Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Nero 159 ile Yeniden  (Okunma sayısı 11264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EmKa

• Membro
Nero 159 ile Yeniden
« : 10 Haziran 2020, 13:37:23 »
Çok uzun ve gerçekten psikoloji zorlayan bir araç arama süreci sonunda yeniden park ettikten sonra dönüp baktıracak bir araçla Alfa Romeo'ya geri dönebildim. 156 SS sonrası hem temizlik, hem doluluk hem de keyif olarak muadil bir aracı başka markalar altında bulmak hele de bu bütçeler dahilinde çok zor. @kuti147 sağolsun 156'dan sonra yine yardımımıza koştu ve bu arayış sürecini bitirebildik, çok başını ağırttık burdan da teşekkür etmiş olayım. :)

Pazartesi itibariyle @iceberg156 'nın 159 Distinctive Plus'ını hanemize kattık. Hala eli aracın üzerinde sağolsun, aracı eksiksiz bir hale getirmek için benden çok uğraşıyor desem abartmış olmam. İkinci Alfa Romeo'mu da aracıyla benim gibi duygusal bir bağ kuran birinden alabildiğim için içim rahat. Uzun zamandır çok kullanılmadığı için hem kozmetik hem mekanik bazı eksikliklerimiz var, ufaktan bunları gidermeye başladık.

Sol ön lastikteki yarık nedeniyle ilk iş olarak lastiklerimizi değiştirdik. Eagle F1 Asymmetric 5 aradım fakat hiçbir stokta bulamadım, gelmesi de 3-4 gün sürecekti, denemek istediğim bir lastikti ama ilk aklımda olan CPC 6'lara yöneldik hemen değişimi yapabilmek için.

Hemen sonrasında son bakımının üstünden çok zaman geçmemesine rağmen içim rahat etsin diye bakımını yaptık.
Tüm filtreler ve sıvılar değişti,
Selenia 5w40 ile yağı sıfırladık,
Fren hidrolik yağını değiştirdik,
Radyatörde, sızıntı için tıkayıcı ilacımızı koyduk,
Üst salıncaklarımızı değiştirdik.

Bonus olarak, 2 yılın ardından aynı noktadaki değişen tek şeyin duvardaki mavi tabela olmayışı sevindirici. :)

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

iceberg156

• Membro
Ynt: Nero 159 ile Yeniden
« #1 : 10 Haziran 2020, 14:37:46 »
Buradan da hayirli, ugurlu olsun demis olayim kardesim. Yaklasik 4 sene aradan sonra bir Alfa'mdan daha, ozellikle boyle ozel bir 159'dan ayrilmak cok zor oldu benim icin. Satma kararini alabilmek cok uzun surdu. Senin gibi kiymet bilecek birine gitmesi tek temennimdi. Zaten o kisiyi bulana kadar da bekleyecektim acikcasi. Simdiden bile ne kadar aracin ustune titredigini gosteriyorsun zaten. O yuzden gozum arkada kalmayacak.

14 yil aradan sonra Alfa'siz gececek gunler benim icin basladi Simdilik Alfa defterini kapattik gibi gozukuyor. O yuzden beni bu guzellikten mahrum etme

Tekrardan kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanman dilegiyle.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

hannibal

• Membro
« #2 : 10 Haziran 2020, 15:19:43 »
Hayırlı olsun, arayan belasını da bulur mevlasını da demişler  :)) Bu şekilde sonuçlanan her arayışta kendim araba bulmuş kadar seviniyorum.
Kazasız belasız sürüşler dilerim. :clover:

radar54

• Membro
« #3 : 10 Haziran 2020, 16:36:52 »
Hayırlı uğurlu olsun Alfada kalmana çok sevindim Emre  :clover:  :nazar:

Signore'u satarsam ilk seni ararım demiştim bu sözüm hala geçerli unutma  ;) 159 dizel mi bilemedim ama Alfa olsun taştan olsun ona da çok iyi bakacağına eminim. Tekerine taş değmesin  :nazar:

Arşivden bi NT0522 resmi daha çıktı  :p
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

Testarossa

• Membro
« #4 : 10 Haziran 2020, 16:47:50 »
Hayırlı olsun. Paddle shift mi var yoksa ben mi yanlış görüyorum :D
Semy synthetic hater
2001 156 2.0 blu cosmo 
1999 156 2.0 grigio chiaro
2004 156 Selespeed gonzaga
2004 156 Sportwagon selespeed Grigio Kafla

EmKa

• Membro
« #5 : 10 Haziran 2020, 18:44:38 »
Buradan da hayirli, ugurlu olsun demis olayim kardesim. Yaklasik 4 sene aradan sonra bir Alfa'mdan daha, ozellikle boyle ozel bir 159'dan ayrilmak cok zor oldu benim icin. Satma kararini alabilmek cok uzun surdu. Senin gibi kiymet bilecek birine gitmesi tek temennimdi. Zaten o kisiyi bulana kadar da bekleyecektim acikcasi. Simdiden bile ne kadar aracin ustune titredigini gosteriyorsun zaten. O yuzden gozum arkada kalmayacak.

14 yil aradan sonra Alfa'siz gececek gunler benim icin basladi Simdilik Alfa defterini kapattik gibi gozukuyor. O yuzden beni bu guzellikten mahrum etme

Tekrardan kazasiz belasiz guzel gunlerde kullanman dilegiyle.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tekrar çok sağol abi. Gözün arkada kalmasın, iki günlük kullanımdan anladığım kadarıyla ben uğraşmayı o da sürülmeyi özlemiş. :)

Hayırlı olsun, arayan belasını da bulur mevlasını da demişler  :)) Bu şekilde sonuçlanan her arayışta kendim araba bulmuş kadar seviniyorum.
Kazasız belasız sürüşler dilerim. :clover:

Ben ikisini de aynı araçta buldum, biraz bela olmadan tadı çıkmıyor hazır sorunsuz alman, japon araçlar tat vermiyor artık. :) Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Hayırlı uğurlu olsun Alfada kalmana çok sevindim Emre  :clover:  :nazar:

Signore'u satarsam ilk seni ararım demiştim bu sözüm hala geçerli unutma  ;) 159 dizel mi bilemedim ama Alfa olsun taştan olsun ona da çok iyi bakacağına eminim. Tekerine taş değmesin  :nazar:

Arşivden bi NT0522 resmi daha çıktı  :p

Çok teşekkürler, arşiv daha dolu kısa zamana çok şey sığrdırdık onunla NT ilk göz ağrım, yeri hep ayrı. :) Twinspark sesini hala arıyorum ama dizel torkunun keyfi de Alfa olunca başka oluyormuş. :)

Hayırlı olsun. Paddle shift mi var yoksa ben mi yanlış görüyorum :D

Teşekkür ederim, evet Paddle Shift var ama maalesef şu an için işlevsizler. Şanzıman benim için alışık olmadığım derecede konforlu, konfordan sıkılınca onlara da el atmayı düşünüyorum. :)

MusamPa

• Membro
« #6 : 20 Haziran 2020, 03:37:32 »
Hayırlı uğurlu olsun  :clover:
Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim  :nazar:
02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

mustafaguleryuz

• Membro
« #7 : 21 Haziran 2020, 11:57:02 »
Güle güle kulanın :nazar:
Forum içinde kalan alfalar görünce daha bi mutlu oluyorum   :arkadasim:
2015 Giulietta Bianco Lunare

EmKa

• Membro
« #8 : 21 Haziran 2020, 16:50:15 »
Hayırlı uğurlu olsun  :clover:
Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim  :nazar:

Çok teşekkür ederim.

Güle güle kulanın :nazar:
Forum içinde kalan alfalar görünce daha bi mutlu oluyorum   :arkadasim:

Çok teşekkür ederim.

SkY

• Membro
« #9 : 22 Haziran 2020, 17:59:48 »
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

EmKa

• Membro
« #10 : 23 Haziran 2020, 21:44:06 »
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

Çok teşekkür ederim.

EmKa

• Membro
« #11 : 23 Haziran 2020, 21:54:16 »
Bir güncelleme olsun, kaputtaki boya atmaları ve tampondaki boya çatlakları için boyaya girdi. Arka tampondaki sürtme izine de lokal boya uygulandı. Sürtme izleri çok göze batan jantlar da hazır el atmışken boyaya gitti ve eğrilikleri düzeltildi.

Sonrasında direksiyondaki gariplik için baya bir uğraştım, birçok kişi tarafından normal olduğu söylendi ama en sonunda tornaya kendim götürdüm ve hortumda yırtık ve yağ kaçağı olduğunu gördük, basınç hortumu ve direksiyon yağı yenilendi. Bence hala bir gariplik var durduğu yerde sağa sola çevirmede öncekinden daha fazla ses geliyor ve ağırlaştı direksiyon ama kullanımla birlikte düzeleceği söylendi, pek inanmasam da bir iki gün deneyeceğim.

İlk aldığımda değişen salıncaklar, boyada kalması derken bir türlü rot balansa da girememiştim onu da aradan çıkardık.

Bugün trafikte bir anda bastıran fırtına ve ufaktan doluya dönüşmesiyle de çabuk çabuk kapalı otoparka attık kendimizi. :) Yapılacaklar listesi daha çok uzun ama içinde bulunduğumuz dönem nedeniyle yedek orijinal parça bulmak oldukça zor. O yüzden istediğimden bir tık yavaş ilerliyor işler.

156 kadar direkt direksiyon tepkileri alamamak biraz canımı sıkıyor, gecikmeli ve düz pozisyonda iken biraz boşluk var. 3 farklı ustaya gösterdim hiçbirisi bir gariplik fark etmedi bu tepki ve boşluk özelinde. Ağırlık farkından dolayı 156 kadar şehir içi kullanımda atik cevaplar vermesini zaten beklemiyordum ama yine de bir Alfa Romeo için sanki direksiyonda bir şeyler yolunda değil gibi.

156 ve 159 sahiplerinin bu konuda yorumlarını okumak isterim, benim mi beklentim çok yüksek, model yılı yükseldikçe konfora mı kayıyoruz böyle mi kabullenmeliyiz? :)

serhatelm

• Membro
« #12 : 06 Temmuz 2020, 18:07:05 »
Bir güncelleme olsun, kaputtaki boya atmaları ve tampondaki boya çatlakları için boyaya girdi. Arka tampondaki sürtme izine de lokal boya uygulandı. Sürtme izleri çok göze batan jantlar da hazır el atmışken boyaya gitti ve eğrilikleri düzeltildi.

Sonrasında direksiyondaki gariplik için baya bir uğraştım, birçok kişi tarafından normal olduğu söylendi ama en sonunda tornaya kendim götürdüm ve hortumda yırtık ve yağ kaçağı olduğunu gördük, basınç hortumu ve direksiyon yağı yenilendi. Bence hala bir gariplik var durduğu yerde sağa sola çevirmede öncekinden daha fazla ses geliyor ve ağırlaştı direksiyon ama kullanımla birlikte düzeleceği söylendi, pek inanmasam da bir iki gün deneyeceğim.

İlk aldığımda değişen salıncaklar, boyada kalması derken bir türlü rot balansa da girememiştim onu da aradan çıkardık.

Bugün trafikte bir anda bastıran fırtına ve ufaktan doluya dönüşmesiyle de çabuk çabuk kapalı otoparka attık kendimizi. :) Yapılacaklar listesi daha çok uzun ama içinde bulunduğumuz dönem nedeniyle yedek orijinal parça bulmak oldukça zor. O yüzden istediğimden bir tık yavaş ilerliyor işler.

156 kadar direkt direksiyon tepkileri alamamak biraz canımı sıkıyor, gecikmeli ve düz pozisyonda iken biraz boşluk var. 3 farklı ustaya gösterdim hiçbirisi bir gariplik fark etmedi bu tepki ve boşluk özelinde. Ağırlık farkından dolayı 156 kadar şehir içi kullanımda atik cevaplar vermesini zaten beklemiyordum ama yine de bir Alfa Romeo için sanki direksiyonda bir şeyler yolunda değil gibi.

156 ve 159 sahiplerinin bu konuda yorumlarını okumak isterim, benim mi beklentim çok yüksek, model yılı yükseldikçe konfora mı kayıyoruz böyle mi kabullenmeliyiz? :)
Merhaba direksiyon kutusunu ferhatpaşadaki koç direksiyonda mı yaptırdınız? Ben de orada yaptırdım ve bende de problemler oldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EmKa

• Membro
« #13 : 11 Temmuz 2020, 17:14:15 »
Ufaktan sıfırlamaya devam ediyoruz. Uzun uğraşlar sonucu direksiyon pompası değişimiyle direksiyondaki absürd gürültüden kurtulduk. Otobanda bir anda basınç kesen turbo revizyona girdi, map sensörü değişti. Buğu yapan sol arka stop değişti. Fazla yüksek duran farlar ve sensör düzeltildi.

Direksiyon özelinde çok daha pürüzsüz bir sürüş ve turbo ile lineer daha düzgün bir hızlanmaya kavuştuk, çok daha tok ve tatmin edici bir gidişi var şu anda.

Kozmetik kısmına bir türlü sıra gelemezken bir de gecenin üçünde bir vurkaç vakasıyla sağ arka çamurluğa bir nazarlık ekledik.

Aracın geri kalanı da pasta cila ile bir yere kadar kondisyonunu kazanacak gibi duruyor ama çok fazla ve derin çizikler komple boyaya girmeden düzelecek gibi değil. Böyle bir şeye de yakın zamanda girişmeyi düşünmüyorum, hatta vurup kaçtıkları yeri de bilerek yaptırmayacağım nazarlık dursun. Ben sürerken aracı görmüyorum, gidişi ve mekanik kusursuzluğu benim için hem daha önemli hem daha zevkli. Dışarıdan görenler de ne kadar az iç çekerse o kadar iyi artık, bakımsız yea desinler de uzak dursunlar yeter ki. :)

Yorucu bir haftayı daha yıkamada sonlandırarak umuyorum artık keyfi düzeltmelere ve sıfırlamalara geçebileceğiz. :)

MusamPa

• Membro
« #14 : 15 Temmuz 2020, 15:23:34 »
Geçmiş olsun. Dediğiniz gibi nazarlık olmuş. Temizlik boyası yaptırmayı bende düşünüyorum.
Kazasız belasız keyifli sürüşler   :nazar:
02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

EmKa

• Membro
« #15 : 16 Temmuz 2020, 16:26:47 »
Geçmiş olsun. Dediğiniz gibi nazarlık olmuş. Temizlik boyası yaptırmayı bende düşünüyorum.
Kazasız belasız keyifli sürüşler   :nazar:

Çok teşekkürler.

EmKa

• Membro
« #16 : 24 Temmuz 2020, 18:49:18 »
1.5 ay sonunda kozmetiğe tam olarak el atabildik. Komple boyasız düzelmesini beklemediğim kondisyonu insan üstü bi çaba ve neredeyse iki arabalık malzeme ile yeniden can buldu, bu işte yer mekan kadar işi yapan kişinin önemini ve iş ahlakını bir kere daha görmüş oldum hem içeride hem dışarıda el değmedik yer kalmadı. Maxiwax Car Care'den Burak kardeşime burdan da teşekkür etmiş olayım, kendi aracı gibi uğraştı gerçekten. Kendileriyle bir ticari alakam olmadığı için tavsiye niteliğinde ismini paylaşabilirim sanıyorum, yine de kurallara aykırıysa mesajı düzenleyebiliriz.

İlk mesajımdakiyle aynı yerde bugün park edilmiş hali de şöyle karşılaştırılabilir. Bir nazar boncuğunuzu alırız  :nazar: :)

serhatelm

• Membro
« #17 : 25 Temmuz 2020, 15:42:21 »
Maşallah. Kazasız belasız kullanın

radar54

• Membro
« #18 : 25 Temmuz 2020, 20:02:13 »
1.5 ay sonunda kozmetiğe tam olarak el atabildik. Komple boyasız düzelmesini beklemediğim kondisyonu insan üstü bi çaba ve neredeyse iki arabalık malzeme ile yeniden can buldu, bu işte yer mekan kadar işi yapan kişinin önemini ve iş ahlakını bir kere daha görmüş oldum hem içeride hem dışarıda el değmedik yer kalmadı. Maxiwax Car Care'den Burak kardeşime burdan da teşekkür etmiş olayım, kendi aracı gibi uğraştı gerçekten. Kendileriyle bir ticari alakam olmadığı için tavsiye niteliğinde ismini paylaşabilirim sanıyorum, yine de kurallara aykırıysa mesajı düzenleyebiliriz.

İlk mesajımdakiyle aynı yerde bugün park edilmiş hali de şöyle karşılaştırılabilir. Bir nazar boncuğunuzu alırız  :nazar: :)

Before & after müthiş olmuş

Büyükşehir de yaşamanın avantajları biz buralarda işinden anlayan birini bulana kadar göbeğimiz çatlıyor.

Şanslı bi 159

SM-G531F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugraltun

• Membro
« #19 : 26 Temmuz 2020, 12:55:39 »

Uff yılan olmuş. :yilan:

Güle güle kullan, kazasız belasiz virajların olsun.

Turboda devir kesme olayi benimkinde de var, yuksek devirde problem yok ancak 5 ve 6. Viteslerde düşük devirde gaza oturunca turbo basinci yukselirken bir anda düşüyor.

Gkhn91

• Membro
« #20 : 26 Temmuz 2020, 20:44:22 »
Maşallah çok güzel olmuş, kazasız belasız kullanın  :nazar:

EmKa

• Membro
« #21 : 28 Temmuz 2020, 19:22:15 »
Maşallah. Kazasız belasız kullanın

Teşekkür ederim.

Before & after müthiş olmuş

Büyükşehir de yaşamanın avantajları biz buralarda işinden anlayan birini bulana kadar göbeğimiz çatlıyor.

Şanslı bi 159

Teşekkürler abi, o tarafa taşınma planı var yapan arkadaşımın 156'ya da ona yaptıracaktım kısmet olmamıştı. Gelince yapsın. :)

Uff yılan olmuş. :yilan:

Güle güle kullan, kazasız belasiz virajların olsun.

Turboda devir kesme olayi benimkinde de var, yuksek devirde problem yok ancak 5 ve 6. Viteslerde düşük devirde gaza oturunca turbo basinci yukselirken bir anda düşüyor.

Teşekkür ederim, devir kesme benimkinde komple vuku bulmuştu yani turbo çalışmayı bıraktı desem daha doğru olur :) 15-20 dk bekleyince düzelmişti, sonrasında turbo revizyona girdi şu an bir problem yok tıkır tıkır çalışıyor.

Maşallah çok güzel olmuş, kazasız belasız kullanın  :nazar:

Teşekkür ederim.

radar54

• Membro
« #22 : 28 Temmuz 2020, 21:25:34 »
Teşekkür ederim.

Teşekkürler abi, o tarafa taşınma planı var yapan arkadaşımın 156'ya da ona yaptıracaktım kısmet olmamıştı. Gelince yapsın. :)

Teşekkür ederim, devir kesme benimkinde komple vuku bulmuştu yani turbo çalışmayı bıraktı desem daha doğru olur :) 15-20 dk bekleyince düzelmişti, sonrasında turbo revizyona girdi şu an bir problem yok tıkır tıkır çalışıyor.

Teşekkür ederim.
Nereye ne zaman hani nerede heyecan yaptım

EmKa

• Membro
« #23 : 03 Ağustos 2020, 21:01:29 »
Herkese iyi bayramlar.

İnsandan ve İstanbul'dan elimizden geldiğince uzağa kaçmaya çalıştığımız bir 2170 km yaptık son 9 günde. Bazı yayla yollarını 5 km/h gitmek durumunda kaldıysam da her yere birlikte gidebildik sıkıntı yaşamadan. Dizel sesi sürekli gazlamaya tahrik etmiyor olsa da torku tamamen uslu bir yolculuğa müsade etmedi :)

300-400 kmsi şehiriçi, otobanda 50-100 km kadar dur kalk trafikli, ara ara limitleri test etmeli toplam 2170 kmyi 6,5l/100km ortalama ile bitirdim.

Sürüş kısmında, 156 ile kıyaslayacağım yine :) Daha sessiz, daha az yorucu, daha yola tutunma hevesi olan bir araç olduğu çok net, yine de ara sıra müziği kapatıp camı açarak 156'nın motor ve egzoz sesini dinlemeyi aramadım dersem yalan olur. :)

Tatil sonu Bolu'dan yola çıkmadan yol bilgisayarını sıfırlayıp 100-120 arası FSM köprüsüne geldiğimde de şöyle bir veri elde ettim, Bolu dağını inmenin de etkisi tabii ki büyük ama yine de bu keyifte bu güçte bir araç için oldukça tatmin edici ve bütçe dostu. :)

Testarossa

• Membro
« #24 : 03 Ağustos 2020, 23:20:09 »
159 1.9 u merak ediyorum gerçekten, 2.0 156 ile arasında ne kadar fark var.
Eski arabanızda lpg var mıydı? Yoksa yakıt olarak çok iyi gelmiştir. Benzinli 156 mantık işi değil :D
Semy synthetic hater
2001 156 2.0 blu cosmo 
1999 156 2.0 grigio chiaro
2004 156 Selespeed gonzaga
2004 156 Sportwagon selespeed Grigio Kafla

GoogleTagged