Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiTo (34MIT0 5)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Arka amortisörler patlak. Kw'den fiyat bekliyorum eğer çok uçuk bir fiyat verirlerse Bilistein B6'mı, Koni Turuncu mu yoksa Koni Sarı mı alsam.
B6 ve Koni turuncularda ayar yok, Sarılarda ayar var. Ne kadar lazım olduğu tartışılır.
B6 - 90€
Turuncu - 60€
Sarı - 100€

Bilisteinler son zamanlarda bolbol duyduğum marka. Kullananlar memnun. Sarı koniler eskilerin efsanesi, Turuncular ise fiyat performans ürünü.
..

ealprsln

Abi B6 ile aracın arkası aşırı yüksek kalmaz mı? B8 daha iyi olur sanırım. Garanti'den yağ kaçıranları değiştirmiyorlar mı? Bildiğim kadarı ile bizim seride (corsa, vs..) yağ kaçırma kronik problemdi KW'lerde. Üretici firma durumu biliyor gibi bir yazı okumuştum alfaowner'da. Birde bu aralar Koni FSD'leri çok övüyorlar ama onlarda da amortisör pistonu standart uzunlukta, yine aracın arkası baya havada kalır sanırım. KW'leri iyi bir ustada onarım yaptırtmak mümkün değil mi ?   
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Fatihob

B6'yı yanlış yazmışım, B8 yazmam lazımdı. Kwlerin bu sorunu bildiğini hiç biliyordum. Bende kendi hatam sanıyordum, meğer firmanın hatasıymış. Artık garanti falan kaldığını sanmıyorum 5 yıl falan oldu takalı. Bu zamanada kadar sen nerdeydin derler ama üşenmezsem direkt KW'ye mail atarım durumu anlatırım.

FSD Ön-arkayı kit olarak veriyor diye gördüm nette o bana uymaz, piston standart uzunluktaysa hiç uymaz. Bilisteinler şuaralar bayaa popiler ama gönlüm Konilerden yana. Eğer KW'ye mail atarda bişiye ulaşamazsam Sarı Koni siparişi vercem.

Turuncularda çok ucuz, o yüzden aklımı çeliyor arada :)

Onarım işi aklıma gelmemişti. Ama sen KW'de problem var dedin, sorun benim kullanımımda değilmiş. Şimdi arka 2yi sıfır bir amortisör ile yenilersem bir daha sorun yaşamam heralde. Çünkü önlerde bir problemim yok ve önler arkadalardan çok daha fazla darbe yemiştir. Tamir işine bu yüzden girmem heralde.

..

ealprsln

Abi kaç gündür aklımda yazmayı unutuyorum, sonra geceleri aklıma geliyor  :D  Bir video çekte şu dumpvalve'in sesini duyalım. Çok merak ediyorum, Bonalume'mu aldın ?

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login Abi çektim bir video. Çok duyulmuyor ama ne duyuyorsan gerçekte 2 katı ses geliyor, videoda egzoz sesi çok bastırmış cuf cufun sesini.. Kaput açık kasten çekmedim nette onun çok videosu var zaten. Pembeleşen HTC M7 kamerası >:(
Camlar açık halde:
Camlar kapalı halde:

Bunlar dönüş yolundaki zevkli dakikalardı. Bundan 10 dk sonra sağ şeritteki Forester köpeğe vurdu, köpekte önüme düştü maalesef. Olay yeri çok karanlıktı arkadan gelen çarpar falan diye durmadım, yay basıncı ve motor hararetini kontrol ederek devam ettim (Forester mecbur durdu) ileride ilk uygun gördüğüm yerde durdum.

You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhafazamda yağ önceden vardı, o sırada kartere falan bişi olmadı, o konuda şanslıyım. Köpeğe üzüldüm, o yolda durup köpeklere artan yemekleri verirdim,  büyük ihtimalle benim koyduğum poşetten yemek yemişti.
..

OğuzCanAlantor

ku2

Geçmiş olsun Fatih..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Gouki

E.Ç.M. (MiTongin)

Gecmis olsun fatihim. Allaha şükür fazla bir sey yok. Kopegede ayri uzuldum sahsen. Umarim forester hastaneye götürmüştür.

Bu arada cuf cufun entresan bir sesi var. Cok merak ediyorum. En kisa zamanda denk gelmek ümidiyle esen kal  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Aşmış

Köpeğin durumu nedir?
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ucarozcan

Yolda en çok korktuğum olaylardan biridir bu. Aniden öne bir şey çıkması. Çok geçmiş olsun. Umarım hasar büyük değildir. :(
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

tughan

Geçmiş olsun Fatihim..
Tuğhan.
156 Selespeed

Fatihob

Teşekkürler bende sorun yok. Köpek diğer tarafa yolcu oldu.

Cuf cuf çok güzel bütün Tjet ve M.Aircilere tavsiye ederim. Apaçiliği damarlarınızda hissediyorsunuz, gazla bırak cufff.
..

Doğa Tosun

abi geçmiş olsun.

bu arada sesi çok beğendim. Sadece cufu degil egzoz sesi de çok güzel
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

KUY65

Abi çok geçmiş olsun. Çufçufu nasil hallettin stock tjette sorun cikariyor diye vazgecmistim. Hata vermenin disinda Sonucta çufff sesini cikartan hava kaybediliyor tekrar gaza yuklenince bi lag olusmuyor mu ? Gerçi lagı da olsa söylediğin kadar eğlenceli olduğuna eminim  :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Fatihob

Teşekkürler.

Doğa ses böyle güzel oldu. Eskisi gibi çığlık atmıyor, binilecek kıvama geldi.

Kutay benim aldığım bu (Set olarak): You are not allowed to view links. Register or Login

Tek tek ürünlere bakarsak 1. : You are not allowed to view links. Register or Login
2. : You are not allowed to view links. Register or Login

Anladığım kadarıyla son yolladığım 2 linkteki ürünleri tek başına almak bir işe yaramıyor. İlk yolladığım gibi set almalısın. Birisi dump valve diğeri sesli-sessiz veya sesi ayarlanabilir kafa oluyor.
..

KUY65

Teşekkürler.

Doğa ses böyle güzel oldu. Eskisi gibi çığlık atmıyor, binilecek kıvama geldi.

Kutay benim aldığım bu (Set olarak): You are not allowed to view links. Register or Login

Tek tek ürünlere bakarsak 1. : You are not allowed to view links. Register or Login
2. : You are not allowed to view links. Register or Login

Anladığım kadarıyla son yolladığım 2 linkteki ürünleri tek başına almak bir işe yaramıyor. İlk yolladığım gibi set almalısın. Birisi dump valve diğeri sesli-sessiz veya sesi ayarlanabilir kafa oluyor.
Şimdi netleşti abi teşekkür ederim :yukari-ok:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

ealprsln

Fatih ses gayet güzel  :yukari-ok: senin basınç bizimkilere oranla ciddi oranda yüksektir sanırım. Bizimkilerden bu kadar net ve güçlü almak kolay olmaz sanırım. Ama çok keyifli geliyor sesler  :rock:
Köpek konusunada ayrıca üzüldüm, insanın morali bozuluyor modu düşüyor böyle şeyler tecrübe edince, yazık olmuş hayvana...

Fatihob

Videoda 0.6 bar falan görmüşüm en fazla, o yüzden şu sesi en ufak gaza bas çekte duyarsın stok motorda. M.air için olanların motajı falan çok basit fiyatıda 75€. İtalo welt sitesini bir karıştır derim.
..

Fatihob

Cakma GTA ve orjinal GTA.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

Fatihob

Arabayı sanayiden çıkartalı 3 ay olmuş nerdeyse, bana 1 ay gibi geldi. Özlemişim, 3000km yaptım yaklaşık olarak. ( Özledim ama kullanmaya yinede kıyamıyorum)

Yazmayalı bir kaç değişiklik yapıldı MiToya. İlk önce orta susturucumu artık warex tarzı kumandalı egsoz ile değiştirdim. 2 seneden fazla duz boru ile gezmiştim artık kafam kaldırmıyor diye orta susturucu takmıştık ama o bile fazla geldi.
Susturucu sessiz koumda iken neredeyse stok hali gibi sesi var, sesli konumda ise idare edecek kadar. Zaten fazla istemiyordum, çok hoşuma gitti. Tabi benim kafamdaki planım gazlasamda egsozu sessizde kullanmaktı ama planım umduğum gibi olmadı. Araç egsoz kapalı konumdayken 100HP gibi gidiyor. 1.6 dizel birisi bassa yanımda at arabası gibi kalırım. 4000devirden sonrası yok, dömüyor, inanılmaz tutuyor arabayı. Egsoz açıkken sorun yok, olması gerektiği gibi.

1 aydır falan ABS soketim sökük geziyorum. ABS-ESP-ASR iptal. İlk 10 gün falan çok tedirgindim, 6 senedir ESP çok defa beni yola geri oturtmuştu, arabanın nasıl tepki vereceğini bilmiyordum. ABS'siz virajda frende alacağım geri bildirim nasıl olcaktı falan derken yavaş yavaş hızımı arttırdım. Bu zamanda kadar 3-4kez kontra vermek durumunda kaldım virazda önüme araba çıktığı için. Gerçekten çok tehlikeli, ABS çok büyük nimetmiş, 1 kerede ESP olmadığından dolayı kıçını saldı, o zamanda bir afallama yaşadım anaaa arabayı toplama işi şimdi banamı kaldı tepkisi verdim kendi kendime. Elektronik oyuncaklar olmadan kullanmak çok zevkli ama ani durumlarda ( hızlı girilen virajda önüne köpek çıkması gibi) çok zor anlar yaşatır insana. Bunu dışında ASR kapanmaması MiTonun çok büyük eksisiydi, hele ben turbo büyüttükten sonra hızlanamıyordum. Şimdi kesicide vurara vura yada ilk gaza dokunduğumda kısa bir patinaj sonrası hızlanabiliyorum, beni tutan dur bro patinaj çekiyorsun tehlikeli bir durum var diyen birşeyim kalmdı. Artık özgürüm.

Ayrıca bugün Yılmaz abi ile Maxi Display'imin montajını hallettik. Artık görmek istediğim veriler tek bir ekranda. Şansımıza MiToda kesme biçme yapmadan, ekrana bakayım derken gözü çok yoldan ayırmadan konumlandırma yapabilceğimiz yer varmış, 4 ayak üstüne düştüm. Bu aklı Sercan verdi, ona teşekkürediyorum.
Maxi'nin videoları;

Benim Maxi Displayımde gözükenler:
EGT: Egsoz Gazı Sıcaklığı
WTS: Radyotör Suyu Sıcaklığı
OILP: Yağ Basıncı
OILT: Yağ Isısı
IAT: Motora Giren Havanın Isısı
Bunlar dışında sol taraftaki A stununda saatlerimde Boost (Turbo Basıncı) ve AFR (Hava Yakıt Karışımı) gözüküyor. Bunlarıda Maxi'ye alabilirdik ama almamızın 2 sebebi var.
1.si benim kullanış oladuğum ekran kuçuk, daha doğrusu dikiz aynasının üzerindeki kemer ikaz yerine en büyük bu ekranı takabildik. Bu ekranın ana sayfasıda Hakan abi en fazla 5 sensör gösterebiliyor. Bende onları yukarıda saydıklarım olarak seçtim.
2.si ise ben boost anında ibrenin yükselişni analog olarak izlemeyi seviyorum.

MiTo hala tam anlamı ile bitmedi. Basınç stabil değil yada istediğim gibi değil. Dereceli egzantrikler takıldıktan sonraki denemelerimde gaza oturduğumda full boost geliyordu ama sonra 0.9a düşüp tekrar 1.1 bar arkasından tekrar 0.9 bar sonra yine yükselip 1 bar falan gibi dalgalı bir boost oluyordu. Yılmaz abi ve Dr. Ecu Özgün abinin fikri lambda sensörlerinde sorun vardı, tam gazda araç kendini fakirde sanıyordu boostu kesiyordu, sonra geri veriyordu falan gibi. Ayrıca P1171 arzası alıyordum, arzanın açılımı "hazlanma anında yakıt kaşımı" gibi bişeydi. Bugün 2 lambda sensörünüde değiştirdik boost stabil oldu ve arza vermedi ama yinede istediğim gibi değil. Egsoza yaptığımız son işlemlerden sonra 3500devirde 1.35Bar ama hemen akabinde 1.1bar ve 4200gibi 0.9bar ile yürüyor ve çok zenginde kalıyor. Önümüzdeki 1-2 hafta içierisinde yazılıma tekrardan müdale edecek Özgün abi.
Orjinal egzantrik ve düz boru egsozum varken 4500devirde full boost 1.1bar alıyordum, şimdi 3500devirde full boost geliyor. Gaz tepkisi falan çok iyileşti, bu durumdan çok çook memnunum.

Gelelim eskiden taktığım ama kendisini asıl şimdi hissetmeye başladığım kilitli difransiyele. 2 senedir beraberiz ama ASR meğerse onu hissetmemi engelliyormuş. Tamam virajda gaza basınca kafayı içeri çekiyordu falan ama yinede ASR müdalesi yiyordum ara ara. Şimdi daha iyi gözlemleyebildim. Viraja giriş hızım kilitli ile kilitsiz arasında pek bişi farketti diyemem. Asıl farkı virajın içinde hızlanmada daha iyi anladım. Arka tarafı salıyor ama kafada hiç haraket yok, rayda gibi sürekli virajın içine doğru kendisini çekiyor. Kilit olmasa kensini dışarı doğru bırakıcak, virajda hızlanma yapamayacaktım. Pist gibi süper asfaltı olan bir yerde arkayı salma eğilime bayaa gecikeceği için virajlarda daha çok eğleneceğe benziyorum.

Bu yaptıklarım dışında arka amortisörlerim ve jantlarım kargoda. 15 güne falan gümrükten çekmiş olurum. Yazılım işinide o zamana kadar halledersem MiToya bundan sonra bir değişiklik yapmadan binmeyi düşünüyorum.

..

OğuzCanAlantor

Maşallah Mitoya , Mitoyu bu Araçla sevdik :nazar:

Cut out yaptım deme :) egzoz iyidir bence benim gibi yapabilirdin düz borun kalıp sona varex takabilirdin.

Kız arkadaşım filan varken veya şehirin merkezinde çoğu Zaman kapatıyorum , dediğin gibi kapalıyken insan kötü hissediyor kendini bide ben pek basmıyorum biryerden patlatıcak diye :)

Mito ile km yapmana kullanmana sevindim , nice kmlere

Fatihob

Teşekkürler Oğuz Can. Sanada hayırlı olsun satmıssın GCE'yi.

Yok cutout değil, sanayi yapımı warex. Kapalıyken egsoz bildiğin gitmiyor, tam gaz yapıyorum ama boşu boşuna, devir dönemiyor, çok sıkıyor arabayı. 52600Km oldum bugun :)
..

E.Ç.M. (MiTongin)

Çok anlamasamda bu islerden MiTo ya yapışın ve Türkiye ye örnek oluşunu takdir ve tebrik ediyorum Fatih  :serefe:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Gouki

Jant nedir Fatihim? Ben en çok onu merak ediyorum :D