Herkese merhaba,
Öncelikle konun yeri doğru mu bilmiyorum, eğer yanlış ise admin arkadaşlardan özür dilerim, lütfen doğru yere taşınsın.
Uzun bir süredir düşünüyorum ve en sonunda buraya yazmaya karar verdim. Nereden başlasam bilemedim, kısaca kendimden bahsedeyim, 28 yaşında tıp doktoruyum, her zaman otomobillere ilgi duyan biri oldum, her ne kadar mekanikten çok iyi anlamasam da araç konusunda yeteri kadar ilgim ve merakım olduğunu düşünüyorum. Araç kullanmayı çok severim, hem de araçla gezmeyi. Daha önce Avrupa Alplerini, St. Gotthard,Stelvio gibi geçitleri geçtim.
Öğrenciliğim sırasında bir dönem İtalya'da yaşama şansım oldum. İçimde hep bir İtalya merakı ve İtalyan ruhu olmuştur fakat orada kaldığım süreç bunu iyice pekiştirdi diyebilirim. Bir İtalyan için bazı şeylerin ne anlama geldiğini ve aslında bir çok noktada onlarla aynı hislere sahip olduğumu fark ettim. Güzel bir araç görünce heyecanlanmak da bunlardan biri! Döndükten sonra da bu hislerim devam etti, bu sebeple de özellikle tutkunu olduğum Alfa Romeo konusunda bir şeyler yapmak istedim hep. Sıkıcı arabalara binmek topluluğun sıradan bir parçası olmak hiç bana göre şeyler değil.
İstanbul'daki büyük bir hastanenin acil servisinde asistanlık yapıyorum ve Corona virüs salgını boyunca salgının merkezinde olduk diyebilirim. Bu süreç boyunca o kadar şeyi ertelediğimiz ve önemsiz şeylere takılıp hayatımızı yaşayamadığımızı iyice fark ettim. Tabi bir de son 6 aydır neredeyse 28/30 gün hastanede çalışıp, üst üste giyilmiş koruma kıyafetlerini giymekten o kadar bunaldım ki akıl ve ruh sağlığım için acilen kendime ve sevdiğim şeylere vakit ayırmam gerekiyor.
İşte bu sebeple bir kez daha Alfa Romeo'mu aramaya çıktım. Lakin ilanlarda gördüğüm şeyler hiç hoş değil veya güven vermiyor. Bu sebeple de sizlere danışmak istedim.
Aklımda aslında hep mk1 156 vardı fakat aradığım gibi bir araca denk gelemedim. 159 ve GT de beni çok heyecanladıran 2 model, fakat aradaki fiyat farkı tedirgin ediyor.
Aslında arabayı aldıktan sonra satma gibi bir niyetim yok ailemizin kalıcı arabası olarak saklamayı düşünüyorum. Bu sebeple 156 alıp toparlamak bütçemi çok zorlamaz diye düşünüyorum. Bir yandan da 159'un daha güncel olması ve 2. elde satılabilir olması kafamı karıştırıyor. Öte yandan GT modeli ise spor otomobil olarak kalbimi çalıyor. Özellikle de çerçevesiz camları beni benden alıyor.
Aşağıya kafamdaki fikirleri bırakıyorum sizlerin öneri ve görüşlerini bekliyorum.
Eğer ki şasesi sağlam major mekanik problemi olmayan bir 156 bulabilirsem;
1. Varsa LPG'yi söktürmek! Sonra aracı komple soyup korozyon varsa onarımı yapıp
2. Rosso Alfa rengine boyatmak, gerekliyse ek izolasyon yaptırmak ve yeni halı kaplatmak.
3. Tavan ve muhtelif yerleri siyah kumaş veya süet kaplatmak. Koltukları yeniletmek, Direksiyonu süet kaplatmak
4. Dashboardu orijnal haline yakın bir radyo ile değiştirmek orijinalliğini korumak.
5. Jantları elden geçirip yeniletmek veya makul bir modelle değiştirmek. GTA body uygulamak. Spoiler yok!
6. Aracın orjinal etikletlerini ve anahtarlarını temin etmek.
7. Kırmızı Alfa Romeo örtüsü altında arabayı saklamak

8. Mille miglia'ya takipçi olarak katılmak, yeniden bir İtalya turu yapıp bu sefer Alplerin tozunu attırmak.
Yani kaba taslak böyle duruyor aklımdaki proje. Geçen yıl ortalama 30-35k arasına iyi araçlar mevcutken şimdilerde pek öyle bir durum yok. Toplamda 50k'ya her şeyiyle biter diye düşünürken bugünlerde pek öyle olmayacak gibi duruyor.
Hal böyle olunca da 159 ve GT uzaktan göz kırpıyor.
Sizin fikriniz nedir? Alfa Romeo'nuzu güvenle teslim edebileceğiniz potansiyel bir alıcı olarak varsa tekliflerinizi de duymaktan mutluluk duyacağımı belirtmek isterim.