyormu onu bilemiyorum tabi. Hortumlarda yırtık vs yok hepsi kelepçeli onlarında kaçırmıyor olması laızm.

Devir ve basınç olayı doğru ama daha küçük turboda basınç duşmuyor son devirlerde, bende neden düşüyor. WGde de sorun olma ihtimali var tabi. Orjinal turbonun WGsini taksam olurmuki acaba?
..

ATA

Turbocularda wg'in ne zaman hangi basinçta açıldığını ölçmeye yarayan saatli el pompalari var. Bağlantisi basit, wg hortumuna bağlaniyor.   Bununla wg'i hangi basinçta açtiğini ve basinç kaçirip kaçirmadiğini test edebilirsin.  Normalde para bile almamalari lazim çünkü basit bir şey.

Bu arada illa wg kaçiracak diye bir şart yok. Benzer bir durumda turbonun egsoz kisminda ki çatlaktan olabilme ihtimali var. Kaçak testte belli olur ama emin olmak için turbo sökülmesi gerekli.

Standart motorda devir artarken basinç düşerse ya sistemde kaçak var yada ateşleme yetmiyor diye düşünürüm bende ancak, senin düşündüğün gibi yazilim faktörüde var ortada.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Bu arada bir kaçak testi daha var. Hava filtresini söküp, boru ile ayni çapta kör tapa yapiyorsun. Ayni tapadan gaz kelebeğinden önceki boruyada yapiyorsun ancak bu kor tapada lastik sibobu olacak. Bu durumda sistem tam kapali olmali.

Sibobdan istediğin basinci basip, kaçak varmi diye borulari ve baglantilaei dinleyebilirsin. Bulabilirsen icersine renkli duman basip kaçaği daha kolay tespit edebilirsin ;)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

Fatih..
Benzin pompan değişti mi..?
Aynı mı?

Ben WRX varken 0.8 olan std değeri 1.1 cont. olarak yazılım vardı.
1.1 cont. gidiyordu..sorunsuz. 1.6-1.7 peak okuyordum (4 veya 5.vites)
peak değerler için yüksek viteste basman..alttan doldurman gerekiyor turboyu.
Aniden basınca sıkıntı varsa, yazılımdır.
Karışımı okuman mümkün oluyormu..?
Bence benzin pompası ile alakalı olabilir. Benzin yetiştiremiyor olabilir sisteme..

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fatihob

Turboculardaki basınç saati ile ölçülen Wg testi iyiymiş. Ben biara onu yaptırayım. Hatta diğer test daha iyiymiş ama daha zor o sistemi kurmak. Yoksa turboda, ic veya bağlatınlarında kaçak varmı direk anlaşılır.

Turboyu söktüğümüzde egsoz kısmında çatlak vardı. Kaynaklattırdık heralde egsoz kısmından kaçırmıyordu diye düşünüyorum.

Selim abi benzin pompasını değiştirdik. Aem tatktık. Zaten takar takmaz farkı ortaya çıktı. Orjinal benzin yetiştiremediği için 5500dd üstünü görmeyen araba, 7000dd çevirmeye başladı. Dün gece 4 bitti, 5 bitti 6. vitesin biraz ortalarına kadar bastım 1.1 üzeri hiç görmedim.

Beyler ben çok önemli bir bilgiyi vermeyi unuttum size. Greddy basınç saatim log tutuyor benim. Araçtan motoru indirip bindirmeden, yani dünkü yazılıma gitmeden önceki en yüksek peak değer 1.4xx olarak kayıtlı basınç saatimde. Hatta manifold egsoz bağlantısı kaçırma sorunum başlamadığında 1.3bar gördüğümü hatırlıyorum. Haydaaaa diyebilirisiniz.

WGnin yayını değiştircem >:D
..

Baskan

Boost creep eksoz gazının yeterli şekilde eksoz housingden bypass olamaması sonucu ortaya
cıkar.Örnek verecek olursak , basıncınızı 13 psi'a ayarlayın ve gaza yüklendiginizde boost
direk 13 veya 14 psi'a fırlar.Daha sonra devir arttırımınız sonrası boost creep dahada artar 14,15,16,17 psi lara varabilir.

Boost creepin çözüm yolu wastegatte yatar.Wastagate yetersiz olması durumunda bu
sorun görülür.Çözümü ya wastegate'i büyütmek veyahut değiştirmektir.

Boost spike başka bir örnek ise, 13 psi'a ayarladıgınız basıncınızı gazladıgınızda 16 psi ve aniden 13psi'a düşmesi olarakta adlandırılabilir.

* Normal boost 13 psi ayarlandıgında = ilk olarak 14e fırlayabilir , sonra 13, 13, 13 psi devam eder...

* Spiking durumunda = 16'psi'a fırlar , sonra 15, 14, 13, 13, 13 psi ...

* Boost creep durumunda = 14 psi'a fırlar , sonra 13, 13, 14, 15, 16, 17...

* Spiking and boost creep birarada = 16 psi 'a fırlar , sonra 15, 14, 13, 14, 15, 16,17 psi olarak değişir...

Boost creep genelde yuksek devirlerde yaşanır bunun sebebi isecok fazla eksoz gazının tahliyesinin zor olmasıdır.
11psi'a ayarladıktan sonra 13 psi'a fırlayıp 13-14-15 psi ve tekrar 11psi olmasıda "spiking" olarak adlandırılır.

Copyright: cem (TT)

Fatihob

Başkan teşekkürler ama bende boost geliyor sabit şekilde belli bir devre kadar 1.1barda bekliyor sonrasında 1bar-0.9bar-0.8bar gibi duşuşe başlıyor. Bu iki olayda bana uymuyor.
..

emin

ulan millete mitoyu sen sevdirdin, sonra sen soğuttun.
neyse ki ısınma turlarındayım bekle beni :)
hesabını kesmeye geliyorum
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Oğuz

Citroen Ds3
Carillo Rod
Cp piston
VF43 Turbo
Cold air intake
70mm Exhaust
345 Hp@1.65 Bar

Mustang dyno diyollaaa
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Citroen Ds3
Carillo Rod
Cp piston
VF43 Turbo
Cold air intake
70mm Exhaust
345 Hp@1.65 Bar

Mustang dyno diyollaaa

O araca methanol de bastılar diye biliyorum ama emin değilim.  Zaten pistona da girmiş bassın bir zahmet basıncı :D

Her türlü cp piston stoklarımızda var hahaha :haydi:

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login Yaz sonuna kadar takıl mx5le sonrasında dön yuvana. Güzel MiTolar var ;)

Oğuz gördüm onu, oohhooaaaayuhhhmkkk falan dedim. Adamlar yapıyor hajııı bende iş yok :)

Bugun kardeşime verdim arabayı. Biraz gazlıyalım bende sağ taraftan izliyeyim diye. Alttan doldurarak geldiğimizde 3bin devirde 1.1bar ----> 5bin devre kadar.
5100devirde 1bar oluyor
5300de 0.9bar
5500de 0.8bar
6000de 0.5bar :( Haftasonu biraz kurcalıyacam bakalım bişileri çözebilcekmiyim.

Şuaralar hep kötü yazıyorum ama güzel şeylerde var. 2 gün önce gece bayaa zorladım. Kilitliyi denedim, süper süper süperrr. Virajlarda tam gaz yapınca direksiyonda kasılma oluyor bianda sertleşiyor gibi. Dışarı atmasını beklerden içeri çekiyor. 4 sene boyunca görmediğim tepkiler alıyorum, afallıyorum biraz, alışmam gerek terse kontra veriyorum alışkanlıktan :D Ara hızlanmalarda ASRnin etkisi azaldı. Evin önünde bir düzlük var 2. vites 3000devirde tam gaz yapardım 7000de kesiciye giremezdim. Şimdi aynı yer aynı vites ve devirde tam gaz yaptığımda kesiciye girip 3. vitese attım hatta biraz daha gaza bastım :o Bayaa şaşırttı beni. ASRye daha geç düşüp, daha çabuk kurtuldu, ivemelenmede de daha iyi gibi geldi.

Kilit ve gergilerden sonra kafa tarafının virajlara girme hızının artması yanında arka tarafın salınımının artmasına neden oldu :) Geçen gün parıl parıl parlayan asfaltta (sanki asfalt değil banyolardaki pembe fayanslardan) birazcık kaşındım sert hamleler yaptım hoooopp arka direk gitti :D Az kaşındım çok sert olmayan hamleler yaptım bu seferde söyle bir oynadı. Allahtan çok iyi bildiğim yol, eskiden öyle hamle yapsam kafayla birlikte kayıyordu, şimdi sadece arkayı salıyor. Arka bu şekilde pisttede sorun yaratıcak bana. Semi slick lastik takma niyetim var onlarada. Aklımda bir tek semileri arkada ısıtabilirmiyim sorusu var artık onuda deneyip görücem :D
..

Baskan

Fatih turbo üzerindeki elektro dump valve'nin yayı biraz kurcalasan ? Ve mbc ile basıncı sabitleyebilirsin aslında, wg'de sorun yok diyorsun pierburg'u kontrol ettirdinmi ?

Fatihob

Fatih turbo üzerindeki elektro dump valve'nin yayı biraz kurcalasan ? Ve mbc ile basıncı sabitleyebilirsin aslında, wg'de sorun yok diyorsun pierburg'u kontrol ettirdinmi ?

Hatırlıyorum dump valve yayıyla uğraşmıştın yeni daha sertini yaptırmıştın. Haftasonu bende bir göz atarım olmadı yenilerim. WGde sorun yok dedim ama turbocu adam akıllı bir test yapmamıştı. Haftasonu Ata'nın dediği gibi basınç saatiyle olan testen yaptırmayı düşünüyorum. Sıfır pierburg aldık, ona bağlanan toplamda 3 hotrum var. Hem girişleri hemde çıkışları kelepçeli sekilde sıkı sıkıya bağlı pierburgdan olmaması lazım sorunumun.
..

ATA

Bugun kardeşime verdim arabayı. Biraz gazlıyalım bende sağ taraftan izliyeyim diye. Alttan doldurarak geldiğimizde 3bin devirde 1.1bar ----> 5bin devre kadar.
5100devirde 1bar oluyor
5300de 0.9bar
5500de 0.8bar
6000de 0.5bar :( Haftasonu biraz kurcalıyacam bakalım bişileri çözebilcekmiyim.

Haci bana direkt pierburg yada atesleme sorunu gibi geliyor bu yazdiklarin...

Bujiler, bobinler, kablolar ne alemde?

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Bujiler 3-5binde geri kalanları 46binde orjinal :)
..

ATA

Bujiler 3-5binde geri kalanları 46binde orjinal :)

Bujiler doğru mu? Yani yapilan değişikliklerden sonra da yeterli mi? tirnak araliklari kaç mm?

Ben gecen ay 4-5 farkli pierburg ve 3 farkli takim buji kullanim. Sendeki benzer sorunu bu parçalarda yaşadim. Hatta yanlis taktigin bir buji yuzunden tamamen ayni problemi yaşamiştim.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Fatihob

Bujilerim OEM, herhangi bir modifikasyona gitmedik onlarda. Hani desenki o bujiler yetmez, yerine ne takarım, bunların hepsi aynı yere oluyormu olmuyormu falan hiçte bir bilgim yok. O derece cahilim bu konuda. Sen hallettinmi peki problemini ?
..

Baskan

Pierburgun farkli bar araliklarinda calisan bir suru modeli var sendeki oem sanirim..

Fatihob

Aynen benimki Oem. Ama eski pierburgta Oemdi ve onunla 1.3 bar gordugum zamanlari hatirliyorum. Yani pierburg daha fazla basincta calisabiliyor gibi duruyor.
..

Deniz

Bu tamda sana göre