Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Spider 2000

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Ödenebilir Rüya Otomobili

Klasik Spider devrinin son ve dördüncü üyesi olan model, burada Spider 2000, Alfa duygusunu hala daha ekonomik yollarla yaşamanıza imkân sağlayabiliyor.
Alfa Spider, 1990 yılında Detroit Motorshow'da sahne aldığında, bu Alfa hayranlarının yüzünde gülücükler oluşmasına sebep vermişti. Çünkü bir önceki modelin kütük şeklindeki plastik arka spoyleri, kocaman plastik eklentiler sahip tamponların yerini yine Pininfarina'nın açık çizgileri geri gelmişti. Gövde rengine boyanmış ve gövdenin tasarımına uygun hale getirilmiş  tamponlar hemen göze batıyordu. Bugün hala daha işlevini yerine getirebilen deformasyon elemenları, plastik yapının altında kaybedilmişti.

Dördüncü jenerasyon Spider'in günümüzde Alfisti tarafından Duetto (1. jenerasyon) veya Fastback (2. jenerasyon) kadar yüksek değer görmesinin nedeni muhtemelen çarpışma testleri sebebi ile alınan önlemler, çevreye olan duyarlılığı ve iç mekanda kullanılan fazlaca plastik aksamdan olabilir. İki litrelik dört silindirli tamamı ile alüminyım, çift egzantrikli ve ıslak silindir kanalları bu motor, İtalyan motor tasarım sanatının öncülerinden biridir. Klasik tasarım ve harikulade sesin yanında düşük yakıtı beraberinde gelen yüksek performans değerleri, yine  göze batan üstün özelliklerdendi. Tüm bunlara rağmen Alfa Romo mühendisleri bu usta eserde niye değişiklik yoluna gitmiş olabilirler ki?
İki litrelik motorun hala daha güzel bir sesi var.

Özellikle ABD Pazarı'ndaki yüksek emisyon ve güvenlik standartları sebebi ile mekanik anlamda bunların karşılanması gerekiyordu. Güvenilir çift boğazlı çift karbüratör yerine dördüncü seride Bosch enjeksiyon görev yapıyordu. Alman tedarikçinin motronic sistemi estetik düşkünü kullanıcılar tarafından yadırgansa da daha önce kullanılan Solex, Dell'Orto veya Weber karbüratörlerine nazaran yüksek avantaj sağlamasının yanında, katalizör kullanımı ile beraber egzoz gazı değerlerinin oldukça fazla düşmesine de sebebiyet verdi.

Tüm bu mantıklı değişimler kontak anahtarının çevrilmesi ile beraber yerini sevinç duygularına bırakmakta. İki litrelik dört silindirlinin sesi, her zamanki gibi bizi büyülemekte. Ve ayrıca bu motor, yaklaşık bir ton ağırlığındaki bu iki kişilik otomobili, önceki kadar olmasa da, hala daha uyumlu ve etkileyici bir şekilde hareket ettirmekte.

Son jenerasyon Spider, düşük devirlerdeki gücünü önceli nesillerden miras aldığı gibi 5.000 devir üzerindeki sığlığı da yine onlardan aldı, bir nevi uzun silindir yolunun etkileri. Vitesler, nefis oranlara sahip vites kutusunun yollarına uyum içinde yerleşmekte, ancak yine de sakin ve ilgili bir şekilde bunu yapmak gerekiyor. Hızlı girilen virajlarda yüksek yük değişimleri sebebi ile Spider, zaman zaman arkasını keyifli bir şekilde savurabiliyor. Tipik Spider işte.

Tüm bunlar bilgili kullanıcıyı keyiflendirmekte, çünkü şasi bağlantlarındaki lastikler bunu desteklemekte. Karoserinin rijitliği günümüz şartları ile gerçekte örtüşmemekte, ancak buna karşın modelin silueti takla barları ile bozulmamakta. Ve ayrıca muntazam şekilde açılıp kapanan tentenin sıkılığı da insanın hoşuna gitmekte. Konfor için sürücü kabininde elektrikli yardımcılar bulunmakta, ve gerçekten, hidrolik direksiyon da var. Koltukların arkasındaki geniş  alan ile 300 litrelik bagaj hacmi, uzun tatil yolculuklarını mümkün kılmakta. Geriye  sorulacak bir tek soru kalıyor. Son jenerasyon Spider ne kadar çekicidir? Sürüş keyfi ve günlük kullanıma uygunluk konularında en geç üyenin, seleflerinden çekinecek hiçbir durumu yok.

Alfa Romeo Spider 2000
Motor:

Sıralı dört silindir., önde uzunlamasına, silindir başıan iki subap, üstten çift eksantrik, zincirli tahrik, Bosch Motronic enjeksiyon sistemi, çap x strok 84 x 88,5 mm, silindir hacmi 1962 cm³, sıkıştırma oranı 9,0:1, 85 kW/115 BG ( 5500 d/d), tork 165 Nm (2750 d/d), beş vites, arkadan itiş.

Yapı:
İki kapılı kendinden taşıyıcı karoseri, önde çift üçgen salıncak, sabit aks, aktif üçgen bağlantı, ö/a helezon yay, amortisör, hidrolik direksiyon, ö/a disk frenler, ö/a 185/70 R 14 lastikler, ö/a 6,5 x 14 jantlar.

Ölçüler:
U/G/Y 4260/1630/ 1290 mm, 2250 mm aks aralığı, ö/a 1325/1275 mm iz genişliği, ağırlık 1070 kg, depo 51 l, üretim tarihleri 1989 ve 1993 arası, 18.456 üretim adedi, Fiyat  (1990) 36.000 Mark.

Performans:
0 - 100 km/h  12,1 s, azami sürat 180 km/h, ortalama tüketim 9,2 l/100km

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

max-ime

İlk kez görüyorum ve bayıldım. İç dizaynı kusursuz olmuş ve tasarım ders niteliğinde.

Arkasını beğenemedim, o kaar kusurda olsun artık :)

Alfadanadam

Spider dediğin budur arkadaş. Ellerine sağlık dostum :)

alfistahakan

Benim Alfa aşkimin baslama sebebidir bu model.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa

Tolga033

İlk defa bir videoda gormustum bende cok begenmistim. :)

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi