0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nasil, I20N kastiriyormusun? Gidishati iyi mi?
Valla Nuri, tuhaf gelecek ama, i20N'i aldığımız şubat ayından beri ancak birkaç kez sürme fırsatım oldu, o da tın tın şehir içi modu. Eskiden olsa içinde yatacağım araba öylece kapıda duruyor. İş güç ıvır zıvır diyoruz ama, sanırım geçen yıllar insandan bazı şeyleri de götürüyor Neyse, Maviş'in sefasını eşim sürüyor, ama ona göre de, "güzel ama bir 156 değil" miş
Aslında asıl soru elde Tesla varken Stelvio'yu da tutmak nasıl olur? Ancak ben de yaklaşık 20 yıldır Alfa'nın neredeyse her modelini kullanma veya sahip olma noktasındaki bir petrolhead olarak Tesla'yı test edip pek de sevemedim. Ancak bu sevmeme sebebim petroheadlik değil onu biliyorum. Çok da detaya girmeyecem ama ben sizin yerinizde olsam o Stelvio'yu tutmam elde...Severek ayrılırım
Aklın yolu bir aslında da Alfistinin aklıyla hareket ettiği nerde görülmüş? Şu kışı da geçireyim istiyorum ama lastik istiyor. Lastik fiyatları malum, 20” kışlık bir kış için fazla maliyet aslında fakat Tesla’nın o arkayı bırakmaları yok mu Stelvio’nun 4x4 kararlılığı, hazzı çok başka. Tesla’nın da teknolojisi gerçekten büyük bir konfor sunuyor. Planladığınız saatte iç sıcaklığın istediğiniz derecede olması, aracı P ye alıp yürüyüp giderken kilitlerin, camların, aynaların kapanması ki geçen Stelvio’yu çalışır vaziyette çarşı içinde unutup gittim. İnsanoğlu rahata çabuk alışıyor. Geçen gün cam filmi için bırakacaktım sözleştiğimiz saatten önce toplantı için çıkmam gerekti. Aracın içine kartı bıraktım çalıştırabilmeleri için, aracı da dükkanın önüne park ettim. Usta gelince aradı abi arabayı açıver de içeri alalım diye 63 km öteden kapıyı açtım, akşama hazırdı. Günümüzde bu arabalara bu paraları veriyorsak karşılığında hayatımızı kolaylaştırmalı diye düşünüyorum.
Tesla alasim geldi
Tesla ön konsol ekranı hareketli hale getirilir. 2 3 teslaya yaptık (rica üzerine) ama eller artık eskisi gibi değil. Ve Dual motor olanı test ettim. Vay dedim bu nasıl birşey... Korna sesini bile içeri vermiyor. O da ne ki ışıklarda beklerken ışık algoritması var hadi yürü yeşil yandı der gibi. Ve o hızlanma. Herifler yapmış. Ve benim de tesla alasım geldi bak...
Şu kapıları uzkatan açma özelliği benim F30umda da vardı. BMW Connect opsiyonlu araçlarda uygulama üzerinden uzaktan kapı açabiliyordun ama simkart verilerinin yurtdışında tutulmaması mevzusu yüzünden Connect uygulaması TRde kapanmıştı. Güzel uygulamaydı ama TRde rahmetli oldu
Stelvio’yu satabilmem için bana bir neden söyleyin lütfen
Aklimizda olsun Bende acaba 4 mevsim cross climate falan mi taksam diyordum, lastik sok tak biryerlere kaldir senede 1 ay isimi gorecek diye kar lastigine girmek istemedim. Bu arada Ioniqler iki oldu, esimin 5ine ek bende 6 aldim. Esimin dolu 5ine nazaran benimki dimdizlak paket Kendime tarz bir araba bakiyordum, ozellikle otomatik olmak uzere cabrio iste mx-5, 124 Spider, Volvo C70 dizel falan hadi bilemedin havali bir coupe, sonra hanim o kadar para verip eski araba alip sanayi sanayi dolasacigina Ioniq 6 al sana yakisir dedi, gittik denedim surdum aldim geldim Kisaca karsilastirirsam 6 sedan bir arac ve 156 hatta GTye yakin hissiyat aldim, tabiki o kadar hisli bir arac degil ama Alfalarim gibi park edince donup donup bakasin geliyor. Arac menu ve kontrolleri 5e cok benzedigi icin arada hanimda rahatca binebiliyor. Acaba cok benzer araclarmi diyordum ama hic alakalari yok. Vergi sistemimiz sagolsun, Stelvio ve yanina Giula alamadik ama az kmde ikinci el Giula parasina sifir km Ioniq 5 ve 6miz oldu.
Stelvio’yu sattıracak neden istedim herkes aldığı ya da almak istediği elektrikliyi anlatmış Alanlara hayırlı olsun, düşünenlerin Allah gönlüne göre versin. Faiz pek tarzım değil. Çok hesap kitap matematik yapmadım Stelvio’yu alırken. Yapsam zaten almam mantıksızdı. Benzer fiyatlardaki araçlar uçtu gitti. Sayılı dünya hayatının bir bölümüne Stelvio’yu sığdırabildiğim için şükrediyorum. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. Hepimizin gönlünce olsun. Dipnot: Stelvio’yu aldığım gün 6 tane BTC alabiliyordum
Hayırlı olsun Nuri . Elektrik mühendisi adama da çift elektrikli yakışır
imzadaki "mantığınla sev, duygularınla seç" yerini "mantığınla seç"e bırakmış bence abi elektrikli arabalar bence çok mantıklı duruyorlar ama bi şekilde içime sinmiyor. ben zorunda kalana kadar kendime binmeye almam sanırım.şirkete panelvan olarak, hanıma şehiriçi arabası olarak falan alırım ama kendi altımda olsun istemem. ama işin can sıkıcı noktası menzilde yüksek olunca, benzinli bi arabayı savunacak bişey kalamıyor, bence alıştıysan ve tesla ile mutluysan stelvio ile yolları ayırmak daha mantıklı, kenarda durunca trip atar masraf açmayacaksa bile açar gibi geliyor mesela hanıma 500 alınca, mitoya 2 hafta çok az bindim. koltuğun teli koptu, yatmıyor