Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Dostum desene 1.6 gibi bir hacim için hiç umut yok  :(  :'(

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login

Aynen hemşom , ayrıca Cold End 3.0T V6 olarak geçen motorun Diesel olduğunu iddia ediyorlar. 8)

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

erdem1904

Satış stratejilerini anlamak mümkün değil. Memleket 1,6 motorlu BMW 3, Mercedes C / CLA , Audi A4 kaynıyor. Giulia minimum 2.0...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

admin

İlk dönemde olmasa bile ileride, aynı Giulietta 1,6 JTD TCT'de gecikmeli olduğu gibi, Giulia'nın düşük hacimli versiyonlarının gelebileceği düşüncesi olabilir. Bu ancak Giulia, diğer modellerin ve sonuç olarak Alfa Romeo'nun başarılı olup kesesini doldurması ile mümkün olabilir.
Bu arada nasıl ki 156 ve 159'un tamamen farklı bir platformda olması sebebi ile eski T. Spark 16V motorların 159 platformuna uyum çalışması yapılmadı ise (1.6 ve 1.8 motorların yüksek ağırlık sebebi ile başarısız değerler elde edeceği düşünce de vardır mutlaka), FPT tarafından geliştirilen 1.4 ve 1.8 motorların, Fiat Compact Platform (kısaca Evo-C Platformu olarak geçer)'undan Giorgio platformuna da adaptasyonu yapılmayacak gibi görünüyor.
Kim ne derse desin, ister Fiat motoru desin, ister FPT motoru desin, ister modifiye edilmiş Alfa Romeo motoru desin, ama 1.4 litrelik benzinli motorlar oldukça başarılı motorlar. Ancak bunlar Fiat ile anılır olduğundan ve Alfa Romeo ile Fiat tamamen ayrı gösterilmek istendiğinden, bu motorlar, 1.6 litre MultiJet dahil, Giorgio'ya uyarlanmamış olabilir.
Başarı gelmesi durumunda yeni tasarlanmış olan 2,2 litre benzinli ve 2,0 litre benzinli motorların "beki" düşük hacimli versiyonları tasarlanır. Gerçi bunlar sadece varsayım ve henüz açıklanmayan, açıklanması 2016 Mart'taki Cenevre Fuarı'ndan önce beklenmeyen motor seçenekleri üzerinden bir tahmin.
Orta halli Türk tüketicisi için pek iç açıcı bir durum değil ama zaten Türk tüketicisi pek dikkate alınmıyor, zurnanın son deliği bile değil. Yine de 1.6 dizel motorlu Giulietta için bir TCT seçeneği eklenmesi (bunda Türklerin bir payı elbette yoktur), az olsa ilerisi için umut vaat etmiyor değil.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ku2

1.4 170 bg MA motor gayet güzel iş yapar bence Giulia'da.
Hatta 159'u öldürmeyip..1.4 170lik motor ile birlikte sunmalıydı.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ar.159

1.4 170 bg MA motor gayet güzel iş yapar bence Giulia'da.
Hatta 159'u öldürmeyip..1.4 170lik motor ile birlikte sunmalıydı.
159 U öldürmeyip 1,4 motor (yada yeni nesil sesiz dizel) koyupta bir iki makyaj(gündüz farı dokunmatik ekran,elektronik el freni v.b) yapsaydı piyasada kesin olarak kendine yer bulacağından eminim ama o defter kapandı artık elimizde en büyük umut gulia var inş. ulaşabilceğimiz bir alternetifi olur
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Sportivo

Tamamen ABD pazarına odaklı, Giula bu motorlarla kısa vadede Türkiye'de biraz hayal , Düşük hacimli motor konusunda sıradaki SUV için daha umutluyum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

Geçenlerde bir haber vardı, 2016 başında satışına başlanması beklenen Giulia'nın 2016 yazına ertelendiği, SUV'nin ise 2017 yılına ertelendiği yönünde. Sonra başka bir yerden (tedarikçilerden) gelen bilgiler doğrultusunda gecikme olmadığını okuyunca ümitlenmiştim ama en son olarak ilk ağızdan gelen, yani Sergio Marchionne'den, ertelenme söylentileri teyit edilmiş oldu.
Buna göre Giulia almak için parayı denkleştirirken biraz daha zaman kazanılmış oldu. Ben SUV bekliyorum. Hedefim o diyeyim.

///////////////

muğlalı

Geçenlerde bir haber vardı, 2016 başında satışına başlanması beklenen Giulia'nın 2016 yazına ertelendiği, SUV'nin ise 2017 yılına ertelendiği yönünde. Sonra başka bir yerden (tedarikçilerden) gelen bilgiler doğrultusunda gecikme olmadığını okuyunca ümitlenmiştim ama en son olarak ilk ağızdan gelen, yani Sergio Marchionne'den, ertelenme söylentileri teyit edilmiş oldu.
Buna göre Giulia almak için parayı denkleştirirken biraz daha zaman kazanılmış oldu. Ben SUV bekliyorum. Hedefim o diyeyim.
2.0 tb 330 bg lik versiyonun donanımlı hali için 210 bin civarında fiyat belirlenmiş diye duydum Türkiye için 4 temiz 159 parası :)Bu haliyle bile oldukça gecikmişken birde 2016 yazına tekrar erteleme ki bize gelişi model yılından dolayı 2017 yi bulabilir bu durumda pek çok potansiyel alıcıyı kaybetmiş olacaklar.

agucba

510 BG haricindeki motor seçeneklerinin ne olacağı daha belli değilken ve Giulia'nın kesin olarak ne zaman satışa sunulacağı belli değilken fiyat neye göre belirleniyor, aklım almıyor açıkcası.
Kaldı ki 330 BG motor olacaksa dahi 210.000 TL yaklaşık 67-68 bin Euro yapar ve Türkiye şartlarında normal olsa gerek.

///////////////

Doğa Tosun

510 BG haricindeki motor seçeneklerinin ne olacağı daha belli değilken ve Giulia'nın kesin olarak ne zaman satışa sunulacağı belli değilken fiyat neye göre belirleniyor, aklım almıyor açıkcası.
Kaldı ki 330 BG motor olacaksa dahi 210.000 TL yaklaşık 67-68 bin Euro yapar ve Türkiye şartlarında normal olsa gerek.
aynen öyle. Benim favori motorum şimdilik dolu ve olacaksa qv paket (sadece paket) ama en mantıklı motor bence kesinlikle 2.0 330 bg'lik benzinli motor. Tahminimce normal kullanımda dizel 159'dan çok yüksek bi ortalama tüketimi olmayacaktır ama istendiğinde 330 beygiri ayağının altına serecektir. Ve dolu 330'luk giulia 67-68 bin euro olacaksa bence çok iyi fiyat. Gayet de satar.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

depeche101

İtalyan forumlarında dolanan bir görsel ;

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

ar.159

Türkiye'nin tek şansı 2,0 alıp tüplü gezmek mi

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ArinFırat

Ben giulia mı buldum. 2.0 GME T4 200HP (en ucuzu bu olacak gibi)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ku2

2 litre dizel de iyi gidermiş. Ben şu 1.4 ma 170 bg başlangıç olsa keşke diyenlerdenim :)
--

brkcnn

2 litre dizel de iyi gidermiş. Ben şu 1.4 ma 170 bg başlangıç olsa keşke diyenlerdenim :)
+1 :yukari-ok:

Erenbal

fiyat uçuk olacak gibi geliyor . hayırlısı . farkı kulvarlarda olsa da kafam mx5'e kaymıyor değil... :serefe:

agucba

Alfa Romeo bu müthiş hızı ile bir çok müşteriyi Mazda'ya kaptırdı ve kaptırmaya devam edecek. Ne yazık...
Yurtdışında gözlemlediğim; Alfa Romeo sahiplerinin Jaguar'a bile geçtikleri ama ne hikmetse VW Grubu, Mercedes ve BMW'ye çok fazla geçiş yok gibi.

///////////////

ku2

Alfa Romeo bu müthiş hızı ile bir çok müşteriyi Mazda'ya kaptırdı ve kaptırmaya devam edecek. Ne yazık...
Yurtdışında gözlemlediğim; Alfa Romeo sahiplerinin Jaguar'a bile geçtikleri ama ne hikmetse VW Grubu, Mercedes ve BMW'ye çok fazla geçiş yok gibi.
Olurda bu gruptan bir araca geçersem..AUDI olur kesinlikle. A5 coupe, sportback, A4 allroad..falan :)
--

Doğa Tosun

sanırım başka bir konuya daha yazmıştım ama geçen hafta borusan'a gittik Sefa ile. 2015 sıfır boş 520d 306 bin TL. Boş araba, elektrikli koltuk hepsinde var zaten, hafıza yok. Göze çarpan bi hayalet gösterge var. Sanırım o da standart olmus olabilir ya hepsinde yada TR paketinde.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Kibitzer

sanırım başka bir konuya daha yazmıştım ama geçen hafta borusan'a gittik Sefa ile. 2015 sıfır boş 520d 306 bin TL. Boş araba, elektrikli koltuk hepsinde var zaten, hafıza yok. Göze çarpan bi hayalet gösterge var. Sanırım o da standart olmus olabilir ya hepsinde yada TR paketinde.

Arabanın boşu bile fuul(!) aaabiii  :))

wolkanku

alfa romeo usa'de lansman var sanırım
1 saat sonra açılacak
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Erenbal

OnurCangir

0-100 3.9 diye aciklanmamis miydi daha once? 3.8 duydum simdi?

Edit: 0-60 mil ile 0-100 km arasindaki farktan kaynaklaniyor sanirim, ben atlamisim :)

Erenbal

aynen ben de öyle duydum. off off çok güzel araba ancak çok pahalı girecek ülkemize lanet vergi sistemi yüzünden  :duvar: