Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine, Yeni, Yeniden Alfa Romeo 159 Q-Tronic+ 34 AV 0020'yi Foruma Takdimimdir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

abi kanun maddesi paylaşamam, ben 147'ye plakasız binmeye devam ederken (3 hafta önce) televizyonda ana haberde denk geldim. Mazeretsiz önde plaka bulundurmayan kişiye hapis cezasına kadar ceza verilebilecek, görüntüde bi BMW'yi durdurup 700 küsür lira ceza kesiyorlardı. Cezanın alt limiti 700 lira civarıydı. Şimdi nete baktım saçma sapan forum geyikleri cıkıyo "plakayı söktüm radar cezası gelir mi" falan gibi de, sen bir araştırırsan iyi olur :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
abi kanun maddesi paylaşamam, ben 147'ye plakasız binmeye devam ederken (3 hafta önce) televizyonda ana haberde denk geldim. Mazeretsiz önde plaka bulundurmayan kişiye hapis cezasına kadar ceza verilebilecek, görüntüde bi BMW'yi durdurup 700 küsür lira ceza kesiyorlardı. Cezanın alt limiti 700 lira civarıydı. Şimdi nete baktım saçma sapan forum geyikleri cıkıyo "plakayı söktüm radar cezası gelir mi" falan gibi de, sen bir araştırırsan iyi olur :)
walla kardeşim bir avukat olarak haberlere çok itibar etmemeni tavsiye ederim
ha tabi avukatım diye tüm kanun maddelerini ezebere bilecek değilim elbet bilmediğim gözümden kaçmış olan alabilir
lakin benim bildiğim trafik kanunu madde 23 gereği 88 tl para cezası kesilir ehliyete 10 puan ceza işlenir polisle tersleşirsen trafikten mene kadar gider (eğer plaka bagajdaysa hemen takarsan onuda yapamazlar)
bunun dışında benim kaçırdığım varsa hatırlatan olursa sevinirim..
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Jaaaa!

Utku abi aldığında içerisine bindiğim ve kendimi kaybettiğim ilk ve tek 159 bu  :)  Allah nazardan saklasın tekrar hayırlı uğurlu olsun  :nazar: :alfisti:
M.byrkc

Turkay33

1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

sabrican

konuyu hazır yakıttan ve motor sesinden açmışken yağ hakkında da bir iki kelam edeyim..
malum forumda da konuyla ilgili başlık var ancak başlık daha çok benzinliler ve yağ yakma konusuna odaklı ilerliyor bende malumunuz takıntılı bir adam olduğumdan kendi arabam için en iyi yağ araştırmasına koyuldum
önceki yetkili servise başvurdum sağolsun selenia yı bile bırakmışlar arkadaşlar opet yağdan bahsediyorlar sonuçta koç topluluğu sağolun almim dedim araştırmaya devam ettim
ibre 3 markaya işaret ediyordu mobil1-shell-castroll rakamlar havada uçuşuyordu 5-50-10-40-0-40 v.s v.s
yağcılara gittim abi bak bunu al mercedes onaylı öbürkü onu boşver bu bmw onaylı v.s v.s ortada muazzam bir bilgi kirliliği vardı
neyse be işi uzaddıkça uzattım kalktım mobil1 aradım eh işte direk siteye baktı lşunu al dedi sonra shelli aradım sağolsun onlar baya ilgilendi mühendislerine kadar bağladılar
ve sonuçta mühendis düşündüğüm yağların hiç birinin benim aracıma uygun olmadığını söyledi mühim olan aracın yaşına ve en önemlisi motor üreticisinin istediği speklere uymasıdır bmw onay verse ne yazar o sadece bmw motoru için dedi ve benim arabaya uygun yağın kodunu söyledi tabi tr de bul bulabilirsen dedi nitekim bulamadım bu arada kullanma kılavuzundan motoruma uygun yağa baktım
olması gereken 5W-40 dı ve karşılaması gereken spec ise Fiat 9,55535-N2 idi fakat piyasada 5w40 nerdeyse yoktu derken karşıma LIQUİ MOLY çıktı araştırdım avrupada son 5 yıldır en iyi yağ seçilmiş üstelik kullanma kılavuzunun dediği gibi 5w-40 dı dahası fiatın istediği specide destekliyordu hemen aldım yaklaşık 2 aydırda kullanıyorum ve gayet memnunum bence 159 için daha fazla kafa yormaya gerek kalmadı.

Çok iyi oldu bu bilgi. Benim 159'u satılık yaptım ama çabuk satılacak gibi durmuyor. 15000 bakımı geldi. Bu hafta yaptırmayı düşünüyorum. Yağ değişimi için kaç litre almak gerekiyor? Bir de nereden bulunur bu yağ?
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

ar.159

konuyu hazır yakıttan ve motor sesinden açmışken yağ hakkında da bir iki kelam edeyim..
malum forumda da konuyla ilgili başlık var ancak başlık daha çok benzinliler ve yağ yakma konusuna odaklı ilerliyor bende malumunuz takıntılı bir adam olduğumdan kendi arabam için en iyi yağ araştırmasına koyuldum
önceki yetkili servise başvurdum sağolsun selenia yı bile bırakmışlar arkadaşlar opet yağdan bahsediyorlar sonuçta koç topluluğu sağolun almim dedim araştırmaya devam ettim
ibre 3 markaya işaret ediyordu mobil1-shell-castroll rakamlar havada uçuşuyordu 5-50-10-40-0-40 v.s v.s
yağcılara gittim abi bak bunu al mercedes onaylı öbürkü onu boşver bu bmw onaylı v.s v.s ortada muazzam bir bilgi kirliliği vardı
neyse be işi uzaddıkça uzattım kalktım mobil1 aradım eh işte direk siteye baktı lşunu al dedi sonra shelli aradım sağolsun onlar baya ilgilendi mühendislerine kadar bağladılar
ve sonuçta mühendis düşündüğüm yağların hiç birinin benim aracıma uygun olmadığını söyledi mühim olan aracın yaşına ve en önemlisi motor üreticisinin istediği speklere uymasıdır bmw onay verse ne yazar o sadece bmw motoru için dedi ve benim arabaya uygun yağın kodunu söyledi tabi tr de bul bulabilirsen dedi nitekim bulamadım bu arada kullanma kılavuzundan motoruma uygun yağa baktım
olması gereken 5W-40 dı ve karşılaması gereken spec ise Fiat 9,55535-N2 idi fakat piyasada 5w40 nerdeyse yoktu derken karşıma LIQUİ MOLY çıktı araştırdım avrupada son 5 yıldır en iyi yağ seçilmiş üstelik kullanma kılavuzunun dediği gibi 5w-40 dı dahası fiatın istediği specide destekliyordu hemen aldım yaklaşık 2 aydırda kullanıyorum ve gayet memnunum bence 159 için daha fazla kafa yormaya gerek kalmadı.

Çok iyi oldu bu bilgi. Benim 159'u satılık yaptım ama çabuk satılacak gibi durmuyor. 15000 bakımı geldi. Bu hafta yaptırmayı düşünüyorum. Yağ değişimi için kaç litre almak gerekiyor? Bir de nereden bulunur bu yağ?
Ben bahaustan aldım 5 lt yeterli oluyor yalnız bu dpf iptal olanlar için birde dpf olanlar içini var aracınıza göre secersiniz

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

sabrican

Bunu almaya gidiyorum şimdi Bauhaus'a. Fakat geçen biri de yazmıştı kim olduğunu hatırlamıyorum. Yağ konusunda bir ölçüm kriteri yok. Yani bu yağı aldım memnun kaldım ya da memnun kalmadım gibi bir kıyaslama yapılamıyor malesef :) Umarım iyi çıkar. Siz o baya araştırmışsınız, güveniyoruz :)
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

ar.159

Bunu almaya gidiyorum şimdi Bauhaus'a. Fakat geçen biri de yazmıştı kim olduğunu hatırlamıyorum. Yağ konusunda bir ölçüm kriteri yok. Yani bu yağı aldım memnun kaldım ya da memnun kalmadım gibi bir kıyaslama yapılamıyor malesef :) Umarım iyi çıkar. Siz o baya araştırmışsınız, güveniyoruz :)
yanlış anlaşılma olmasın benim iddiam zaten bu yağ diğerlerinden iyi kullandım çok güzel falan ilan değil
ben 3 şeyi belirtiyorum
yağ üst üste avrupanın en iyisi seçilmiş
159 katalog değeri olan 5w-40
ve yine 159 un katolauğunde istemiş olduğu kriteri karşılıyor aklımda soru işareti kalmıyor
yalnız yine yazıyorum sitesinde yağ dpfsiz araçlar için demiş!
umarım memnun kalırsınız
34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Abi ne oldu ekran ya? Ses kalitesi, Kullanım falan detay versene biraz. Yoksa daha takmadın mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ar.159

Abi ne oldu ekran ya? Ses kalitesi, Kullanım falan detay versene biraz. Yoksa daha takmadın mı?

Bu hafta taktım detaylar haftaya :) (ama ses bi harika dostum)

34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Bu hafta taktım detaylar haftaya :) (ama ses bi harika dostum)

Bekliyoruz abi.

ar.159

Bu haftasonumu yine Alfama ayırdım ve  nerdeyse 159 umda son kusur gördüğüm 100 km üzerinde ortaya çıkan rüzgar sesini çözmek için azmettim uzun araştırmalar sonucu kapı fitillerini güçlendirmeye yöneldim fakat servisimin bir ustayla tanıştırdı ( ustanın söylemesi ne kadar doğru bilemem Birmot üst düzeylere sattığı 159 lari teslimden önce buna gönderilirmiş ses yalıtımı yapsın diye) neyse ustamız sunroof sesinin 159 da kronik oldugunu kesin olarak cozecegini kapılara ince ayar yapacagını ve fitilleri güçlendireceğini söyledi sonra muhabbet ilerledi ilerledi ve samimiyetle fitillerimin çok iyi olmadığını en azından on kapı fitillerimi jaguar ve range de kullanılan daha koruklu bir fitil ile degistirmemi tavsiye etti ve sonuç:
Hemen aksamına otobana çıktım yol müsait değildi ama 120-150 bandında test etme şansım oldu
Sunrooftan çit çıkmıyor
Kapılar tok ve kesinlikle rüzgar sesi yok
Suan sadece aynalardan biraz gelmekte zaman yok onada artık haftaya servisim müdahale edecek
Ayrıca kağıt testi denilen bir testi de kendim uyguladım ilk video işlem öncesi ikinci ve 3. Video işlem sonrası
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

34 AV 0020 COMING SOON!!

Deniz

Fitilleri nereden kaça hangi marka için olanı aldın abi bendede rüzgar sesi var ön kapılarda bir el atayım diyorum.

ar.159

Walla videolardan bahsettim ama tapatalk hata veriyor maalesef yükleyemiyorum

34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

Fitilleri nereden kaça hangi marka için olanı aldın abi bendede rüzgar sesi var ön kapılarda bir el atayım diyorum.
Ben almadım Deniz servis ayarladi söyledikleri jaguar ve rangen üst modellerinde kullanılan fitillermis zaten kalinligi ve kapıyı sıkıştırmasını gözle görüyorsun tanesine 100 civarı Yazmış olmaları Lazım  videoları yüklesem daha iyi anlasilcak ama hata veriyor

34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Ben almadım Deniz servis ayarladi söyledikleri jaguar ve rangen üst modellerinde kullanılan fitillermis zaten kalinligi ve kapıyı sıkıştırmasını gözle görüyorsun tanesine 100 civarı Yazmış olmaları Lazım  videoları yüklesem daha iyi anlasilcak ama hata veriyor

Mehmet Abi özellikle sunroof için ne yaptı ya. Ben sunrooftaki rüzgar sesinden tiksindim artık. Kapı fitillerinide istediğimiz zaman temin edebilir miyiz?

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

francobaresi

çok iyi duruyo, güle güle kullanın. Keşke ankarada da bu şekilde iş yapacağını bildiğimiz yerler olsada bizde sorunlara böyle etkin çözümler bulabilsek.
Cuore sportivo

ar.159

Mehmet Abi özellikle sunroof için ne yaptı ya. Ben sunrooftaki rüzgar sesinden tiksindim artık. Kapı fitillerinide istediğimiz zaman temin edebilir miyiz?

Walla Halit önce sunroof camını Dışarıya Aldı ayaklarını falan ayarladı sonra cam fitillerine işlem yaptı onu görmedim 3-4 saat takmadan bekleyecek 1 günde hiç kullanmayacaksın dedi.
Fitilleri temin etmesine ederiz de mesele montajda onu nasıl yaptırırsın ?

34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Walla Halit önce sunroof camını Dışarıya Aldı ayaklarını falan ayarladı sonra cam fitillerine işlem yaptı onu görmedim 3-4 saat takmadan bekleyecek 1 günde hiç kullanmayacaksın dedi.
Fitilleri temin etmesine ederiz de mesele montajda onu nasıl yaptırırsın ?

Bakarsın geliriz abi bigün

ar.159

Adam asti artik olayi, kitabini yazacak yakinda 159 un
Hedef
İtalyan tasarimi ve Sürüş zevkine
İngiliz asalet ve sessligine
Alman sağlamlığına
Japon teklonojisine
Ve Türk'ün ekonomisine uygun bir 159 elde etmek :))

34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

Sen böyle yazınca Audi reklamı geldi aklıma. Sırf bu Yüzden bile audiye antipatim var. Bir kere karaktersiz olduğunu gösteriyor.

Mercedes ten konfor almış ama en konforlu değil
Bmw den sportiflik almış ama en sportif değil
Alfa dan tasarım almış ama en karizmatik ve yakışıklısı değil
Volvodan güvenlik almış ama en güvenlisi değil.

Yani bildiğin Kırma olduğunu kabul etmiş.

Sadece aklıma reklam geldi ondan yazdım. Senin yaptıklarınla alakalı değil. Sakın yanlış anlama. Onları bizde yapmak istiyoruz.

ar.159

Sen böyle yazınca Audi reklamı geldi aklıma. Sırf bu Yüzden bile audiye antipatim var. Bir kere karaktersiz olduğunu gösteriyor.

Mercedes ten konfor almış ama en konforlu değil
Bmw den sportiflik almış ama en sportif değil
Alfa dan tasarım almış ama en karizmatik ve yakışıklısı değil
Volvodan güvenlik almış ama en güvenlisi değil.

Yani bildiğin Kırma olduğunu kabul etmiş.

Sadece aklıma reklam geldi ondan yazdım. Senin yaptıklarınla alakalı değil. Sakın yanlış anlama. Onları bizde yapmak istiyoruz.

Aslında Audi tamda reklamindaki gibi
Mercedes kadar kaba değil ama yakın konfor veriyor
BMW kadar spor değil ama yeterince sportif duruyor
Volvo kadar Güvenli değil ama yeterince Güvenli
Alfa kadar yakışıklı değil ama kötü değil
Yani bence iyi bir dengesi var
Bu arada beklerim İstanbul a ;)

34 AV 0020 COMING SOON!!