Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Virus Alfa

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

tuğrul You are not allowed to view links. Register or Login hayırlı olsun.gri julyet'i almışsın.güle güle kullan.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login
tuğrul You are not allowed to view links. Register or Login hayırlı olsun.gri julyet'i almışsın.güle güle kullan.
Sağol abi bu hafta yoğundum cam filminide yaptırıp açıyorum konuyu

francobaresi

Biraz guncel atayim:) llumar %20lik cam filmi yaptirdim, yazin daha rahat ederiz umarim. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

kuti147

Çok doğru bir hareket. Yazın çok rahatlatıyor aracın içini. Benim camlar da LLumar %20.. polisle pek sıkıntıda yaşatmıyor
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

driftking11

Benim orjinal jantlar kalsin bir sure daha , yeni aldigim lastiklerin konforundan cok memnunum , keyfini sureyim bu yaz:) asil is dpf aslinda, tikanmak uzere , bu hafta iki kez marsa basarken uyari verdi tikandigina dair. Ankara dr ecudan fiyat aldim, soft yazilim ve dpf iptali icin. Otomatik olsa hemen yaptirirm fakat manuel sanziman 320 torka kadar destekliyo, yazilim sonrasi en az 383 tork oluyo. Bide turbo omru acisindan sanki olumsuz gibi geliyo yazilim, servisimse yuzde 25 yersin motor omrunden dedi, aklimi karistirdi. Dpfnin iyi yani ne siyah duman var ne koku, cevreye hatri sayilir olumlu etkisi yok sanirim, sonucta biriken kurum yanarkende veriyo havaya baya bi karbondioksit.

merhabalar.. Dpf ile ilgili sorunları arastırırjen konunuzu ılgıyle okudum öncelıkle kazasız belasız surusler dılerım.. Bnm sıze sorum dpf ısıgının 159 da nasıl yandıgıyla alakalı.. Bnde direk motor ısıgı hanıp have engıne checked dıyor.. Arabanın cekısınde veya baska bısıhınde sıkıntı yok.. Bılgısayara baglayınca Hata olarak dpf tıkalı dıyor performaslı sursemde bılgısayardan sılmeden bu ısık sonmuyor.. Sızdekı durumda bu sekıldemıydı?
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler:)
ben iki defa araç park halinde çalıştırmaya çalışınca marş almayıp air pollutiıon filter clogged diye bi hata göründü ekranda. tekrar denedim marş aldı,bir süre sonra yolda  giderken rejenarasyon işlemi başladı. Bu işlemin başladığını turbo basıncının hareketleri, anlık tüketim değerlerinni artması gibi  verilerden anlıyorsunuz, ekranda bir bilgi msjı olmuyo. videoda ki turbo göstergesinin harteketleri gibi ;

motor ışığı hiç yanmadı bende, have engine checked de yazmadı. Tabi belkide sizin dpf daha fazla tıkanıp direk motoru güvenli moda almış olabilir. Aracı bilgisayara bağlayınca dpf doluluk oranı görülüyo sensörden, ben de bu aralar %64-68 dolu görünüyor ama rejenere başlatcak doluluk oranında değil henüz. Sizin durumunuz bana daha çok sensör arızası gibi geldi, dpf deki sensörleri kontrol ettiler mi?

Cuore sportivo

driftking11

Hayır edılmedı cekıste ve yakıttada bı farklılık goremedım acıkcası.. Uzun yolda duzelır dıe cok ustune dusmedım ama 1000 km yol yaptım motor ısıgı yanıo bnde sızın gıbı dusunmeye basladım tıkanıklıgı olcen sensor sorunu olabılırmı dıe.. Bı sensorun adı nedır bılıomusunuz? Bı dıger sorumda dpf iptali ve duz boru yaptırma maliyetleri hakkında.. Yazılım yaptırmak ıstemıyorum sadece hata kodu sılıncek.. Fiyatlar ne civarda?

francobaresi

Hayır edılmedı cekıste ve yakıttada bı farklılık goremedım acıkcası.. Uzun yolda duzelır dıe cok ustune dusmedım ama 1000 km yol yaptım motor ısıgı yanıo bnde sızın gıbı dusunmeye basladım tıkanıklıgı olcen sensor sorunu olabılırmı dıe.. Bı sensorun adı nedır bılıomusunuz? Bı dıger sorumda dpf iptali ve duz boru yaptırma maliyetleri hakkında.. Yazılım yaptırmak ıstemıyorum sadece hata kodu sılıncek.. Fiyatlar ne civarda?
dpfye takılı  bi sensör, serviste dpf sensörü diyince You are not allowed to view links. Register or Login
Dpf temizlemek istiyosanız uzun yolda 1500-2000 devirden ziyade aracı 3500 devirde 15-20 dakka kullanmanız daha faydalı olur. Belirli bir ısıya gelmesi lazım kurumların yakılması için. Servis bana işlemin 3500 devirde başladığını söylemişti.

Ben ankarada bikaç yerle konuştum, dpf iptalinin çeşitli yöntemleri var. 750 tl hata kodu silip yazılım yapmaya, 350 tlde düz boru çekmeye istiyolar. Yazılım yapılmıcak dersen fiyatta 100-150 tl indirim oluyo, aracınız hele ki otomatikse ben yazılım da yaptırım derim, manuelden çok daha sağlam bir şanzımanı var. Bir diğer dpf iptal yöntemi, dpf filtresinin içini 70 tlye söküyolar, düz boruya gerek kalmıyo, dpf yerinde duruyo ama işlevsiz oluyo. Sonra yine bir yazılımcıda hata kodunu siliyorlar. Bu yöntemle 650-700tl gibi bi maliyeti oluyo dpf iptalinin.
Cuore sportivo

driftking11

Aracım manuel.. Yazılım yaptırsamda sakın kullanıp sanzımana gereken hassasıyetı gosterırım zaten ama yazılım farkını 100-150 lira olması sasırtıcı.. Duz boru cekıp filtreyı sokturdıgumde muayene zmanı sok tak yapmam gerekıcek.. Yıne aynı maliyet cıkıcak ozmn karsıma?

francobaresi

Aracım manuel.. Yazılım yaptırsamda sakın kullanıp sanzımana gereken hassasıyetı gosterırım zaten ama yazılım farkını 100-150 lira olması sasırtıcı.. Duz boru cekıp filtreyı sokturdıgumde muayene zmanı sok tak yapmam gerekıcek.. Yıne aynı maliyet cıkıcak ozmn karsıma?
dediğiniz gibi düz boruda her muayenede bir sök tak olacak,enaz 100 tl demek bu.Diğer yöntemde de partikül filtresi çöp olacak.2.yöntemle muayenede sıkıntı olmuyor, dpf yerinde durduğu için herhangi bişi denmiyor.
Cuore sportivo

driftking11

Anladım.. Bu arada ben bılecıkteyım ustam eskısehırde cok sık ugratanıyorum yanı.. Bıtaz once telle konustum senın araba dpf  cıkan gazın sıcaklık arızası verıo dıo yanı tıkanmak uzere gıbı anlamına gelıomus..sensorle alakalı olmaz falan dedı iyice kafam karıstı..

Tolga033

Maşallah.Plaka daha önce dikkatimi çekmemiş galiba,çok güzel.  :nazar:

francobaresi

Maşallah.Plaka daha önce dikkatimi çekmemiş galiba,çok güzel.  :nazar:
sagolun:)

Cuore sportivo

ES53

Su muayene konusu biraz karisik.Bende dpf yok sokuldu ve dumduz boru var.Cift egzost var son kat dahi yok.Sorunsuz gectim muayeneden

francobaresi

Dediginiz gibi ornekler mevcut, ulkemizde genel olarak isler standart ilerlemiyor, bunun bir ornegi olarak goruyorum ben. Kesin gecmez ya da dpfsiz kesin gecer demenin imkani yok:) sansla, kismetle devam ediyoruz bu tarz islerde :)

Cuore sportivo

ES53

Dediginiz gibi ornekler mevcut, ulkemizde genel olarak isler standart ilerlemiyor, bunun bir ornegi olarak goruyorum ben. Kesin gecmez ya da dpfsiz kesin gecer demenin imkani yok:) sansla, kismetle devam ediyoruz bu tarz islerde :)

İstanbul da olanlar o yuzden Tuzla Aydinli istasyonunda girerse muayeneye gecicekleri kesin Gercekten sacma isler gerci hangi is duzgun ilerliyo memlekette ki bu ilerlesin

francobaresi

Bugun aracin rutin bakimini yaptirdim. Tum filtreleri orjinaliyle degistirdim. Motor yagi olarak mobil esp 5w30 kullandim, partikul filtrem  oldugundan bu yag oneriliyordi.
@ar.159 arkadasimiz,motorun daha sessiz calismasina fayda eden yag var mi diye bi soru sormustun sanirim, ben daha once selenianin kitapcikta yazan yagiyla kullaniyordum araci,mobil'e gecince fark edilecek derecede sessizlesti motor.
App plakam ciplak duruyodu, alfin'in plaka altigini taktirdim. Sanki daha iyi oldu gibi
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Giulianin cifter uclu egzoslarindan pek etkilendim, soyle bisi nasi olur arkadaslar?[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Tamponu kestirmeden sigmaz bunlar, guzel iscilik lazim.

Cuore sportivo

muğlalı

jantları değiştirip yay takmak lazım bence, aksi takdirde biraz sırıtır  çiftli egzoz.plakalık güzel olmuş alf ve alfin uyumu güzel durmuş, aslında italyan içinde plakalık olsa güzel olurdu.

Gouki

Erkay'ın egzozuna baktın mı?

alperuzi

Ben de Motul 8100 ısmarladım biraz önce, aynı ESP gibi DPF'li araçlara özel bir seri, bunu deneyeceğim, yarın gelir herhalde.

Çift egzos bence hoş olmuyor 159a, ovaller daha güzel.

francobaresi

Erkay'ın egzuzuna baktın mı?
yok, cift egzos ornegini bir tek paylastigim fotoda gordum.

Tugrul, yay isi bana uzak geliyo, en azindan simdilik . Hele bide uzerindeki lastiklerin konforunu tadinca jant isinide erteledim:)

Cuore sportivo

francobaresi

Ben de Motul 8100 ısmarladım biraz önce, aynı ESP gibi DPF'li araçlara özel bir seri, bunu deneyeceğim, yarın gelir herhalde.

Çift egzos bence hoş olmuyor 159a, ovaller daha güzel.
Alper, senin onerdigin yagcidan aldim yagi. Cok memnun kaldim, hem guvenilir yer hem piyasadan daha uygun fiyata:)

Cuore sportivo

alperuzi

Alper, senin onerdigin yagcidan aldim yagi. Cok memnun kaldim, hem guvenilir yer hem piyasadan daha uygun fiyata:)

:yukari-ok:

wolkanku

full stock , sadece cam filmli ayna kapaklı arabaya 4 egzos eğreti duracaktır.

giulia'da havalandırmalı çamurluklar, spoiler 19 jant, yere yakın gövdeye istinaden adamlar kalkıp difüzör ve 4 egzos yapmış, standart gelecek giuliada kesinlikle 4 egzos olmayacaktır.

jant yay marşpiyel gibi şeyler düşünmüyorsan 4 egzosu kafandan sil derim :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

Eyvallah volkan,  heycana kapilma diyosun:) jant degistirirsen ti yaparim ve marspiyelle birlikte yaparim bunu. Bir de merak ediyorum,  alfayedekte filan sportif arka tampon var.  resimlerde marspiyellerden cok daha dikkat ceken bi parca gibi duruyo, senin araca uygularsin sanmistim sportif arka tampon ve o bosluklari dolduracak cift egzos, hosuna mi gitmedi tamponun tasarimi yoksa gelecek planlarin arasinda var mi?

Cuore sportivo