Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sonunda 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

Kemal super dokunuşlar olmuş. Elinize sağlık :nazar:

•Tapatalk QV•

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

erdem1904

156 ile aynı mantıkta değilmi bu parçalar. Yani üstünde ince silikon bir tabaka yok mu Kemal? Eğer aynı ise zamanında forumda paylaşılan benimde kullandığım yöntemlede tertemiz olurdu.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
156 ile aynı mantıkta değilmi bu parçalar. Yani üstünde ince silikon bir tabaka yok mu Kemal? Eğer aynı ise zamanında forumda paylaşılan benimde kullandığım yöntemlede tertemiz olurdu.
Erdem epey bakımdım ama bulamadım konuyu vaktin olunca bi bakar mısın?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

fevkalbeser12

Bi sorum olucak, fotoğrafta görüldüğü gibi aracın debriyaj pedalının orda bi oyuk var şimdi bu oyuğu en mantıklı şekilde nasıl kapatırız, benim aklıma paspasın altında kalan kauçuk parça tarzı bi parça yapıştırmak yada diktirmek aklıma geldi ama o tarz bi parçayı nerden temin edebilirim?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Rotweiler

Ben olsam orayı ölçüp tüm üç pedalın da altına gelecek şekilde en dayanıklı deriden kestirip dikdörtgen şeklinde diktirirdim.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

fevkalbeser12

Ben olsam orayı ölçüp tüm üç pedalın da altına gelecek şekilde en dayanıklı deriden kestirip dikdörtgen şeklinde diktirirdim.
Mantıklı:) Burda epey dericide var bi bakayım. Teşekkür ederim.
                         jeremy clarkson

erdem1904

Başlık bu ama bu kadar detaylı malzemeyede gerek yok... Ben tüm aksamları söktükten sonra yıkayıp, devamında tinerli bezle pürüz bırakmayacak şekilde silip, bebe yağıyla yağlamıştım. Sonuç on numara olmuştu.

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

sp4rc0

yay şart :)

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

fevkalbeser12

Aslında niyetim var Ümit ama lastikler daha yeni üzerindeki bu lastikleri bitirip jant yay amortisör yapmak istiyorum ha birde powerflex Candoğan'nın izinde gidicem:)
                         jeremy clarkson

FB10ur

Alfaya hasret kaldığın Yaptığın güzel hareketlerden hemen kendini belli ediyor :)

hi_cazz

Abi yalnız sparco aşırı düşürüyor arabayı. Erkay'a sorabilirsin. Alacaksan sparco alma derim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

fevkalbeser12

Abi yalnız sparco aşırı düşürüyor arabayı. Erkay'a sorabilirsin. Alacaksan sparco alma derim.

Ya zaten daha uzak ihtimal en az 1 sene var:) Bakalım niyetim 19 ti jant sanki gri renge tiden başkası gitmiyor gibi. Herhalde senin yaydan alırım birde bilstein amortisör tabi buna lastik ve powerflexleri de katarsan 7000-8000 lira gibi maliyeti olucak.
                         jeremy clarkson

Utku

159 un en kotu ozelligi de bu.
Almakla bitmiyor cunku hep daha fazlasini yapmak istiyosun.yapilmis ornekleri gordukce istahin kabariyor.
Kabaca ; yazilim dpf, double din, jant lastik, yay amortisor, egzoz downpipe, kucuk aksesuarlar, kozmetik bakimlar, rutin ve agir bakimlar..cok masrafli namussuz ama bi o kadarda hakediyor iste
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Erkay KAHYA

Bence de 159 harcadıkça zevki artan güzel bir araç.  :yukari-ok:
Spor yay görünüm olarak, yol tutuş vs. bazı yönlerde aracı iyileştiriyor.
Ancak sonrasında dikkatli kullanım gerektiriyor.
Ben bir daha spor helezon takmaya karşı biriyim.  >:(
Orjinalinde ayarlanmış değerler aracı daha stabil yürütüyor. (En azından yolda gözünüz çukur aramıyor.)
Jant çapı ve lastik yanakları değiştirilerek Çamurluk teker arası boşluk azaltılabilir.
Karar sizin tabiki yaylı görünüm şahane ama sonuçlarına katlanırsanız.  ;)
Direksiyon kutusu, Amortisör kule başları, akslar, rotlar vs. bilimum parçaya daha fazla yüklenmiş oluyorsunuz.

Passione

Aslında niyetim var Ümit ama lastikler daha yeni üzerindeki bu lastikleri bitirip jant yay amortisör yapmak istiyorum ha birde powerflex Candoğan'nın izinde gidicem:)
Benim lakabim powerflex mi oluyor simdi abi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

hi_cazz

Hahaha. Abi nick Değişimi için Özgün'e başvurabilirsin. Powerflex Candogan olabilir

fevkalbeser12

Ya farkında olmadan gaf yapmışım haberim yok:)Bugün yıllık izne çıktım. 159la 2500 kmlik bi yol yapıcam. İlk etap selçuk antalya idi ve yakıt verisi cidden güzel. 1600 kiloya yakın arabanın 120 km ortalama hız ile 5.8 yakması müthiş.
                         jeremy clarkson

wolkanku

trimler m40 istiyor  8)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Passione

Hahaha. Abi nick Değişimi için Özgün'e başvurabilirsin. Powerflex Candogan olabilir

Cok iddiali olur ya "Karlikci Halil" gibi  
@fevkalbeser
Estafirullah abi, bende 159 u ilk aldigim zamanlar uzun yola cikmak icin bahane arardim. Gerci hala oyleyim
"centocinguantanove"

fevkalbeser12

159 yakmıyor resmen. Kütahyadan İstanbula hatta avcılara geldim ki birazda trafik vardı. Müthiş bi rakam böyle bi arabaya. Birde bunun büyük bir bölümünü hanım kullandı:)
                         jeremy clarkson

hi_cazz

159 yakmıyor resmen. Kütahyadan İstanbula hatta avcılara geldim ki birazda trafik vardı. Müthiş bi rakam böyle bi arabaya. Birde bunun büyük bir bölümünü hanım kullandı:)

Manuel olunca böyle oluyor işte.

Passione

Q-tronic ile manuel arasinda 1 litre diyorlardi bence daha az benim rekorum sehirdisi 5.1 lt. (19" jant 245/35 R19 lastikler ile)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"centocinguantanove"

OzgurMR

Manuel olunca böyle oluyor işte.

Uzun yolda pek fark yok, ancak şehir içi tüketimlerde muazzam farkediyor sanırım.

Sent from my iPad using Tapatalk
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

fevkalbeser12

Bence olabilecek en iyi değer 4,4 daha da az yakmaz denemelerim devam edicek:)
                         jeremy clarkson

hi_cazz

Bende şehir dışında 5.2lt yakaladım 250km de. Fakat yazılımlı hali ile. Ondan önce 5.8lt'den aşağı düşemedim. Asıl fark şehir içinde manuel 8.1lt q-tr 9.9lt.