Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine yeni yeniden 34 FB 832 (145 1.4 TS)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mega

Herkese merhabalar biliyorum yazmakta ve haber vermekte çok geciktim ama ancak konu açmaya fırsat oldu Sürekli aklımda olan birşeydi desem inanmayacaksız ama bugün fırsat bilerek sizlere kendimi aracımı tanıtmak istedim.

İsmim Mehmet özel bir dış ticaret şirketinde bilgiişlem sorumlusu olarak çalışmaktayım yaklaşık bir yıldır forumu neredeyse hergün takip etmekle beraber kendimi ve aracımı sizlere tanıtmaktan ve aranızda olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim.
Alfa Romeo daha doğrusu 145 aşkı daha lise 2. sınıfa giderken lise müdür yardımcılarımızdan Hakan beyin o kırmızı 1.7 Boxer 145 iyle tanıştıktan sonra başladı :) O farklı tasarımı o kızgın bakışları gördükten sonra inanın başka araçlar gözüme güzel gelmemeye başlamıştı. Hocamızın yaşının genç olmasından ve  sağolsun öğrencilerine yakınlığından dolayı sık sık kantinde bahçede otoparkta Alfa muhabbeti dönmeye başladı aramızda. Adam ballandıra ballandıra anlattıkça biz 3-4 liseli ergen ağzımızın suları akarak dinliyorduk tabiki ne zaman fırsatını bulsak soluğu hocanın yanında alıyorduk. Birgün tam öğle arasında okul bahçesinden çıkarken hocamızın arkadan o boxer sesinin senfonisiyle yaklaştığını gördük yanımızda durdu nereye gençler dedi tabi biz hepbir ağızdan sahile iniyoruz hocam deyince hadi gelin bende otarafa gidiyorum bırakayım sizi demesiyle o sağ kapı açıldı o koltuk öne yattı iki arkadaşım arkaya geçti ben koltuğu arkaya yatırdım araca bindim ve ordan sonrasını sahile gidene hatırlamıyorum :) araca bakmaktan incelemekten yolun nasıl geçtiğini anlamamışım bile o an itibarı ile dönemin en gözde aracı olan tipo lar tempralar umrumda değildi ogünden sonra varsa yoksa Alfa :) Konuyu biraz uzattım farkındayım ama Alfa virüsünün kanıma nasıl bulaştığını dile getirmek istedim. Hakan hocam sayesinde virüs kanımıza bulaştı nezman aklıma gelse saygıyla anarım kendisini. :)
Tabi yıllar geçti lise üniversite çalışma hayatı derken hep aklımda olan birşeydi bir Alfa sahibi olabilmek ve o hazzı yaşamak. Okuldan sonra iş şirket arabaları derken hiç araba sahibi olmadım bu araç ilk arabam ve emin olun benim için çok değerli maddi olarak bişi karşılamasada manevi olarak yıllardır gönlümde yatan bi tutkuydu benim için. En sonunda askerlik mevzusunuda hallettikten sonra geçen yıl artık bir Alfaya binmeliyim dedim ve malum siteden 145-146 lara bakmaya başladım keseme göre. Aklımda tabiki 145 var ama aile ve arkadaş baskıları 4 kapı al diye okadar baskı kurmasına rağmen içimdeki ses araba dediğin iki kapılı olur olamıyorsada Alfalar gibi iki kapılı gibi görünür dedim  :)
Birsürü 145 baktım istanbul içi her gittiğim 145 de biraz daha buruldum biras daha umudumu kaybettim çünkü malesef her gördüğüm araç ya kondüsyonunu kaybetmiş yada diri olanlarda Alfadan anlamayanların eline geçmişti. Artık boxer sevdasından vazgeçip TS lere bakmaya başladım aradım taradım güzel bir araç görmedim gördüklerimde yüksek modelli keseme uymuyordu. Artık umudumu kaybetmişken Ankarada bir araç buldum siyah 1.4 TS Sanki gel beni gör diyordu uzaktan sahibini aradım görüştük telefonda kendisi tam bir alfisti gibi konuştu benle anlattı aracı en son kapaklı jantları söküp QV jantı falan taktığını söyledi tabi bende bir umut ışığı hemen sözleştik ertesi günü ankaraya bastık gittik . Gittiğimizde araç orda değildi bizi saat 3 e kadar falan bekletti malum şahıs en sonunda araç geldi dedi gittik aracın yanına birde ne göreyim araç yıkamadan çıkmış ama reimlerdeki araçla alakası yok adama bu ne dedim pişkin pişkin bide demezmi ya o resimler ben aldığım zamanki resimleri şuan da aynı falan diye. Delirdim resmen araç resimdeki araçla bile aynı değil iç döşeme rengi bile farklı. Sinirden adamı boğmamak için eyvallah bile demeden adamı da orda bırakıp çıktık dönüş yoluna artık iyice umutlarım tükendi yıkıldım resmen. Yanımda kuzenim beni teselli ediyo 500 km yol gelmişiz araca bakmaya gel şu adamı dövüp öyle gidelim içimiz rahatlasın bari diye :) Son 145 macerasıda bu şekilde sonlandıktan sonra paşa paşa istanbula döndük biz artık araç aramayı falan bırakmıştım ki bir pazar gecesi Küçükyalıda oturan arkadaşıma giderken bir kırmızı oğlan gördüm ama nasıl yanıyoo gecenin karanlığında :) Bostancı Alfa Bayrak ın önünde yol kenarında parlıyor sanki beni bekliyor hemen durdurdum arabayı yanımdakiler ne oluyor derken ben koşturdum yanına :) Rengi plakası duruşu diriliği parlaklığı motoru tam aradığım şey bu dedim ama bakamıyorum içine gecenin 12 si saat neyse orda bi yarım saate yakın arabanın etrafında döndükten sonra arkadaşlarımın zoruyla ordan ayrıldım. Ben yolda biranönce gidip ilanlarda varmı acaba fiyatı nedirki diye düşünürken yanımdaki arkadaşlar galeriden oğlum o araç umutlanma pahalıdır ayrıca belliki bakımlı bi araç iyi fiyat isterler sözleriyle heyecanımı dindirdiler :) Eve gidince bakamadım ilanlara ertesi sabah hemen telefon ettim fiyatını öğrendim evet benim rakamlarımdan biras pahalı ama arabanın duruşuna göre okadarda uçuk değil hemen o akşam görmeye gittik aracı baktım bindim turladık dedim bu benim olmalı :) Biraz pazarlık biraz daha bütçeyi zorlayarak tamda istediğim araca sahip oldum ve sonunda ilk alfamın direksiyonuna oturmuş oldum :) tam bir yıldır kendisiyle birlikteyiz sağolsun Ersin arkadaşımız da çok iyi bakmış bir yıldır bana ufak tefek şeyler dışında hiçbir zorluk çıkartmadı kendisi. Aracı aldıktan sonra buldum burda daha önceki konusunu ve geçmişini okudukça daha çok keyiflendim. Hem kendimi tanıtmak hemde heyecanımı dile getirmek için bukadar çok yazdım ama umarım başınızı ağrıtmamışımdır.
Herkeze iyi forumlar. Aranızda olmaktan mutluluk duydum.En yakın zamanda aracın güncel resimleri ve benim yaptıklarımla burada paylaşmaya devam edeceğim.

egeozal1

Hoşgeldiniz anlattığınıza göre şahane bir 145 e sahipsiniz :)

KAKIRMAN

Hoşegeldiniz... Unutmayın bu virüsün tedavisi bulunamadı henüz.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
Hoşegeldiniz... Unutmayın bu virüsün tedavisi bulunamadı henüz.

Hayırlı olsun , kazasız belasız keyifli sürüşler.  Resimleri merakla bekliyoruz. :nazar:

engin uzun

Hos geldiniz.Bu kadar heyecan veren 145 i görmeden hayatta olmaz..Acil resim isteriz..:)
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

dragut

Hoşgeldiniz. 145 sevdası bende çogalmaya başladı yine:) Şu 147'yi satarsam sanırım ben de böyle bir başlık acacagım  :D
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

Harika bir yazı olmuş. Komanowava'nın arabası anladığım kadarıyla. Güzel seçim :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mega

Çok teşekkür ederim herkeze. Evet araç Komanowa'nın aracı kendisiyle tanışmak nasip olmadı ben galeriden aldım aracı burda görüncede çok şaşırmış çokta mutlu olmuştum :) Şu konudaki aracın ta kendisi.
You are not allowed to view links. Register or Login

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

mega

Evet genel hatlarıyla iç döşemesi boyası falan gördüğüm daha doğrusu o fiyatlara bulabildiğim en güzel 145 di çok memnunum. Ersin beyde ondan öncekilerde iyi kullanmışlar sağolsunlar. sol ön poryanın oralarda sıkıntımız var sadece sanırsam sağlam bi darbe yemiş oradan traversle ilgili bi eğrilik var ama kullanımımı çok etkilemio şimdilik rot ayarıyla dengeye getirmişler bi miktar ama gözle görülür bir eğrilik var sol ön teker camurluk içinde geride duruyor 1 cm kadar.

Tolga033

Hoşgeldiniz ,yazdıklarınız çok güzeldi keyifle okudum .Allah kaza bela vermesin . :clover:

Fatihob

Başlıkta FB 832yi görünce Ersin abinin arabada FBidi diye düşündüm direk ama onun arabasını sattıgını unutmuştum.

Hoşgeldiniz aramıza. 145iniz hayırlı olsun :clover:
..

miracozdag

Hoşgeldiniz. Bir keresinde köprüde hemen arkamdan seyrediyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. Epey gittiydik. :)