Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben ilk başta bi nötr kaldım, ne beğendim ne beğenmedim gibi oldu, allah allah dedim... Sonra arkadaşlara gönderdim, hepsinden oha süper, yuh tasarıma bak, muhteşem vs. gibi şeyler geldi. Hiçbiri de Alfa sahibi falan değil bu arada...

İçini merak ediyordum, olmuş...

Sonradan arabaya tekrar tekrar bakmaya başladım. Yan profil muazzam görünüyor. Arka zaten Maserati :) Önde karar kılamamıştım, Giulietta'da da böyle olmuştu.

Ancak tek açıdan çekilmiş ve arabayı salak gösteren fotoğraflara takılmayın.
Gerçek hayatta çeşitli açılardan gördüğünüzde bence daha çok beğeneceksiniz.
Şu anda farlar aracın boyutlarına göre garip görünüyor fotoğraflarda. Gerçeğini gördüğümüzde hepimiz "ne güzel duruyomuş lann??" diyeceğiz çok büyük ihtimalle.

Videosunda da aynı tepkiyi verdim. Fotolardan ziyade videoyu birkaç kere hatim edince göze çok güzel görünüyor :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

A.S.GÜMÜŞ

07 DH 800

ealprsln

Bence araç gerçekten olmuş. Gerçekten olmuş ile kastettiğim, bana çok net olarak ALFA ROMEO hissi veriyor.
BİRşeyi bişilere benzetmek biraz da insanın "niyeti" ile ilgili. İncelemeye başladığınızda birşeyleri birşeylere benzetme amacı ile konuya başlarsanız eminim ki, birçok şeyi birşeylere benzetebilirsiniz. Bu sadece otomobiller için değil çoğu şey için geçerli.

Yıllardır burada aynı geyiği yapıyor insanlar (ben iki yıldır takip edebiliyorum): Giu'da çıktığında insanlar tü k... yapmışlar aracı b.......... , sonrasında gidip satın almışlar, tabi ki alabilirler de. İnsanların beğenileri ve zevkleri zaman ile değişebilir, bunun ile birlikte bazı insanların bir takım olayları kabul edip içselleştirmesi de aynı şekilde uzun sürebilir. Bunların hiçbiri için de insanlar yargılanmaz karakterdir.

Ama yıllardır beklenen, neredeyse hergün forumda üstüne konuşulan  bir araç için, ilk günden ( burası x'e benzemiş, y'si z'e benzemiş) bu kadar eleştiri; bu derece beklenen bir araç için bence fazla acımasızca ki etrafımda kime gösterdiysem insanların tamamının yorumu aracın çok güzel olduğu yönünde.

Alırmıyım ? İmkanım olsa hemen ön sipariş bile geçebilirim ( sedan araç sevmememe rağmen). Bu aracı alabilecek imkanlara sahip olsak, bence aramızdan %90'ı çok fazla sorgulamadan hemen kabul eder( ben de dahil).

Benim için araç beklediğimden de iyi geldi. Gerçekten bu kadar beğeneceğimi beklemiyordum belki de bu yüzden bu derece sahiplendim. Emin olun bu araçta birkaç yıla bu forumda en az "159" kadar kabul görecektir, aramızdan sahip olanlar olacaktır, sahip olmak isteyenler en kısa zamanda sahip olabilirler umarım. GIULIA'da en az "156" - "159" özgün benim gözümde. AR yine D segmentinde bir efsane yarattı bence. Dönüp dolaşıp kendimizin, arkadaşlarımızın edineceği bu denli güzel bir aracı daha ilk gününden bu denli "SIRADANLAŞTIRMAYA" çalışmayalım.

Bravo ALFA ROMEO  :alkis: :alkis: :alkis:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

mertcancagla

çok yenilikçi ve teknolojik bir araba. Ön tamponun ayarlanabilir olması beni inanılmaz şaşırttı. Bence adamlar yapmış ellerine sağlı beklediğimize değdi bence :alfisti: :clover: :alkis:

max-ime

Ahahaha Audi, Bmw konsoluna mok atanlar ic dizaynini cok begenmisler ahaha.

naxos

Ben henüz ısınamadım, sürekli resimlere bakıyorum ama ön farlar bmw arka farlar jetta farı gibi geliyor :'(

Bu Yaptıgın saglıklı bir bakış acısı değil.Göz doktoruna görünmen lazım hemen ;)

gunumuzde bir cok aracı bırcok acıdan birbirine benzetebilirsiniz.

O zaman  hyundai i20 ön farlarınada benzetebilirim.

Bu araba Olmuş Arkadas
hiç kendinizi kasmayın.
Umalımda düzgun fiyatlara gelsin'de Almak isteyen alabilsin
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

mahoretti

ben de çok beğendim. Spor salonuna gitmiş, proteinlerini almış, kendini geliştirmiş bir 156 gördüm ben. Ama tanıtılan motor değerleri ülkemde maddiyat açısından sıkıntı çıkartacaktır. (Yani alabilmek için 10 sene beklemek gibi)

ilbey666

Giulia konusunda BMW kelimesi daha çok dönüyor sanırım :)

Çok beğendim. İnanılmaz özgün bir tasarım değil ama kötü de değil. Piyasaya uyacak ve Alfa markasına uzak birçok insanı kendine çekecektir. Tabi mantıklı motorlarla.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Bar35

Araba QV kimse buna takılmıyor. Yani 156 GTA ile 1.6TS ne kadar farklı ise bununla da normal versiyonu öle olacak.

O yüzden ben normal versiyonunu alacaksam onu görüp ona göre yorum yapmalıyım. Ayrıca en düşük 1.8TBI veya 2.0 gelicek ise teknik verileri de çok önemli madem o kadar ÖTV vericez yürüyen ve makul yakan bir araba olmalı.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

Ormanci

Bu arada başka bir arkadaşım, direksiyondaki Engine Start Stop düğmesini gördüğünde, "hasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss diyorummmm!!!!!!!!!!!!" diye tepki verdi Watsaptan :D

dr_eros

Araç beklediğim kadar güzel, teknik özellikler ve kullanılan teknolojiler ise beklediğimden öte. Saf güzellik ve yol tutuş üzerine değil komple premium bir araç olmuş.
Ancak konu  bir alfa forumundan beklediğim olgunlukta olmayan yorumlarla dolu. Dalga geçer tarzda benzetmeler, daha şimdiden hangi arabalara geçileceğini tahmin etmeler. Yorumları hangi forum olduğunu bilmeden okutsak hepimiz BMW forumunda alfayı makaraya almışlar sanırdık. Giulia da alfisti turnusolu bir araba oldu  :asagi-ok:

A.S.GÜMÜŞ

Şu kadarını söyleyeyim kime gösterdiysem dibi düşmüş durumda ve kimse yok şuna yok buna benzemiş demiyor.

07 DH 800

tughan

şirokko, bmw f30, X6 sı olup kullanan arkadaşım bile görüp şöyle şeyler söyledi bana,

"Haci bu olmus be
Manuel bide ya

Vallahi cok hosuma gtti ya
Cok iyi ben valla sasrdm alfa asmis ya

Gelsin gelsin valla fiyat ucuk olmazsa alirim zaten araba bakiyorum"

Velhasılkelam gösterdiğim bütün almancı arkadaşlarım benzer yorumlar yaptılar. Herkes çok beğenmiş durumda aracı.  :yukari-ok:
Tuğhan.
156 Selespeed

fevkalbeser12

Bence buna benziyor hatta aynısı.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ar.159

Bence buna benziyor hatta aynısı.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Harbi ya en cok buna benzemiş Dacia Nin ucgenini almış biraz Aşağıya çekmiş farlarıda sağa sola tamam iste bari rengi farklı yapsalardi

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

vozkol

Araç beklediğim kadar güzel, teknik özellikler ve kullanılan teknolojiler ise beklediğimden öte. Saf güzellik ve yol tutuş üzerine değil komple premium bir araç olmuş.
Ancak konu  bir alfa forumundan beklediğim olgunlukta olmayan yorumlarla dolu. Dalga geçer tarzda benzetmeler, daha şimdiden hangi arabalara geçileceğini tahmin etmeler. Yorumları hangi forum olduğunu bilmeden okutsak hepimiz BMW forumunda alfayı makaraya almışlar sanırdık. Giulia da alfisti turnusolu bir araba oldu  :asagi-ok:

Alfista olsak da Alfa ne çıkarırsa beğenmek zorunda mıyız acaba? Alt tarafı araba, metal ve insan üretimi bir araç. Üstelik sahip olabilmek için bu ülkede ciddi paralar vermek zorundayız. Bir araba için yapılacak yorumun olgunluğu ne ola ki? Kişileri aşağılamıyoruz. Bu iş beğeni işi, biri beğenir biri beğenmez, biri yerin dibine sokar, biri göklere çıkarır. Tamam Alfa çizgisini Giulietta ile birlikte değiştirmeye başladı, modern-retro çizgiler hakim ama Giulia bence hiçbiri. Bu aracı hiç beğenmediğim ve satın almayacağım anlamına gelmez ama tuhaflık şurda; müşteri benim ama ben sevmeye zorluyorum kendimi. Alfa uzun bekleyişten sonra bizi ilk görüşte hayran bırakacak tasarım yapamaz mıydı? Alfa'yı zerre bilmeyen arkadaşlarımın hepsi ''ooo süper, çok güzel, çok beğendim..vs'' yorumlar yaptılar. Birisi ''bence Alfa'nın bu zamana kadar yaptığı en güzel araba'' dedi. Bu kişilerin hepsi de Alman ya da Japon arabalarına sahip.

Birçok alfista binecekleri bir sonraki Alfa'yı yıllardır merakla bekliyordu. Ama Alfa, Giulietta ya da önceki numaralı modellerinin çizgisi dışında apayrı bir model çıkardı. Beğenen de beğenmeyen de çıkacak elbette.

2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

Erdinc küflü

Murad

Kusur, arayınca elbet bulunur...

iskoc

:)) :)) :))
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

KUY65

Akota test sürüşüne getirir mi acaba gelince ?
Bence guilia tasarım olarak bir 159 seksiliği vermemiş olsa da bunu sürüşündeki ruhla(arkadan itiş ve 50/50 yi alfayla yaşamak) çok da güzel kapatıcak bence, sürmeyi düşününce heyecanlanıyorum rüyamda showroomda guilianın yanında olduğumu görmem de beni etkilediklerini gösterir zaten :D
pagani huayradan beri ön aktif spoiler görmemiştim, alfa yine önümüze kadar getirmiş bunu da. DNA da D de ne olduğunu biliyoruz. Bide Race i düşünün  :rock:
2. elde klasik bir alfa gibi değeri gereksizce düşünce belki en azından benim için biraz daha ulaşılabilir olabilir. peki 2.0 , 3.0 benzinli yada 2.2 dizel motoru nasıl besliycez... Yakıt ekonomisi yapıcaz diye bmwciler mi geçicek yolda bizi  :D Nolursa olsun bana kalırsa bir m6 hayal etmektense 510 hplik giulia hayal etmek daha ucuz, daha seksi ve daha yeni olucak.
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

fatih159

Arkadaşlar, Araç tanıtıldı da neden tüm motor versiyonları tanıtılmadı ? Şanzıman motor KG vs.. gibi ?
Sonuçta bir araç tanıtıyorsunuz herşeyin dün açığa çıkması gerekmiyor muydu ? Üstelik aracın iç resimleri de henüz yok.

Giulia Fan!

Wolfshade1989

Farklı markalar bile olsa, her yeni çıkan araç için mutlaka bir benzetme yaparız bu standart.
Sonuçta bir araç 4 lastik, tampon, kapı v.b parçalardan oluşmakta. Bu yüzden mutlaka çiziminde bir benzerlik olabilir fakat tasarımda farkı görebilirsiniz.
İlk yarım yamalak paylaşılan fotoğraflarda beğenmemiştim ama sunumu 4 gözle bekledim. Beklediğime de değdi.
Öncelikle sunum harika olmuş. Araç sunum ile harmanlanarak gözüme daha da güzel geldi. İç dizayn da çok başarılı tam bir spor havası var.
Bundan iyisi Şam'da kayısı. :nazar: :alkis:
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

Doğa Tosun

sızdırılan spy fotoda çok beğenmiş, şimdi ise o kadar da değilmiş modundayım. Açıkçası motorlar, detaylar, o kanatlar, içi, start-stop tuşu falan çok hoşuma gitti. Ama nedense, ön farları çok kaba geldi bana. Bu yüzden bazı açılardan beğensem de bazı açılardan eh deyip geçiyorum. Hele beyaz renkte tüm açılar benim için "dead".. Ama olsun, herşey tasarım, herşey burun tasarımı değil. Genel olarak 952 projesini başarılı buluyorum. Ama spec'lerini artık açıklamaları gerek.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Bar35

98'de 156'yı Ahşap direksiyonu ve 2.0 performanslı motoru için almıştık.

2007'de 159'u dış tasarımı güzel olduğu için aldık.

Şimdi bunu QV'ye çevirmek için alıcam sanırım :D
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

Gouki

Araç tanıtımı değil bu araç önizlemesi. Eylül'de Frankfurt'ta tanıtılacak.