Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 AS 7510 Giu & Arese'nin Halefi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

You are not allowed to view links. Register or Login
Dur kalk trafiğe çok yakalanan şehirler için (İstanbul, Ankara, İzmir) özellikle iş giriş çıkış saatlerinde, bence yarardan çok zarar getiren bir özellik. Sürekli dur kalkta araç saçmalamaya başlıyor. Ayrıca elektriksel olarak da zararı olduğu aşikar. Fakat yine de yakıt ekonomisine katkısı olduğu da bir gerçek. Evet, yerinde kullanmak önemli.

G3221 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yakıt ekonomisine katkısı olduğu bence yanlış.normal 60 ah akü ile start stoplu 60 ah akü arasında  kabaca 370 tl fiyat farkı var.bu günkü mazot fiyatı ile yaklaşık 57 lt yapar. 3,5 senede start stop ile sağlayacağınız kar,akü ye verdiğiniz fark ile gider.yani ortada esasında ekonomi yok.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Murad

yakıt ekonomisine katkısı olduğu bence yanlış.normal 60 ah akü ile start stoplu 60 ah akü arasında  kabaca 370 tl fiyat farkı var.bu günkü mazot fiyatı ile yaklaşık 57 lt yapar. 3,5 senede start stop ile sağlayacağınız kar,akü ye verdiğiniz fark ile gider.yani ortada esasında ekonomi yok.
Açıkçası detaylı hesaplamadım, siz hesapladıysanız bu şekilde bakınca haklısınız. Fakat yine de sadece start stopu kapalı kullanıyoruz diye start stop özelliği olmayan akü almak ne kadar doğru o da tartışılır.

halil

Açıkçası detaylı hesaplamadım, siz hesapladıysanız bu şekilde bakınca haklısınız. Fakat yine de sadece start stopu kapalı kullanıyoruz diye start stop özelliği olmayan akü almak ne kadar doğru o da tartışılır.

start stoplu araca normal akü alalım demedim.start stopsuz bir araç ile start stoplu aracın mukayesesini yaptım.

Murad

start stoplu araca normal akü alalım demedim.start stopsuz bir araç ile start stoplu aracın mukayesesini yaptım.
Ben size bir eleştri getirmedim. Yanlış anlaşılma olmasın.

agucba

Benim tarafımdan bu başlık altında Start&Stop ile ilgili son Off Topic olacak. Start&Stop'un tek amacı yakıt tasarrufu yakalamak değil, ülkemizde pek, hatta hiç dikkate alınmayan, çevreye yayılan zararlı egzoz gazlarını da azaltmak. Ancak bu tip şeylerin önemini anlayabilmek için millet olarak daha kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor.

Tapatalk Bericht

///////////////

Murad

Benim tarafımdan bu başlık altında Start&Stop ile ilgili son Off Topic olacak. Start&Stop'un tek amacı yakıt tasarrufu yakalamak değil, ülkemizde pek, hatta hiç dikkate alınmayan, çevreye yayılan zararlı egzoz gazlarını da azaltmak. Ancak bu tip şeylerin önemini anlayabilmek için millet olarak daha kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor.

Tapatalk Bericht
Yani diyorsunuz ki siz anlamazsınız bu işlerden. Neyse. Daha fazla başlık kirlenmesin.

agucba

Özsonuncu mesaj olsun...

Siz anlamazsınız diye yazmadım, "... millet olarak kırk fırın ekmek yemeMİZ gerekiyor." diye yazmıştım. Bu bir genelleme ve kendini de bunun içine katmış oluyorum bu durumda.

Tapatalk Bericht

///////////////

Murad

Özsonuncu mesaj olsun...

Siz anlamazsınız diye yazmadım, "... millet olarak kırk fırın ekmek yemeMİZ gerekiyor." diye yazmıştım. Bu bir genelleme ve kendini de bunun içine katmış oluyorum bu durumda.

Tapatalk Bericht
Peki o halde, ben yanlış anladım. Özür dilerim.

sbk0655

Eveeettt.Bir hikayenin daha sonuna geldik.Bugun itibariyle 3.5 yillik birlikteligimiz son buldu ve yeni sahibine teslim ettim araci.Bu sure icerisinde hic uzmedi beni , aksine her baktigimda yuzumu güldürdü.Bundan sonra da yeni sahibinin yuzunu guldurecek umarim.Giulietta ya laf edenler kisaca halt etmisler baska bir tarifi yok. Plaka ayni bundan sonra İstanbul da olacak araç , belki yolda görürsünüz.Yolun açık olsun rosso.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

EVA-L19 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Murad

Satan için de, alan için de hayırlı olsun. Yeni araç mı geliyor? @sbk0655

sbk0655

Satan için de, alan için de hayırlı olsun. Yeni araç mı geliyor? @sbk0655

Sağol dostum teşekkür ederim.Nasipse yeni bir arac alacaz ama ne olacagina karar veremedik henuz.Sagolsun Alfa Giulia yi 1.4 motorla falan getirmis olsaydi hic maceraya , aramaya gerek kalmadan adres belli olurdu ama nerdee.Farkli bir marka da devam edecez gibi bakalim.

Murad

Sağol dostum teşekkür ederim.Nasipse yeni bir arac alacaz ama ne olacagina karar veremedik henuz.Sagolsun Alfa Giulia yi 1.4 motorla falan getirmis olsaydi hic maceraya , aramaya gerek kalmadan adres belli olurdu ama nerdee.Farkli bir marka da devam edecez gibi bakalim.

Şimdiden hayırlı olsun. Giulia'nın motoru konusunda yorum yapmam, yani ben 2.0 da seve seve alırım da, fiyat olarak çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Giulia Türkiye'ye gelmeden önce burada bir çok yorumda 150 - 200 binlere gelir vs deniyordu ben ise çok daha yüksek olur diyordum, ancak benim bile beklentimden daha yüksek geldi. İşin özü şu, Alfa'ya olan fanatizmimden dolayı asla Bmw ile kıyas yapmak istemem ama piyasa gerçeklerine baktığımızda Bmw 4.30i luxury line 581 Bin TL iken, aynı donanımda Giulia veloce 595 Bin + TL çıkıyor. Üzücü bir durum bence.

krm1983

Alana da satana da hayırlı olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

sbk0655

Şimdiden hayırlı olsun. Giulia'nın motoru konusunda yorum yapmam, yani ben 2.0 da seve seve alırım da, fiyat olarak çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Giulia Türkiye'ye gelmeden önce burada bir çok yorumda 150 - 200 binlere gelir vs deniyordu ben ise çok daha yüksek olur diyordum, ancak benim bile beklentimden daha yüksek geldi. İşin özü şu, Alfa'ya olan fanatizmimden dolayı asla Bmw ile kıyas yapmak istemem ama piyasa gerçeklerine baktığımızda Bmw 4.30i luxury line 581 Bin TL iken, aynı donanımda Giulia veloce 595 Bin + TL çıkıyor. Üzücü bir durum bence.

Dostum bende motoru icin demedim zaten tamamen fiyatindan dolayi dedim .Yoksa bende bayila bayila kullanirim 2.0 motoru ama fiyat malesef erisebilecegimiz gibi birsey degil.

sbk0655

Alana da satana da hayırlı olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tesekkur ederim dostum , sagol.

ssg

Hayırlı olsun abi. Yerine geleni dört gözle bekliyorum. Gönlündekini bulursun umarım :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

sbk0655

Hayırlı olsun abi. Yerine geleni dört gözle bekliyorum. Gönlündekini bulursun umarım :)
Sagol Sercanim , bakalim kismet.

halil

qrkmtp

Hayirli uğurlu olsun allah cok daha iyilerini versin :)

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sbk0655

hayırlı uğurlu olsun.
Sagol emmiii.

sbk0655

Hayirli uğurlu olsun allah cok daha iyilerini versin :)

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim , hepimize insallah.

Erkay KAHYA

İki taraf içinde hayırlı olsun.
Vay guilietta şöyleymiş, böyleymiş demeye gerek yok. Görüyorsunuz.
Yağ değiştir, iyi kullan sıfır masraf.  :yukari-ok:

Yenisi için umarım gönlündeki denk gelir. Bu arada yeniyi alınca ıslatma olmayacak mı?  :D (Yıkım ekibine duyurulur.)

sbk0655

Yenisi için umarım gönlündeki denk gelir. Bu arada yeniyi alınca ıslatma olmayacak mı?  :D (Yıkım ekibine duyurulur.)
Eyvallah kardesim  , kafamiza yatan birsey olursa alacaz insallah.İslatma olayi hep bende oldugu icin artik yok.Once siradakiler bir yapsin sonra ben yaparim.Uc araba olanlar oldu kimseyi görmedik ortalikta.

halil

duyduk duymadık demeyin.

:)) :)) :)) :)) :))

salimulas

Tekrar Ankara'ya gelmis olabilir mi? Bugün sanki Eskisehir yolundaydi.

Ayrica islatilacak diye bir zorlama yapmiyoruz, gözümüz kalmasin diyoruz :))

Hayirli olsun, güle güle kullan!