Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine yeni yeniden...Busso`ya devam...156 2.5 V6 Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayredin1982

egzoz sesi bi harika. sanırım kayseri sivas caddesindeki tünellerden birisi.Memleketimde harika. özlemişim.

devirsever

You are not allowed to view links. Register or Login

Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler arkadaslar  :yukari-ok:

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

tunerviper

Turbo Twin Spark

tunerviper

Konu uzun süredir hareketsiz kalmış  :) biraz hareketlendirelim.
V6 yı Nuri Abiye gönderdikten sonra iletişimimiz kesilmedi ve sürekli yeni fikirler ortaya çıktı :)
Bu fikirler içerisinde 2.5 turbo, 3.0 atmosferik, 3.2 stroker gibi şıkları eledikten sonra en verimli kombinasyonun 3.0 supercharger olacağına karar verdik.
Bu kararda turbo ile busso'nun atmosferik senfonisini kısıtlamak istemedik en uygun aşırı besleme olarak sc uygulamaya karar verdik.
Uzun araştırmalar sonunda parçalarımızı toparlamaya başladık. Bu sırada ben de motoru toplamaya başladım.
Yaklaşık bir yıl sonra v6 tekrar İzmir'e döndü ve projeye başladık.
Gelişmelerden bu konu altında devam edeceğiz.

Kısaca proje içeriğine değinirsek;

- 3.0 24V Motor
- Silindir kapağında emme ve egzoz kısımlarında Port polish ve bronz guide uygulaması yapıldı
- Rotrex c30-94 supercharger
- Ecumaster Emu ecu
- 440 cc enjektörler
- 7 litre intercooler
- Hks blow off valf
- Aem water methanol
- 76 mm egzoz sistemi
- Bronz organic balata
- short shifter
- Uzatılmış şanzıman (3.0 gtv oranları benzeri)

Turbo Twin Spark

coyote

Nuri Bey'den projenin haberini aldığımdan beri yeni havadisleri merak ediyordum. Kolay gelsin, gelişmeleri merakla izleyeceğim, sonuçta gta'dan bile beter bir alet çıkacak  :nazar:

devirsever

:clover: :nazar: :clover: :nazar: :clover: :nazar:  :clover: :nazar: :clover: :nazar:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Anil kolay gelsin, cok nazimi cektin  :) Izmir otobanlarina gore kalibre edilmis 2.5 ile Izmir'de cok keyif aldim, s/c li halini dusunemiyorum :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Nuri Bey'den projenin haberini aldığımdan beri yeni havadisleri merak ediyordum. Kolay gelsin, gelişmeleri merakla izleyeceğim, sonuçta gta'dan bile beter bir alet çıkacak  :nazar:

Meslektasim Ozan Bey, sizden aldigim coillerle 156mizi daha beter bir sekle sokacagiz  :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Meslektasim Ozan Bey, sizden aldigim coillerle 156mizi daha beter bir sekle sokacagiz  :)

Çorbada bir tutam dahi olsa tuzum olacağı için mutluyum  :yukari-ok:

01hakan

Sizde coilover lanmışsınız sanırım kolay gelsin bu arada Allah bol vakit ve nakit versin tahmini güç kaç HP ? Neden turboyu elediniz 2.5 turbo? Güzel beygircikler çıkabilirdi ortaya maxi display takmayı dusunuyormusunuz ?

Coure Sportivo

COURE SPORTİVO

devirsever

Sizde coilover lanmışsınız sanırım kolay gelsin bu arada Allah bol vakit ve nakit versin tahmini güç kaç HP ? Neden turboyu elediniz 2.5 turbo? Güzel beygircikler çıkabilirdi ortaya maxi display takmayı dusunuyormusunuz ?

Coure Sportivo

Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler. Bussoya turbo takmak hakaret oluyor cunku hem emis hem egzos sesini kesiyor. S/c ise en azindan egzos tarafini kurtariyoruz. Rakim 0 olan bir yerde yasasam kesinlikle atmosferik olarak kalirdim lakin rakim 1050m yuzde 10 guc kaybimiz oluyor, s/c ile bunu bir miktar elimine etmek istedik. 2.5 sc 250hp civari verecekti ki zaten buda 3.2 gt gucu civari oluyordu, o lezzeti tattigim icin once 3lt motor ile 220hp civari baz guc elde edip bunu s/c ile 310-320 lere cekelim dedik. Motor ici stok kalacagi icin sanirim maks 0.6 bar basilacak. Top Anilda,  o ne derse o  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

Coure Sportivo

Kullanilacak olan beynin bluetooth ile android arayuzi var, degerleri oradan takip etmeyi planliyoruz. Maxidisplay (Hakan'in eline saglik) guzel ve yerli dizayn, duzgun bir elektrikci takarsa tadindan yenmez ama bizde gerekli degil.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Theillest

Proje başlamış kolay gelsin şimdiden, merakla bekliyoruz takipdeyiz Nuri abi :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Alfadanadam

Buradan keyifli haberler çıkar, takip edelim :)

cem meric

OoOoOoO Ileride değerlenir buralar rezerve alayım :)

Abi emeğinize sağlık güzel proje.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

01hakan

COURE SPORTİVO

tunerviper

Quaife lsd ve uzun diferansiyel dişlisi ile projeye devam. Mevcut 2.5 şanzımanı yüksek güçlerde çok kısa kalıyor :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Turbo Twin Spark

01hakan

Hadi bakalim burdan bi 400 hp kokusu geliyor ama bekliyoruz
Quaife lsd ve uzun diferansiyel dişlisi ile projeye devam. Mevcut 2.5 şanzımanı yüksek güçlerde çok kısa kalıyor :)

Coure Sportivo

COURE SPORTİVO

tunerviper

Hadi bakalim burdan bi 400 hp kokusu geliyor ama bekliyoruz
Coure Sportivo

Anacımız en yüksek güç değil uzun süreli stabil güç. O yüzden 320 - 350 arasını hedefliyoruz.

Turbo Twin Spark

Serhat59

Böyle projeleri gördükçe sanki kendim yapıyormuş gibi mutlu oluyorum
Maaşallah çok güzel işler bunlar.

Bir de bir sorum olacak size. 159' umu alalı 2 yıl oldu ve aldığımdan beri kalkışlarda ve vites geçişlerinde bir lokurtu duyuluyor. Alırken aks boşluğu dendi neyse hallederiz dedim ve aldım. Hemen Zeki abiye koşup gittim. Aracın konusunda da var zaten ön düzen ve frenle ilgili çalışmada, Zeki abinin "evet aksta boşluk var ve bu tamir edilebilir yenisini almaya gerek yok" demesi üzerine aks da tamir edildi. Zeki abinin teşhisinden ve yaptırdığı tamirden şüphem yok fakat problem çözülmedi akstaki boşlukla beraber başka bir sorun da vardı demek ki. Daha sonra tekrar Zeki abiye gitmek yerine "Arkadaş" tavsiyesi ile oturduğum yere yakın olan Lüleburgaz' da bir vatandaşa gittim. İlk teşhisi bu lokurtunun motor takozlarından kaynaklandığıydı. Ne gerekliyse yap ne değişecekse değişsin dedim. Ama değişmeyen tek şey lokurtunun kendisiydi ve hala devam ediyordu. Çıldırmak üzereyim

Bu kadar gereksiz bilgi verdiğim için özür diliyorum ve son ihtimal olan diferansiyel için M32 şanzımanın orjinali yerine Quaife LSD ile değiştirmek istiyorum. Bu konuda bana bir yol gösterebilir misiniz? Teşekkür ederim

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

mutilator

Ben lüleburgazda oturuyorum. Siz bu çevrede  kimi buldunuz da Alfanızı emanet ettiniz.
39TJ911 Alfa GT ss

mutilator

Anacımız en yüksek güç değil uzun süreli stabil güç. O yüzden 320 - 350 arasını hedefliyoruz.

Heyecan verici...
39TJ911 Alfa GT ss

hannibal

Of of of neler oluyor  :o Harika bir proje, dünyada ses getirir benden söylemesi.
Maddi ve manevi anlamda kolaylıklar diliyorum.

Tolga033

Forumdan,sosyal medyadan her yerden takipteyiz. :)